Şimdi ne yapmalı

Adamın düğünden önce girdiği eksi paraya kadar karışırsanız ben söylemiştim der çıkar işin içinden tabii. Ben eşimin tam ne kadar maaşı var onu bile bilmiyorum mesela. Evi geçindiremez diye sürekli siz mi takip edeceksiniz bu işleri. Çocuk değil ya eşiniz öğrensin anlasın. Zaten biraz zorda kalınca idare etmeyi öğrenir
Karışmayıp ne yapacaksınız birlikte ödeniyor sonra o para

="tontriko, post: 54504748, member: 283796"]Ablam sende abartmissin:) adam ya milyon dolar alip kadin kizla yiyosa:))) saka saka :))

Yani erkege maasi sorulmazda bu kdrida abarti bence
tam olarak bilmiyorum dedim. Yılda bir anca sorarım. Bin aşağı bin yukarı tahmin edebilirim yani.

Ben konu sahibini genel olarak haklı buldum
Yaşadığı şehirden işinden uzak bir yerde,eşi asker kelle koltukta bu kadar şeyin stresine dayaniyor olması kâfi iken üstüne evine gelen ve herhangi bir yardımda bulunmayan kayınvalide,evin tüm masrafını ödeme planını sorumluluğunu üstüne yıkan bir eş var. Bu borcun ödeme planını yine konu sahibi yapacak,yine ordan burdan kismalari o ayarlayacak.
Eşinizin söylediği şey hoş değil,evi geçindiriyor olabilir madem öyle sizin de çalışabileceğiniz bir şehire tayin olunca evlenecekti sizinle. Laga luga yapmak kolay biraz.
Kendinizi üzmeyin,zaten sıkıntılı bir dönem eminim sizin için x5 sıkıntılıdır lakin yapacak birşey yok,eşinizle konuşup ödeme planı hakkında yol cizin. Kayınvalide için de çözüm yok tahmin ettiğim kadarıyla.
Allah yardımcınız olsun.

[QUOTE!]="tuce_tuce, post: 54504801, member: 459326"]Karışmayıp ne yapacaksınız birlikte ödeniyor sonra o para[/QUOTE] ben düğünden önce olduğu için sizi pek ilgilendirmediğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle düğüne harcanan bir paradır yani. Karışadabilirsiniz tabii ama üstüne giderek yapmaamalısınz bence bakın ters tepmiş. Hee bunu düğünden sonra yaparsa tepesine binin p ayrı. Ama bak hala ödenir falan diyip küçük gördüğüne göre ev geçiminden hiç haberi yok. Siz bi üç ay ona devredin öğrensin. Sonra geri alırsınız ekonomiyi elinize. Anladıktan sonra olayı muhalefet yapmaz.

borç bir şekilde ödeniyor mutlaka.ama altınlarınızı bozdurmayın diye düşünüyorum.çok çok zor durumlarda çok işinize yarar.

="tuce_tuce, post: 54504784, member: 459326"]Adamın maaşını bilmiyorsak ve ona bu tarz konularda yardımcı olmuyorsak o zaman neden evlendik birlikte. Bir hayatı paylaşmıyoruz anlamına gelir bu bence
Hayır öyle değil. Aşağı yukarı biliyorum sonuçta. Adamın maaşını bilip cebindekini nasıl harcaması gerektiği konusunda talimat verince hayatı paylaşıyor oluyorsak iyiymiş. Ben de tam tersi her konuda birbirimize güvenince hayat paylaşılır diye düşünüp merak etmiyorum maaşını şifrelerini vs.

Ben konu sahibini genel olarak haklı buldum
Yaşadığı şehirden işinden uzak bir yerde,eşi asker kelle koltukta bu kadar şeyin stresine dayaniyor olması kâfi iken üstüne evine gelen ve herhangi bir yardımda bulunmayan kayınvalide,evin tüm masrafını ödeme planını sorumluluğunu üstüne yıkan bir eş var. Bu borcun ödeme planını yine konu sahibi yapacak,yine ordan burdan kismalari o ayarlayacak.
Eşinizin söylediği şey hoş değil,evi geçindiriyor olabilir madem öyle sizin de çalışabileceğiniz bir şehire tayin olunca evlenecekti sizinle. Laga luga yapmak kolay biraz.
Kendinizi üzmeyin,zaten sıkıntılı bir dönem eminim sizin için x5 sıkıntılıdır lakin yapacak birşey yok,eşinizle konuşup ödeme planı hakkında yol cizin. Kayınvalide için de çözüm yok tahmin ettiğim kadarıyla.
Allah yardımcınız olsun.
Yaşadığımız şehirle ilgili sorun yok olması gerek en iyi yerdi İnan’ın. Kp uzun yol şöförü o yüzden kv herşeyi kendisi yapmış planlamış vs eşimde hali ile aileden böyle gördüğü için bu konularda pek başarılı değil bunu onun yüzüne söylüyorum zaten. Kendi biliyor hep Allah razı olsun senden der . İnan’ın bilmiyorum tek istediğim sakince durup bi özür dileyip sarılması

Valla parayı asla dert etmem.. Sorun bile etmeden çıkarıp verirdim altınlarımı. Kocamdan huzurumdan asla önemli değil.

Valla parayı asla dert etmem.. Sorun bile etmeden çıkarıp verirdim altınlarımı. Kocamdan huzurumdan asla önemli değil.
Altınları vermem demedim zaten . Altınlarla ilgili konuşmadık bile . Altınları bozdurayım diyen benim

Eşiniz asker ve zor şartlar altinda para kazaniyor,sizde onunla birlikte bu zorluklara göğüs geriyorsunuz tebrik ederim ikinizi de.Birşey daha dikkatimi çekti kayinvalidenizin geciminizi zorlaştiran kredili evde oturmasına bakış açınız cok insani,eşiniz de babanizin arsa almasında eksik kalan kismina altınlarla destek cıkalim diyebilecek kadar guzel bir insan..Her ikinize de hayran kaldım.Bence bu güzellikleri,emegi,tadı tuzu bozmamak adına kapatin bu konuyu.Belli ki diyememiş en başta ve olabilir diyemeyebilir utanmıştir,kendini başarısiz hissetmiştir vs. iyi insanlar biraz fazla hesap yaparlar öyle lap lap herşeyi ortaya sunamazlar.Siz bence altınlarınizla kapatalim bu borcu deyip gene kaldiginiz yerden hayatiniza devam edin bence.

Eşiniz asker ve zor şartlar altinda para kazaniyor,sizde onunla birlikte bu zorluklara göğüs geriyorsunuz tebrik ederim ikinizi de.Birşey daha dikkatimi çekti kayinvalidenizin geciminizi zorlaştiran kredili evde oturmasına bakış açınız cok insani,eşiniz de babanizin arsa almasında eksik kalan kismina altınlarla destek cıkalim diyebilecek kadar guzel bir insan..Her ikinize de hayran kaldım.Bence bu güzellikleri,emegi,tadı tuzu bozmamak adına kapatin bu konuyu.Belli ki diyememiş en başta ve olabilir diyemeyebilir utanmıştir,kendini başarısiz hissetmiştir vs. iyi insanlar biraz fazla hesap yaparlar öyle lap lap herşeyi ortaya sunamazlar.Siz bence altınlarınizla kapatalim bu borcu deyip gene kaldiginiz yerden hayatiniza devam edin bence.
Beni çok mutlu ettiniz yazdıklarınız için çok teşekkür ediyorum Allah sizden razı olsun

Ya ben neden yaptın demiyorum ki canım. Yaptı evet bize düğüne vs harcandı. Ama neden bana söylemedi ona göre bir çare üretir ve ödemeye başlardık. Onun Dışında şöyle düşün bir hayat kuruyorsun birlikte . Her bayan çalışmıyor ve eşi idare ediyor . Ben çalışmak istiyorum ama uygun bir yer bulamıyoruz çünkü doğudayız.ben bazı şeylerimden fedakarlık ediyorum mutfak harcamasını vs herşeyi faturaları düşünüyorum ama sence hoş mu Evi ben geçindiriyorum demek .

Bence adamı niye bana söylemedin diyerek bunaltmışsınız. Bunun yerine, tamam canım olabilir hallederiz deseydiniz muhtemelen şu anda hem siz hem eşiniz daha mutlu ve huzurlu olurdunuz. Belki unuttu söylemeyi ama size söylediğini sanıyor olamaz mı? Yani ben eşinize baştan sona hak veriyorum.

Gereksiz sitem yapmışsınız adamda patlamış ki bende olsam patlarım.

Kurban, bayram, tatil diye hesap kitap yapıp huzurunuzu kaçırdınız. Sıkışıksanız zaten kurban size farz değil. Bir sene tatile çıkmazsanız ölmezsiniz değil mi? Allah başka sıkıntı vermesin.

Bence adamı niye bana söylemedin diyerek bunaltmışsınız. Bunun yerine, tamam canım olabilir hallederiz deseydiniz muhtemelen şu anda hem siz hem eşiniz daha mutlu ve huzurlu olurdunuz. Belki unuttu söylemeyi ama size söylediğini sanıyor olamaz mı? Yani ben eşinize baştan sona hak veriyorum.

Gereksiz sitem yapmışsınız adamda patlamış ki bende olsam patlarım.

Kurban, bayram, tatil diye hesap kitap yapıp huzurunuzu kaçırdınız. Sıkışıksanız zaten kurban size farz değil. Bir sene tatile çıkmazsanız ölmezsiniz değil mi? Allah başka sıkıntı vermesin.
Tatil Deniz tatili değil annemizin yanına gidiyoruz 1000 tl benzin parası gidiyor orada annesi markete gidecek oluyor biz gidiyoruz para harcanıyor. 10 gün tatile gittik ailemizin yanına 1500 tl harcandı gitti . Üzerime bir kazak almadan memleketimden döndüm. Kurbanı kesmedik sayayım hadi . 10 gün ailemize gittik geçen ay 180 tl bu ay 420 tl maaşımız kesildi. 20 gün izne gidicez 1200 tl kesilecek orada harcanacağı saymıyorum. Arabanın kaskosu 2000 tl sigorta 1000 tl . Anlatabiliyor muyum o sıkılıyorsa bende yeterince sıkılıyorum

Daha evliliğimiz çok yeni
Yaşadıkça göreceksiniz ki evdeki hesap çarşıya hiç uymuyor
Bu planjnizda olmayan bir rakam, allah korusun bir kazayla, yada arabanızın arizalanmasiyla ya da evinizin yapmasıyla da çıkabilirdi

Çok büyük bir para değil, ödenir mutlaka, çok sıkmaya ve eşinizi de sıkıp araya soğukluk girmesine izin vermeyin

Evinizi kiraya verseydiniz bari.
En azından kiranızı karşılardı.
Eşiniz size bu paranın nereye harcandıgını söyledi mi? Makul bir sebebi varmıymış?
Ev geçindiriyorum demiş,bırakın kendi halletsin. Altın vs de vermeyin. Size söylediyse bilemem ama söylemeden yaptığı bir harcama ise müdahil olmayın.

Evinizi kiraya verseydiniz bari.
En azından kiranızı karşılardı.
Eşiniz size bu paranın nereye harcandıgını söyledi mi? Makul bir sebebi varmıymış?
Ev geçindiriyorum demiş,bırakın kendi halletsin. Altın vs de vermeyin. Size söylediyse bilemem ama söylemeden yaptığı bir harcama ise müdahil olmayın.
Düğün arası harcanmış tarihler belli

Ödeyemeyeceğimizi biliyoruz canım gider kalemlerini yazınca ortaya çıkıyor zaten. Şimdi onu ödesek arabanın kasko vergi sigorta kurban izne gidicez orada harcanan para geri dönüşte kesilecek olan maaş belli işte. Durum
Yerinizde olsam izne gitmem. O kadar borca gireceğinize bir bayram gitmeyin,paranız cebinizde kalsın. Ekstra borçlanmayın.

Yerinizde olsam izne gitmem. O kadar borca gireceğinize bir bayram gitmeyin,paranız cebinizde kalsın. Ekstra borçlanmayın.
Bayram izni değil senede 30 gün izin var 10 gün kış 20 gün yaz. Gitmemek gibi bir durum olamaz o zaman ailemizi nasıl göreceğiz bu havuz tatili değil ki gitmesek te olur diyelim

Back
X