Simdi ben kotu anne miyim.

hayatagacihayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
74
50
3
38
Uzun süredir kızım dogdugundan beri neredeyse hiç bir arkadaşımla ne çay içtim ne bi yerde oturabildim ücretsiz Izne ayrılıp kendim baktim. Bu akşam 10 yıldır gormediğim kız arkadaşlarım kahve içmeye çağırdı. 2 buçuk yaşında kızım var. Anneme 2 saat bırakıp gitmek istedim. Eşim olacak şahıs çocuğu da yanında götur diye başımın etini yedi. O sensiz yapamaz sensiz duramaz vs vs. Kendisi baska bir sehirde bu arada. Ya 2 nefes alayim dedim cocugunu düşünmüyor oldum. Siz ne diyorsunuz bu ise. Cok mu sey istedim.
Kızımla zaten 24 saat fazlasıyla ilgileniyorum. Çalışan bir anneyim egitimciyim bu arada. Başımdan atmıyorum sadece 2 saat nefes almak istedim ya. Evet kızım bana çok düşkün. Bu arada.

Olur mu ya hic öyle bisey .. sen sadece Anne degil ilk önce bir Insansin .. kendini insan olarak iyi hissetmezsen asil iyi anne olamazsin .. bunda hic bisey yok en dogal hakkin biraz nefes almak esine konusmak kolay ..

Eşinize höst deseydiniz ağız dolusu.

Eğitimciyim, Martta doğum yaptım, eşim yaklaşık 2 aydır yanımızda yok. 4 aylık bebeği iki saat anneme bırakıp çıksam "iyi ettin" der. Demeli. Eşinizin verdiği tepkiyi verse ciddi sorun yaşarız sanırım. Eylülde de başlayacağım az ders yükü alıp.

Anne oldum diye diğer sosyal rollerimden vazgeçmiş değilim.

Eşiniz sadece kendini düşünen,çocuğunuda düşünüyormuş gibi yapan bencilin teki. Sizinde nefes almak hakkınız değil mi? Biz çocukları bırakıp Amerika planı yapıyoruz,küçüğü 1 büyüğü 3,5 yaşında.. kesin biz kötü anne babayız..
Bak canım keyfine,nefes almak istedin diye kendini suçlama,sende insansın. Sen nekadar mutlu olursan bebeğinde okadad mutlu olur. Sen psikolojini bozarsan bebeğine ne faydan olur ??

Elbette kötü anne değilsiniz, annelerde insan. Arada sırada arkadaşlarıyla yanlız vakit geçirmeye ihtiyaçları var.

Zaten kızınız da çok küçük değil. Eşiniz de, çocukla tek başına idare eden bir anne olarak size destek olmalı köstek değil.

Esiniz baska sehirde madem soylemeyin herseyi bilmesine gerek var mi 2 saat yada 1 gun birakinca ne oluyor ki dusuncesiz bi esiniz var uzgunum. Yaninizda olsa demek ki idare bile etmicek hersey annenin gorevi gibi goren bir tip olarak yansidi bana. Ben olsam anlatmam ya da anladigi dilde anlatirim sizinde nefes almaya ihtiyaciniz var hicbir anne evladini birakip gezmek tozmak istemez ama 2 3 saatten de birseycik olmaz.

Eşiniz saçmalamış sanki bırakıp günlerce arkadaşlarınızla gezip tozucaksınız 2 saat bırakıp kahve icmenizden iç bişey olmaz annenizde kalsın ne var biraz oda torununla vakit geçirmiş olur.

Kendisi oturduğu yerden düşünüyormuş ya; dersiniz "Arkadaşıma gittiğimde de bilahare düşünürüm, nasılsa oturduğun yerden düşünülebiliyormuş, azcık da orada düşüneyim, azcık da burada düşüneyim" diye giydirin geçin takmayın ki bunu doğru şekilde konuştunuz ve kendisi yine de anlamayıp ahkam kesmeye devam etti olarak sayıyorum.

Oh ne ala memleket hea, neymiş o? Sizi anlayan bir eş mi yoksa takımını kamptan çıkarmayan sadist teknik direktörünüz mü?

Sağlıklı ve mutlu anne olmak için kendi başına da zaman geçirmelisin.

Ben oğlumu anneme bırakıp kahve içmeye de gittim, sinemaya da. Çünkü 7_24 evde dura dura kafayı yemek üzereydim.

Sen o bencil kocana bakma. İki saatte hasret rüzgarları yaşanmaz yani.

Bir de böylesi iş ayrılığa gelince velayet bende olmalı bende babasiyim diye bir yerlerini yirtiyor..ozaman hiç aklına gelmiyor ben istediğim gibi gezer tozarken kadın 2 saatliğine dışarı cikamazdi demiyor.
Çok benciller çok....

Kesinlikle kötü anne değilsiniz. Zaten iyi anne olabilmek için arada nefes almamız lazım. Eşiniz 24 saat baksa arkasına bakmadan cıkardı arkadaşlarıyla emin olun.

Öğle uykusuna yatmıyor mu? O uyanana kadar gelirsin bile 2 saat ne ki?

Çok düşkünse özellikle bırak anneanneye sık sık... Kendine güveni gelsin size bağımlılığı azalsın. Başta ağlasalar da aslında başkalarıyla vakit geçirmek çocuklara da iyi geliyor.

Çocuk dogurduk diye çocuğun esiri de olmadık ya. Ben oğlum 2 günlükken eşimle AVM gitmiştim. İhtiyaç vardı ama evde de durmak istemedim. Bebek uyuyordu gittik geldik.
Bir sürü emek veriyoruz seve seve niye kötü anne olalım. Hem kendine vakit ayıran anne daha mutlu oluyor ve evladına da o mutluluğu geçiriyor. Bence kendinize çocuktan bağımsız biraz daha vakit ayırın.

Bence en önemli olan çocuğa bunu anlatmak. Gideceğim ama geleceğim. Gelene kadar ben de seni hep düşüneceğim. Ama şimdi gitmem gerek çünkü arkadaşlarım bekliyor. Büyüdüğünde sen de arkadaşlarınla dışarı çıkacaksın demek. 3 yaş rahat anlar bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…