• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdiden bu sorunlar başlasın istemiyorum =(

Hepsi ayrı ayrı olsun istemiyorum ki.. Söz olsun sadece dediler isteme olmadan bu benim kırıldığım nokta =) Yoksa aynı gün olmuş farklı gün olmuş önemli değil=)

O nasıl bişeymiş yahu? Allahın emri demeden biz yüzük takmaya geldik, çıkarın bakalım yüzükleri mi diyecekler? :44:

Yok bence haklısın..
Karşılıklı tanışmışlıkları war, sohbet etmişlikleri war..
Neden piyon gibi sözlünüz ortada, annem şunu dedi, sende annene söyle..
Annen cewabı werir, sende o cewabı sözlüne söylersin, sözlünde annesine söylerr
sonraa annesi cewap werirr ooooooo böylee uzar giderr buu saçma yanii...
Belki klasik bir cewap olucak ama, sözlünle konuş iyice..
Seni anlaması lazım.. Hem onuda bi sıkıntıdan kurtarmış olucaksın, tabi anlarsa :40:

Teşekkür ederim =) Çok farklı yorumlar geldi bir ara ben bile acaba ki dedim.. Anlatmak istediğim bunlardı sağolun =)

O nasıl bişeymiş yahu? Allahın emri demeden biz yüzük takmaya geldik, çıkarın bakalım yüzükleri mi diyecekler? :44:

Evet işte bende buna takıldım yoksa ne ne zaman olmuş aynı gün olmuş farklı gün olmuş sorun değil.. Benim demek istediğim buydu evlenme teklifi olmuş yüzüğüm de varmış söz olacakmış artık..

söz bohçasıymış, nisanda söz olursa bilezik iyi olmazmış, mayıstaki daha iyi olurmuş. 10 dakikalık yola 2 kere gelmediler mi??
Sen şimididen böyle vites 5 te gidersen vay haline diyorum.
Şimdiye kadar sözle isteme hep birlikte duymuşumdur bir garipseyen sensin. Tabi senin tercihin ama bir kaç ay sonra da kvalide konuları açman kaçınılmaz.

söz bohçasıymış, nisanda söz olursa bilezik iyi olmazmış, mayıstaki daha iyi olurmuş. 10 dakikalık yola 2 kere gelmediler mi??
Sen şimididen böyle vites 5 te gidersen vay haline diyorum.
Şimdiye kadar sözle isteme hep birlikte duymuşumdur bir garipseyen sensin. Tabi senin tercihin ama bir kaç ay sonra da kvalide konuları açman kaçınılmaz.

Elli kere yazdım tekrar yazacağım. İsteme söz birlikte olur buna diyecek lafım yok. Burda anlatmak istediğim isteme olmadan söze gelmek istemeleri.

söz bohçası v.s bunlar sizide yorar nişan olmadan alışverişe çıkılır bohça yapılır daha uygun olur zaten o bohçalar çok kullanılan şeylerden oluşmuyo :1: ama isteme olmadan söz takmaya gelmek çok garip geldi istemeye geldikleri gün sözde takılır aynı gün olsun 2 telaş olmamamış olur ama isteme olmadan yüzük takmak çok garip olur sevgilinize açıklayıcı ve kırmadan anlatın makul olanı söz günü ilk önce isteme olması daha sonra söz takılmasıdır dersin oda ailesine öyle söyler annelerin teyzelerin fazla karışmasına gerek yok bence seninde başın ağrıyabilir bence en doğrusu sevgiline anlatıp olayı çözmek şimdiden hayırlı olsun herşey istediğiniz gibi olsun

. Arayıp müsaitseniz söz yapmaya geliyoruz mu diyeceksiniz dedim. söz olduğu gün isteme olacak işte dedi. Bunu da kabul etmedim. İki kere gelmek zor geliyor on dakikalık yere sanki.

Canım ama ben bir önceki yorumumu buna istinaden yapmıştım, istemeden direkt söz yapmak zaten mantıksız, ama sen burada aynı gün isteme ve sözü kabul etmedim mesafe yakın diye demişsin, bende acaba ben mi yanlış anladım demiştim?
:44:

. Arayıp müsaitseniz söz yapmaya geliyoruz mu diyeceksiniz dedim. söz olduğu gün isteme olacak işte dedi. Bunu da kabul etmedim. İki kere gelmek zor geliyor on dakikalık yere sanki.

Canım ama ben bir önceki yorumumu buna istinaden yapmıştım, istemeden direkt söz yapmak zaten mantıksız, ama sen burada aynı gün isteme ve sözü kabul etmedim mesafe yakın diye demişsin, bende acaba ben mi yanlış anladım demiştim?
:44:

Yok hayır hızlı yazarken arada hata olmuş alttaki yorumlarda yanlış yazdığımı açıkladım.. Önce bana söz olacak sadece dedi isteme olmayacak evlenme teklifi ettim zaten dedi ben bu şekilde konuşunca o zaman aynı gün olsun uzatmadan yazdım ondan yanlış anlaşılmalar oldu sanırım.. Bende başta sinir olduğum için ona bu şekilde yorumda bulundum

Yok hayır hızlı yazarken arada hata olmuş alttaki yorumlarda yanlış yazdığımı açıkladım.. Önce bana söz olacak sadece dedi isteme olmayacak evlenme teklifi ettim zaten dedi ben bu şekilde konuşunca o zaman aynı gün olsun uzatmadan yazdım ondan yanlış anlaşılmalar oldu sanırım.. Bende başta sinir olduğum için ona bu şekilde yorumda bulundum

Anladım, istenmeden yüzük takmak bana da tabiki saçma geldi, sana evlenme teklif etmiş, yüzük takmış olabilir ama senin başında büyüklerin var, çok geleneksel bir insan olmamama rağmen istenmeden söz takılma olayına bende karşı çıkardım açıkçası, ne kadar birbirimizi seviyor, istiyor ailelerimiz bunu zaten bilip ona göre davranıyor da olsa, orada babanın rızası alınmak zorunda, yav çocuklar zaten birbirini sevmiş, kız evlenme teklifini de kabul etmiş istesek ne olur istemesek ne olur? Böyle bir düşünce tarzı olamaz yani. :19:

Anladım, istenmeden yüzük takmak bana da tabiki saçma geldi, sana evlenme teklif etmiş, yüzük takmış olabilir ama senin başında büyüklerin var, çok geleneksel bir insan olmamama rağmen istenmeden söz takılma olayına bende karşı çıkardım açıkçası, ne kadar birbirimizi seviyor, istiyor ailelerimiz bunu zaten bilip ona göre davranıyor da olsa, orada babanın rızası alınmak zorunda, yav çocuklar zaten birbirini sevmiş, kız evlenme teklifini de kabul etmiş istesek ne olur istemesek ne olur? Böyle bir düşünce tarzı olamaz yani. :19:

Teşekkür ederim canım anladğın için =) Herkes başta o şekilde anladı benim hatam yazarken detay vermediğim için bu şekilde anlaşıldı.. Bende değilimdir hatta o kadar sıkılıyorum ki hiçbiri olmadan düğünü beklesek evlensek yeter bile diyorum bazen..

Bence nişanlın ailesinden baya baskı görüyor. Yoksa hiç bir erkek gelip yok söz bohçası yapmam, yok bilezik alamam demez. :44:
Genelde kız ne isterse kabul eder erkek milleti. İtiraz ediyosa bil ki bu işin arkasında ailesi vardır :31:

hanımlar bir şey merak ediyorum ailelerin bir birbirleriyle tanışması olmadan isteme ve nişan olayı bir arada olsa olur mu ?böyle yapan oldu mu aranızda.

Allah askina, söz ile nisan arasinda ne fark var? Birde siz hem kiz isteme, sonra söz, sonra nisani ayrimi istiyorsunuz?
Bana kalirsa bunlar bosuna para tuzagindan baska birsey degil. Ben isteme ile nisani ayni günde yapmistim ki iki tarafa fazla masraf olmasin diye.
Zaten kiz istemeden önce aileler tanismisti, konusmustu yani bu kiz isteme zaten günümüzce sadece bir formalite. Uzatmanin geregini hiç anlamiyorum.

Ayrica söz bohçasini cidden burda ilk duyuyorum. Annenin cevabida bir tuhaf "nisana bir yil var, birseyler alsinlar" Niye birseyler almak zorunda olsunlarki? Ki ben sahsen tamamen bohça karsi olan biriyim. Bana daha yeni tanidigim kv'deden gecelik seti, terlik felan almasindan yemin ile utanirim zaten. Köyde yasamiyoruz, kadinlar artik kendine birseyler alabiliyorlar.

Hem tek tas isteniliyor, hem bohça, anlamadimki :ssz:

Merhaba ,bohçayı falan bilemem ama siz erken tarihte olsun istiyorsanız ,sevdiğinizin şuan maddi gücü yeten bileziği almasına peki derseniz nisanda sözlenirsiniz,söz isteme olayına gelince her kesimde farklı demek ki bizde de mesela istemeye gelindiğinde söz yüzüğü yada alyans alınmış olur(teklifte verdiği yüzük harici) isteme bitince yüzük takılır :)

Tam mutluyum herşey yolunda gidiyor mutlaka bir aksilik çıkıyor. Buraya yazınca rahatlıyorum bazen bakıyorum ortada sorun bile yok belki yine böyle olur.. Benim nisan mayıs gibi sözüm olacak. Ben evlenme teklifi aldım aileler tanıştı. Geçen erkek arkadaşımla kafede oturuyoruz sözden konu açıldı. Önce söz bohçasını sordu. Yengesi annesine sormuş ne alçaksınız falan gibilerinden o da bohça istemediğini nişanda olacağını söylemiş. Bizim sözle nişan arası bir seneyi bile geçebilir o nedenle annem en azından ufak tefek şeylerde olsa verilsin diyordu. Ben anneme daha önceden durumu az çok bildiğim için istemediğimi söylüyordum o da kabul etti ne diyebilir ki.. Sonra da istemeye gelmeden söz olacak diye konuşuyorlarmış. Ben evlenme teklifi almışım zaten yüzüğüm de varmış gelip söz yapacaklarmış sadece. Bunu duyunca sinir oldum haliyle. Arayıp müsaitseniz söz yapmaya geliyoruz mu diyeceksiniz dedim. söz olduğu gün isteme olacak işte dedi. Bunu da kabul etmedim. İki kere gelmek zor geliyor on dakikalık yere sanki. Sonra tamam söylerim evdekilere dedi. Birde aslında söz tarihi nisan olacaktı. Söz bileziği için para yetmemiş mayıs gibi olsun mu diye sordu. Nisan da da olur ama iyi bir şey alamayabilirim dedi ona da tamam dedim. Çünkü iş değiştirdi iki aylık maaşını tam alamadı.. Herşeyi biliyorum falan ama yine de çok kırgınım.. Belli etmedim ona çünkü bizim için uğraşıyor askerden geldiğinden beri ama ocaktan beri sürekli erteliyoruz buda beni üzüyor. Birde annesine kırıldım bilmiyorum hakkım var mı buna aslında çok iyi çok anlayışlıdır.. Böyle şeyler olunca ben kendimi çok kötü hissediyorum.. Şimdi yorumu size bırakıyorum umarım yine benim kuruntularımdır..

söz olduğu gün isteme olacak demişler,ben bundan hem isteme,hem de söz yapmak istediklerini anladım ve şu anda hep böyle yapılıyor zaten.istersen hazırlık topiklerini bir oku,neden tekrar tekrar gelmelerini istiyorsun:34:

hanımlar bir şey merak ediyorum ailelerin bir birbirleriyle tanışması olmadan isteme ve nişan olayı bir arada olsa olur mu ?böyle yapan oldu mu aranızda.

benim kız kardeşimin öyle oldu,tanışma ve isteme gündüz oldu.akşamda yüzük takıldı.:34:

Tam mutluyum herşey yolunda gidiyor mutlaka bir aksilik çıkıyor. Buraya yazınca rahatlıyorum bazen bakıyorum ortada sorun bile yok belki yine böyle olur.. Benim nisan mayıs gibi sözüm olacak. Ben evlenme teklifi aldım aileler tanıştı. Geçen erkek arkadaşımla kafede oturuyoruz sözden konu açıldı. Önce söz bohçasını sordu. Yengesi annesine sormuş ne alçaksınız falan gibilerinden o da bohça istemediğini nişanda olacağını söylemiş. Bizim sözle nişan arası bir seneyi bile geçebilir o nedenle annem en azından ufak tefek şeylerde olsa verilsin diyordu. Ben anneme daha önceden durumu az çok bildiğim için istemediğimi söylüyordum o da kabul etti ne diyebilir ki.. Sonra da istemeye gelmeden söz olacak diye konuşuyorlarmış. Ben evlenme teklifi almışım zaten yüzüğüm de varmış gelip söz yapacaklarmış sadece. Bunu duyunca sinir oldum haliyle. Arayıp müsaitseniz söz yapmaya geliyoruz mu diyeceksiniz dedim. söz olduğu gün isteme olacak işte dedi. Bunu da kabul etmedim. İki kere gelmek zor geliyor on dakikalık yere sanki. Sonra tamam söylerim evdekilere dedi. Birde aslında söz tarihi nisan olacaktı. Söz bileziği için para yetmemiş mayıs gibi olsun mu diye sordu. Nisan da da olur ama iyi bir şey alamayabilirim dedi ona da tamam dedim. Çünkü iş değiştirdi iki aylık maaşını tam alamadı.. Herşeyi biliyorum falan ama yine de çok kırgınım.. Belli etmedim ona çünkü bizim için uğraşıyor askerden geldiğinden beri ama ocaktan beri sürekli erteliyoruz buda beni üzüyor. Birde annesine kırıldım bilmiyorum hakkım var mı buna aslında çok iyi çok anlayışlıdır.. Böyle şeyler olunca ben kendimi çok kötü hissediyorum.. Şimdi yorumu size bırakıyorum umarım yine benim kuruntularımdır..

Söz olduğu gün isteme olacak işte demiş sevgilin
Bunun neresini yanlış yazmış olabilirsin anlamadıma :44:

Son düzenleme:
Valla benim bildiğim önce aileler tanışır. ikinciye gelirken kız istenir ve bir yüzük takılır nişan mı dersin söz mü dersin sen bunun adına bilmiyorum. Sonra da düğün artık. Arada adetleri yapmak istersen bohçaydı falan o senin bileceğin iştir. Ama 50 kere yüzük takma söz nişan gereksiz bence.

Bizde hiçbir şey olmadı tanıştılar ve evlendik :1: Evliliğimizden bir şey eksilmedi. Aileler yeterince vakit geçirdiler beraber ille bu buluşmalara isim takmaya anlam yüklemeye gerek yok bence..

sözün isteme günü takılması genelde tarafların isteğine bağlıdır.
siz eğer isteme ayrı gün, sözde ayrı gün olsun istiyorsanız bunu siz sözlünüze söyleyeceksiniz oda ailesini ona göre yönlendirecek.
Allah ın emri konulmadan elbette yüzük takılmaz.
Ama bazı yörelerde adette isteme günü bir şey takmayanlar var.
yani erkek tarafı ister, kız tarafı net birşey demez, aradan 1-2 hafta sonra erkek tarafı gelir ve hayırlı olsun denir.
sonra söz takılacaksa 2. gelişlerinde takılır.
ayrıca söz bohçası hiç duymadım şimdiye kadar. bohça nişanda yapılır, genelde de nişan sonrası getirilir.

ben açıkçası bu söz nişan süreçlerinin birazcık uzun olmasının iyi olduğu kanaatindeyim. nişanlı iken karşındakini ve ailesini daha doğru tanıma şansı oluyor insanın.

hayırlı olsun şimdiden. :16:

Back
X