Sigara içen anneler,bebekleriniz kaç kg doğdu?

aslında abartmanın ve insanları korkutmanın bir manası yok diye düşünüyorum. ınsan ne ekerse onu biçer... ıstediğiniz yerde okuyabilirsiniz: Sigaranın anne karnındaki bebeğe verilen zararların istatistiği günlük 20 sigara üzerinden hesaplanmıştır. Doktorların da bağıra bağıra söylediği şey belli: Sigarayı bırak, bırakamıyorsan en azından günde 5 e düşür.
Benim ilk doğumum erken olduğu için oğlum 2.750 doğdu, günde en fazla 5 sigara içtim, fazlasıyla beslenmeme dikkat ettim, nerdeyse günde 1 damacana su bitiridim o zaman:)
Şimdi 2. oğluma hamileyim, sadece 1.5 ayım kaldı doğuma, ilk 5 ay ağzıma bile almadım tiksindiğim için, şimdi de günde en fazla 5 içiyorum yine. Korkmuyorum birşey olacak diye, Allah bana kısmetse yine sağlıklı bir evlat verecek...

valla ne kadar kendinizi svaunursaniz savunun, bile bile sigara icene hersey mustehaktir diyorum. kusura bakmayin. ne demek tiryakilikten anlamamak. birakan nasil birakiyor, onlar tiryaki degil miydi? bunlar bahane.

bu gibi sozlerle cesaretlendirirsiniz yok bilmem ne bunlar bos laf. sadece sizin yuzunuze bunlarin carpilmasi hosunuza gitmiyor ve sinirlendiginiz icin bunlari duymak istemiyorsunuz ve bunu banahe olarak ileri suruyorsunuz.

laflarim biraz sivridir ama ben asla ve asla sizin cocugunuzun yerinde olmak istemezdim.

Konuyu acan ve sigarayi birakan arkadasima da tebrikler. bravo canim, cok iyi bir is yapmissin. insallah cocugun dogduktan sonra baslamazsin. tamamen kurtulursun bu illetten.

ben durumu asla savunmuyorum cok kötü bişey ama almanyadada 4taneye falan izin veriyolar kesinlikle örnek olmak istemem bırakmak en iyisi ve en güzeli dogumdan sonra tekrar başlamamak

canım bende senin gibi içiyordum ama hamile kaldıgımı ögrendiğim anda bıraktım şimdi canım istemiyor degil ama içmiyorum inşallah herkes bırakır ve inşallah bende dogumdan sonra başlamam

amin canım inşallah başlamayız,benım de pazar gunu 4 hafa bıtecek,ara ara ben de ıstıyorum ama elimi bile sürmedim.

bence herşey bir yana hamileyken sigara içmek kadar günah birşey yok o küçücük masuma zorla pis zehiri çektiriyosun zayıf olsane şişman doğsa ne farkeder aynı oranda etkileniyor arkadaşlar bakın benim eşimin yengesi 9 ay boyunca içmiş utrasonda gayet sağlıklı gözüküyormuş doğduktan sonra omurilikte kayma oluşuyo yavaş yavaş her geçen gün artıyor vicudunun önünde ve sırtında kambur var eğiliyor şimdi 8 yaşında çocuk hiçbir çaresi yok diyor doktorlar ameliyatta elde kalır demişler doktorlar bunu annenin sigara içmesine bağlamışlar inanın onu görseniz hemen bırakırsınız sigarayı o çocuğun ne suçu var şimdi onun acısını hem anne hem baba hem çocuk çekiyor kara size kalmış

Bebeklerin düşük kilolu doğması, bebeğinize verdiğiniz hasarın yanın bir hiç..
Onun normal kiloda doğması sağlıklı olduğunumu gösteriyor?
Okula başladığınd daha geç öğrenmeye neden olduğunu biliyormusunuz, araştırmalara göre gebeliğinde ve sonrasında anne sigara içiyorsa okuma yazmaya daha geç geçiyormuş çocuklar, yani öğrenme problemi yaşıyor. sonra çocuklarınızı suçlamayın, bu çocuk kime çekmiş diye.

yani ben bunu daha öncede yazmıştım ama unutmayınki karnınızdakiler size Allahın emanet ettiği hediyeler minik melekler.belki şimdi kendi keyfiniz için bırakmak istemiyorsunuz ama unutmayın ilerisi için çocuklarınız potansiyel astım hastası,akciğer kanseri,kalp hastalıkları riskine sahip.kendinizi onların yerine koyun siz değilde onlar sizin anne babanız olsaydı eğer siz onların sigara içip size zarar vermesini istermiydiniz

başlığı açan bendim.pazar günü 6 hafta bitti sigara içmeyeli.evet zor bırakmak,hala zaman zaman canım çekiyor ama içmeyince de kımse ölmüyor kızlar.sigarayı bıraktığım hafta bebeğimin hareketleri arttı,ayrıca kılo alımı maşallah çok güzel gidiyor.bak bı dayanabılsenız bi kaçgün hemen bebeğinizdekı değişiklikleri farkedersiniz.daha önce de yazmıştım son 1 ay ıle bıraksanız doğumda bebeğinizin iini kolaylaştırıyormuşsunuz.

Tebrik ediyorum...
Bende içiyordum , hemde günde bir paket, bazen geçtiğide oluyordu.. Hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım. hatta kendime kızdım, bebeğimin temelleri sağlıksız bir vücutta atıldı diye... Canım istemiyor mu istiyor, hala istiyor, kaç ay oldu istiyor ama içmeyeceğimi bildiğim için bu istek bana azap gibi gelmiyor. Eğer içsemmi bir tane acaba diye düşünseydim bu içmemezlik bana azp gibi gelirdi. içmesem bile o istek beni öldürürdü yani, bilemiyorum anlatabildim mi?

Arkadaslar,ben 24 haftalik hamileyim,sigarayi birakamayan annelere bi tavsiyem olucak,sigarayi tamamiyle hayatlarindan cikaramiyorlarsa,kendilerini kandirsinlar,bunu bana psikologum soylemisti.mesela sigarayi posta kutunuza koyun ve her seferinde bir tane alin,belli bir sure sonra usenmeyebasliyicaksiniz,evde kesinlikle icmeyin,bu sizi ister istemez yavaslaticakdir,sigarayi cantanizda tasimayin,disari gezmeye gidiyorsaniz eve dondugumde bir tane icecegim seklinde yaniltici kararlar alin,insallah birazda olsa yardimim olmustur

bebeğinizin sağlığını daha anne karnındayken tehlikeye sokarak gelecekte olabilecek hastalıkları tetiklediğinizi hiç düşündünüz mü... allah sağlıklı ömür versin evlatlarınıza...

bende kendime kızıyorum.sürpriz bir hamilelik oldu bende ,beklemiyordum. yarım paket de içiyordum.
şimdi 7 ayım bitti bu süreçte sigarayı bırakamadım.günde4-6 adet içtiğim oluyor.

Kimseyi yargılamak bize düşmez... Hakaretvari cümleleri de hoş bulmuyorum..
Ben 12 yıl boyunca içtim sigarayı, az buz da değil, Hamile olduğumu öğrendiğimde günde 2 paket sigara içiyordum. Ve yıllarca birkez bile bırakma teşebbüsünde bile bulunmadım. Hani ssadece bağımlı olduğumdan değil, sigara içmeyi sevdiğimden.
ama hamile olduğumu öğrenince işler değişti tabi. Bırakma sürecim 1 hafta sürdü, hergün kademeli olarak azaltarak öğrendikten 1 hafta sonra bırakmış oldum. yani 6. haftamda bıraktım.
Zor olmadı mı, çok zor oldu... O dönem de içtiğimde ayrı bi vicdan azabı yaşadım, içmediğimde çok kötü bir stres yaşadım. Zor oldu, ama inanın bırakılabiliyor. Yani ben bıraktıysam herkes bırakır diyorum. Aynı zaman da tiryakisi olduğum çayı ve kahveyi de bıraktım tabi. doktor kafeinsiz kahve içebilirsin dedi, gittim aldım. Bu seferde her kahve yaptığımda sigara istiyorum diye onu bile içmedim.
Ayrıca çevre faktörü de önemli, Eşim kendisi bırakmadı sigarayı ama, eşimin sigara içtiğini ben görmüyorum hiç, evimize gelen ve sigara içen arkadaş, akraba herkes bana çok destek oldu kimse yanımda sigara içmedi, hatta dışarda bile yakınlarım özen gösteriyorlar.

Bırakmak zor değil aslında, önemli olan gerçekten bırakmayı istemek.

Hamile olup da pöfür pöfür tüttürenleri aklım hayalim almıyo. Annelik duygusuna erişemediklerini düşünüyorum. Günlük yaşamda bile tanımadığınız bir bebek görse insan aman yanında içmeyim der kaldı ki sizin karnınızdaki canınız,kanınız. Hergün onlarca zehiri bebeğinize nasıl yüklersiniz? zifir,katran..daha neler neler..Kendi ellerinizle hastalıklara davetiye çıkarmak bu.
Sigaranın çok zor bir bağımlılık olduğunu,bırakmanın çok eziyetli olduğunu anlayabiliyorum.Kullananaların işinin çok zor olduğunu da kabul ediyorum ve kolaylıklar diliyorum ama ayyy napiim bırakamıyorum gibi bencilce şımarık tavırlara,amaaan ben içtim çocuğum da sağlıklı doğdu gibi pişkinliklere tahammül edemiyorum. Ne anneler var ki çocuğu için organını veriyo,engelli çocuğunu hergün sırtında taşıyo,kendi hayatından vazgeçiyo ne bilim daha ne zorluklar. Siz bir sigarayı bırakamıyosanız Allah akıl fikir versin diyorum yazık yavrularınıza

Bebek göbek kordonu yoluyla anneden oksijen alıyor hepinizin bildigi gibi. Kendi kendine nefes alamıyor icerde.
Ve anne içine nikotin, karbondioksit gibi zehir çekti mi ne oluyor?
Otomatik olarak bebek de istese de istemese de bunları soluyor minicik bedenine.
Bence düsük kilolu doğumdan daha beter bir sey bu düsününce.
Yani resmen eli kolu bağlı, konuşamayan,.o ortamdan o zehirden kaçamayan bir canlıya bir nevi işkence gibi bir şey.
Kusura bakmayın sözlerim ağır gelmesin. İncelik gösterip anlayışla hareket edilecek bir durum değil bu çünkü.
İradenizin kuvveti beyninizdedir.
Aklına koyan o bir dal sigarayı bile yakmaz.
Ben de içiciydim. Kızıma hamile olduğumu daha testte görmeden kendiliğimden iğrenip bırakmıştım.
Şimdi ikinci kez gebeyim. Yine içiyordum o mereti. Fakat bu sefer testte pozitif sonuç görür görmez bıçak gibi kestim attım hayatımdan sigarayı.
Ve bir daha da asla başlamicam.
Hatta eşim bile inanamadı sen gerçekten güçlü bir insansın dedi ve 10 senelik içici olmasına rağmen, hamile olmamasına(!) rağmen eşim de bıraktı sigarayı!
Yani ne demekmiş, insan isterse vazgeçebiliyormuş.
Kimse içmesin arkadaşlar
böyle sorular da sorulmasın.
İyi birşey değil. Okurken tüylerim ürperdi. İki hamileliğinde bile çatır çatır içenler varmış.
Nasıl birşeydir bu?

Merhabalar. Ben de yeni hamileyim. 10 haftalığım. Ama bi paket sigara kullanıyorum. Bırakamıyorum malesef. Almanyadaki bayanlar hamilelikte rahat davranıyo. Bebekleri de sağlıklı doğuyo. Doktorum da 5 taneye kadar içebilirsin dedi. Umarım azaltabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…