Çocuk yaz gününde 3 kat giysi giyor. Başından hep terliyor diye bana gösteriyor. Diyorum ki çok sıkı giyindiriyorsun x abla ondan. O gözlerinin içinden bile soğuk alıyor diyor. E terliyor ama? Çocuk hipertermiden beyin hücreleri yanacak hala giyindiriyor. İki saat arayla kurutup kurutup üst değiştiriyor. Bişey desek anlamıyoruz. Herşeyi biliyor. Kırılır.Ama şikayetini de edecek. Herşeyin özeti buGünümüzdeki çocukların bu şekilde saygısız ve çevreyi rahatsız edici olmalarının bir sebebini de ben şuna bağlıyorum, çevremde de çok gördüğüm bir gözlemim bu. Asla bütün anneler böyle yapıyor demiyorum, ama yapan da çok var maalesef.
Uzmanlar, yetkili kişiler ‘çocuklarınıza çocuk gibi değil, bir birey olarak davranın’, ‘bağırmayın, şiddet uygulanayın’ vs dediğinde genel olarak ‘yapmayın’dedikleri şeyler doğru biçimde algılanıyor ve aileler tarafından yapılmıyor. Ancak, ‘çocukla konuşun’, ‘birbirinizi sakince anlamaya çalışın’, ‘sorumluluk kazandırın’ şeklinde ‘yapın’ dedikleri olumlu şeyleri de yapmıyorlar.
‘Otoriter, sıkı olmayın’ lafını çocuklarınızı tamamen serbest bırakın, asla kural koymayın, yanlış davranışlarını uyarmayın gibi algılayanlar var.
Ben de bir öğretmen adayıyım. İngilizce öğretmeni hem de. Stajda 10 yaşına gelmiş çocuklara İngilizce ‘tuvalete gidebilir miyim’ demeyi öğretmeye çalışıyorum mesela ama o çocuklar sınıftan çıkmak için öğretmenlerinden izin istemeleri gerektiğinin farkında bile değiller. Ya da sırf canı oturmak istemediği için herkes oturur ders işlerken sınıfta gezinemeyeceğinden haberi dahi yok çocuğun. Oranın bir sınıf olduğunu, kuralları olması gerektiğini ve bu kurallara herkesin uyması gerektiğini öğretmeye çalışana kadar zaten dönem geçti gitti.
Bu arada yerinizde olsam durumunuzdan beni bir cinnet kurtarırdı herhalde. Sabah işe gideceğim, karşımdaki insanlar bunun bilincinde ve gecenin bi yarısı ben uyumaya çalışırken gürültü yapılıyor. Geceliğimle çıktığım gibi bağırıp çağırarak evimden kovardım saygısızlık yapan insanı.
Kaç yaşında evlat edinildi?
Eğer bebekken değil de yürümeye başladıktan sonra evlat edinildiyse belki geçmiş hayatından kalan bir travması vardır. Bebeklik hafızası diye araştırırsanız siz de görürsünüz.
Kıyamam ya...
Kuzeniniz de onun iyiliği için çalışıyor ama kötülük yapıyor. Bence bir pedagog yardımı alması için ikna edin. Ama igneleye igneleye değil tabii ki.
Bu arada cocugu kıymetli, babasını bile çocuğa laf etti diye sildi gibi bir cümle kurmanız çok kırıcı.
Sizin evlat edindiginiz cocuga aile bireyleriniz kötü davransa siz ayağınızı onların evinden kesmez miydiniz?
Çare olarak da iki gun arkadasta kuzende falan kalın. Yapacak birşey yok yani...
Kesinlikle suç senin annenin. Görüşmeyi azaltmalı. Ne demek vuruyor ediyor zarar veriyor ama sürekli sizde yatılıHanımlar hepinize merhaba.
Sorunum annemin halasının kızı. Ve evlat edindiği oğlu. Oğlu gerçekten kıymetli. Kendi babası bir söz söyledi oğluna diye konuşmayan bir kadın.
Şimdi onlar bize misafirliğe (yatılı) geliyorlar ve sinirden başım çatlıyor. Ailemle yaşıyorum ve annem ile aralarından su sızmıyor bu hala kızının. Annem çekiyor ama ben tahammül sınırımın sonundayım. Ve şuan yoldalar buraya geliyorlar. Beni çıldırtan olaylar
...Bu çocuk parkta tüm çocukları dövmekten arkadaş edinemeyen. Şiddet bağımlısı. Ağzında küfür olan ve her an zarar vermeye meyilli bir çocuk. İlk geldiğinde gözüme kafa attı gözüm morardı VE ANNESİ BEN BUNLARI YAŞARKEN GÖRÜMCESİ İLE TELEFONDA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ. Ayıp olmasın diye bişeyler saçmaladı kızıyormuş gibi yaptı (gibi yaptı sonra çocuktan özür diledi kızdığı için) ama inanın gözümün ağrısını hala hissediyorum. Sinirimden ağladım. Ve kadında pişkinlik diz boyu tavırlarıyla umursamazlığıyla iliklerime kadar hissettirdi.
...Annemin çenesine vurdu. Annemde poposuna şaplak atmış. Sonra annem bu duruma üzülmüş annesinden özür dilerken kadının tavrı GÜLEREK O DA SANA VURDU demiş. Hoşuna gidiyor gibi. Annem o kadar sevmesine rağmen hala kızını çok garipsedi bu halini. Normalde toz kondurmaz.
.. Apartmanın önünden geçen yaşlı kadına vurmuş. Annem şahit olmuş. Yapma etme yok dememiş yine.
..Her geldiğinde konsolun kapaklarını deli gibi çarpıyor. Baktım yapma diyecek değil. Ben uyardım. Sonra yapma etme dedi. Ben demesem umrunda değil. Umrunda okduğunda da 'ay kapakları yapma öyle oğlum' oğlu hala kapakları çarpıyor.
.. Kardeşimin gözüne kibrit sokmaya çalıştı. Annesi güldü geçti.
..Bilgisayarımı kullanıyor. Kullanamıyor daha doğrusu klavyyeye vuruyor. Alıp koyduğumda ağlıyor. Annesi hiç bu kriz anını yönetmeye yeltenmeden bilgisayarı vermemi bekliyor. Zarar önemli değil oğlu sussa yeter
Şimdi bir Armağan Çağlayan gibi algılanmak istemiyorum ama gerçekten böyle bir çocuğun varsa ve terbiye edemiyorsan neden millete yatılı misafir oluyorsun. Ben rahatsızlık vermeyeyim derim. Çocuğuna birşey söyletmiyor. Psikoloğa götür desek küfretmiş sayar ama ciddi anlamda bu çocuk bir çocuk değil. Zaten bu öneriyi bize sunma 'haddi' det tanımaz. Ben mecbur muyım bu çocuğu çekmeye şiddet görmeye hatta uzuvlarımı kaybetme riski yaşamaya arkadaşlar. Gece yatağımda yatamıyorum gelir vurur diye.
Ve yoldalar. Ben nasıl davranmalıyım. Hem annesine hem oğluna inanın şaştım 5 yaşındaki çocuktan dayak yiyorum üstüne birde dalga geçer gibi bir tavırla karşılaşıyorum annesinden. 25 yaşımdayım ve zerrece hayatımda yer etmeyen bu insanların kahrını çekmek canımı acıtıyor. Ne yapmalıyım?
bu ssate kadar kesin gelmişlerdir neler yaptı bu saate kadar ,
halaa sağ sın demi
bir önceki sayfarda var gece burdaydı okuyunBende merak ediyorum ya gece çıkıp Bi paylasaydın keşke
bir önceki sayfarda var gece burdaydı okuyun
Saat 2:30 da kiz burdaydi o saatten sonrada bisekilde uyumustur sabah 8 de işe gidecek insan sanirimGece olduğunu biliyoruz canım okudum onları uyuyabildin mi gece o yüzden paylasaydın dedim ya
Hanımlar hepinize merhaba.
Sorunum annemin halasının kızı. Ve evlat edindiği oğlu. Oğlu gerçekten kıymetli. Kendi babası bir söz söyledi oğluna diye konuşmayan bir kadın.
Şimdi onlar bize misafirliğe (yatılı) geliyorlar ve sinirden başım çatlıyor. Ailemle yaşıyorum ve annem ile aralarından su sızmıyor bu hala kızının. Annem çekiyor ama ben tahammül sınırımın sonundayım. Ve şuan yoldalar buraya geliyorlar. Beni çıldırtan olaylar
...Bu çocuk parkta tüm çocukları dövmekten arkadaş edinemeyen. Şiddet bağımlısı. Ağzında küfür olan ve her an zarar vermeye meyilli bir çocuk. İlk geldiğinde gözüme kafa attı gözüm morardı VE ANNESİ BEN BUNLARI YAŞARKEN GÖRÜMCESİ İLE TELEFONDA KONUŞMAYA DEVAM ETTİ. Ayıp olmasın diye bişeyler saçmaladı kızıyormuş gibi yaptı (gibi yaptı sonra çocuktan özür diledi kızdığı için) ama inanın gözümün ağrısını hala hissediyorum. Sinirimden ağladım. Ve kadında pişkinlik diz boyu tavırlarıyla umursamazlığıyla iliklerime kadar hissettirdi.
...Annemin çenesine vurdu. Annemde poposuna şaplak atmış. Sonra annem bu duruma üzülmüş annesinden özür dilerken kadının tavrı GÜLEREK O DA SANA VURDU demiş. Hoşuna gidiyor gibi. Annem o kadar sevmesine rağmen hala kızını çok garipsedi bu halini. Normalde toz kondurmaz.
.. Apartmanın önünden geçen yaşlı kadına vurmuş. Annem şahit olmuş. Yapma etme yok dememiş yine.
..Her geldiğinde konsolun kapaklarını deli gibi çarpıyor. Baktım yapma diyecek değil. Ben uyardım. Sonra yapma etme dedi. Ben demesem umrunda değil. Umrunda okduğunda da 'ay kapakları yapma öyle oğlum' oğlu hala kapakları çarpıyor.
.. Kardeşimin gözüne kibrit sokmaya çalıştı. Annesi güldü geçti.
..Bilgisayarımı kullanıyor. Kullanamıyor daha doğrusu klavyyeye vuruyor. Alıp koyduğumda ağlıyor. Annesi hiç bu kriz anını yönetmeye yeltenmeden bilgisayarı vermemi bekliyor. Zarar önemli değil oğlu sussa yeter
Şimdi bir Armağan Çağlayan gibi algılanmak istemiyorum ama gerçekten böyle bir çocuğun varsa ve terbiye edemiyorsan neden millete yatılı misafir oluyorsun. Ben rahatsızlık vermeyeyim derim. Çocuğuna birşey söyletmiyor. Psikoloğa götür desek küfretmiş sayar ama ciddi anlamda bu çocuk bir çocuk değil. Zaten bu öneriyi bize sunma 'haddi' det tanımaz. Ben mecbur muyım bu çocuğu çekmeye şiddet görmeye hatta uzuvlarımı kaybetme riski yaşamaya arkadaşlar. Gece yatağımda yatamıyorum gelir vurur diye.
Ve yoldalar. Ben nasıl davranmalıyım. Hem annesine hem oğluna inanın şaştım 5 yaşındaki çocuktan dayak yiyorum üstüne birde dalga geçer gibi bir tavırla karşılaşıyorum annesinden. 25 yaşımdayım ve zerrece hayatımda yer etmeyen bu insanların kahrını çekmek canımı acıtıyor. Ne yapmalıyım?
Kesinlikle suç senin annenin. Görüşmeyi azaltmalı. Ne demek vuruyor ediyor zarar veriyor ama sürekli sizde yatılıBizde de öyle bir akraba var, kucak kucak kaçıyoruz biz. Annesi normal olduğunu düşünüp doktora götürmedigi için çocuk 9 yaşına geldi zerre düzelmedi. Daha da fena. Üstümüze sapanlarla can yakan bişeyler atıyor, geçtiğimiz yola düşelim diye ip geriyor vs. Bunun annesi uyarıp kızıyor ama herkesin içinde dayak yiyor koca kadın. İçler acısı. Çocuk bir de çok kinci. Kendisini uyaran kızan büyüklere ölesiye kin güdüyor. Ne zaman görse yine mi bu geldi defolsun gibi cümleler kuruyor. Annesiyle bi konu konuşulurken araya girip saçma sapan şeyler isteyip annesini kimseyle konuşturmuyor. Eline bişey alsan koşup kapıyor sen bozarsin be ver onu filan diyor. Böyle şeyler. Cocukcagiz sorunlu. İnşallah dr a götürüp çözerler artık cidden büyüdükçe daha fena oluyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?