Şimdi ne yapmalı

Ev kentsel donusumdeyse zaten kiranin belirli bir bolumunu devlet karsiliyor sanirim o parayi da siz aliyorsunuz. Bence kendinizi sikintiya sokmayin her seyi kontrol altina almissiniz ama esinizle beraber yapin bence 5000 tl ne amacla cekilmis onu sorardim esime ben oyle bir sey olsaydi altinlara simdilik dokunmayin bir daha sizden bir sey gizlememesini soyleyin.

Herkese merhabalar hemen konudan bahsetmek istiyorum. Temmuzda evlendik ben yaşadığımız şehrin konumu itibari ile iş bulamadığım için çalışmıyorum. Nişanlıyken ev aldık ve 2250 tl ödememiz var 2019 Aralık’ta bitiyor. Evlenmeden önce ben araba almıştım şuan onu kullanıyoruz. Evi memleketimizden aldık ve şuan tayinde başka bir şehirdeyiz. Kv denin evi kentsel dönüşüme gireceği için şuan bizim evimizde oturuyor . Biz ise şuan oturduğumuz eve 750 tl kira ödüyoruz. Eşim kendi maaş kartından bana ek kart çıkarttı ve zaten maaşının yönetimini ben yapıyorum . Tüm ödemeleri yaptıktan sonra kalan parayı harcama planı bende anlayacağınız. Dün eşimin düğünden önce 5000 tl eksi hesaba girdiğini öğrendim. Bana bunu daha önce söylediğini iddia etti ama yemin ediyorum söylememişti. Gerçekten inanılmaz üzüldüm. Bana diyor ki taksitlendiricez ödeyeceğiz . Ama neyle evet ciddi bir maaş alıyor ama giderlerimiz fazla. Tartışmaya başladık bana bu Evi ben geçindiriyorum dedi çok zoruma gitti Kızlar. Eşimin işi nedeni ile izne çıktığımız zaman maaşımızdan kesinti oluyor doğal olarak bu bizi inanılmaz etkiliyor. Evlendikten sonra kıyafet sağlık gibi hiç harcama yapmadık nerede ise. Kenara üç kuruş para koymak istiyorum çünkü hastalık sağlık olur onu da geçin yaza 20 gün izin var maaş kesilecek sonra kurban keseceğiz onun parası ardından arabanın kaskosu vergisi vs para lazım. Eşime kalsa 500 tl ödeyeceğiz ama hesap yapıyorum tutmuyor. Gece kavga ettik o uyuyordu ben konuşmaya devam ettim ben uyumuyorum sen niye uyuyorsun vs filan gitti oturma odasında uyudu. Sabah kalktık giderken öpmeden dışarı çıktı bende kapıyı kapattım. Annem msj atmış cvp yazmadım aradı açmadım görümce öyle aradı açmadım. Eşim aradı açmadım konuşmuyorum kimseyle üzgünüm çünkü. Haklı iken hep haksız duruma düşüyorum. Neden böyle ? Şimdi o borç nasıl ödenecek ? Altınlarım var birkaç tane bozduralım diyeceğim galiba emin değilim . Tek bildiğim bu saat oldu yataktan kalkmadım kalkmak ta istemiyorum eşim akşam eve gelince nasıl davranmam lazım diye düşünüyorum :KK11:
Altınlarını asla bozdurma şu an zor durumda değilsiniz. Çok zor durumda kalırsın o ayrı ama şimdi keyfi olur bence bozdurman. Böyle tartışmalar her ailede yaşanır. İnşallah herşey yoluna girer.

O 5bin tl borç büyük ihtimal düğün sirasinda ailesinin size taktiği bilezik ya da giydikleri kiyafet vs için harcanmıştır, eşinde sana bahsedememiştir. Şu anda da sizin eve oturup para vermiyorlarsa durumlari yok demekki, hiç kira verin deme kötü sen olursun. Olan olmuş üzme kendini. Ben de ilk evlendiğimde esimin ailesi takilarimizi borç alip hemen vereceğiz demişlerdi ama 2 yil sonra verdiler. O süreçte ben de çok tartişmıştım ama şimdi verdiler bizde ev aldik geçti o günler. Eşim hala bir şey olsun sen böyle kavga etmiştin der. Bir de para konusunu cok acarsam ben senin 2-3 katin maaş aliyorum der hemen.O yüzden kendine bu kadar stres etme olan olacağina variyor. Kurban kesmeniz şart değil. Krediniz yakinda bitecekmiş, o zamana kv de cikar evden, arabaniz da var, çok da kötü durumda degilsiniz. Hem de arkadaslarin dediği gibi stresli bir işi var, birde ailesiyle senin aranda kalip stres olmasin. Tatil icinde çok istiyorsan altini o zaman bozdur.

Yazık günah
Para gibi saçma sapan bir meseleden ağzınızın tadını bozmayın
Bir gün çok paranız olur ama ağız tadınız olmaz
( örneğin biz)

Bunu da unutmayın!

Kazanç adamın borç adamın
Kelle koltukda çalışıyor
Karıyla kızla kumarda yememiş
Size de git bu borcu çalış kapat dememiş

Yani Allah’ın gücüne gider
Biraz kıymet bilin ya

Kızlar hallettik biz herkese teşekkür ediyoruz

Aynı şekilde Hergün ne yapıyorsan yap ama Azcık mesafeli olup onun hareketlerini tartabilirsin.Sonuçta kendine güveniyor ki borç yapmış. Doğudaydınız sanırım fazla harcama gezme tozma da olmaz.Lojmanda mısınız bilmiyorum ama bir de lojmandaysanız hayli hayli o borç ödenir.Kira ödemiyor mu kv size peki?

Canim kocanin aldigi maas kadar biz aliyoruz ama biz bu kadar karismiyoruz ya. Bence evin gecimini birak kocan dusunsun. 6 7 aylik evlisin ama tum sorumlulugu uzerine almissin. Bes bin de odenir bir sekilde ya bundan dolayi huzursuzluk cikartma. Ne erkekler var karidan kizdan geciriyor parayi da kadinlar it gibi calisiyor afedersin.

kurban keseceğiz
Okadar borcunuz icinde, kurbanin kesilmesi ne gerek yok diye biliyorum.. Stres yapma ya 2018 de hemen gecer gider... Esimde pek ugrasti memurluk icin ama olmadi, aklina geldikce onun stresini yaşıyor..

Kızlar sorun şuymuş ben demişim ki yiyip içip gezmiyoruz ama yine de böyle zor geçiniyoruz demişim. Buda eşimin zoruna gitmiş eksiğimiz ne dedi konuştuk gece uyumadım gelip sana baktım geri gittim dedi öyle anlaştık biz özür diledi:KK14:

Kızlar sorun şuymuş ben demişim ki yiyip içip gezmiyoruz ama yine de böyle zor geçiniyoruz demişim. Buda eşimin zoruna gitmiş eksiğimiz ne dedi konuştuk gece uyumadım gelip sana baktım geri gittim dedi öyle anlaştık biz özür diledi:KK14:

Sevindim adınıza. Ne gerek var para yüzünden kalp kırıklığına :)

Back
X