sıkıldım burdan..

izmir gayet pahalı bir yer. ben orada okudum 4 yıl. hele küçük yerde düzeni olup oraya gidenin belini büker.

yaşanmaz burda yaaa ....bende kocaeli ağır basıyor, hem deniz hem sanayisi var yaşamak çok isterdim yani ama ne yapalım kısmetimiz böyleymiş...

ben çok şehir gezdim hayran kaldım Bursaya..ama yaşamk nasıl olur bilemicem.. mesela beklentili gittiğm antalya ya mersine falan kat be kat güzel..nemden gezemedik deniz olsa ne olur bu şehirlerde..

bulundugunuz yerde evi kaç a aldınız..

Büyükşehir büyükşehirde
Bizler büyük şehirde ne kadar sosyaliz
Pertimiz çıkıyor evle iş arası trafikten
Hafta sonu ve akşamları temizlik, yemek, alış-veriş
Bir o kadar pahalı hayat
Kim gün yüzü görüyor ki ??
Tek hayalim trafiği olmayan, küçücük bir yerde yaşamak...

yaşanmaz burda yaaa ....bende kocaeli ağır basıyor, hem deniz hem sanayisi var yaşamak çok isterdim yani ama ne yapalım kısmetimiz böyleymiş...
Mersin'e gel hem çok ucuz hem Deniz'i var,ev de alırsın her bütçeye göre evler mevcuttur ayrıca büyük şehirdir ev. Fiyatları istediğiniz şehirlere göre daha ucuzdur.

Küçük şehirlerin gözünü seveyim. Tamam alternatif yok ama hayat rahat...
Dışarıya çıksan insanların çoğu seni tanıyor. Bir gün eşimle kavga etmiştik ben önden yürüyordum, o peşimden. Bütün esnaf hişşt hoop diyerek sokağa dökülmüştü. Burada biri beni öldürse dönüp bakmayacak kadar umursamazlar.
Komşularla ayda bir yapılan çiğ köfte partilerini özledim. O temiz havayı özledim. Sürekli bankada, durakta, markettte, kasalarda sırada olmamayı direk alıp çıkmayı, insan azlığını özledim.

izmir gayet pahalı bir yer. ben orada okudum 4 yıl. hele küçük yerde düzeni olup oraya gidenin belini büker.

istanbuldan sonra her yer ucuz geliyor benim gibilere :) en basitinden arkadaşım gaziemirden 200 bin liraya 3+1 0 daire aldi, burda o ozellikte bir daire 2 kati fiyattan başlıyor. Tabi ki kucuk sehirlere gore pahalidir ama kocaeli ve bursa ile kiyaslayinca cok daha keyifli bir sehir

Seveni de cok seviyor ama ben sevmedim, ki ben de kucuk bir sehirde dogup buyudum 18 yasindan beri istanbuldayim. Kocaeli olursa istanbula da yakin arada gezmelere gelirsiniz.

ama düşünsene yaşadıgın yerde sinema bile yok gelen filmde tv le aynı anda vizyona giriyor..küçücük bişi belki trafik yok ama hayatta yok..

Mersin'e gel hem çok ucuz hem Deniz'i var,ev de alırsın her bütçeye göre evler mevcuttur ayrıca büyük şehirdir ev. Fiyatları istediğiniz şehirlere göre daha ucuzdur.

akdenizle pek aram yok mersine antalya ya gittim aşırı nem şehir dağınık geldi..bir de çok göç alıyor mersin antalya civarı neme de gelemiyorum zaten

bir sinema bile yok fazla küçük

ama düşünsene yaşadıgın yerde sinema bile yok gelen filmde tv le aynı anda vizyona giriyor..küçücük bişi belki trafik yok ama hayatta yok..

İnsanoğluna rahat yok :)
Burada büyük şehirde her şey var ama gidecek takatim kalmıyor
Bir sinemaya gitmeye kalksan mesela hafta sonu (ki genelde çıkmamayı tercih ediyorum, bütün hafta ev iş arası trafik içimi tüketiyor zaten) ; evden çık, nefes almaya yer olmayan toplu taşıma araçlarına bin, itiş kakış git, avm ye gir, bilet için sıra bekle, bir su almak için sıra bekle, bir sürü saygısızla cebelleş. Filmden çık halim selim bir yemek için oturacak yer bulama dolaş dur iki lokma yemek için :) Neyse diyorum bilgisayarım sağolsun, açarım bi film, demlerim çayımı yeter ki insan görmeyeyim :) O kadar yorucu geliyor ki, eskiden bir nebze daha çekilirdi, ben 20 li yaşlardayken hafta sonu şöyle bir Kabataş'a, Ortaköy'e çıkabilme lüksü vardı, şimdi eziyet ve tabi ateş pahası. Yaş biraz geçince yorgunluklar ağır basıyor...

haklısın aslında buda farklı bir bakış açısı.. birazda beni yıllardır asgari ücrete çalışmak yordu ama bugün zam aldım neşem yerine geldi :) şuan..kendi aileme çok düşkünüm zaten benim işler biraz zor ...

Aslında genel anlamda çok haklısın.
Genelde bizim de hayatımız ev-iş-aile arasında gelip geçiyor.
Dediğin gibi hem iş yorgunluğu ve stresi sebebiyle akşam olunca rahat edebilmek hem de hava/insan kirliliği
...
Ama maddi getirileri de çok fazla.
Eğer küçük bir yerde yaşasaydık belki gelirimiz daha düşük olurdu. Zor bir hayatımız olurdu.
Bir de küçük yerlerde insanların birbirileri ile samimiyeti daha fazla. Bu benim hoşuma gitmiyor. Sıkılırdım sanırım.
Çekirdek ailem ve büyüklerimizle ben mutluyum.
Kapımızı kapattık mı bizden mutlusu yok çok şükür burada.
Artı,eksi birini istemiyorum bu dünyamıza.

Son düzenleme:
İzmir derim geçerim.
Büyük şehir fakat o kadar sıcak ve içten ki gelir gelmez alışırsın.
Canın sıkılınca kaçarsın Avm'ye bir kahve içersin.Sürekli konserler olur tiyatrolar olur dinlemeye gidersin.Ulaşım çok kolay..Bir aklına eser alırsın çiğdemini çayını sahilde oturursun..
Yaz olur istediğin her yer plaj gümüldür , çeşme , foça , çandarlı neresini istersen.
Hayat burda hiçbir zaman durmaz.Sinaması doğası aktivitelerini hiç bir şehirde bulamazsın.
Kiralarda çok uygun 600 tl ye bile sıfır evler var.
Sağlık konusunda türkiyenin 2 büyük üniversite hastanesi izmirde.
Kışımız azdır.Yazımızda çok sıcaktır..Pazarı , alışverişi kıyafetleri hepsi çok ucuz..
Yani sözüm ona başka bir yerde yaşayacaksan çözüm İzmir.

Ben de çok sıkıldım Dışarda diz boyu kar var,burnumu çıkaramıyorum evden.Hoş çıkarsam ne olucak ki..Ne bir sinema,ne bir avm..Patlıcam artık evin içinde yalnız başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…