sınanmaktan,intiham edilmekten bıktım

Hakliyken haksiz durumuna düşmeyin kiskardesinizin hesabına yatirdiysa yatırdığını ispat eder siz kötü niyet tazminatı ödersiniz. Siz hakkınızı alın yeter.
Avukat doğru söylemiş tek cümleyle tazminat alamazsınız. Boşanma gerekçesinin genelini ele almak lazım.
Maliye olayı mantıklı yürüyün burdan ve mutlaka ödenmemiş nafakalar için bir avukat bulun

Konunuzu okurken gözlerim doldu çok üzüldüm o miniciğe. O babalığı hak etmeyen aşağılık herife de vicdan diliyorum.
Takı sitenizi özelden benimle de paylaşın lütfen. Türkiye’de olsaydım ben üstlenirdim davanızı sizden vekalet ücreti talep etmeden ama maalesef yurtdışındayım.

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için,umarım bu süreci atlatırız güzel kızımla.. özelden paylaşıyorum sizinle de o halde

Ben size söyleyeyim, eşime eski eşi aynısını yaptı. Banka kayıtları ile ödendiği kesin olduğu halde üzerine "nafaka" yazılmamış aylar vardı, onları yeniden icraya verdi. Yani ödenmiş paraları yeniden ödedi eşim, 75.000 TL. Kusura bakmayın ama çocuğumun hakkı dediğiniz şey resmen dolandırıcılık. Ödenmiş paraya ödenmedi diyorsunuz. Nafaka arttırım açsanız size böyle demezdim. Yasal olarak hak aramış olurdunuz.
Maliye demişsiniz. Benim eşim de maliyeye şikayet edildi. Hiçbir şey çıkmadı. Çıkamaz maksat intikam olsun. Valla benim eşime aynı sizin yolunuzdan bir sürü şey yapıldı, şu an asla çocukla görüşmüyor eşim.
Bir sonraki adımınızı ben söyleyeyim, tüyo olsun size madem intikam yeminleri ettiniz. Çocuğunuzu gönderin, çocuğunuzu geri alınca da eşinizin sevgilisini çocuğuma kötü davrandı şiddet uyguladı ya da pedofili vs diye polise şikayet edin, evde aşk dolu geçirecekleri 1 günü poliste ifadeyle geçirip belki ayrılırlar.

Sizin gibi insanları anlamıyorum ya. Bunları yaptıktan sonra guya adam yitip gidecek batacak cezaevine girecek zannediyorsunuz, adamı insan gibi verirsiniz icraya alırsınız nafakanızı kanun zaten sizden yana. Ya da arttırım açar, masrafları belgelersiniz. Adamı dolandırınca, çok daha iyi ve güçlü bir anne mi olacaksınız? Bence aldığınız paraları almadığım dediğiniz için adam da sizi maliyeye şikayet etsin.

Çok saçma bir yoldasınız, bunları yaptıkça da daha dibe vuracaksınız.

Walla o adama ne yapsa az..Kızıma bot alamiyorum diyor ya durumun vehametinin farkında mısınız bu yaşanılan zor günlerin bir bedeli olmali bu kadın o çocuğu tek başına yapmadi nasıl anneye çocuğun için evlenme deniliyorsa başka konularda,babalar ne yapıyor çocukları için onlar da bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar ve yanındaki sevgilisi çocuğuna nafaka vermen gerekiyor demiyorsa ona bu olan bitenden payına düşeni fazlasıyla alsın..Ben de boşandım ve sıfır nafaka ile 2 çocuğuma tek başıma yetmeye çalışıyorum günü kurtarıyorum ama bu imkanı olmayan bir sürü anne var...Bu yaşanılan her zor günün bedelini umarım konu sahibi ödetir,bu hikayede her şey doğru da konu sahibinin yapacağı şikayet mi yanlış,Doğru insana doğru yapılır Yanlış insana en az onun kadar yanlış olacaksın anladığı dil bu

Valla cevap bile vermicem benim durumumda olmadığı için anlamasınzor birşey. Ben çocuğumu tek başıma büyütüyorum bunun zorluğunu benim gibi olan kimse anlayamaz. Evet bu adama herşey yapılır eğer bu kadar pislik yapıyosa o adama iftira da atılır herşey yapılır.

İşte yanlış olana yanlışla cevap vereceğim derken çok daha büyük ve telafisiz kayıplara yol açmak var. Yukarıda bir avukat üye de yazmış size dava açabilir ve bu kez tazminat ödersiniz diye. Daha mont alamazken tazminat ve karşı tarafın avukat parasını mı ödeyecek bir de? Yani intikam diye yola çıkarken ben artık "etik" tanımayacağım derseniz olan sadece çocuğa olur. İşte hep bu kafayla gidiliyor, sonrası çok daha büyük kayıplar.

"Nafaka ver" demek sevgilinin sorumluluğunda değil. Ek olarak zaten nafaka ile ilgili olarak avukata ihtiyacın yok, bir an önce dilekçeyle icraya başvur diyen üyelerden biri de benim. Giderlerini faturalandırır "nafaka arttırım" da aç denildi. Hukuki olarak yapabilecekleri bunlar.

O zaman ben de en başa dönerim, ki kendi eşime de zamanında söyledim, bu tarz insanlarla evlilik, ya da en azından çocuk yapılmayacak. Ya da hiç boşanılmayacak. Maalesef çocuklu boşanmanın sonuçları var, benim eşim fazlasıyla ödedi yanlış evliliğin bedelini. Maalesef buradaki konuda da konu sahibi ya boşanırken farklı bir maddiyat planı oluşturacaktı kendine ya da çocuğu büyüyene dek boşanmayacaktı maddi konular açısından.

Burada hep söylüyorum kimse eski eşe güvenerek (maddi anlamda) boşanmasın ya da çocuk yapmasın. Ben dahil her kadın çocuk yaparken maddi manevi sorumluluk açısından 100 kez düşünmeli. Şimdi çocuk için çok daha iyi mi oldu anne bu psikolojideyken. Anne bir kariyer sahibi olduktan sonra çocuk yapsa ya da en azından aileden durumu olsa bu lanet eski eşle muhatap olmak zorunda kalmazdı.

Ok yapın siz bilirsiniz fakat maddi ve manevi açıdan daha da büyük kayıplar yaşamayın ben sizin açınızdan söyledim. Yani bugün mont alamazken 3 gün sonra şu an tahmin edemeyeceğiniz dava paraları öderken bulabilirsiniz kendinizi. Yani ödenen parayı "ödenmedi" diye alırsanız karşı taraf, ki maddi durumu da var, size çok daha fazla saldıracaktır. Ben size susun demiyorum sadece hukuki açıdan ödenmemiş nafakanız varsa alın, üzerine de arttırım açın.

Bu yollara şahit biri olarak kayıp yaşamamanız açısından söyledim. Size zarar gelmesi burada bana bir şey katmaz.

Demek ki sizin eşiniz adammış hanımefendi :) ben aldığım parayı bile alana kadar ne tehtidler ne hakaretler gördüm. Ben eşime güvenip boşanmadım kendime güvenip boşandm çok şükür birşeyler de yaptım kendimce bu zamana kadar muhtaç da etmedim aç da bırakmadım. Evet çocuk yapmamam gerekiyordu öyle bir adamla burada haklısınız

Bakın ben de burada herkes gibi "allah belasını versin, şerefsiz adam" vs diye hakaret edeyim, içinizi soğutayım anlık olarak, fakat size bir katkısı yok. Ben sadece bu tarz işlere girişmek gerçekten bir şey getirmiyor size o anlamda söyledim. O adam sizce sebepsiz zenginleşmişse bile sizce o kadar aptal mı ki bir şekilde kalıbına uydurmasın? Yani anlamayacak mı vergi dairesine şikayeti? Ya da ödediği paraları aldınız ödemedi diye, bununla duracak mı adam sizce? Benim eşim sabırlı, sakin çocuğunu düşünen bir adamdı o bile delirdi, dolandırıcılık bu dedi? Sizin eski eşiniz zaten çocuğa rağmen size nefretle davranıyor, nafakayı kesiyor, yani bu adamı çok kötü bir şekilde üstünüze sıçratırsınız. Adam zaten en azından normal biri olsa, biraz çocuğu düşünse nafakayı tam yatırırdı, benim eşim 1 gün kesmedi. Şimdi siz bu tarz bir manyağı bir de onun açısından "dolandıracaksınız". O çocuğunuzun hakkı diye aldığınız paranın hayrını göremeden çok daha farklı tazminat ve velayet, dolandırıcılık gibi bir sürü davayla kendinizi bulursunuz. Üzerine bir de şu an tahmin edemeyeceğiniz paralar avukatlara gider, bu davalar için.

Burada bir kişi bile "evet size bir kuruş vermesin, çocuğunuzla sürünün" demiyor. Kim buna adalet diyebilir? Benim eşimin eski karısı biz evlenirken çocuğumun hakkıyla düğün mü yapacaksın o kadına diyordu mesela? Neredeyse benim maaşımda da onun çocuğunun hakkı vardı. Bakın ben bu kafayla karşı karşıya kalmış bir insan olarak söylüyorum. Siz gidin babasının gelir durumunu dilekçenize yazarak, ve giderlerinizi göstererek arttırım davası açın. Hakkınızı hukuki yoldan arayın. Çok daha risksiz bir çözüm olur.

Ben sizi sadece bulaşmayın diye uyardım. O adama bir günde sorumluluk, insanlık vb duygular yüklenmeyecek. Zarar görmemeniz açısından söyledim.

Yahu bir sinirle bunu yapsam mı diye düşündüm ama ben zaten yapamam böyle birşey. Gider almadığım para için icraya veririm yoksa zaten ben hak etmediğim bir parayı alabilsem de almam benim tarzım değil. Evet nafaka arttırma davası da açmam lazım onun da farkındayım ve açıcam ama şuan öyle bir durumum yok çocuğa masraf denilen şeyi bile yapamıyorum. Kötü durumdayım daha geçenlerde alerji ilacını alamadım.

Kazandığını yiyemez İNŞALLAH .sizinle ya da evladınızla alakası yok bu adam kötü kalpli ve vicdansız.En büyük şanssızlığınız böyle bir adamla yolunuzun kesişmesi.ALLAH var gam yok.surekli sinandiginizi düşünmeyin , kusura bakmayın ama yaratıcı neden sizinle uğraşıp dursun??? Kendi tercihlerinizin sonucu bu.Kalkin silkelenin yeniden başlayın ama macera aramadan ayaklarınız yere bassın adalet inunde kızınızın hakkını arayın ama babası ölmüş gibi yaşayın gerekirse dükkanı elden çıkarın başka iş bskin,ya da ortak bulun düzlüğe çıkmaya çalışın Zor olsa da pes etmeyin.Adimlarinizi geleceği hesaplayarak yapın .
Not: seçimden sonra ekonomi daha da bunaltacak esnaflık vergiler yüzünden daha zora girecek,bunu bilerek akıllıca hamleler yapın.

İcraya verdiğiniz gibi nafaka gelmeye başlar, dükkanınızı devreder ve bir iş bulursanız bu maddi durumunuz rahatlayacaktır. Siz önceki mesajlarımda dediğim gibi kendi psikolojiniz açısından onun ne yaptığına odaklanmayın. Inanın çok zengin de olsa yerin dibine de batsa size ve kızınıza katkısı yok. Maddiyattan önce gelen şey bir anne olarak sizin psikolojiniz. Maddiyat atlatılır, ama bu dönemde kendinize verdiğiniz zararın telafisi olmaz. Haksızlık ister eski eşten ister aileden ya da yabancıdan gelsin çok öfke yaratan ve insanı bozan bir durum. Bunu kimse reddedemez. Ama bu haksızlığa odaklanırsanız sadece kendinizi yiyip bitireceksiniz.

İlk mesajınızda ölmek istiyorum demişsiniz, bu haksızlığa odaklanmak sizi güçten düşürüyor. Kimsenin bize yaptıklarını ve kim olduklarını maalesef kontrol edemeyiz. İşinde hakkı yenen işsiz kalan vb bir sürü insan var çevremizde, hepimiz yaşadığımız sürece birileri maalesef bize kötü şeyler yaşatabiliyor. Fakat eski eşiniz sizin yıkım sebebiniz olmamalı. Hele de intihar etmek gibi.

Maddi olarak çaresizlik hissederken bir de bu duygularla kendinizi güçten düşürmeyin. Kıyaslamayın. Kendim de geçmişimde başka konularda haksızlığa uğramış biri olarak söylüyorum. Kıyaslamayın siz yolunuza bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…