Hanımlar,
konu bildirim almış, anneler ve öğretmenler biraz strese girmiş ve ister istemez karşılıklı ufak çaplı tatsızlıklar olmuş sanırım.
Her iki tarafa da empati yapabilecek konumdayım, hem anneyim yani veliydim hemde okul öncesi öğretmenleri anlayabilirim zira kızımda okul öncesi öğretmeni olmak için eğitim aldı, üniversite için uğraşıyor.
Anneler için yavruları kıymetlidir, bu sebeple çocuklarını hem iyi yetiştirmeye çalışırlar hemde kıyamadıklarından istemeden de olsa kendilerine bağımlı yetiştirirler, bu öğretmenler için zorlayıcı bir durum ama üstesinden gelinmeyecek kadarda zor değil, yeter ki anneyle öğretmen karşılıklı anlayış ve işbirliği içinde olsun.
Sevgili öğretmenlerimiz annelerin kaygılarını anlayışla karşılayın, sizlerde anne adaylarısınız, sizde çocuklarınızı okula gönderirken aynı endişeleri duyacaksınız, sınıfınızdaki 20-30 çocuğu rahatça kontrol ederken evdeki tek yavrunuza sözünüzün geçmediği zamanlar olacak.
Okul öncesi öğretmenleri ya da tüm öğretmenlerin işi kolay değil, mesleklerini küçümseyip yabana atmak olmaz zira okul öncesi öğretmeni olabilmek için 4 yıllık üniversiteye giriş puanı 450'lerde geziyor, hadi puanı almak kolay diyelim ama öğretmenlik misyonunu üstlenmek kolay değil, sabır, sevgi işidir öğretmenlik, emeklerini sabırlarını küçümsemeyelim lütfen.
Sevmeseler zaten yapmazlar emin olun, onların endişelerini de anlamak lazım, sizler anlayışlı olabilirsiniz ama her veli aynı anlayışı göstermeyebiliyor, bunları zaman içinde sizlerde gözlemleyeceksiniz, karşılıklı hoşgörüyle diyalogla herşeyin üstesinden gelirsiniz.
Yeni bir eğitim yılı başlıyor, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve çocukları için maddi manevi herşeyi yapmaya hazır fedakar velilerimize iyi bir eğitim yılı diliyorum.