tatlım fsh düzgünse rahimde de polip miyom yoksa strestendir bebekim hayıt tohumu iyi diyenler var inşallah faydasını göreceksin sonra gelsin yumoşlar ve
bütün kızlar toplandık koçişleri 1 geceliğine bırakalım pijama partisi ibadet yemek dedikodu kahve ne ararsan var
biz dün marketten kepekli makarna aldık onu denicem bu akşam,yanınada Arpa Şehriyeli Soğuk Çorba | Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Sitesi | İftar Yemekleri Çorba Tarifleri Tatlı Tarifleri olacak inşallah,
3 tane limonu sıkıyorum,içine 2 yemek kaşığı kadar şeker ve soğuk su :)) bende ilk başta bocalamıştım acaba limonata nasıl yapılıyor diye sonra kafama göre takıldım
biz dün marketten kepekli makarna aldık onu denicem bu akşam,yanınada Arpa Şehriyeli Soğuk Çorba | Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Sitesi | İftar Yemekleri Çorba Tarifleri Tatlı Tarifleri olacak inşallah,
3 tane limonu sıkıyorum,içine 2 yemek kaşığı kadar şeker ve soğuk su :)) bende ilk başta bocalamıştım acaba limonata nasıl yapılıyor diye sonra kafama göre takıldım
bebekim limonatayı şöyle yapıyosun limonu yıkayıp kuşbaşı doğrasonra temiz bi tülbentin ya da ince eleğin içine koy üstüne ne kadarsa şeker koy o senin damak tadına kalmış ben az şekerli severim.sonra onu beklet yarım saat kadar ama bekletmesen de olur.elinle sık onları iyice suyu çıksın biraz da su ekle üstüne limonatan hazır....istersen içine taze nane atabilirsin
kayısı ,şeftali, kırmızı erik , vişne, kızılcık ,elma gibi meyveleri ben üstüne soğuk su ekleyip meyveler çatlayana kadar kaynatıp sonra şekerini döküp şeker eriyince altını kapatıyorum süzerek veya blendırdan çekerek gerekirse su ekleyip soğuk servis yapıyorum.bu meyveleri tek te yapıyorum ben ama karıştıradabilirsiniz.
siyah üzümü de aynı şekilse yapıyorum..bi de isterseniz bunların içine kabuk tarçın ve karanfil atın çok az.ama altını kapatınca biraz bekletip sonra alın yoksa acımsı olur güzel olmaz.
demirhindi şerbeti için demirhindiyi alın suda bekletin onu da tarçın karanfille kaynatıp şeker koyup süzerek için.
bi de ben ice tea da yapıyorum o da güzel oluyo.çayın içine biraz şeker biraz limon suyu veya limonata varsa karıştırıyorum.şeftalili çin de şeftali suyu koyuyorum..
osmanlı şerbetlerine merakım var nerdeyse hepsini iyi mekanlarda içtim yapımı biraz ahmetli ama isterseniz yazabilirim canlar
ne zamandır pijama partisine katılmamıştım :)) özeldim valla bekarken sürekli arkadaşlarda kalırdık sabaha kadar çenemiz durmazdı :))
evet ya kuzu farkindamisiniz bir kac eksikle ilk defa hepimiz burdayiz:)))) yasasinnnnnnnnn:))))
bence bugun bu parti kacmaz:)))
bebekim limonatayı şöyle yapıyosun limonu yıkayıp kuşbaşı doğrasonra temiz bi tülbentin ya da ince eleğin içine koy üstüne ne kadarsa şeker koy o senin damak tadına kalmış ben az şekerli severim.sonra onu beklet yarım saat kadar ama bekletmesen de olur.elinle sık onları iyice suyu çıksın biraz da su ekle üstüne limonatan hazır....istersen içine taze nane atabilirsin
kayısı ,şeftali, kırmızı erik , vişne, kızılcık ,elma gibi meyveleri ben üstüne soğuk su ekleyip meyveler çatlayana kadar kaynatıp sonra şekerini döküp şeker eriyince altını kapatıyorum süzerek veya blendırdan çekerek gerekirse su ekleyip soğuk servis yapıyorum.bu meyveleri tek te yapıyorum ben ama karıştıradabilirsiniz.
siyah üzümü de aynı şekilse yapıyorum..bi de isterseniz bunların içine kabuk tarçın ve karanfil atın çok az.ama altını kapatınca biraz bekletip sonra alın yoksa acımsı olur güzel olmaz.
demirhindi şerbeti için demirhindiyi alın suda bekletin onu da tarçın karanfille kaynatıp şeker koyup süzerek için.
bi de ben ice tea da yapıyorum o da güzel oluyo.çayın içine biraz şeker biraz limon suyu veya limonata varsa karıştırıyorum.şeftalili çin de şeftali suyu koyuyorum..
osmanlı şerbetlerine merakım var nerdeyse hepsini iyi mekanlarda içtim yapımı biraz ahmetli ama isterseniz yazabilirim canlar
bebekler ben bu ara şerbetlere sardım.sürekli meyve suyu şerbet yapıyorum nasıl güzel oluyo anlatamam... eşim de ben de yemeğe düşkünüz.Allah tan yiyip kilo almayanlardanım ama eşim korkarım kilo alıyoristerseniz siz de şerbet için sağlıklı sağlıklı hemi de yapımı kolay
hic sorma ya funda:))) ama ben bu yaz 2 hafta da olsa bekarligimi yeniden yasadim:)))) tavsiye ederim arasira kocasiz tatil iyi geliyo:)))
ben ilk günden başladım atşimi merak ettiğim için daha geçte başlayabilirsin ama bence ilk günden not almaya başlayalım sayfası var ing çeviri sayfasıda var ama yeterli değil ben tam beceremedim sayfaya üye olmayı detylı soru soruyor çünkü
Ya eskiden ben tezcanlıydım yemek hususunda.Şimdi var ya elimi kaldıramıyorum.Evimi haftadan haftaya temizliyorum :) yemeklerimi haftadan haftaya yapıyorum.utanmasam her şeyimi haftadan haftaya yapacağım o derece yani.Ama öyle bir güzel anlatmışsın ki kalkıp yapasım geldi :)) :86: Canım da çekti inan.Kızım olursa adını koycam Masal :)))
masalcım en iyisini yapıyorsun,bazen kayınvalidem yapıp veriyor şahane oluyor,ama ben o kadar tembel bir ev hanımıyım ki(( elimden o tarz şeyler gelmiyor malesef,en büyük hayalim evimde bana yardımcı olacak bir bayanın çalışması :)))))
askim yillardir gidiyorum doktora ilac falan veriyo bir kac ay duzeliyo gene aynisi...henuz bi sebep bulunamadi..hersey aslinda gayet normal ama duzenli olmuyo..
bende kendimce bitkiseller falan uyguladim biraz faydali geldi ...simdi turkiyeden yeni bir kür alip geldim ona basladim insallah bi faydasi olur...uzun zaman gelmeyince acayip sinir patlamasi yasiyorum ve cok kilo aliyorum...inanilmaz gergin oluyorum evde surekli atom bombasi vaziyeti:))) dokunanin basinda patliyorum:))
:)))))))))))))))))))))))))))))))))keşke yoncada gelebilseydi dimi( herhalde bilgisayarı eşinden alamadı
:))))))))))))))))))))))masalcım en iyisini yapıyorsun,bazen kayınvalidem yapıp veriyor şahane oluyor,ama ben o kadar tembel bir ev hanımıyım ki(( elimden o tarz şeyler gelmiyor malesef,en büyük hayalim evimde bana yardımcı olacak bir bayanın çalışması :)))))
bebekim benim sağol ya...utandımben de kızım olursa masal koycam kardeş kardeş oynarlar ne güzeeel kızın olsun hemen gelicem zaten bak görürsün.
bi de bu şerbetlerin mantığı aynı mevsimi geçti de bi gül şerbeti farklı onu limontuzu koyup yapıyosun.gerçi burda şerbetlik gül olmaz da neyse bebekim..benim eşim çok düşkün de içecek sürekli düşmez elinden ben yapıyorum önce tuhafına gidiyodu şimdi çok seviyo gelir gelmez hemen bugün ne var der açar dolaptan koyar bardağına sonra sevindirik olur öper benionun için bişey yapıyorum çünkü...sağlıklı olsun diye....bi şerbetle kandırıyom adamı ha
Evet ya yoncam da olaydı) süper oldu yahu.Kızlar mucukss.
Masal hemencecik veriver canım tarifleri :)
))))))))))))))))))))))))))))))))
inşallah aşkım inşallah.Kumalar varken nasıl olacak peki :)))
Sayfayı atsana yavrum..Bir bakalım ingilizcem var bakayım.:78:
keşke yoncada gelebilseydi dimi( herhalde bilgisayarı eşinden alamadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?