- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Benim çocuğuma yapacak mahvederdim o çocuğu bakam nasıl konuyu kapatabiliyorlar kapatsinlar rahatlıkla bakam o zamanHiç yüz verme.
Geldikleri ev seninde evin, saygı duyacaklardır.
Ne demek ya göze vurmak.
Arkadaşımın ablasının oğlu anlattığınız çocuğa o kadar benziyordu ki okula başlıyor.
Bir kız çocuğuna öyle bı tekme atmış ki kız çocuğu havada takla atmış.
Çocuk yoğun bakıma alındi.
Neyse okul bu arada kolej iki ailede güçlü.
Çocuklarına hiç bir kelime etmedikleri gibi, birde karşı tarafa hastane masraflarinizi verelim konu kapansın dediler.
Kız çocuğunun durumum ne oldugu bilinmiyor yoğun bakımdan çıkmamış.
Bu olaydan sonra görüşmemistim.
Bazı aileler resmen canavar yetiştiriyor.
Ben sinir oldum burda.vall çocuklarımla bir yere giderim uslu oldukları halde aklım çıkar birşey yapacaklar diye.millet ne kadar rahat.annenizle konuşun çağırıp durmasın.yada onlar gelince siz arkadaşınızda filan kalın.kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değilsinizUmrunda değil. Bir çocuğu dövmesi hoşuna gidiyor gibi. Sanki oğlunu daha erkek hissediyor. Güçlü oğlu varmış gibi böbürlenen bir hali var. Bu çocuk şuan arkadaş edinemiyor parkta oynayamıyor. Sorun hissetse üzülse psikologa götürür çözüm arar ama bu kadın GÜLÜYOR!
Umrunda değil. Bir çocuğu dövmesi hoşuna gidiyor gibi. Sanki oğlunu daha erkek hissediyor. Güçlü oğlu varmış gibi böbürlenen bir hali var. Bu çocuk şuan arkadaş edinemiyor parkta oynayamıyor. Sorun hissetse üzülse psikologa götürür çözüm arar ama bu kadın GÜLÜYOR!
Bir kere uçakta denk geldim. 4-5 yaşlarında bir canavar erkek çocuğu, oturmuyor, çığlıklar atıyor, annesi oğlum yapma dur falan diyor ama nafile. Uyaran hostese vuruyor, insanların çantalarına falan atlıyor berbat bir durum. En son koridora yattı. Resmen o oturup kemerini bağlamadığı için kalkmıyor uçak. Gelen hostun gözüne yumruk attı koridorda yattığı yerde. Annesi bunu yakasından kaldırıp öyle bir tokat attı ki ses yankılandı uçakta. Otur lan şuraya dedi. Hık diye kesildi çocuğun huysuzluğu. Yol boyunca koltukta oturup dergi falan baktı. Tabi geri kalan 250-300 kişi şokbazen erkek çocukları ağzının üstüne yemek isteyebiliyor gerçekten.
Yalnız değilsin, ben içimden aaa ne biçim oldu derken yanımdaki teyzede gülüp oh içimin yağları eridi demiştiAssfaafsgs ben buna neden bu kadar guldum ya tovbe
Yalnız değilsin, ben içimden aaa ne biçim oldu derken yanımdaki teyzede gülüp oh içimin yağları eridi demişti
Siz böyle yazınca inanın çok üzüldüm. Sosyalleşmek sizin de hakkınız ve kendimi kötü biri gibi hissettim. Size ve sizin gibi annelere saygım sonsuz. Çocukların elbette anne babadan bağımsız edindikleri bir karakter de var. Bunun bilincindeyim.Üç yaşındaki oğlum birilerine vurup şiddet göstermez lakin her şeyi merak eder, kurcalamak ister. Ani hareketler yapar. Kapakları, kapıları sert bir şekilde kapatır. Uyarınca sinirlenir ve eline ne geçerse fırlatır. Bardak, kumanda vs. Bu huyunu bildiğimden başka bir evdeysem "mecburen" daha sakin bir şekilde uyarırım. Çünkü olur da sert çıkış yaparsam, sinirlenip herhangi bir şeyi fırlatıp zarar vermesi birkaç saniyesini alır.
He ben önlem olarak ne yapıyorum. Kimsenin evine gitmiyorum. Kendi aileme bile ayda bir gidiyorum. Eğer bir mecburiyet varsa, yemek için bile oturmuyorum. Çay içmiyor, sohbet etmiyorum. Sadece oğlumun peşinden koşuyorum. Israrla çağırmış olan ev sahibine de "gördüğünüz gibi benim sosyalleşme imkanım yok" diyorum. Böylelikle tekrarı olmuyor o buluşmaların.
Markete gitmek zorundayım. En nihayetinde yaşamak için gıda tüketmem gerek. Kasaya saldırıp pos cihazının tuşlarına basmak istiyor. "Hayır"ın elli tonunu denesem de pek işe yaramıyor. Marketteki kasiyerler selam verdiğim sık gördüğüm kişiler ise zaten bir kez tuşa basmasına izin veriyorlar. O zaman sorun çözülüyor. Lakin tanıdık değilse, kendini yerlere atıp tepinen bir çocukla aldıklarımı poşetlemek zorunda kalıyorum. Dışarıdan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum ama ben hayır demeyen ya da şımartan bir anne değilim mesela.
Bu kadar uzun niye yazdım. Bazen anne ne yaparsa yapsın, çocuk sorunlu ise elden bir şey gelmiyor. Tek çözüm yatılı ya da yatılı olmayan hiçbir misafirliğe gitmemek. Bir zahmet totosunu kendi evindeki koltuğa gömmek. Onun dışında annenin rahatlığı İnnaılmaz sinir bozucu haklısınız. Çocuk normal olmasa bile, anne elinden geleni yapmalı. Uyarınca psikolojilerine bir bok olmuyor çocukların. İşe yarar, yaramaz onu bilmem ama en azından karşısındaki insanı rahatlığı ile çıldırtmamış olur.
Böyle durumlarda net olun. Açıkça rahatsızlığınızı dile getirin. En fazla anneniz ile aranız bozulur. Ancak rahat anne modeli hatasını anlar.
Siz böyle yazınca inanın çok üzüldüm. Sosyalleşmek sizin de hakkınız ve kendimi kötü biri gibi hissettim. Size ve sizin gibi annelere saygım sonsuz. Çocukların elbette anne babadan bağımsız edindikleri bir karakter de var. Bunun bilincindeyim.
Tek istediğim siz gibi düşünmesiydi. Yani gerçekten o çocuk şiddete eğilimli de olabilir. Ama en azından gözümü morarttığında keşke görümcesi ile konuşmasına ara verseydi. İnsan bu kadarını da bekliyor. Böyle yapsaydı daha farklı düşğnürdüm. Siz olsaydınız eminim çocuğunuz ev sahibinin kızının gözünü morarttığında konuşmanıza 10 dakika daha devam etmezdiniz. O devam etti. Sonra çocuğundan (kızıyormuş gibi yaptığı için) gözümün önünde özür bile diledi
Son durum nedir gittiker mi ya da günleriniz nasıl geçiyor onlarla?Siz böyle yazınca inanın çok üzüldüm. Sosyalleşmek sizin de hakkınız ve kendimi kötü biri gibi hissettim. Size ve sizin gibi annelere saygım sonsuz. Çocukların elbette anne babadan bağımsız edindikleri bir karakter de var. Bunun bilincindeyim.
Tek istediğim siz gibi düşünmesiydi. Yani gerçekten o çocuk şiddete eğilimli de olabilir. Ama en azından gözümü morarttığında keşke görümcesi ile konuşmasına ara verseydi. İnsan bu kadarını da bekliyor. Böyle yapsaydı daha farklı düşğnürdüm. Siz olsaydınız eminim çocuğunuz ev sahibinin kızının gözünü morarttığında konuşmanıza 10 dakika daha devam etmezdiniz. O devam etti. Sonra çocuğundan (kızıyormuş gibi yaptığı için) gözümün önünde özür bile diledi
Gittiler. Şiddete mağruz kalmadım. Ama söz ile kırılmayan kafam, pislenmeyen ağzım çocuk tarafından kalmadı. 5 yaşındaki çocuk lan diyor.Son durum nedir gittiker mi ya da günleriniz nasıl geçiyor onlarla?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?