Şimdi tek yol sadece vazgeçmek mi?

Canım aynısı bir yakınımın basına geldi.annesi tutturmustu memurluk diye,kız yine de nisanlandi ve ayrıldılar.bu süre icinde eridi bitti.şimdi başkasıyla evli ve çok mutlu.Okuyunca tuhaf oldum.lütfen tavrını koy ve 5sene diyip uzatmaları oynama.sevgilin şimdi yanında degilse ömür boyu İnan daha çok üzülür,ezilirsin.is erkekte biter.

erkek arkadaşınız ne diyo bu konuda ?
onun bu duruma bi el atması gerek. dile kolay 5 sene kaldı ki siz mastrınızı yapıyomuşsunuz ne yani memur değilsiniz diye evlenemeyecek misiniz ?

memleketine gidiyor hafta sonu için, hiç gitmezdi normalde sanırım İKNA görüşmeleri yapılacak..az önce arayıp haber verdi bir mesele var dedi sadece açıklama yapmadı..son gelişme budur hanımlar

Devir ne çabuk değişiyor tamam bayanlarda çalışsın meslek sahibi olsun dedik ama
erkek tarafının evlenmek için bunu şart görmesi de çok tuhaff
Yakında erkekler oturur bayanlar onlara bakar ne bu ya bunu kabullenecek erkeğin de erkekliğinden şüphe ederm.

canım sen memur olmak istiyor musun peki? yani eğer memur olmazsan ne yapmaı planlıyorsun? senin önüne niye bu şartı koyuyorlar anlamadım cidden, herkes mmeur olacak diye bir kaide yok yani

canım sen memur olmak istiyor musun peki? yani eğer memur olmazsan ne yapmaı planlıyorsun? senin önüne niye bu şartı koyuyorlar anlamadım cidden, herkes mmeur olacak diye bir kaide yok yani
günümüz şartlarında memuriyet hem maddi olanaklar hem sosyal imkanlar vs göz önünde bulundurulduğunda bir bayan için özellikle, ideal bir iş. en azından kendi adıma böyle düşünüyordum. bu hususda mezuniyetimden beri çaba sarfediyor muyum aslında evet. ama şu ana kadar olmadı. bende özel sektörde başladım çalışmaya. tekrar sınava hazırlanacağım, masterımı bitireceğim..kendimce devreye sokabileceğim B planım vardı. ancak durum bu şekilde yaptırıma döndüğünde bende en ufak bir istek heves kalmadı..
kadere inancı olan bir insanım, ailemin de düşüncesi bu yönde zaten..işin garip ve trajik yanı ise kendi ailemden şu ana kadar çalışma hayatım, mesleğim,memuriyet gibi konularda en ufak bir telkin işitmemiş olmam !!
bakalım neler olacak??

bu erkek ailelerini hiç anlamıyorum, geline neden yürüyen maaş olarak bakıyorlar..
bence pes etmeyin madem sevgilinizde istiyor .. üçüncü kişilere bişi düşmez
ne yani memur olmayana oğlumuzu vermeyiz mi diyorlar hayret bişey yaaaa
benim bildiğim ilk evvel erkeğin mesleği önemlidir , kadın ona yardımcıdırrrr

Son düzenleme:
"Üzümün çöpü var, armudun sapı." diye bir laf var ya sizin kayınvalide adayınız aynı bu hesap. "Ayak numarası büyük diye" gelin almayanlara inat ben bu kayınvalide adayının sebebini daha yüzüne bakılır buldum Şaka bir tarafa başka bir konuda da belirttiğim gibi kendileri kraliyet ailesi, çocukları İngiltere prensi gelinlerini de memur arıyorlar. Karşımızdakinin giyiminde, kuşamında, hayatında, konuşmasında kısacası insanı insan yapan tüm hareketlerinde bir "kusur" arıyoruz. :26:

Beğenmediğimize bir bahane buluyoruz. Bu biraz da iş yerinin camında "Aşçı aranıyor." ilanına başvuran ve beğenilmeyen adaylara "Sen bugün git ben seni yarın ararım" demeye benziyor. Başından atmak için söylenmiş bir şey "Memur ol gel"... Daha sonra "gözünün üstünde kaşın var" derler sana.

Eş adayınızın buna bir çözüm bulma gayreti göstermemesi de cabası... İşiniz olmasa, evinizi geçindiremeyecek olsanız hak veririm. Ama kendi ayakları üzerinde durabilen bireylersiniz sonuçta. Bir an önce duruma el atmazsa sevgiliniz ciddi bir konuşma yapmanız gerekebilir. Aksi takdirde evlenseniz bile "kayınvalide adayı"nızla büyük problemler yaşayabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın...

Son düzenleme:
o nasıl bir kibirmiş öyle
evlilik olsa ne olucak ki daha bismillah demeden kalp kırmalar, kızın işini beğenmemeler..
inşallah bu 5 yıl içinde bir hata yapmamışsındır cnm (anladın sanırım)

o nasıl bir kibirmiş öyle
evlilik olsa ne olucak ki daha bismillah demeden kalp kırmalar, kızın işini beğenmemeler..
inşallah bu 5 yıl içinde bir hata yapmamışsındır cnm (anladın sanırım)

yok kesinlikle..zaten düşünemiyorum bir de ortada yapılmış yanlışlar olsaydı neler duyacaktım acaba ??

hanımlar,
konu ile ilgili son gelişmeleri paylaşmak istedim sonuçta siz de sinirlendiniz bu duruma. memleketinden dönen erkek arkadaşım o akşam beni yemeğe davet etti ve yemekte bana evlilik teklifi etti..ailesiyle konuştuğunu bizim iyiliğimiz için o şekilde davrandıklarını aksine 2 yıldır zaten bizden bir adım beklediklerini, eylül ekim ayı ailem için uygunsa gelmek istediklerini söyledi. ardından 'annesi' arayarak yanlış anlaşıldıkları için üzgün olduğunu yoksa 'beni sevdiklerini' söyledi.
2 günde böyle bir değişim midemi bulandırdı ama açıkcası sevgilimin o sessizlik sonrası ortaya koyduğu bu tavrı da hoşuma gitmedi değil..

bir tarafım diyor hayatını yoluna koyana kadar bir süre daha bekle ve top tamamen senin eline geçsin; diğer tarafım da hayat geçiyor inadına bu tanışma faslını hızlandır
duygusal bir şoktayım ama itiraf etmek gerekirse

sevgilin bu memurluk konusunun acilmayacagina,onlarin sizin iliskinize bu sekilde mudahale etmeyecegine soz veriyorsa ailenle konusup,gelmelerini soyleyebilirsin.
ne tesaduf ki sunu bende duymustum,istememezlik olmadigini aksine ailesinin bizden bir bir adim beklemesi..bi uzaklara gittim geldim

sevgilim bunun bizim hayatımız olduğunu, şu an ki aşamadı ailesinin sadece 'görevini' yerine getirip çekileceğini hiçbir surette müdahale etmelerine izin vermeyeceğine dair söz verdi. ama cidden kırılmışım inanasım gelmedi sanki

Ailedeki nasıl bir mantık çözemedim.sevgilinin o zaman sessiz kalıp şimdi kalkıp onlar asla karışmıyacaklar hayatımıza demesi bile önceden yanlış anlaşılmış bir durumun olmadığını gösteriyor bence hatalı olduklarını onlarda iyi biliyor...ama sonuçta herkes hata yapabilir önemli olan hatadan dönüp sana teklif etmesi bu gibi sorunların ileride olup olmayacağını nişanlılık döneminde anlayabilirsin bence... Hayırlısı olsun sizin için:13:

teşekkürler canım..
dakika bir gol bir!!
bakalım neler bekliyor beni
:)

merhaba lütfen banada yardımcı olun. bir çocuktan çok hoşlandım yazın. sürekli bakışıyorduk. sonra faceden tanıştım onunla. biraz konuştuk filen derken bana bir kız arkadaşı olduğunu ve bizim hiç bir zaman çıkamıyıcağımızı söyledi. bende hep arkadaş kalalım dedim hep faceden mesajlaştık. sonra telefon numaramı istedi ordanda mesajlaştık bir ay böyle geçti sonrada zaten yaz bitti o başka bir şehire ben başka bir şehire gittim. ama biz yinede mesajlaştık bigün benden çok hoşlandığını ve o sevgilim hikayelerini de benim onu sevdiğimi itiraf etmem için yazdığını söyledi. çıkma teklifi etti kabul ettim sürekli mesajlaştık aşkımlı bebeğimli derken bigün birisiyle arkadaş oldu ama o birisi öncedende arkadaşıydı ve onla çok yakın konuşuyordu sonrada kız onu silmiş 1 yıl sonra o kızı yine eklemiş o kim diye sordum arkadaşım dedi geçiştirdi tamam dedim ama o kızla ikinci kez arkadaş olduğundan beri bana hiç aşkım filen demedi mesajlarımada öyle sık cevaplar vermemeye başladı bende kuşkulandım ve ayrılmak istiyorum dedim sadece tamam dedi ben neden diye sorar en azından dedim ama sadece tamam dedi sizce beni hiç sevmemişmiydi yoksa bozuntuya vermemek içinmi tamam dedi ve bana ilerleyen zamanlarda sizce pişmanım seni unutamıyorum diye mesajlar yazar mı ayrıca benden 3 yaş büyük ben ondan böyle bir cevap beklemedim bende pişmanım lütfen yardım edin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…