• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şikayetçi Olmakta Hata mı Ettim?

Cok doğru yapmışsın.o kişide uyarı almistir.Bir daha kimseyi kirmaz.bu ona ders olmustur.Herkes senin gibi;yumuşakta karşılamaz.Kavga çıkarabilir.
Aksine ona iyilik yapmışsın.Yanlisini söyleyerek.

Çok güldüm kız sana ;)
Bela vermesin Allah... kimselere...
Ne yazacağımi da unutturdun gülmekten :)

Korkma canım ben de kurumsal 1 firmada mağaza müdürlüğü yapıyorum. Tek yaptıkları merkezden uyarı maili müdür de personellerini uyarır o kadar.
Ki şikayet var sitesi bu tarz şikayetlerle dolup taşıyor bile.

Merhaba hanımlar bi gun ivinde iki konu biraz fazla ama vicdanim cok rahatsız acaba hata mı ettim diye danişmak istedim

Gecenlerde cok acil birsey lazim oldu arkadaslarimda beni bekliyordu hemen bi magazaya gittim tek kasa calisiyordu ve onumde baya sira vardi zaten isim aceleydi hem ayakkabi vuruyordu hemde dizimde bir rahatsizlik oldugu icin uzun sureli ayakta beklemek zorluyor

Bir ara onumdekilerden birinden sirasini rica etmeyi bile dusundum ama sonucta herkes benim gibi sira bekliyor diye vazgectim sira bana geldiginde acik kasa baskasinin islemini hallediyordu kapali baska bir calisan geldi diger kasaya bende belki baska bir isi halletmek icin olabilir diye dusunup islem aliyormusunuz diye sordum ters bi sekilde acilmasini bekliyorum avilirsa alicam dedi sonra isle alakali bisey oldu sanirim onunla ilgilendi bende hanim efendi cok acelem var rica etsem biraz cabuk olurmusunuz dedim calisan o kadar kisinin icinde ben burda oyun oynamiyorum abla diye tersledi beni herkesin icinde kendimi rencide olmus hissettim daha farkli bi uslupla kinusabilirdi hatta cikarken onumde bi kadin vardi ve nasil kotu oldugumu fark etti onumden cekilip burdan gecin dedi

Daha oncedende ayni magazada bakinirken kucuk bi cocuk onune geleni dokuyordu bende cocukla oynuyordum o arada yere doktuklerini kimse basmasin diye yerden kaldiriyordum bi satis gorevlisi geldi biraz farkli bi sekilde bakti bende gulumseyerek cocugu kast edip benim degil dedim kiz elimdekilere bakip ters bi sekilde sert bakip birak bırak gibi birsey dedi (uzun zaman oldu tam hatirlamiyorum )

Kurumsal bi magaza benzer olaylarla bi iki kere karsilastim ama pek onemsemedim ama orda herkesin icinde o sekilde rencide eder tarzda konusmasi cok rahatsiz etti

Bende firnanin musteri hizmetlerini arayip şikayette bulundum telefonu kapatır kapatmaz bi pismanlik hissettim acaba hata mi ettim diye

Sanki birinin ahini almisinda Allah belami verecekmis gibi hissediyorum
Ne alakası var ne demek burda oyun mu oynuyoruz cümlelerine dikkat etsin çalışmak istemiyorsa başkası çalışsın dünde yeğenime ayakkabı alacaktık satış görevlisi bir arıyorduk geldi havalı havalı bu ayakkabıdan Yok dedi çekti gitti tehnaydı da o zaman başka modellerde yardımcı ol bizde çıktık başka yerden aldık bazı mağaza çalışanları çok iyi bazıları böyle ah falan almadınız çalışıyor ve maaş alıyor çalıştığını maaşı haketsin müşteri azarlamak onun haddi değil terbiyeszlik bile yapsanız güvenliği çağırıp dışarı çıkartır ağız dalaşına giremez

Nedense sizi haksiz buldum. Kapali calisan diye belirtme sebebiniz nedir? Sizde acik kapali ayrimi mi yapiyorsunuz bu cumleden bunu anlarim. Isini dogru yapip yapmamasi baska bir sey acik kapali olmasi baska.
Ayaginiz agriyor ayakkabi rahatsiz bu calisanin mi sorunu
Dizinin agrimasi calisanin mi sorunu
Acelinin olmasi onu hic ilgilendirmez gerektigi gibi isini yapmasi gerek. Aksama kadar 100 kisi acelem var diye gelse ne yapsin o calisan.
Isiniz o kadar acilse once isinizi neden halletmediniz?
Calisan size oynamiyorum isimi yapiyorum demis demek ki o an yapmasi gereken bir sey buna hizmet alan olarak siz mi karar vereceksiniz?
Bencede vicdaniniz sizlasin iki kurusa sabah tan gece yarilarina kadar ne iş yapiyorlar sirf size abla oynamiyorum dedi diye sikayet etmeniz büyük kabalik.

Nedense sizi haksiz buldum. Kapali calisan diye belirtme sebebiniz nedir? Sizde acik kapali ayrimi mi yapiyorsunuz bu cumleden bunu anlarim. Isini dogru yapip yapmamasi baska bir sey acik kapali olmasi baska.
Ayaginiz agriyor ayakkabi rahatsiz bu calisanin mi sorunu
Dizinin agrimasi calisanin mi sorunu
Acelinin olmasi onu hic ilgilendirmez gerektigi gibi isini yapmasi gerek. Aksama kadar 100 kisi acelem var diye gelse ne yapsin o calisan.
Isiniz o kadar acilse once isinizi neden halletmediniz?
Calisan size oynamiyorum isimi yapiyorum demis demek ki o an yapmasi gereken bir sey buna hizmet alan olarak siz mi karar vereceksiniz?
Bencede vicdaniniz sizlasin iki kurusa sabah tan gece yarilarina kadar ne iş yapiyorlar sirf size abla oynamiyorum dedi diye sikayet etmeniz büyük kabalik.
Yorumlara bakmis olsaniz orda kapalidan kastim kasa yazmistim kisonin acik yada kapaliligi benim konumlada alakali degil benide ilgilendirmez

Abla oyun oynamıyorum derkende sesini yukseltip insanlarin icinde azarkar nitelikte konustu ki ben sikayetimde bu kadatini bile dile getirmedim en makul sekikde anlatmaya calistim

Bende insanim insanlarin gun icinde ne sikintilar ne yorgunluklar cektigini anliyorum ama kimsenin yorgunlugu kendisine baska bir insani baskalarinin icinde azarkama hakki vermez

Eger oyle bir durum varsa doktirkar hemsireler ve ogretmenler basta olmak uzere herkes hizmet verdigi kisiyi azarlasin

Rahat masabaşı iş istiyoduysa kasiyer olmayacaktı o zaman.
Bu insanlarımızın kendini ve haddini bilmeyişine çok ayar oluyorum ya.
Kasiyerlikte nası bi iş nası bi hayat bekliyodu ki bi de sağa sola terslik yapıyo.
Çok iyi yapmışsın az bile.

Çok iyi yapmışsın. Terslemek nedir sen iyi davranmışsın ben baya çemkirirdim heralde ve o an müdürü çağırıp orda şikayet ederdim. Her mesleğin zorlukları var kimse el üstünde tutulmuyor çalıştığı yerde. Nasıl bi doktordan, öğretmenden ya da diğer meslek gruplarından sıkıntılarını evde bırakıp gelmelerini bekliyorsak kasiyerde bi çalışan. Kimse sıkıntısını benden çıkaramaz. Yani neticede iyi yapmışsın.

Yoo niye ah alcakmissin. Adamlar ise almislar musteriye ters davranip musteri kaciriyor. 7 24 gulmek zorunda degil ama sakin ve kibar bi sekilde cevap vermeli. Zaten o sikayetten de pek bir sey cikmaz. Uyarilirsa dua et.

Bütün yorumları okudum ve bu ülkede insana verilen değerin statülerine bağlı olduğunu bir kez daha gördüm. Öğrenciyim ve aynı zamanda kurumsal bir firmada yarı zamanlı çalışıyorum. Bulunduğum şehirde bir öğrenci için olabilecek en uygun çalışma saatlerine sahip olması beni mecbur kılıyor.
İşe başlamadan önce bana sert davranan, muhatap olmaktan kaçınan çalışanlara sinirlenir zorla mı çalıştırıyorlar diye kendi kendime söylenirdim. İşin içine girince çoğunlukla hizmet alanların değil, verenlerin haklı olduğunu kavradım fakat işler öyle yürümüyor ne yazık ki. Müşteri her zaman haklı olmaya devam ediyor.
Bu dönemlerde inanılmaz yoğun oluruz ve hayal bile edemeyeceğiniz müşterilerle ilgilenmek durumunda kalırız, hepimiz gerilir, sinirleniriz. Yine de oradan aldığımız paranın hakkını vermek adına alttan alır annemiz yaşında kadınlardan sırf istedikleri şeyi bulamadık diye yediğimiz hakaretleri, alışveriş esnasında kavga ettiği için kasada hıncını bizden çıkartan karı kocaları, cebinde parası olduğu için her şeyi yapabileceğini sanıp paraları önümüze fırlatanları ve daha birçoklarını sineye çekiyoruz. Yeri gelir çocuğunun tuvalet ihtiyacını kabinlerde giderenlerin arkasını temizler yeri gelir alışveriş yaparken çocuğunu kaybedelerin peşinde işimizi bırakır çocuk ararız.
Tüm bunlara rağmen hala bizden her durumda sakin ve profesyonelce davranmamız beklenir ki ne kadar mümkün olduğu ortada.
Kimseler orada babalarının hayrına çalışmıyor, aldığı parayı hak etmeye çalışıyor. Beğenmeyen yapmasın dediğiniz işleri birileri yapmak zorunda ve onlar kesinlikle halihazırda yapan insanlar. Yapamayan insanlara zaten şirketler imkan tanımıyor.

Yorumlara bakmis olsaniz orda kapalidan kastim kasa yazmistim kisonin acik yada kapaliligi benim konumlada alakali degil benide ilgilendirmez

Abla oyun oynamıyorum derkende sesini yukseltip insanlarin icinde azarkar nitelikte konustu ki ben sikayetimde bu kadatini bile dile getirmedim en makul sekikde anlatmaya calistim

Bende insanim insanlarin gun icinde ne sikintilar ne yorgunluklar cektigini anliyorum ama kimsenin yorgunlugu kendisine baska bir insani baskalarinin icinde azarkama hakki vermez

Eger oyle bir durum varsa doktirkar hemsireler ve ogretmenler basta olmak uzere herkes hizmet verdigi kisiyi azarlasin
Kimse kimseyi azarlayamaz. Bunu o calisana orda belirtip uyarmaniz yeterli olurdu. Yorumlara bakip mi yorum yapacagim. Cumleniz kapali birinden bajsettiginiz uzereydi. Siz anlatamamissiniz demek ki. Toplum icinde birbiri.ize belli si irlarda hosgorulu olmaliyiz sorun yasadigimiz kişiyi (1 defaya mahsus) birebir uyarabiliriz

Siz oyle bir anlatmissiniz ki sizin aci cekmeniz ayakkaniniz isinizin acele olmasi onun o an yaptigi işi birakmasina sebep degil. Sizde acele edin derken belki ses tonunuz calisana ters geldi misal tabi. Ya da onca musterinin icinde boyle oyalaniyormus gibi uyarilmak hosuna gitmedi. Sizin uyariniz da dogru degil.
Dersen ki orda tel konusuyor yok gereksiz bir sey yapiyor hak veririm ama boyle bi durum belirtmenissiniz.

Benim şikayetim yüzünden işinden olursa ben de vicdan yapardım..Cahildir , tecrübesizdir terbiyesizdir ama belki o işe ihtiyacı vardır kıyamam yine de...

Geçenlerde adamın biri gözümün önünde haksız yere kasa görevlisine çıkıştı ağlattı kızı yok yere..O adamı ne yapacaksın ..O da insan sabır taşı değil olabilir öyle ufak tefek şeyler, hoşgörmek çok zor olmasa gerek bence..
Yani herkes elindeki işi bırakıp size koşacak değil oluyor bazen işte sıra kayması falan..Söylediğinde de abartılacak birşey yok siz nasıl sinirle şikayet ettiyseniz, o da sinirle sesini ayarlayamamış olabilir..

Son düzenleme:
Bütün yorumları okudum ve bu ülkede insana verilen değerin statülerine bağlı olduğunu bir kez daha gördüm. Öğrenciyim ve aynı zamanda kurumsal bir firmada yarı zamanlı çalışıyorum. Bulunduğum şehirde bir öğrenci için olabilecek en uygun çalışma saatlerine sahip olması beni mecbur kılıyor.
İşe başlamadan önce bana sert davranan, muhatap olmaktan kaçınan çalışanlara sinirlenir zorla mı çalıştırıyorlar diye kendi kendime söylenirdim. İşin içine girince çoğunlukla hizmet alanların değil, verenlerin haklı olduğunu kavradım fakat işler öyle yürümüyor ne yazık ki. Müşteri her zaman haklı olmaya devam ediyor.
Bu dönemlerde inanılmaz yoğun oluruz ve hayal bile edemeyeceğiniz müşterilerle ilgilenmek durumunda kalırız, hepimiz gerilir, sinirleniriz. Yine de oradan aldığımız paranın hakkını vermek adına alttan alır annemiz yaşında kadınlardan sırf istedikleri şeyi bulamadık diye yediğimiz hakaretleri, alışveriş esnasında kavga ettiği için kasada hıncını bizden çıkartan karı kocaları, cebinde parası olduğu için her şeyi yapabileceğini sanıp paraları önümüze fırlatanları ve daha birçoklarını sineye çekiyoruz. Yeri gelir çocuğunun tuvalet ihtiyacını kabinlerde giderenlerin arkasını temizler yeri gelir alışveriş yaparken çocuğunu kaybedelerin peşinde işimizi bırakır çocuk ararız.
Tüm bunlara rağmen hala bizden her durumda sakin ve profesyonelce davranmamız beklenir ki ne kadar mümkün olduğu ortada.
Kimseler orada babalarının hayrına çalışmıyor, aldığı parayı hak etmeye çalışıyor. Beğenmeyen yapmasın dediğiniz işleri birileri yapmak zorunda ve onlar kesinlikle halihazırda yapan insanlar. Yapamayan insanlara zaten şirketler imkan tanımıyor.

sana hiç katılmıyorum. ben de üniversitede senin gibi part time çalıştım. dediğin gibi saçma sapan egolu komplekli kıskanç insanlarla ben de karşılaştım. ama hiçbir zaman müşterinin davranışını kişisel algılamadım ve üzerime alınmadım. hatta bigün satış yaparken kadın kocasına beni göstererek " bu kız satış yapmak zorunda ama ben ondan hiçbir şey almam" diyerek aynı ürünün farklı bi markasını aldı. evet bana hakaret etti bakarsan, ama hayatımda bir kere gördüğüm bir insanın terbiyesizliğine tepki verecek enerjim zaten olmadı olamazdı da.

herkesin hayatı zor hepimiz çileler içinde çalışıyoruz. başka müşteriye kızıp kimse hıncını bir başka müşteriden çıkaramaz.

bu doktor da olsa, öğretmen de olsa, kasiyer de olsa farketmez. sonuçta o kurumda çalışıyorsun ve ordan ekmek kazanıyorsun.müşteri saldırmadığı müddetçe muhatap olmamak en iyisi

Aslinda konuyu ve isin gercegini en iyi aciklayan belki sizin yorumunuz oldu evet bi nebze hataliyim ve kendi hatami kabul ediyorum ama ne yazik ki iste magaza calisanlarida statuye gore ayiklama yapip ona gore muamele ediyorlar

Sanmiyirum ki benim yerimde daha şık giyimli durusundan kiligindan kiyafetinden statusunun yuksek oldugu belli olan biri gelse ayni muameleyi ona yapsin ona abla deyip herkesin icinde azarlar nitelikte konusdun kimin gucu kime yeterse dunyasi evet belki gun boyu orda yoruldu belki ailevi belkide idle ilgili sıkintılari vardi ama onca insanim icinde hıncıni almasi gereken kisi olmayi hak etmiyorum

Bende calistim yeri geldi cok problemli insanlarla karsilastim ama birine sinirlenip gidip bana gucunun yetmeyecegini bildigim birinden hıncımi almadim

Ay siz de cocugunuza sahip cikin magaza calisanai diye sizin DORT yasindaki cocugunuzu idare etmek zorunda degil bisey de dememis uyarmis. Alisvrs yapcam diye saga sola saldirmaktan bazi kadinlarin gozu cocuk mocuk gormuyo kiz isini yapiyo senin kizinla miugrasacak ne isi var askilarin arasinda lafa bak.

günde sizin çocuğunuz gibi 50 tane şımarık çocukla uğraşıyor belki, hepsini idare etmesini bekleyemezsiniz. bi de marifet gibi anlatıyosunuz ya tebrikler laf soktunuz ve dünya daha güzel bi yer şimdi. o çocuğu o mağazaya sokuyosan yanından ayırmayacaksın.

Ne bilsin çalışan kız sizin çocuğunuzun arkasını toplayacağınızı? Her gelen çocuk askı arasına girmeyi sevse ve çalışanın yaptığı işi engellese? Kulağınız değil gözünüz çocukta olacak, bazı anneler bir türlü anlayamıyor şunu. Kimse çocuğunuzu idare etmek zorunda değil.
Onyargılısiniz.. Kızım sakın ve yaramazlığı bile ayarında bir çocuktur. Askı düşürdüğü de çok nadirdir. Bahsi gecen olayda benden bir metre bile uzakta degildi. Sadece ona arkam donuktu, baska bi reyona bakıyordum. Elinden tutmuyorsam dahi o uzaklıktayim. Yaramaz, arsız, asabi bi çocukla zaten alışverişe gidilmez. En azından bebek arabası olmalı.

Yine bu olayda uyarı yapılacaksa dahi çocuğun kendine bu şekilde hitap edilmez. Kizarim ne demek? Garson abilerle, otobüsteki yolcu amcayla çocuk korkutulmaz. (Ayrı bir konu ama, çocuk tacizinde anne babanın yaptığı temel yanlışlardan biri çocuktaki bu algiyi ve korkuyu olusturmaktir) Kurallara uygun davranılmagi durumda usulunce uyarılır. İstersen ordan çik, aski düşebilir dese bu gayet yerinde ve net bi mesaj olurdu. Bir yabancının tanımadığı bir çocuk üstünde hakkı yoktur, dolayısıyla da kizamaz. En guzeli çocuğu da muhatap alma, bana soyle.

Onyargılısiniz.. Kızım sakın ve yaramazlığı bile ayarında bir çocuktur. Askı düşürdüğü de çok nadirdir. Bahsi gecen olayda benden bir metre bile uzakta degildi. Sadece ona arkam donuktu, baska bi reyona bakıyordum. Elinden tutmuyorsam dahi o uzaklıktayim. Yaramaz, arsız, asabi bi çocukla zaten alışverişe gidilmez. En azından bebek arabası olmalı.

Yine bu olayda uyarı yapılacaksa dahi çocuğun kendine bu şekilde hitap edilmez. Kizarim ne demek? Garson abilerle, otobüsteki yolcu amcayla çocuk korkutulmaz. (Ayrı bir konu ama, çocuk tacizinde anne babanın yaptığı temel yanlışlardan biri çocuktaki bu algiyi ve korkuyu olusturmaktir) Kurallara uygun davranılmagi durumda usulunce uyarılır. İstersen ordan çik, aski düşebilir dese bu gayet yerinde ve net bi mesaj olurdu. Bir yabancının tanımadığı bir çocuk üstünde hakkı yoktur, dolayısıyla da kizamaz. En guzeli çocuğu da muhatap alma, bana soyle.

çocuğun alnında daha önce hiç askı düşürmediği ve annesinin bi metre yakınında olduğu yazıyor mu?

görevli nereden bilsin.

Back
X