Sigara Böreği Yaparken...

kayit

Fert sebep, cemiyet netice.
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
476
435
108
Birşey sormak istiyorum hanımlar, bugün ilk defa sigara böreği yaptım (Evet ilk defa, doğru) Ben kızartma pek sevmem ama hiç yağ çekmedi çok lezzetli oldu. Sorun şu ki baş taraflarından hep peynirler fırtladı ve kaç yerimi yaktım, her taraf yağ oldu. Bunun olmaması için ne yapıyorsunuz, ne yapabilirim?

Notlar:
- Tam yağlı beyaz peynir kullandım
- Oldukça sıkı sardım

Sarma şeklinde sararsanız sizin için daha güzel olacaktır :)

Resmi netten buldum şimdi, böyle sardım ben de...

sigara_boregi_tarifi11.jpg

Sarma sarar gibi kenarlarını katla içine.. Yada kenarlarını katlamazsan iki uca gelen yerleri boş bırak.. Yani uçlarına kadar doldurma malzemeyi :)

Birşey sormak istiyorum hanımlar, bugün ilk defyaga gara böreği yaptım (Evet ilk defa, doğru) Ben kızartma pek sevmem ama hiç yağ çekmedi çok lezzetli oldu. Sorun şu ki baş taraflarından hep peynirler fırtladı ve kaç yerimi yaktım, her taraf yağ oldu. Bunun olmaması için ne yapıyorsunuz, ne yapabilirim?

Notlar:
- Oldukça sıkı sardım
Tam yagli degil de lor peynir kullan sararken yanlarini guzelce kapatmaya ozen goster peynir yaga

Ben söyle yapiyorum
Üçgen yufkanin geniş kismini 2 ye katliyorum 1 parmak kalinliginda
Katladigim yere peynir koyup sariyorum
Kenarları 2 kat kalinlikta oluyor akmiyor peynir o zaman

Birşey sormak istiyorum hanımlar, bugün ilk defa sigara böreği yaptım (Evet ilk defa, doğru) Ben kızartma pek sevmem ama hiç yağ çekmedi çok lezzetli oldu. Sorun şu ki baş taraflarından hep peynirler fırtladı ve kaç yerimi yaktım, her taraf yağ oldu. Bunun olmaması için ne yapıyorsunuz, ne yapabilirim?

Notlar:
- Oldukça sıkı sardım
yaprak sarar gibi saracaksın kenar kısımlarını içine katla yufkayı..peynir çıkmaz

Sarma sarar gibi kenarlarını katla içine.. Yada kenarlarını katlamazsan iki uca gelen yerleri boş bırak.. Yani uçlarına kadar doldurma malzemeyi :)

Tam yagli degil de lor peynir kullan sararken yanlarini guzelce kapatmaya ozen goster peynir yaga

yaprak sarar gibi saracaksın kenar kısımlarını içine katla yufkayı..peynir çıkmaz

Cok siki da sarma cokta gevsek olmasin peynir eriyip su gibi mi cikti icinden

Teşekkürler hanımlar, anlattığınız gibi sarma gibi sardım evet, kenarlarını katladım, bi de katlamasam ne olurdu bilmem...

1 tatlı kaşığı peynir koydum ama yağlı peynir olduğu için suyu çıktı galiba anlamadım, neredeyse hepsi kenarını delip yağa düştü tabi ondan sonrası çatır çatır attı her tarafa...

Ben söyle yapiyorum
Üçgen yufkanin geniş kismini 2 ye katliyorum 1 parmak kalinliginda
Katladigim yere peynir koyup sariyorum
Kenarları 2 kat kalinlikta oluyor akmiyor peynir o zaman

Bu iyi fikirmiş, bir dahaki sefere bir de bunu deniyeyim :KK19:

Yağlı peynirle yapılan yağda kızartılan sigara börekleri mutlaka patlıyor.
Hem görüntüsü hem de tadı iyi olmuyor.
Yağlı peynirle daha lezzetli oludu ama tutmuyor maalesef.

aynı dertten ben de muzdaribim.. yagı iyiyce kızdırıyorum hemen az pembeleşsın alıyorum öbür türlü bnm de nasıl sararsam saryım çatlıyo patlıyo.. peynir yaglı oldugu için.. çözüm bulursan bana da mesaj at:KK53::KK53:

Bu peynirle de öyle lezzetli olmuştu ki... :KK36: Yukarıdaki öneri de tutmazsa kuru peynire geçerim artık :KK51:

aynı dertten ben de muzdaribim.. yagı iyiyce kızdırıyorum hemen az pembeleşsın alıyorum öbür türlü bnm de nasıl sararsam saryım çatlıyo patlıyo.. peynir yaglı oldugu için.. çözüm bulursan bana da mesaj at:KK53::KK53:
safransarı'nın mesajına bak canım, bana iyi fikir gibi geldi :KK58:

Teşekkürler hanımlar, anlattığınız gibi sarma gibi sardım evet, kenarlarını katladım, bi de katlamasam ne olurdu bilmem...

1 tatkaşığı peynir koydum ama yağlı peynir olduğu için suyu çıktı galiba anlamadım, neredeyse hepsi kenarını delip yağa düştü tabi ondan sonrası çatır çatır attı her tarafa...

Bu iyi fikirmiş, bir dahaki sefere bir de bunu deniyeyim :KK19:
Peyniri lor al bukadar tam yagli peynir sicakta eriyip yaga karismis hep ezine peyniri falan heralde koyddugun yaptigin peynir yanlis birdaha alirken markette calisanlara bile sor

Tam yagli peynirle yapilmaz peynir sicaktan eriyip yag gibi oluyor lor kullanin ve maydonozla yogurdunuz mu loru cok guzel olur

Peyniri lor al bukadar tam yagli peynir sicakta eriyip yaga karismis hep ezine peyniri falan heralde koyddugun yaptigin peynir yanlis birdaha alirken markette calisanlara bile sor

Tam yagli peynirle yapilmaz peynir sicaktan eriyip yag gibi oluyor lor kullanin ve maydonozla yogurdunuz mu loru cok guzel olur

Arkadaşın fikrini deneyeyim, olmazsa lora dönüş yaparım artık, lor çok kuru geliyor da bana :KK23:

Arkadaşın fikrini deneyeyim, olmazsa lora dönüş yaparım artık, lor çok kuru geliyor da bana :KK23:
Normal beyaz peynirler var ondan al ozaman yada firin tepsisine dizip ustune yumurta surup birde corekotu serpip firinlabakalim kasar peyniriyle firinda yaparsan cok guzel olur ama denemelisin

Normal beyaz peynirler var ondan al ozaman yada firin tepsisine dizip ustune yumurta surup birde corekotu serpip firinlabakalim kasar peyniriyle firinda yaparsan cok guzel olur ama denemelisin

Fırında yaparım bazen, ben onu da seviyorum, bunu başkaları için yaptım, öyle istemişlerdi, o yüzden ilk deneyimim zaten ama ben de sevdim... Teşekkür ederim katkılarınız için :KK19:

Back
X