- 30 Eylül 2016
- 1.184
- 1.600
- 133
Geçmiş olsun diyelim . Umarım anneniz bir daha çağırmaz son olmuş olurGittiler. Şiddete mağruz kalmadım. Ama söz ile kırılmayan kafam, pislenmeyen ağzım çocuk tarafından kalmadı. 5 yaşındaki çocuk lan diyor.
Ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzgünümYerinizde olsam o akrabanızı aile bakanlığına sikayet ederdim sosyal hizmetlerin o çocuğa el koyması için. Çünkü çocuk yetiştirmeyi bilmeyen iyilik yaptığını zannedip çocuğu yanlış yollara sevk edip bozuk bi psikoloji ile yetiştiren insan anne olmamalı. Sizde yakın bi akrabanıza gidip kalın bi kaç gün yada arkadaş. Kıymetli eşyalarınızıda yanınızda götürün.
Yorumunuzu şimdi farkettim. Kırıcı olarak tanımladığınız söz 'bir durum'. Babası çocuğuna laf söyledi ve küstü. Bu bir olay. Ve yorum yapmadan çocuğun konumunu, dokunulmazşığını anlatmaya çalıştım. Burda da herkes öneri sundu ve şöyle de böyle yap gibi... 'söz' ile dahi yaklaşamadığımızı ifade etmek için söz ile dahi müdahalemizin imkansızşığını, vehametini anlatabileceğim en uygun örneğin bu olduğunu düşünüyorum. Sizin pedagog önerinizi nasıl algılar söyleyeyim isterseniz: 'Çocuğuma deli dediler.' Küseyim.Kaç yaşında evlat edinildi?
Eğer bebekken değil de yürümeye başladıktan sonra evlat edinildiyse belki geçmiş hayatından kalan bir travması vardır. Bebeklik hafızası diye araştırırsanız siz de görürsünüz.
Kıyamam ya...
Kuzeniniz de onun iyiliği için çalışıyor ama kötülük yapıyor. Bence bir pedagog yardımı alması için ikna edin. Ama igneleye igneleye değil tabii ki.
Bu arada cocugu kıymetli, babasını bile çocuğa laf etti diye sildi gibi bir cümle kurmanız çok kırıcı.
Sizin evlat edindiginiz cocuga aile bireyleriniz kötü davransa siz ayağınızı onların evinden kesmez miydiniz?
Çare olarak da iki gun arkadasta kuzende falan kalın. Yapacak birşey yok yani...
Valla canım bnimde 2.5 yaşında bir oğlum var oda sinirli bazen bagirip cagirip aglayip birilerine vuruyor ama ben hemen mudahale ediyorum izin vermiyorum ki su anda arastiriyorum eger bas edemezsem doktora goturecegim ama boyle bisye olsa asla o kadar bosvermis davranip sacma sapan konusmam yani sende direk soyle bana boyle davranamaz sende hicbsiey demiyrosun falan filan diye kuserse kussun hatta küsmesi senin icin daha iyi cunku hem sana zarar veriyor hemde cocugun varsa oda ondan boyle deyler ogrenecekAçık açık annesini uyaracaksın çocuğuna sahip çık ben bu şekilde davranışlardan hoşlanmam diye. Kırılırsada kırılsın çokta fifi. Ekmegin ondan gelmiyor aşın ondan gelmiyor.
Hanımlar hepinize merhaba.
Sorunum annemin halasının kızı. Ve evlat edindiği oğlu. Oğlu gerçekten kıymetli. Kendi babası bir söz söyledi oğluna diye konuşmayan bir kadın.
Şimdi onlar bize misafirliğe (yatılı) geliyorlar ve sinirden başım çatlıyor. Ailemle yaşıyorum ve annem ile aralarından su sızmıyor bu hala kızının. Annem çekiyor ama ben tahammül sınırımın sonundayım. Ve şuan yoldalar buraya geliyorlar. Beni çıldırtan olaylar
...Bu çocuk parkta tüm çocukları dövmekten arkadaş edinemeyen. Şiddet bağımlısı. Ağzında küfür olan ve her an zarar vermeye meyilli bir çocuk. İlk geldiğinde gözüme kafa attı gözüm morardı VE ANNESİ BEN BUNLARI YAŞARKEN GÖRÜMCESİ İLE TELEFONDA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ. Ayıp olmasın diye bişeyler saçmaladı kızıyormuş gibi yaptı (gibi yaptı sonra çocuktan özür diledi kızdığı için) ama inanın gözümün ağrısını hala hissediyorum. Sinirimden ağladım. Ve kadında pişkinlik diz boyu tavırlarıyla umursamazlığıyla iliklerime kadar hissettirdi.
...Annemin çenesine vurdu. Annemde poposuna şaplak atmış. Sonra annem bu duruma üzülmüş annesinden özür dilerken kadının tavrı GÜLEREK O DA SANA VURDU demiş. Hoşuna gidiyor gibi. Annem o kadar sevmesine rağmen hala kızını çok garipsedi bu halini. Normalde toz kondurmaz.
.. Apartmanın önünden geçen yaşlı kadına vurmuş. Annem şahit olmuş. Yapma etme yok dememiş yine.
..Her geldiğinde konsolun kapaklarını deli gibi çarpıyor. Baktım yapma diyecek değil. Ben uyardım. Sonra yapma etme dedi. Ben demesem umrunda değil. Umrunda okduğunda da 'ay kapakları yapma öyle oğlum' oğlu hala kapakları çarpıyor.
.. Kardeşimin gözüne kibrit sokmaya çalıştı. Annesi güldü geçti.
..Bilgisayarımı kullanıyor. Kullanamıyor daha doğrusu klavyyeye vuruyor. Alıp koyduğumda ağlıyor. Annesi hiç bu kriz anını yönetmeye yeltenmeden bilgisayarı vermemi bekliyor. Zarar önemli değil oğlu sussa yeter
Şimdi bir Armağan Çağlayan gibi algılanmak istemiyorum ama gerçekten böyle bir çocuğun varsa ve terbiye edemiyorsan neden millete yatılı misafir oluyorsun. Ben rahatsızlık vermeyeyim derim. Çocuğuna birşey söyletmiyor. Psikoloğa götür desek küfretmiş sayar ama ciddi anlamda bu çocuk bir çocuk değil. Zaten bu öneriyi bize sunma 'haddi' det tanımaz. Ben mecbur muyım bu çocuğu çekmeye şiddet görmeye hatta uzuvlarımı kaybetme riski yaşamaya arkadaşlar. Gece yatağımda yatamıyorum gelir vurur diye.
Ve yoldalar. Ben nasıl davranmalıyım. Hem annesine hem oğluna inanın şaştım 5 yaşındaki çocuktan dayak yiyorum üstüne birde dalga geçer gibi bir tavırla karşılaşıyorum annesinden. 25 yaşımdayım ve zerrece hayatımda yer etmeyen bu insanların kahrını çekmek canımı acıtıyor. Ne yapmalıyım?
Arayin gelmesinler madem 5 yasindaki cocuk bu yahu size ayıp canavar gibi anlatmissin kadin ne yapsin durdurmak icinHanımlar hepinize merhaba.
Sorunum annemin halasının kızı. Ve evlat edindiği oğlu. Oğlu gerçekten kıymetli. Kendi babası bir söz söyledi oğluna diye konuşmayan bir kadın.
Şimdi onlar bize misafirliğe (yatılı) geliyorlar ve sinirden başım çatlıyor. Ailemle yaşıyorum ve annem ile aralarından su sızmıyor bu hala kızının. Annem çekiyor ama ben tahammül sınırımın sonundayım. Ve şuan yoldalar buraya geliyorlar. Beni çıldırtan olaylar
...Bu çocuk parkta tüm çocukları dövmekten arkadaş edinemeyen. Şiddet bağımlısı. Ağzında küfür olan ve her an zarar vermeye meyilli bir çocuk. İlk geldiğinde gözüme kafa attı gözüm morardı VE ANNESİ BEN BUNLARI YAŞARKEN GÖRÜMCESİ İLE TELEFONDA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ. Ayıp olmasın diye bişeyler saçmaladı kızıyormuş gibi yaptı (gibi yaptı sonra çocuktan özür diledi kızdığı için) ama inanın gözümün ağrısını hala hissediyorum. Sinirimden ağladım. Ve kadında pişkinlik diz boyu tavırlarıyla umursamazlığıyla iliklerime kadar hissettirdi.
...Annemin çenesine vurdu. Annemde poposuna şaplak atmış. Sonra annem bu duruma üzülmüş annesinden özür dilerken kadının tavrı GÜLEREK O DA SANA VURDU demiş. Hoşuna gidiyor gibi. Annem o kadar sevmesine rağmen hala kızını çok garipsedi bu halini. Normalde toz kondurmaz.
.. Apartmanın önünden geçen yaşlı kadına vurmuş. Annem şahit olmuş. Yapma etme yok dememiş yine.
..Her geldiğinde konsolun kapaklarını deli gibi çarpıyor. Baktım yapma diyecek değil. Ben uyardım. Sonra yapma etme dedi. Ben demesem umrunda değil. Umrunda okduğunda da 'ay kapakları yapma öyle oğlum' oğlu hala kapakları çarpıyor.
.. Kardeşimin gözüne kibrit sokmaya çalıştı. Annesi güldü geçti.
..Bilgisayarımı kullanıyor. Kullanamıyor daha doğrusu klavyyeye vuruyor. Alıp koyduğumda ağlıyor. Annesi hiç bu kriz anını yönetmeye yeltenmeden bilgisayarı vermemi bekliyor. Zarar önemli değil oğlu sussa yeter
Şimdi bir Armağan Çağlayan gibi algılanmak istemiyorum ama gerçekten böyle bir çocuğun varsa ve terbiye edemiyorsan neden millete yatılı misafir oluyorsun. Ben rahatsızlık vermeyeyim derim. Çocuğuna birşey söyletmiyor. Psikoloğa götür desek küfretmiş sayar ama ciddi anlamda bu çocuk bir çocuk değil. Zaten bu öneriyi bize sunma 'haddi' det tanımaz. Ben mecbur muyım bu çocuğu çekmeye şiddet görmeye hatta uzuvlarımı kaybetme riski yaşamaya arkadaşlar. Gece yatağımda yatamıyorum gelir vurur diye.
Ve yoldalar. Ben nasıl davranmalıyım. Hem annesine hem oğluna inanın şaştım 5 yaşındaki çocuktan dayak yiyorum üstüne birde dalga geçer gibi bir tavırla karşılaşıyorum annesinden. 25 yaşımdayım ve zerrece hayatımda yer etmeyen bu insanların kahrını çekmek canımı acıtıyor. Ne yapmalıyım?
5 yaşında olması canavar gibi olmayacağı anlamına gelmiyor. Ben de hiç sevmem böyle çocukları. Evime de asla kabul etmem. Benim de bir kızım var eğer böyle tazmanya canavarı gibi olsa direk psikoloğa götürür ne gerekiyorsa yaptırırım. Islah etmeden de o çocukla hiçbir yere misafir olmam. Herkes böyle çocukları sevmek anlayışlı olmak zorunda değil çünkü.5 yaşındaki cocuktan canavar gibi bahsetmissiniz
2,5 yasında bu hareketler normal annesiValla canım bnimde 2.5 yaşında bir oğlum var oda sinirli bazen bagirip cagirip aglayip birilerine vuruyor ama ben hemen mudahale ediyorum izin vermiyorum ki su anda arastiriyorum eger bas edemezsem doktora goturecegim ama boyle bisye olsa asla o kadar bosvermis davranip sacma sapan konusmam yani sende direk soyle bana boyle davranamaz sende hicbsiey demiyrosun falan filan diye kuserse kussun hatta küsmesi senin icin daha iyi cunku hem sana zarar veriyor hemde cocugun varsa oda ondan boyle deyler ogrenecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?