Şımarık çocuk ve ona bir 'DUR' demeyen anne

Gittiler. Şiddete mağruz kalmadım. Ama söz ile kırılmayan kafam, pislenmeyen ağzım çocuk tarafından kalmadı. 5 yaşındaki çocuk lan diyor.
Geçmiş olsun diyelim . Umarım anneniz bir daha çağırmaz son olmuş olur

Ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzgünüm

Geçmiş olsun, kurtuldunuz hasarsızca şükredin geçin. Biliyorum çok sinir bozucu başıma defalarca kez geldi şımarık çocuk vakası. Ağlayarak evden koştuğumu bilirim Üzerinden biraz zaman geçince hatırladıkça güleceksiniz :)

Ben önceden sesimi çıkarmazdım, içim içimi yerdi ama anası-babası kırılır diye çocuğun yaptığı yaramazlık herneyse, sıkılıp bırakmasını dilerdim içimden. Aa artık dayanamıyorum, diyelim ki bana vurmaya kalktı "hele bir vur aynısını yaparım sana diyorum" gözlerine dik dik bakarak. Ya da birşeye zarar vermeye çalışıyor "hayır kesinlikle yapma, ben böyle şeylerden hiç hoşlanmam" diyorum sertçe. Bunun için kırılan da kırılsın yani, onların değil benim tutumum normal çünkü...

Yorumunuzu şimdi farkettim. Kırıcı olarak tanımladığınız söz 'bir durum'. Babası çocuğuna laf söyledi ve küstü. Bu bir olay. Ve yorum yapmadan çocuğun konumunu, dokunulmazşığını anlatmaya çalıştım. Burda da herkes öneri sundu ve şöyle de böyle yap gibi... 'söz' ile dahi yaklaşamadığımızı ifade etmek için söz ile dahi müdahalemizin imkansızşığını, vehametini anlatabileceğim en uygun örneğin bu olduğunu düşünüyorum. Sizin pedagog önerinizi nasıl algılar söyleyeyim isterseniz: 'Çocuğuma deli dediler.' Küseyim.

Evet algılaması annenin bu. Sizin istediğiniz şey ise yaptıklarını yapmamış, söylediklerini söylememiş gibi davranıp algısını size eğip bükmemi istiyorsunuz. Bunu yaparsam kırıcı olmayacağım anladığım kadarıyla :)

Evet ben evlat edindiğim çocuğa ailem kötü davransa gitmem. TIPKI ÇOCUĞUM AİLEME KÖTÜ DAVRANDIĞINDA ailemi de onlara giderek rahatsız etmeyeceğim gibi.

Yorumunuz için teşekkürler

Açık açık annesini uyaracaksın çocuğuna sahip çık ben bu şekilde davranışlardan hoşlanmam diye. Kırılırsada kırılsın çokta fifi. Ekmegin ondan gelmiyor aşın ondan gelmiyor.
Valla canım bnimde 2.5 yaşında bir oğlum var oda sinirli bazen bagirip cagirip aglayip birilerine vuruyor ama ben hemen mudahale ediyorum izin vermiyorum ki su anda arastiriyorum eger bas edemezsem doktora goturecegim ama boyle bisye olsa asla o kadar bosvermis davranip sacma sapan konusmam yani sende direk soyle bana boyle davranamaz sende hicbsiey demiyrosun falan filan diye kuserse kussun hatta küsmesi senin icin daha iyi cunku hem sana zarar veriyor hemde cocugun varsa oda ondan boyle deyler ogrenecek

Oğlunu bu kadar seven insan içine de çıkarmasın.
Çekmek zorunda değilsiniz, dıdısının dıdısı...

Çocuğa annesinin yaninda iyi bi fırça çekin " sana ögretmiyorlar mı dogru duzgun durmayı vs" deyin... ara ara dozajı arttirin...eşek olan bile anlar bence...

O anne geleceğin zorbasını yetiştiriyor maalesef. Sorun çocukta da değil anne de....

Keske cocugu evlat edinmeseymiste daha iyi yetistirebilecek bi aile evlat edinseymis kufur eden cocuklarin ailelerine oyle sinirleniyorumki. Bide yuzssuz ben iki cocukla annemin evinde rahat edemezken ne alaka akraba keske bi bahane bulsaymissiniz

Tamamiyle anne suçlu. Aile suçlu. Çocuğun psikolojisi çok bozuk normal davranışlar değil bunlar. Acaba evde kötü muameleye mi maruz kalıyor. Şiddet gören çocuk şiddet uygular. İleride daha kötü günler bekliyor çocuğu. Size gelince sakince konulun anneyle. Ve bir destek almasını sağlayın çocuğun yazık.

Arayin gelmesinler madem 5 yasindaki cocuk bu yahu size ayıp canavar gibi anlatmissin kadin ne yapsin durdurmak icin

5 yaşındaki cocuktan canavar gibi bahsetmissiniz
5 yaşında olması canavar gibi olmayacağı anlamına gelmiyor. Ben de hiç sevmem böyle çocukları. Evime de asla kabul etmem. Benim de bir kızım var eğer böyle tazmanya canavarı gibi olsa direk psikoloğa götürür ne gerekiyorsa yaptırırım. Islah etmeden de o çocukla hiçbir yere misafir olmam. Herkes böyle çocukları sevmek anlayışlı olmak zorunda değil çünkü.

2,5 yasında bu hareketler normal annesi
Benimde iki yasında kızım var,aman allahım burdakilerin deyimiyle tam bi canavar:))
Vurma,saç cekme,kendini yere atıp kafasını vurma ne tür şiddet ararsan var
Konusuyorum anlatıyorum ama yok yani iki yaşın dogası biraz böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…