- 20 Haziran 2014
- 1.654
- 799
- 63
bıçak çok radikal bir örnek. zaten aklının erdiği bir yaş ki bence 3,5 yaşında falan bıçağın zararlı olduğunu bilir. bilmiyorsa öğretilecek bu artık çok kolay aktivite kitaplarıyla çok eğlenceli artık çocuklarla zaman geçirmek.
bıçak istiyor diye elbette verilmez ama hangi yaşta olduğunu dikkate alarak tutum sergilenir. 5 yaşındaki çocuk istiyorsa bırak ağlasın demek tamamen kuramsal bir yaklaşım.
çocuklar ağlamayı inan çok güzel kullanıyorlar.. bıçak olamaz ama ne bilim banbaşka bişey ister ama yasak olan yapmaması gereken tehlilkeli bişey eğer ağladığında yaparsanız derki ben nekadar ağlarsam o kadar istediğimi elde ederim.. çok hassas bi durum biliyorum.. ama böyle ben biyeri acımadığı sürece böyle istek ağlamalarını inan sallamıyorum . odaya falan kapamıyorum yok öyle bişey ama aslada bağırmıyorum sadece net kararlarım var. kandırmak için elimden geleni yapıyorum o esnada oyunlar dikkat dağıtma gibi bi çok şey..
düşünsene ben aman ağlamasın diye her istediğini yapsam ee bu çocuk benim dışında toplum içine girince kural nizam öğrenmeye başlayınca ne yapıcak.. kimse onu oyununa dahil etmek zorunda değil kimse onu sevmek zorunda değil kimse ona benim gibi yaklaşmak zorunda değil acı ama gerçek bunlarla yüzleşmesi gerek..
hele beş yaşındaki çocuk hala ağlıyosa istedikleri için hele hele kendini ifade etmek için sıkıntı var derim ben..