- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.512
- 133
- 33
- Konu Sahibi Ogretmen1981
-
Vallahi çevremde çok kova var:) kafalarına koyupta yapmadıkları şey olmuyor. Eminim gerçekten karar versen başarısınbu kacinci deneyisim bir bilsen
Kesler gibi yoksunluk haller
Bakalim içimden cikan canavarla nasil bas edicem ...
Dimi ya. Keşke herkes bana böyle gelse.:) Sınırda tutmak değil de ben de keyif insaniyim. Anlarima göre katılıyor sigara hayatıma. Fosur fosur icmektenseBelli bir sayı aşılmazsa zevk/zarar oranında kar sağlanıyor bence de. Kendimi de kasmıyorum ama çok içesim gelmiyor zaten. Gelse engellerdim bir süre sonra bırakmak isteyebilirdim.
Bence iyi yapıyorsunuz eger kendinizi bi sınırsa tutabiliyorsanız hele , keyfinize bakın sevdiklerinizle tadını çıkarın arada olur hayatta böyle şeyler :)
Biri de bana baslamamam gerektiğini lütfen söylesin
bence baslamazsiniz bu zamandan sonra korkmayin.ne guzel sigarayi hic bilmemis olmakSigaraya bir insan nasıl ve neden baslar. Ben en çok bunu merak ediyorum. Bizde içen yoktur. Annem babam ve eşim sigaranin ne olduğunu bilmez. Ben de öyleyim.
Ama hep bi endişe icindeyim. Ya ben de anlamazsam da birdenbire sigara bağımlısı olursam diye.
Bir öneriniz var mi. Başlamamak ve gençleri korumak icin.
Ben ölene kadar sigarayı bırakmayacağımı düşünüyorum. Böyle olunca insan kendini kısıtlamıyor çok içmiyor günde genelde 2-3 tane nadiren 5 , alkolle yarım paket . kimi zaman bir hafta hiç içmem.
Şahsen seviyorum kullandığıma memnunum. O bağırark şarkı söylenen araba yolculukları bir tepede durup arkadaşlarla verilen sigara molasız aynı olmazdı, geceleri arkadaşlarla mekandan çıkıp bir elde sigara yürünen yollarda keza.
Abartmadan içerim memnunum. Keşke sadece sosyal içici olsak tabi.
Sizi anliyorum ben de aslinda birakmadan son bir sene bu sekle sokmustum kendimi.gunde 1-2 icerek idare ediyordum.hic degilse bu zevten kendimi mahrum eetmeyeyim diyordum nasil bir dusunceyse artik.sonra tamamen kesme karari aldim ve boyle oldu.insallah baslamamDimi ya. Keşke herkes bana böyle gelse.:) Sınırda tutmak değil de ben de keyif insaniyim. Anlarima göre katılıyor sigara hayatıma. Fosur fosur icmektense
Ne güzel birakmissiniz. Bu kadar yol ilerlemişsiniz bence baslamazsinizbence baslamazsiniz bu zamandan sonra korkmayin.ne guzel sigarayi hic bilmemis olmak
Sizi anliyorum ben de aslinda birakmadan son bir sene bu sekle sokmustum kendimi.gunde 1-2 icerek idare ediyordum.hic degilse bu zevten kendimi mahrum eetmeyeyim diyordum nasil bir dusunceyse artik.sonra tamamen kesme karari aldim ve boyle oldu.insallah baslamam
Ilaci nasil temin ettiniz?ben de tam 5 gündür kullanmıyorum, sağlık bakanlığından verilen champix ile bıraktım. kokusu artık midemi bulandırıyor . ben de elbette ilacın etkisi var, ama kendi iradenle bu kadar gündür içmiyorsan seni tebrik ederim. bence yapabilirsin.
ben senin gibi bir hafta içmeyecek iradeye sahip olsam ilaca ihtiyaç duymazdım.
en zor kısmını atlamışsın bence, sakın vazgeçme
sağlık bakanlığından.Ilaci nasil temin ettiniz?
Canın çekiyor mu hic? Dürüstce ama. Yoksa resmen tiksiniyor musun gülüm. Ben suan tiksiniyorum. Icmek istemiyorumEveet arkadaşlar,
Sigarasız 1 ayı geride bırakmanın mutluluğuyla, 1 ay sigaraya verecegim parayı avm'de ezip gelmenin mutluluğunu paylaşayım dedim..
Merhaba, tüm samimiyetimle söylüyorum değil can çekmesi kokusunu alınca nefesimi tutuyorum :) Hiç sigara içmemiş olanlar, sigarayi birakanlara nazaran daha tahammül gösterebiliyormuş. Ama birakip tiksinenlerin tahammül sınırı daha düşük oluyormuş. Gecen gün arkadaslarimla sigara ve nargile icilen bi yerde oturmak zorunda kaldım, zaman geçmek bilmedi. Kiyafetlerim, saçim bile kokmuş. O montu halen giyemiyorum, balkona astım kokusu çiksin diye.Canın çekiyor mu hic? Dürüstce ama. Yoksa resmen tiksiniyor musun gülüm. Ben suan tiksiniyorum. Icmek istemiyorum
Benim bu mesaji rastlantı sonucu şu anda görmem:)Merhaba,
Bence sigara bulasıcı bi hastalik. Cevre ve normalleştirme çok önemli. Sigara icen bir ailede büyüdüm, kuzenlerim de sigara kullaniyor. Derken arkadaş secimlerinizi de öyle yapiyorsunuz. Etkileşim ćok önemli. Sigarayi biraktigimdan bu yana arkadaslarimla buluşmuyorum, hepsi feci sigara iciyor. Gecen bi kafeye gittim, herkes dişarda oturuyor sigara icebilmek icin ben ve baska icerde oturanlar 3-4 kişi.
Yani nacizane göruşum gencleri korumak icin bizim gibi içenlerin birakmasi gerekiyor. Ki gençler bunu normalleştirmesin. Bi arkadasimin 4 yaşindaki oglu babasinin paketiyle oynarken sigaralari kirmiş. Babasi da boş bulunup bağirmiş niye oynuyorsun diye. Ćocuk "Büyüyünce ben de sigara ićicem" diye aglamiş. Ben bunu duyunca şoke oldum, aydinlandim. Zira babamin evde (malesef) içtigi her sigaranin dumani çok tatli gelirdi.
O yüzden sizin artik başlamaniz imkansiz görunüyor (maşallah). Aileniz de temizmiş, bu büyük bi avantaj.
Insallah cogaltmazsinizSanırım sigarayı baştan belli bir seviyede tutmak gerekiyor
Başlayalı birkaç ay oldu bazen haftalarca içmediğim oluyor
Moralim bozulunca falan içerim
Genelde içtiğim günler 2 3 tane içerim. Onu içtikten sonra direk paketi kaldırırım kararlı bir şekilde.
Baştan isi sıkı tutmayinca sonradan daha zor oluyor.
Kararlılık çok önemli.
İnşallah bırakmak isteyen herkes çok rahatça bırakır.
Arkadaşım söylemişti her sigara isteği geldiğinde dış fircalamak bastırır diye ne kadar etkili bilemeyecegim.
Hocam nasılsınız? Devam mi icmemeye. Duygularinizi ve fiziki olarak ne durumda oldugunuzu söylerseniz sevinirim.
Canınız cekiyor mu?
Kilo aldınız mı?
Sigara icilen yerde kokusu gelince mide bulantisi oluyor mu
Sigarayi birakmiş olmanin 2. ayından bildiriyorum:) hatta belkk daha bile fazla oldu, unuttum ne zaman biraktiğimi
Ya ben kendime ne güzel bi iyilik yapmişim. Asla sigarasiz kahve içemem diyen ben, sigaradan sonra filtre kahvelerdeki degişik aroma tonlarını yakalar oldum. Eskiden hepsi kahveydi, biraz da sigaraydi tatları.
Neyse, kahvemi alıp çalışma masama oturdum da bi yazayim dedim. Okuyanlara motivasyon olsun
Malesef buraya yazsam mi yazmasam mi bilemedim yine de yazıyorum.ben haziran ayında birgün bir tane sigara içtimBenim bu mesaji rastlantı sonucu şu anda görmem:)
Ne yaptınız. Sigara hikayesi tamamen bitti mi? L LimonReceli
Ogretmen1981 .
Başarıya giden her yol mübahtır. Böylece tamamen bırakırsınız bence.Insallah cogaltmazsiniz
Malesef buraya yazsam mi yazmasam mi bilemedim yine de yazıyorum.ben haziran ayında birgün bir tane sigara içtim((ve o günden itibaren 10 günde bir falan bir tane sigara içiyorum (( ben o kadar zorlanmaya başlamıştım ki aklım fikrim sigaradaydı ,cok zor zaman geçirmeye başlamıştım.ben kendimce bu çözümü buldum.boyle içebilme umudum olunca içmemek zor gelmemeye basladi.bunu sigara bırakan baska biri denese bence siklastirir.hic tavsiye etmem.aslinda sırf bu yuzden yazmıyordum ama sormuşsunuz yazdim.ben bundan 3-4 gun once içtim mesela.bir sonrakini bayramdan once icmiycem asla dedim.her seferinde boyle yapiyorum ne bileyim komik ama ancak boyle içmemeyi basarabildim
Bebeginize cok zararli ben hamile oldugumu ogrendigim gun sigarayi biraktim. Dogumdan sonra 2 3 ay hic icmedimBu yüzden hala bırakmadımdoktor kontrolünde belli sayıda içiyorum. Herkes kızıyor ama gerçekten zor.
Ben de bu fikirdeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?