Şimdi tek yol sadece vazgeçmek mi?

derindesu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
122
1
46
Antalya
üniversitede başladı ilişkimiz..yorgun yıkık bir anda karşıma çıktı kahramanım oldu, elimden tuttu, şevkat verdi en önemlisi aşkım oldu. 5 yılı devirdik artık..meslek sahibi olduk. O daha şanslıymış ki büyük bir fabrikada hatırı sayılır bir iş buldu kendine..ben uğraşıyorum 3 yıldır..çok şükür aç değilim şu an bir işim ama mesleğimi yapmıyorum malesef..bir taraftan da yüksek lisansa devam ediyorum.
anadolu kültürü ile yetiştim ve artık ailem bu ilişkinin taçlanmasını istiyor..aslında herkesten çok BEN istiyorum böyle olmasını..bu kadar zamanı el ele yürüdüğüm erkek de bunu istiyor..mutluyuz taki ailesinin düşüncelerini öğrenene kadar:
ısrarla benim devlet kadrosunda bir işimin olmasını istiyorlar.memur olacakmışım.yüksek lisansı bitirip SAĞLAM bir işim olacakmış. kim istemez bunu, bunun için kim çaba sarfetmez..ama artık uğraşlarım ve çabam bana tad vermez oldu..
sözde son orta yol ise: nişan yapıp beklemeye devam etmek..ne zaman memur olursa o zaman evlilik!!
durumun trajedisi ortada..bana düşen vurup kapıyı çıkıp gitmek(miş). sağlıklı düşündüğümü düşünemediğim için tavsiyeler bu yönde..
ama işin diğer kısmı tipik bir akrep kadınıyım!! 5 yılımı verdim bu adama..ayrıldık başka bir insanla denedim rahat bırakmadı..tüm hayallerimi sevincimi umudumu ona adamışken sessizce veya bağıra çağıra çıkıp gitmek yüreğimi acıtıyor..
bunca yolu hayal kırıklığı bulmak için mi yürüdüm??

dile kolay 5 yıl.... sizden bunu isteyen kişiler çok yüksek okumuş mevki sahibi insanlar mı acaba, onlar evlenirlerken öyle mi yapıp evlenmişler, okumamış bir kişi değilsiniz üstüne üstlük birde yüksek lisans yapıyorsunuz eninde sonunda mesleğinizide yapıcaksınız elbet bunun farkında değil mi bu kişiler böyle yaparak kendilerinden soğutuyorlar sevdiğiniz insan sizden böyle bişey beklemiyorsa kime ne sonuçta evi geçindirecek olan, hayata yaşam şartlarına aynı pencereden bakacak olan kişiler sizlersiniz, çok zor bir durum gerçekten arkadaşım erkek arkadaşınızda iki arada kalmıştır ailesinin kalbini kırmak istemiyordur eminim ama yinede o güzelce ve ciddi olarak konuşsa belki herşey yoluna girer, benimde sınıf arkadaşımın 3 yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşı var bu yıl son yılımız ve erkek arkadaşı diyor ki sen atanamasan öğretmen olmazsan asla seninle evlenmem, onun ki daha acı bir durum çok üzülüyor mesleğim için mi beni seviyor diyor onun durumuda bence bunu gösteriyor..! hakkınızda hayırlısı canım ikinizde bilgili kültürlü ve de seviyeli kişilersiniz erkek arkadaşınızda evlenmenin zamanını geldiğini düşünüyorsa konuşsun ailesiyle bence bu durumu ancak o yoluna sokabilir ailesini ikna edebilir, umarım herşey yoluna girer mutluluklar....

Bu nedir ya?Bir insanın kişiliğinin karakterinin yerini mesleği almış.Sen 5 yıl birlikte ol sonra mevkiler uymuyor diye ayrıl.Ne kadar saçma...Ben de topun ağzındayım o zaman.Nişanlım atandı ben atanamadım.Ne olacak şimdi?6 yılı çöpe mi atmak lazım?Yazık valla...

para insani ne hale getiriyor bu nasil bir kibir..sen master yapan gelini bul ovunecegeine bitir saglam is al de sanki ise aliyor..oncelikle sunu demek istiyorum zannetmiyorumki kayinvalideniz ve kayinpederiniz master yapmis insanlar hos olabilirde olduklarinda gore suan buyuk ihtimalle prof yada docenttirler boyle bir kriterleri varsa da anlayabilirim ama zannetmiyorum

ikinci olarak nisanliniza dusyor hersey eger sizinle evlenmek isteseydi sizi issiz bir ev kizi olarak bile kosa kosa alirdi (burdaki alirdi nikahi basardi demek istedim yoksa alinip satilma degil)

5 yilin verdigi bir gevseklik olmus ailesinde ise nasilsa evlenecekler mantigi sanki siz erkeksiniz o kiz sinirlendim

Erkek arkadaşınız neden böyle bir duruma göz yumuyor ki?
Bence ailesi sizi nasıl başından savmaları gerektiğini bulamayıp böyle gereksiz bir nedene başvurmuşlar.
Çünkü çok çok saçma gereçke gösterilen şey.
Mantığa sığmıyor. Sonuçta para kazanıyorsunuz ve evlendikten sonra da memur olabilme şansınız var.
Bunun altında başka bir şeyler yatıyor olmalı. Size net konuşmuyorlar.

Son düzenleme:
o aptallara soyle! Mevla nasib etmedikçe ne kimse rızık sahibi olur nede yuva!
çalışmak güzel birşey olsa bile kadınların özellikle nerede olursa olsun çalışma ortamlarında harcanıldıklarını meslektaş erkeklerden daha az para aldıkları bir gerçek!
bence herşey para değil. ki kendi evlatlarıda çok zengin fln olsa demek kibirlerinden yürünmeyecek!
kendini asla küçük gorme..
herşey makam mevki değil karun dünyanın en zengini olduyduda hazinelerinin anahtarlını kırk kişi taşırdıda ne oldu günahları sayesinde helak oldu! inkarı sayesinde.

Erkek arkadaşınız da bu şekilde düşünüyorsa, bu tip bir evliliği hiç önermem size.

Artık ailelerin çalışan kız isteme tutumları iyice almış başını gidiyor demek ki. Eskiden sağlam bir işi olan bir erkek aranırdı haklı olarak, çünkü kadınlar pek fazla iş hayatına atılmamıştı. Ama demek artık çalışan, ya da tahsili olup iş bulma şansı büyük olan gelin de yetmiyor demek ki bazı ailelere. Dediğim gibi iş erkek arkadaşınızda bitiyor. Tabi ailenin bu tutumu da hoş değil, ama erkek arkadaşınız buna en başından bir dur derse, şansınız var. Yok eğer o da ailesinin lafına uyarsa bu noktada, o zaman hiç zorlamayın derim. Hani eğitim düzeyleriniz arasında büyük br fark olur, aile uyum olmaz ileride, sorun çıkabilir diye düşünebilir, ama sizin durumunuzda bu yok. Tamamen kendini beğenmişlik yapıyor karşı aile, kendilerini ağırdan satma çabası var bu işte.

Şu an size zor da gözükse, hemen, hiç tereddüt etmeden tavrınızı koyun bence. Çok istiyorsa erkek arkadaşınız, onlar düşsün sizin peşinize.

arkadaşlar öncelikle dikkate alıp, değer verip fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
inanın artık özgüven sorunu yaşamaya başladım bu konuda..defalarca okudup her birinizin yorumlarını..
şimdiye dek bir konuşma yapmaktan kaçındım..dediğiniz gibi O'nun bu konuda atacağı adımı merak ettiğimden. sessiz kalmayı tercih etti. belkide korktuğumdan ötürü duyacaklarımdan bende cesaret edememiştim..
görüyorum ki tavrını artık ortaya koymanın zamanını kaçırmamak gerekiyor..
tekrar teşekkürler ilginize

Ne kadar sacma bir düsünce!
Genelde kızın ailesi bunu düsünürdü damat olacak kisi icin sizdeki durum tam tersi olmus.
Her ikiside yanlıs bence.
Her zaman söylenir biraz bayatladı ama '' is erkekte biter '' sözünü hatırlatmak isterim.
Hakkınızda hayırlısı olsun..

Onlara de ki; kısmetinde varsa gelir yemenden kısmetinde yoksa ne gelir elden?

Yıllarca ugras didin, olmazsa olmaz... Hic calısmadan sınava gir şak diye atanırsın. Eğer Allah sana memur olmayı nasip etmediyse olmaz buna onlar mı karar verecekmiş. Senin evine giren ekmeğin özel sektörün yahut kamunun vermesi onları ilgilendirmez. Okulunu bitirmişsin y.lisansını yapıyorsun kime ne? Kaldı ki memur olup mutlu olmayıp istifa da edebilirsin.

Çok üzüldüm gerçekten... Yıllarca emek ver ilişkini bir noktaya getir, cahil cühela insanların yönlendirme cabalarıyla tıkan.

Onlara boyun eğme olur mu arkadaşım, ucu belli olmayan bir nişanlılığa da evet deme çok yıpranırsın...

Bir de senin icinde bulunduğun bu çirkin duruma nişanlının tepkisi nedir?

hayır işin komik tarafı kızın işi var zaten, işsizde değil

illaki memur oluncak

sırf memur diye bi kızla evlendirsinler oğullarını, gökten üç elma düşsün, hatır hutur yesinler,

gelin kriterlerine bak, öncelikle memur olcak

oldu... başka bi arzunuz

Son düzenleme:
Eskide damatların iyi bir işi olmasına bakılırdı,şimdi gelinlerin işi mi göze batar oldu?

Canım bu konu erkek arkadaşın için bir sorun teşkil etmiyorsa düşünme ama ailesi işi olana kadar bekleyelim diyorsa ve nişanlın da bu durumda sesini çıkarmıyorsa arkana bakmadan kaç oradan..

Böyle bir aile para için iki dakikada satar insanı..

Bir gelinde ya da damatta önce insani,ahlaki vasıflar aranır,kazandığı para,yaptığı iş sonradan konuşulacak konudur..

Nişanlandınız,3 sene oldu,hala devlete giremediniz..Ne olacak ayrılacak mısınız?

Böyle saçmalık görmedim..

Canım sen bu insanlarla çok sorun yaşarsın..

Çünkü en sorunlu ailelerde bile böyle bir şart duymadım ben..Hem de erkek tarafından..

Hayret doğrusu..

şu ana kadar susmayı tercih etti bende ailenle aramızı yap onlara şunu de, neden böyle gibi fevri tepkiler vermek yerine ona ve kendime sağlıklı düşünmek için zaman verdim..bu geçen süre zarfında konuyu açmadı..
yıkıldım resmen

Düzeleceğini sanmıyorum, ne erkek arkadaşının ne de ailesinin. Böyle gelmiş, böyle gidecekler. Boşuna daha fazla zaman kaybetme bence. Ben 6 yıl kaybedip vazgeçmişken, duygularıma yenilip tekrar olması için çabaladım. Ama 1 senemin daha boşuna geçmesine sebep oldum. Pek olumlu bi yorum olmadı ama, maalesefki gerçekler böyle. Adam olan hiç bir erkek, seviyorum dediği insana bunları yaşatmaz.

şimdiden kızım için yatırım yapmaya başlıyım ilkokul bitince hemen dersaneye yollamalıyım ondan sonra iyi bi okul ondan sonra da kpssye hazırlanması için bi kursa yollamalıyım yoksa evde kalacak kız mazallah! ya memur olamazsa
bu da yeni moda olmuş heralde. memur olmayanı gelin olarak kabul etmiyoruz, memur ol öyle gel
daha neler duyucaz bakalım..

resmen şok oldum
o nasıl iş ya, yanlış anlamadım değil mi, sen erkek falan değilsin, bak burası kadınlar kulübü
allahım sen insanlara akıl fikir ver, millet damat arar gibi gelin aramaya başladı, başımıza taş da yağar yakında
hani ben ille de çalışan gelin isteyenlere ifrit olurdum ama memur arayanı ilk defa gördümne diyeceğimi bilemedim
oğlunun parasını el kızına yedirmek milletin gücüne mi gidiyor derdim, baksana meslek seçen bile varmış
ben olsam yükseği bitirdikten sonra çalışmayacağım ki memurluk kazanayım deyip blöf yapardım, bakalım nişanlın ne yapacak?
eğer ailesinden taraf olursa üzgünüm ki seninle paran için evlenecek demekmiş

Son düzenleme:
valla ya, "ben ev hanımı olmaya karar verdim aşkım" dese, ne der acaba müstakbel damat

canım ben ve bi kaç arkadaş sinirlendik biraz ama bizim yorumlarımızla gaza falan gelme sakın

öncelikle bu konuyu açık açık konuş, gayet sakin ve algıların gayet açık olarak

bizimle ilgili planın ne, sence ne zaman evlenmeliyiz, sen yorum yapmadan sorularını sor cevaplarını al, bu senin geleceğin, 5 senem diyosun ama, ortada birde bu adamla bir ömür var

cevapları aldıktan sonra düşünmeye başla, napmalıyım, ayrılmalımıyım ayrılmamalıyım diye

açıkca konuşulmadığı için konu, belkide kafanda kuruyosun şuan, biraz objektif bakıp, önce bi konuşup sonra değerlendirmek lazım

konuşmanın sonucunuda yazarsan sevinirim valla, merak ediyorum gidişatını çünkü, umarım bu konuşma senin istediğin şekilde sonuçlanır

Adam olan hiç bir erkek, seviyorum dediği insana bunları yaşatmaz.

Kusura bakmayın ama böyle... Ailesinin zihniyeti veya erkek arkadaşınızın suskunluğu ile ilgili çok şey söylenebilir, ama neye yarar, böyle bir gerçek var..

Size daha fecisini anlatayım, trajik midir, komik midir, traji-komik midir siz karar verin.

Eskiden beraber çalıştığımız bir arkadaşım evlenecek. Evleneceği kız doktor, ancak yurt dışında okumuş, diplomasının burada geçerli olabilmesi için bir çeşit yeterlilik sınavına mı ne girecek, uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum. Gençler de bir an önce evlenmek istiyorlar. Arkadaşımın babası sınavdan önce evliliği asla onaylamadı, kız tarafına ise dediği şu: "Ben ne yapayım sizin doktor olmayan kızınızı!"

Zaten adam münasebetsizliği ile meşhur bir beydi, ama bu kadarına öz ailesi bile inanamadı.

Hayır, sen ne yapacaksın kızı zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…