- 21 Nisan 2013
- 2.825
- 3.482
- 108
- 34
- Konu Sahibi farahnihal
-
izmir gayet pahalı bir yer. ben orada okudum 4 yıl. hele küçük yerde düzeni olup oraya gidenin belini büker.Yasadiginiz sehre baktim, gorumcem orda okudu, cok gittim geldim bir donem, evet cidden sıkıcı biyer. Bi carsisi var 3 adimda bitiyor, festiva festiva dediler bi gittik ufacik biyer bikac magaza onlar da eski sezon satıyor tek begendigim yer migrosun ordaki parkti :) bence izmiri dusunebilirsiniz, cok pahali degil, düzenli modern bir sehir. Benim de hayalimdir hep izmir ama esimin is imkani olmadigi icin istanbula mahkumuz...
Yasadiginiz sehre baktim, gorumcem orda okudu, cok gittim geldim bir donem, evet cidden sıkıcı biyer. Bi carsisi var 3 adimda bitiyor, festiva festiva dediler bi gittik ufacik biyer bikac magaza onlar da eski sezon satıyor tek begendigim yer migrosun ordaki parkti :) bence izmiri dusunebilirsiniz, cok pahali degil, düzenli modern bir sehir. Benim de hayalimdir hep izmir ama esimin is imkani olmadigi icin istanbula mahkumuz...
farahnihal
ben bursa gemlikte yaşıyorum.
hiç özendiğin gibi bir hayat yok burda.
denizin kıyısındayız her yer pislik içinde.
hava kararınca kışın 5-6 yazın 8 gibi sokaklarda bir insan evladı göremezsin.
bursadada öyle şöyle güzel3-4 avm var. ama araban yoksa bi işe yaramıyor. toplu taşımaya oralara gitmek dönmek 2-2bçk saat. evin yoksa kiralar çok pahalı.
sanırım bebeğin de var. tüm bunlara yetişmek için çok çalışman gerekecek o zamanda yeterince ilgilenemeyeceksin çocuğunla.
izmir gayet pahalı bir yer. ben orada okudum 4 yıl. hele küçük yerde düzeni olup oraya gidenin belini büker.
tabiki karar sizin mutlaka ama büyük şehirde yaşamak maddi anlamda çok kolay değil
bende isterdim özellikle kendimden çok çocuğum için büyükşehirde imkanlarsa okusun yetişsin
ama eşim cesaret edemedi işi burada bende üstelemedim
ki bizim gideceğimiz şehirde benim ailem vardı evimiz hazır bana iş hazırken böyleydi
şimdi diyorumki iiki gitmemişim
ev aldık evimde yuvamda huzurluyum çok şükür
belki gitsem böyle mutlu olamazdım
Mersin'e gel hem çok ucuz hem Deniz'i var,ev de alırsın her bütçeye göre evler mevcuttur ayrıca büyük şehirdir ev. Fiyatları istediğiniz şehirlere göre daha ucuzdur.yaşanmaz burda yaaa ....bende kocaeli ağır basıyor, hem deniz hem sanayisi var yaşamak çok isterdim yani ama ne yapalım kısmetimiz böyleymiş...
bulundugunuz yerde evi kaç a aldınız..
izmir gayet pahalı bir yer. ben orada okudum 4 yıl. hele küçük yerde düzeni olup oraya gidenin belini büker.
yaşanmaz burda yaaa ....bende kocaeli ağır basıyor, hem deniz hem sanayisi var yaşamak çok isterdim yani ama ne yapalım kısmetimiz böyleymiş...
Büyükşehir büyükşehirde
Bizler büyük şehirde ne kadar sosyaliz
Pertimiz çıkıyor evle iş arası trafikten
Hafta sonu ve akşamları temizlik, yemek, alış-veriş
Bir o kadar pahalı hayat
Kim gün yüzü görüyor ki ??
Tek hayalim trafiği olmayan, küçücük bir yerde yaşamak...
Mersin'e gel hem çok ucuz hem Deniz'i var,ev de alırsın her bütçeye göre evler mevcuttur ayrıca büyük şehirdir ev. Fiyatları istediğiniz şehirlere göre daha ucuzdur.
Küçük şehirlerin gözünü seveyim. Tamam alternatif yok ama hayat rahat...
Dışarıya çıksan insanların çoğu seni tanıyor. Bir gün eşimle kavga etmiştik ben önden yürüyordum, o peşimden. Bütün esnaf hişşt hoop diyerek sokağa dökülmüştü. Burada biri beni öldürse dönüp bakmayacak kadar umursamazlar.
Komşularla ayda bir yapılan çiğ köfte partilerini özledim. O temiz havayı özledim. Sürekli bankada, durakta, markettte, kasalarda sırada olmamayı direk alıp çıkmayı, insan azlığını özledim.
ama düşünsene yaşadıgın yerde sinema bile yok gelen filmde tv le aynı anda vizyona giriyor..küçücük bişi belki trafik yok ama hayatta yok..
İnsanoğluna rahat yok :)
Burada büyük şehirde her şey var ama gidecek takatim kalmıyor
Bir sinemaya gitmeye kalksan mesela hafta sonu (ki genelde çıkmamayı tercih ediyorum, bütün hafta ev iş arası trafik içimi tüketiyor zaten) ; evden çık, nefes almaya yer olmayan toplu taşıma araçlarına bin, itiş kakış git, avm ye gir, bilet için sıra bekle, bir su almak için sıra bekle, bir sürü saygısızla cebelleş. Filmden çık halim selim bir yemek için oturacak yer bulama dolaş dur iki lokma yemek için :) Neyse diyorum bilgisayarım sağolsun, açarım bi film, demlerim çayımı yeter ki insan görmeyeyim :) O kadar yorucu geliyor ki, eskiden bir nebze daha çekilirdi, ben 20 li yaşlardayken hafta sonu şöyle bir Kabataş'a, Ortaköy'e çıkabilme lüksü vardı, şimdi eziyet ve tabi ateş pahası. Yaş biraz geçince yorgunluklar ağır basıyor...
haklısın aslında buda farklı bir bakış açısı.. birazda beni yıllardır asgari ücrete çalışmak yordu ama bugün zam aldım neşem yerine geldi :) şuan..kendi aileme çok düşkünüm zaten benim işler biraz zor ...
Hayırlı olsun zammın, Allah huzurunu eksik etmesin
İnsanoğluna rahat yok :)
Burada büyük şehirde her şey var ama gidecek takatim kalmıyor
Bir sinemaya gitmeye kalksan mesela hafta sonu (ki genelde çıkmamayı tercih ediyorum, bütün hafta ev iş arası trafik içimi tüketiyor zaten) ; evden çık, nefes almaya yer olmayan toplu taşıma araçlarına bin, itiş kakış git, avm ye gir, bilet için sıra bekle, bir su almak için sıra bekle, bir sürü saygısızla cebelleş. Filmden çık halim selim bir yemek için oturacak yer bulama dolaş dur iki lokma yemek için :) Neyse diyorum bilgisayarım sağolsun, açarım bi film, demlerim çayımı yeter ki insan görmeyeyim :) O kadar yorucu geliyor ki, eskiden bir nebze daha çekilirdi, ben 20 li yaşlardayken hafta sonu şöyle bir Kabataş'a, Ortaköy'e çıkabilme lüksü vardı, şimdi eziyet ve tabi ateş pahası. Yaş biraz geçince yorgunluklar ağır basıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?