Şımarık çocuk ve ona bir 'DUR' demeyen anne

Çocuk yaz gününde 3 kat giysi giyor. Başından hep terliyor diye bana gösteriyor. Diyorum ki çok sıkı giyindiriyorsun x abla ondan. O gözlerinin içinden bile soğuk alıyor diyor. E terliyor ama? Çocuk hipertermiden beyin hücreleri yanacak hala giyindiriyor. İki saat arayla kurutup kurutup üst değiştiriyor. Bişey desek anlamıyoruz. Herşeyi biliyor. Kırılır.Ama şikayetini de edecek. Herşeyin özeti bu

Ben bu yöntemin doğru bir yöntem olduğunu düşünmüyorum evlat edinmiş olması evet onun için büyük bir problem bunun için psikologlar var yani çocuk her istediği yapılacak hali yok
Şuan hamileyim anne adayıyım daha bugün eşim diyor çocuğun eline telefon vermeyelim dedim biz bu kdr kullanırsak o napsın yada diyor gezerek yemek yemesin etmesin dedim yapabildiğimiz kadarını yapıcaz inş kısıtlamalar olmalı çocukların hayatındaBilgisayarın klavyesi i vurması bir insana vurması çocukları dövmesi tolere edicem şeyler değil

Evlat edinen annenin ciddi problemi var buldumcuk olmaya gerek yok benim de tanıdığım bir var oda evlat edindi hiç bunları yaşamadılar anne babasını dinliyor yavrum sınırlarımıx bizim varken onların olmamasını tahammül edemiyorum

Direk annesiyle konussaniz ama çocuktan şikayet eder gibi değil de hani çocuğa üzülmüş gibi.Hırçın olmasının sebebi saglikli iletişim kuramıyor arkadaş edinemiyor ve okula basladiginda bu durumda dışlanacak ve istenmeyen bir çocuk olarak etiketlenecek diye.Belki annesi endiselenir de biraz kendini düzeltir çocuğa sınır koymayı öğrenir.

Bu çocuğun nasıl bir birey olacağını kestirebiliyorum şuan, yaptığı davranışa olması gereken tepkiyi verip sonra bir de özür dilemek çok büyük tutarsızlık. Samimisiniz değil mi? Keşke annesine şakayla karışık ödülü de verdiniz sonra bu çocuk neden böyle dersiniz gibi şeyler söyleseydiniz.

bu ssate kadar kesin gelmişlerdir neler yaptı bu saate kadar ,
halaa sağ sın demi

Kesinlikle suç senin annenin. Görüşmeyi azaltmalı. Ne demek vuruyor ediyor zarar veriyor ama sürekli sizde yatılı Bizde de öyle bir akraba var, kucak kucak kaçıyoruz biz. Annesi normal olduğunu düşünüp doktora götürmedigi için çocuk 9 yaşına geldi zerre düzelmedi. Daha da fena. Üstümüze sapanlarla can yakan bişeyler atıyor, geçtiğimiz yola düşelim diye ip geriyor vs. Bunun annesi uyarıp kızıyor ama herkesin içinde dayak yiyor koca kadın. İçler acısı. Çocuk bir de çok kinci. Kendisini uyaran kızan büyüklere ölesiye kin güdüyor. Ne zaman görse yine mi bu geldi defolsun gibi cümleler kuruyor. Annesiyle bi konu konuşulurken araya girip saçma sapan şeyler isteyip annesini kimseyle konuşturmuyor. Eline bişey alsan koşup kapıyor sen bozarsin be ver onu filan diyor. Böyle şeyler. Cocukcagiz sorunlu. İnşallah dr a götürüp çözerler artık cidden büyüdükçe daha fena oluyolar

Açık açık annesini uyaracaksın çocuğuna sahip çık ben bu şekilde davranışlardan hoşlanmam diye. Kırılırsada kırılsın çokta fifi. Ekmegin ondan gelmiyor aşın ondan gelmiyor.

Bazı şeyler karakterindendir ama ona şekil vermek ebeveynlerle alakalıdır. Yoksa herkes bizimki inatçı, bizimki sinirli desin her şeyine müsaade etsin. Bir oğlum var 20 aylık, doğdu doğalı mızmız ve memnun etmek çok zor aynı zaman da hareketli.

Arkadaşımın kızı 2 aylık oldu, bıraksan emmeye bile kalkmayacak diyor. İlk oğlu da öyleymiş hiç uykusuzluk problemi çekmedi misal ben 16 ay gece sabaha karşı uyuyordum oğlum uyumadığı için. Hiç kolay bir bebek olmadı açıkçası.

Dışarı çıktığımız an ter döküyoruz, gerim gerim geriliyoruz eşimle, asla durmuyor.. Kucaktan inmek ister ağlar, bırakırsınız elini tutmak istersiniz vermez ağlar, önünüzden yürüsün diye beklersiniz o sürekli caddeye koşma telaşındadır falan, yani sürekli aman, tut, gitti, ağlama oğlum, hayır oğlum, olmaz oğlum..

Ben çocuğum doğduğundan beri ev oturmalarına bile nadir giderim, rahat edemem gittiysem de gerekeni yaparım her şeyi elleyemez, evet çocuk bilmez ama ona müdahaleyi annesi ve ya babası yapmalıdır. Yoksa çocuk o, ne bilsin çocuk işte de geç, saldım çayıra mevlam kayıra hesabı.

Yaptığı bir davranışın yanlış olduğunu anlatmak ve bunu desteklemek lazım, sen kız sonra özür dile öp, çocuk diyecek demek ki bende bir sıkıntı yok çünkü annem özür diledi. Psikolog değilim elbette kendimce okuyup edindiğim bilgilerden yola çıkarak hareket etmeye çalışıyorum. Doğal olarak önce anne ve babanın bilinçlenmesi lazım.

Bilgisayari filan sakla .Ćocuktan uzak ve ciddi dur .Reflekslerinde hazir olsun dayak yersen yapıstır gec .Birdaha sana yaklaşamaz .
Belki büyümüstür .

"Ben mecbur muyım bu çocuğu çekmeye şiddet görmeye hatta uzuvlarımı kaybetme riski yaşamaya arkadaşlar. Gece yatağımda yatamıyorum gelir vurur diye." bu cümlelere çok gülsem de, inanın ben de aynı düşüncelerdeyim bu tarz çocukları olan insanların vurdumduymazlıkları ile ilgili. Valla söyleyin, gerekirse küssün ve konuşmasın,annenize söylediğini de hadsizce buldum, ne münasebet sen hem insanların evinde kal, hem rahatsızlık ver, belli edin bence siz rahatsız olacağınıza o kendini diken üstünde hissetsin

Ya parktan gelen kirlinmis cocuga "banyo yapmak istermisin?" diye sorup hayir cevabini aldigi icin pis pis uyutan anneye de sahit oldum. Neymis o bir bireymis kendi kararini kendi verirmis. Her anne degil ama ozellikle son zamanlarda bu tarz annelerin sayisi giderek artiyor. Sizin hala kizi da onlardan. Valla baktidiniz taskinlik yapiyor yine ve annesi oturuyor once sozlu olarak sert ve net birsekilde ikaz edin. Yine devam eder ve annesi tepki vermezse cekin kulagini, yada cakin bir tane insanda baska care birakmiyorlar.

Bizde öyle iki tane erkek çocuğu var tanıdığım . Birisinin annesine nazım geçiyor. Çocuğu bırakıyor bidaha bakmıyor zaten . Bende bi bakıyorum mahvetmiş heryeri çocuğa tersçe bakıp bizim evde bu şekilde davranamazsın hemen toplayın yoksa gelemezsin diyorum . Çocuk dinliyor. Ama diğer tanıdığım aynı sizin anlattığınız gibi . Geldi bana da yapıştırdı bi tane . Anası babası bişey demiyor. Bakıyor gülüyor. Ona yapabileceğim bişey olmuyor. Oyun oynatıp kendini sevdirirsen dinliyor. Yazık aslında suç çocuklarda değil anne babada .

Anne babalara eğitim verilmeli bence

Sonra afedersiniz bok gibi çocuk yetiştiriyorlar. Başımıza bela oluyor

Önü alınmazsa geleceği görür gibiyim. Eşine çocuklarına şiddet uygulayan ama pişman olmayıp üstüne pişkin davranışlar sergileyen bir yetişkin

Çocugu uyarın. Benim halamın kızları da fenaydı. Sabah kalkardık yatağa büyük tuvaletlerini yapmışlar. Halamın umrunda bile değil. Dünyayı yıksalar dur demez. İlk defa bu yıl çok kararlı şekilde halamı da kızları da uyardım. Bu şekilde olmaz misafirliktesiniz. Ona göre davranın. Kendi ablaları var genç kız. Devamlı halam kızı suçlayıp bağırıyor, kardeşlerinin yaptığı gürültülerden rahatsız diye. Bir güzel kızı da savundum. Çocuk psikolojisinden aldım, ergen psikolojisine yürüdüm, ebeveynlere düşen görevlerden çıktım. Misafirse misafir yani güzelce söyleyin. Bu arada tasvip etmiyorum tabi ama kız kardeşim bu yaramaz çocukları tenhada yakalayıp kızardı. Bu yavruya çok üzüldüm. Acaba sosyal hizmetlere mi bildirseniz. Resmen göz göre göre mahvoluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…