Şiddete meyilliyim..

Meyilli olduğunu bildiğin halde tedavi olmamışsın.
Bir sıçrar iki sıçrar demişler sen hıncını alırken onlarda senden alirsa mi aklın başına gelecek yani
o karşılık vermeyince daha çok saldiriyormussunuz

Bende de öfke problemi vardı Terapist e koştum direk. İlaçsız destek alarak Öfke problemim ortadan kalktı :)

Burada konu açan bir kişinin tedaviden haberi yoktur ve yonlendirilmesi mi gerek diyorsunuz yani.?
Vallahi internet kullanip hatasini bilen insan araştırır zaten neden böyle yapıyorum diye.

Aklıma geldi . Esra Erol’un programında 11 yıllık evli olan bir bayan çıktı. 11 yıldır çocukları olmuyormuş ve en sonunda olmuş. Ama adam evi terk etmiş. Kadın eşini aramak için programa çıkmış. Eş ortaya çıktı. Evden kaçma sebebi karısından şiddet görmesiymiş.
Psikologa gidin bu ne saçma bir şey. Adamın tepesi atsa bir gün senin vurduğun onun yanında devede kulak kalır.

Simdi bunu bir erkek yapsaydı neler yazılırdı nelerrr. Kadına şiddet vs derdik bir ton bela okurduk. Yaptığınız normal değil hanımefendi. Bi kendinize gelin artık. Kimseye hayati zindan etmeye hakkınız yok. Çocuğunuz oluncane olacak . Ağlayınca ağız burun dalacak mısınız?? Allah korusun düşünmek istemiyorm. Hiicc zaman kaybetmeden psikolojik bir destek almalısınız. Umarim iyi olursunuz

Bu KADIN akli basinda da neden bir doktora degilde buraya gelmis bir sor bakalim bu Kadin evli ve siddete egilimi var ve her an Anne adayi olabilir dogacak cocuklari bir dusun karsilarinda her ufak hatalarinda evire cevire dovup sonra pisman olan duygu bozuklugu olan sagliksiz bir anne hadi bakalim kardesim sütu ocakta tasan kk ya yaziyo var iste cozumu git doktora

Aaaa böylesini de ilk defa duydum. Bacım adam sana bi tane sallasa sinek gibi uçarsın napıyorsun sen?
Valla erkeğe şiddete hayır pankartı açasım geldi

Bence sorun şurada ailen kardeşine verdiğin zararlardan dolayı hiç mi endişelenip doktora götürmedi seni bu ne biçim sorumsuzluk ya kardeşiniz ölseydi?
Bekarken kardeşinize vurmanız sorun değil de evlenince eşinize vurmanız mı sorun. Yazık yani.
Hemen destek almalısınız eşinizi tahrik ediyorsunuz bu şekilde. Bilemedim biri bana vursa öyle sakin kalamazdım herhalde.

Eşinize bir tavsiyem var boşansın. Ben bana her an saldırma potansiyeli olan bir insanla aynı evde yaşamam şahsen. Bir de bu şekilde gittikçe laçkalaşırsınız, adamın da birgün nevri döner size saldırır. Sabır da bir yere kadar.

Yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi anlıyorum. Bir önceki halime benziyor. Gerçi şuan biraz törpülendim fakat yine ufakta olsa devam ediyor.
Çareleri sıralayabilirim size. Örneğin;
Evcil bir hayvan (En iyi terapi)
Yeni müzikler keşfetmek,
Kişisel gelişim kitapları okumak.
Bu dönemde kendinize odaklanmanız gerekmekte. Tüm bunları uygulayınca daha toparlandığımı hissediyorum.

Konu sahibi öncelikle lütfen lütfen lütfen tedavi olmanın bir yolunu bulun. Eşiniz ve çevreniz için değil önce kendiniz için. Kendi iç huzurunuz için. Bunu da ne biçim insansın çocuk yapma diyerek söylemiyorum ama gerçekten tedavi olmadan çocuk sahibi olmayın. Çünkü çocuğunuz da sizin gibi olacak sizin bu tavırlarınızla.

Şiddetin her türlüsü kötüdür ancak bu konudaki pozitif ayrımcılığa bu kadar takılmanızı anlamadım ben. Ülkemizde şiddet uygulayan erkeklerin çoğunun psikolojik sorunları yok ki. Böyle gördükleri için devam ettiriyorlar. Kendilerini eşlerinden üstün gördükleri için şiddete hakları var onlar için. Eşleri lafla olmuyorsa dayakla dizginleyebilir bir insan sadece. Çok normal yani.

Konu sahibine kesinlikle hak vermiyorum. Siz, ben, biz bu şekilde büyütülmemiş olabiliriz veya sorunlarımızla bu şekilde başa çıkmayı tercih etmemiş olabiliriz ama böyle büyüyen, böyle yaşayan kadınlar var hala. Oraya gitme, buraya bakma, öyle konuşma, şöyle giyinme... Kadın kendini saldırarak ifade ettiğinde bile kimse yardımcı olmamış kadına, oturup düzgünce anlattığı zaman dinleyecekler mi zannediyorsunuz? Veya kadının çevresindekiler çok normal de bir bu kadın mı anormal sizce?

Çevrenizde bu tür baskılarla karşılaşan, kafasını camdan bile çıkaramayan bir erkek var mı? Ne çocukluğunda, ne gençliğinde, ne evliliğinde kadının kendi ait bir hayatı olmuş. Sürekli başkalarının dikteleriyle yaşamış bunu kendisi de söylüyor. Yani yaptığı şımarıklık değil. Kendisini bu şekilde yaşatanlara öfke kusuyor bence içten içe. O yüzden dışarıdaki insanlara karşı kendini kontrol edebilmesi. Sadece sorumluları ve kendini cezalandırıyor. Ve tabi maalesef gücünün yettiklerini. Kimi kadın kaderine razı olur veya özgürlük düşüncesi zaten içinde yoktur o halde kadın için problem yok. Ama konu sahibinin özgür olma arzusu var besbelli. Kadının içiyle yaşadığı hayat başkaları yüzünden tam zıtsa sağlam bir psikoloji veya sağlıklı insan tepkisi beklemem ben.

Ha bu demek değil ki yaşadıklarının çözümü şiddetten geçiyor. Konu sahibi, aranız iyiyken zaten problem hissedilmiyordur senin için ama eşine veya her kim için böyle hissediyorsan ona "ben de varım, benim senden farklı bir fikrim var, bu yaptığın bana ters" demenin en son yolu vurmak. Böyle kendini ifade edemezsin. Eşin seni, vurduğunda bile yoksayıyor. Kendini dövdürüp özür dileyince onun için önemli bir insan olmayacaksın. Dram yaratarak dikkat çekemezsin. Bir olur, iki olur onu da umursamazlar. Onun için kendi değerini kendin belirle, kendine yardım et ve tedavi ol.

Eşiniz 1dayanır 2 dayanır en son o da karşılık verir.
Gidin Bi psikolojik destek alın.

Tedavilik birsey yok konu sahibinin ki tamamen şimariklik, kardeşi filan bu konu sahibine guzelce bir dayak atsaymis hicbiseyi kalmazdi, iyileşiverirdi. Bu kadar saldirgan olan insan disarda da saldirganlik gosterirdi ailesinden yemedigi dayagi yerdi sonra
Kendisine tepki vermeyecegini bildigi insanlara saldirmak tedavilik bir durum degil.

İyi de bunca zaman ailen nasıl katlandı senin bu haline?
Kimse üzülmedi mi bu yaptıklarına?
Tedavi olman için yol gösteren de mi olmadı?

Herkes mi tepkisiz şaşırtıcı.

Evlenmeden önce de böyleymişsiniz ama tedavi olmamışsınız, üstüne evlenmişsiniz. Evliyken böylesiniz ama psikolog araştırmak yerine buraya yazıyorsunuz. Bir cinnet anı yaşamayacağinizin garantisi var mı? Çevrenizde gücünüzü yetireceğiniz herkesin hayati tehlikesi var farkında mısınız? Lütfen tedavi olun , lutfen tedavi olun!

Çok sağolun ama diyorum ya tek başıma gidemiyorum hiç bir yere. Kv ile gitme mecburiyetindeyim ama kv de herkese beni sinir hastası olduğumu psikolojimin bozuk olduğunu herkese yayar. Bundan dolayı onunla gidemem eşime de söylesem suç sen de sen kendini öyle yapıyosun der. Tek de gidemem ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…