• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Ben yorumların çoğunu okudum, daha önceki konularınızı da hatırlıyorum, rahatsız olmakta çok haklısınız, bu kadar zor bir sınava çok programlı çalışmak gerekir. Gelmeleri sizin düzeninizi bozdu, buna ek olarak sizi sinir ettikleri için kalan sürelerde de kendinizi derse veremiyorsunuz.

Hem niye böyle bir dönemde eşinizin sevmediğiniz ailesini çekiyorsunuz ki, eşiniz sizin için annenizi bile aramıyordu, görümceniz ütü yapmadınız diye sizin evinizde size saygısızlık yapmıştı, eşiniz onları rahatsız edeceksen sen git evden demişti, eşinize karşı aşırı fedakar bir yapınız var, umarım sınırlarınızı korumayı bir gün başarabilirsiniz.

Kayınvalideyle olan soğuk savaşımız devam ediyor arkadaşlar. Kayınvalide patlıcan yemeği yapalım bugün dedi kahvaltıyı hazırlarken, tamam dedim. Kahvaltıdan sonra bulaşıkları toplayıp odama geçtim ve saat 12-1 den itibaren hiç kalkmadan odamda ders çalışıyorum. Bi ara kayınvalide kahve yapmış onu getirdi bana. Bi yandan da soruyor sen patlıcanları kızartmadan önce tuzlayıp bekletiyor musun diye. Ben de dedim vaktim olursa tuzluyorum olmazsa direkt pişiriyorum diye. İyi tamam dedi ve gitti. Sonra tekrar geldi odaya, benim hala ders çalışıyor olduğumu görüyor tabi. Dedi biz babanla çarşıya biraz dolaşmaya eksik varsa almaya çıkıyoruz. Dedim anne gitmeyin eşim işten gelirken getirir diye. Yok dedi biz çıkalım oğlum yorulmasın hem biraz hava alırız diye. Israr ettim ama dinletemedim. Bu arada son 1 haftadır neredeyse her gün dışarı çıkıyorlar zaten. Sonra dedi ben patlıcanları kızarttım sosunu da sen yapar mısın diye? Şu an ders çalışıyorum ne zaman yapabilirim anne dedim. Sonra yaparsın hani biz geç kalırsak diye dedi. Sen soğan koyuyor musun falan dedi. Ben de bakarız anne, bazen koyuyorum bazen koymuyorum dedim. Ki tamamen onun bahanesi geç kalmak falan, asıl amacı bana yemek yaptırmak. 15-20 dakikada yapıp çıkabilirdi veya gelince de yapabilirdi sonuçta. Hani benim ders çalıştığımı göre göre bunu istemesine bozuldum. Geçen sene de aynı şekilde ben işteyken patlıcanları kızartmış ve benim işten gelmemi beklemişti yemeğin sosunu yapmam için. Bi de diyorki sen değişik yapıyorsundur belki bi görmek istedim diye. Hani patlıcan yemeği sosunun değişik yapılacak nesi varsa :) Ben üstümü çıkarıp elimi yüzümü yıkayana kadar eşim kendisini arayıp eve geliyorum deyince koşa koşa 15 dakikada yine kendi hazırlamıştı :) O zamandan içinde kalmış olmalı ki şimdi yine aynısını diyor bana. Evet kızlar biraz uzattım ama sizce şimdi sosu yapmalı mıyım yoksa yapmayıp ders çalıştım yapamadım mı demeliyim ?

ne yaptın o gün merak ettim?
ben de bi sınava hazırlanıyorum. çalışıyorum 3 yaşında oğlum var eşim de sözde yardımcı ama özde birşeye elini attığı yok. ben kayınvalidemi severim. birbirine yakın ayrı şehirlerde yaşıyoruz. kızım faydam olacaksa geleyim der. ama senin kayınvaliden anlattığın gibiyse cinsmiş biraz.
yakınında bir kütüphane yok mu? ben kayınvalidem geldiğinde hep kütüphanedeydim. benden iş beklemez. ama sigara içiyorum diye rahat etmek için gidiyorum. son durum ne sende? :)

Ben onu bunu anlamam arkadaş, ders sınav benim için önemlidir. Evde eşim ders çalışıyorsa masasına kadar arar ara çay kahve servisi aburcubur servisi yaparım. Yemekleri tabaklara bölüp hadi gel derim.

Bende ders çalıştığım zaman eşim böyle davranır. Bir defa eşim kendi annemin yanındaydı "anneni davet edeyim mi' dedi. Ders çalışıcam ben dedim. Davet etmedi. (evlerimiz yakın sık sık gidip geliriz)

Herşeyin yeri ve zamanı var. Misafir sınavdan sonra gelsin. Ev eşimle benimse biz dışındaki herkes misafir benim için.

Hanımefendi TUS'a çalışıyormuş. Çalışamadığı yirmi iki günü değil, iki günü sıkıntı etse anlarım. Hakikaten zamanla yarışıyorsunuz. Kaldı ki evde başka birinin olması dikkatini de dağıtıyordur. Halihazırda TUS'a çalışan bir ev arkadaşına sahip biri olarak evde askeri bir düzen olduğunu belirteyim. :)

Bırakın onu komiteye hazırlanırken dahi, özellikle son haftalarda, bir gün kayıp yaşamak bile canını çok sıkıyor insanın.

Anladığım kadarıyla eşiniz de doktor. Sizi en iyi anlaması gereken o. Keşke ailesine gelmeyin diyebilseymiş. Sonuçta okulunuzu okumaya evlendikten sonra karar vermediniz. Böyle fedakarlıklar yapması gerektiğini, yeri geldiğinde aynı evin içinde bile birbirinizi görmenin güç olacağını en başından beri bilmesi gerekiyordu.

Ayrıca canı sıcak yemek istiyorsa kalksın yapsın beyefendi. Bu yaşta önünde hazır yemek olması için annesine ihtiyaç duyması abes gelmiyor mu size de?

Bir de kayınvalidenizin bu duruma oğlundan dolayı alışık olması gerekmiyor mu sizce de? Beni boş buldukları her an yanlarında isteyen ailem bile bazen aylarca göremeyip "neden?" diye sormamaya alıştılar. Final dönemlerinde çıkıp geliyorlar bazen günü birlik, ben gelemiyorum diye. O kadar yol geldik, bir gece dinlenip dönelim demiyorlar zamanımı almamak adına. Israr etsem bile gidiyorlar. Bunları eşinizin de doktor olduğunu varsayarak yazıyorum tabi. Öteki durumda belki onlar da tahmin edemiyorlardır bu kadar disiplinli çalışmanız gerektiğini?

Back
X