• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Onlar değil ama bu öfkeyle siz ertelersiniz herşeyi. Yemek bile yapıyormuş bu ne hırs bu ne kin? Siz onları istemiyorsunuz açık açık belli ve hırsınıza yenik düşüyorsunuz. Sınavı kaybederseniz bulmuşsunuz bile kurbanları onları suçlicaksınız. Halbuki sadece dersinize çalışsanız başka bişey düşünmeden hırslı ve kinli davranmazsanız kazanan siz olursunuz. Ama zor bu fesatlıkla!!
Evet istemiyorum haklısın. Ben işten 5 buçukta geliyorum kendisi bütün gün evde zaten bir yemek yapmak da zor olmamalı. Sınavı kaybedersem onların payı olmayacak mı yani? Ben sınava çalışırken anca ek olarak hiçbir şeyle ilgilenmediğim zamanlarda en iyi şekilde çalışıyorum ki eşim de bilir bunu. Yani onların olmaları kendime ve derslerime odaklanmamı tamamen engelliyor. Kayınvalideyle soğuk savaş yaşıyoruz evde resmen nasıl etkilenmeyeyim? Eşimle birlikte işten geliriz ah oğlum sen ne çok yoruldun der, sofrada salata az kalmıştır tabağı oğluna doğru çevirir hadi sen bitir oğlum der. Benim olduğum ortamda alenen oğlunu kayırması ne kadar hoş? O yemekte oğlunun olduğu kadar benim de payım var sonuçta. İşten gelmeden önce beni arar alınacakları söyler oğlum yorulmasın sen alıver gel der. Böyle bir kayınvalideye peki siz sakinlikle yaklaşabilir miydiniz gerçekten?

Bence TUS olmasa bu kadar strese girmez. Günde 10 saat filan çalışmaktan bahsediyor, hedeflediği puanı filan da yazmış. Doktor arkadaşım çok, konu sahibi bence de TUS'a girecek, o enerjiyi ta burdan aldım. Konu sahibi kötü niyetli bir kız değil sadece psikolojisi çok bozulmuş stresten. Bence bir de biz üzerine gitmeyelim ya. Cidden TUS'a girenin halini bizim anlamamız mümkün diil diye düşünüyorum. Geçen yıllarda zavallı bir kızcağız ölmüştü çok oturarak çalıştığı için beyninde atrofi mi ne olmuş. Bu kız da zaten çok yüksek puan hedeflemediği için 6 aylık bir çalışma programı yapmış ama kv kp gelince stres yapmış işte. Normal bence aslında...
Evet arkadaşım gerçekten çok stresliyim ve çok sinirliyim. Dediğiniz gibi 6 aylık bir çalışma programı yaptım ve kendim olabildiğince çok çalışıp yetiştirmeyi planlıyordum ki hesaplarıma göre yetişecekti. Ama dediğim gibi bu 22 gün 6 aylık bir programın içinde ciddi bir kayıptır benim için. Ama bazı arkadaşlar sadece çalışmama bahanesi olarak görüyorlar bunu kendileri bilirler tabi. Ama onlar gelmeden önce haftasonları günde 9-10 saat haftaiçi de günde 5 saat çalışabiliyorken şu an çeyreği kadar çalışabiliyor olmam ve bu motivasyon kaybımın sebebi onların gelmesinden evde misafir olmasından başka birşey değil.

Evet istemiyorum haklısın. Ben işten 5 buçukta geliyorum kendisi bütün gün evde zaten bir yemek yapmak da zor olmamalı. Sınavı kaybedersem onların payı olmayacak mı yani? Ben sınava çalışırken anca ek olarak hiçbir şeyle ilgilenmediğim zamanlarda en iyi şekilde çalışıyorum ki eşim de bilir bunu. Yani onların olmaları kendime ve derslerime odaklanmamı tamamen engelliyor. Kayınvalideyle soğuk savaş yaşıyoruz evde resmen nasıl etkilenmeyeyim? Eşimle birlikte işten geliriz ah oğlum sen ne çok yoruldun der, sofrada salata az kalmıştır tabağı oğluna doğru çevirir hadi sen bitir oğlum der. Benim olduğum ortamda alenen oğlunu kayırması ne kadar hoş? O yemekte oğlunun olduğu kadar benim de payım var sonuçta. İşten gelmeden önce beni arar alınacakları söyler oğlum yorulmasın sen alıver gel der. Böyle bir kayınvalideye peki siz sakinlikle yaklaşabilir miydiniz gerçekten?

Sayın konu sahibi 22 günle sınavı kaybedecekseniz zaten öncesinde hiç.çalışmadınız demektir ne alaka neden payı olsun kaybetmenizde. Belki eşiniz çağırdı hiç.olmazsa yemek yapsın diye hiç olmazsa eşim sıcak yemek yiyor diye sevinmelisiniz. Az kalan salatayı eşinize çekti.diye mi soğuk savaş? senden iş bekleyen yok ders çalıştırmayan yok 3 ay yemek yapmamak abartı değil mi.Sizin ders çalışmaya gönlünüz yok çalışmamışsınız da belli..Kendinizi doldurup kendiniz sinirlenip vay çalışamadım kocaya da bahane hazır annen geldi sinirim bozuldu çalışamadım insanlar ne şartlarda çalışıyorlar..yok yemek de yapsaymış falan..ne güzel daha çok yardımı oluyor size eziyet mi.ediyor dua edin Allah sizin gibi gelinle karşılaştırmasın sizi

Bu kadar detaylı ben bilemem. Başta ne yazdıysanız ben ona yorum yaptım. Yinede sakinliğinizi koruyun hayat sizin sonucta sınav için elinizden geleni yapın. Zaten ne dersem diyim size ters gelecek. Hakkınızda hayırlısı ne diyim..

Bence soğuk börek, salata, mutfak toplama, kahve vs bahane. Siz kayınailenizi sevmediğiniz ve varlıklarından rahatsız olduğunuz için ders çalışamıyorsunuz. Yani size dört dörtlük davranılmış olsa evde çıt çıkmasa bile ders çalışamayacaktınız.

Benimde kardeşim cerrah bu sınav hazırlanma sürecini ondan biliyorum. Gerçi o inturnlükten hemen sonra girdi hiç arası yoktu ama baya stresli hazırlanmıştı.

Bence şu anda yapabileceğiniz en iyi şey varsa kütüphane ya da iş yerinde biraz çalışmak. Bildiğiniz konularda daha iyi olmaktır.
Evde biraz daha rahat olmaya çalışın takın kulaklığınızı keyfinize bakın

Not: birde şunu söylemek isterim. Evinizde rahat olun ve o evin sizin olduğunu onların misafir olduğunu hissettirin biraz. Mesela salatayı çevirince hemen bizim başımız kel mi o ne anne ne yapıyorsun deyin. Bu akşam şunu yemek istiyoruz deyin mesela. Sen bu alınacakları oğluna gönder malum o erkek ya o alsın deyin. Bazı şeyleri içe atmamak gerekiyor sonra birikiyor. Bu insanları ömür boyunca görüşüp muhattap olacağını unutmamak gerekiyor.

3 ay sonraki sınava şimdiden calusamiycam kazanamiycam demissin ne tuhafsın kadın sen çalış diye yemek yapıyomuş senede bikere geliyolar sonuçta ne olursa olsun anne baba onlar oturmuş kaç gün kalacaklarının hesabını yapiyosun şimdi yaz geldi günler uzadı işten gelince çalış 2 saat onlarda anlar zaten neyin tribi bu

Evet eşimle ailemin arası iyi şu anda bir sıkıntı yok. Eşim ailemle öyle ayda 1 falan telefonda anca konuşur ama kandil özel gün falan unutmaz. Eşimin ailesi de evlerindeyken ben de aynı şekilde onun ailesiyle telefonda ayda bir konuşurdum.
Esinle duzelmenize cok sevindim , ailenle de.. Allah daha iyi etsin..
Esinle problemin yoksa kendini kurup kurup sinir etme.. Şeytana fırsat verme derim..

Umarim suratınızı asmıyorsunuzdur.Bu durumda arada kalan eşlere üzülüyorum.20 gün gelir geçer ve sadece senede bir kere Esinizin hic mi hatırı yok en azından onun için

Ayyy yok 22 günlük misafirden sınav etkilenmez bilmem ne. Kadın program yaptım, anca yetişecekti diyor, millet itiraz ediyor, 22 günden bir şey olmaz diye. 22 günde yani 3 haftada diyelim, hafta içi 5 yerine iyi ihtimalle 2 saat çalışsa, günde 3 saatten, haftada 15, 3 haftada 45 saat eksiği var. Hafta sonları 9 saat yerine 4 saat çalışsa, günde 5 saatten, haftada 10, 3 yaftada 30 saat eksiği var. Toplamda 75 saat eksik yapıyor.

Kim çalışacak eksik 75 saati? 22 günden bir şey olmaz diyen üyeler kendi aralarında paylaşıp mı çalışacak? Kaç kere TUS çalıştılar da 6 ay içinde 22 günün önemsiz olduğunu söylüyorlar. %12’si yapıyor yahu. Bir de tarih, coğrafya değil yani, tıp.

Konu Sahibi çok hakli bence. Üstüne gitmişsiniz. Kadın çalışan bi bayan ve üstelik sunava hazırlaniyor tabi ki de evine geldiğinde yalnız kalmak ister rahat ders çalışmak için. Ben olsam bende istemem sinavdan sonra gelebilirlerdi. Belki işten gelince biraz yatip dinlenmek isteyecek sonra ders çalışacak ama bulaşikti çay fasliydi bunlar oyaliyodur. Insanin kafasi rahat olacak ki rahatça ders çalışabilsin.
Ayrıca şunuda söyleyim. Düğün meselesinde. Hadi herşey neysede oğlunun aldığı bilezikleri alip kendi almış gibi takmasi cok yanlis. Kv nin bu yaptığı sinir bozucu bunada her gelin sinir olur bence

Kimseyi kırmak istemem ama 22 güne az diyenler, konu sahibinin bahane aradığını iddia edenler, iki saat çalış yeter diyenler TUS ayarında hatta yarısı zorluğunda bir sınava girdiler mi daha önce? İlkokul çocuğu matematikten yazılı olmuyor sonuçta. Ayrıca çalışma koşullarından da haberdar olmak gerekiyor. Çalışan bir insanın aylar aylar önceden odaklanarak ders çalışması pek mümkün olmuyor. Kaldı ki herkesin odaklanma ve öğrenme süreci, alışık olduğu çalışma koşulları farklıdır.

Ayrıca anne baba olarak elbette oğullarının evine gitme hakları var ama zamanlama ve kalma sürelerine de dikkat etmek gerekir. Biraz saygı.

Konu sahibi yerinizde olsam dört günlük tatilde kütüphaneye giderdim. Sabah çıkın evden, öğlen ve akşam yemeğinizi dışarda yiyin güzelce. Gece eve dönersiniz. Hem verimli olur, hem evden uzak olursunuz.

Ayyy yok 22 günlük misafirden sınav etkilenmez bilmem ne. Kadın program yaptım, anca yetişecekti diyor, millet itiraz ediyor, 22 günden bir şey olmaz diye. 22 günde yani 3 haftada diyelim, hafta içi 5 yerine iyi ihtimalle 2 saat çalışsa, günde 3 saatten, haftada 15, 3 haftada 45 saat eksiği var. Hafta sonları 9 saat yerine 4 saat çalışsa, günde 5 saatten, haftada 10, 3 yaftada 30 saat eksiği var. Toplamda 75 saat eksik yapıyor.

Kim çalışacak eksik 75 saati? 22 günden bir şey olmaz diyen üyeler kendi aralarında paylaşıp mı çalışacak? Kaç kere TUS çalıştılar da 6 ay içinde 22 günün önemsiz olduğunu söylüyorlar. %12’si yapıyor yahu. Bir de tarih, coğrafya değil yani, tıp.
Bende böyle düşünüyorum
Tusa hazirlanlarin o stresini halini görünce isterse put gibi otursunlar evde yine sorun çıkar
Ayrıca burada kaynanasi 1 haftalığına gelince sinir krizi gecirenlerin kadının gelip 1 ay boyu kalmasına ne var oğlunun evi değil mi demeleri şaşırttı beni

Bende böyle düşünüyorum
Tusa hazirlanlarin o stresini halini görünce isterse put gibi otursunlar evde yine sorun çıkar
Ayrıca burada kaynanasi 1 haftalığına gelince sinir krizi gecirenlerin kadının gelip 1 ay boyu kalmasına ne var oğlunun evi değil mi demeleri şaşırttı beni

Beni asıl saşırtansa hala bu konunun aktif olması ve konu sahibinin burda oyalanıyor olması

Bu kadar zorsa sınav 6 ay önce sen değil demek ki 9 ay önceden çalışılacakmış

Kimseyi kırmak istemem ama 22 güne az diyenler, konu sahibinin bahane aradığını iddia edenler, iki saat çalış yeter diyenler TUS ayarında hatta yarısı zorluğunda bir sınava girdiler mi daha önce? İlkokul çocuğu matematikten yazılı olmuyor sonuçta. Ayrıca çalışma koşullarından da haberdar olmak gerekiyor. Çalışan bir insanın aylar aylar önceden odaklanarak ders çalışması pek mümkün olmuyor. Kaldı ki herkesin odaklanma ve öğrenme süreci, alışık olduğu çalışma koşulları farklıdır.

Ayrıca anne baba olarak elbette oğullarının evine gitme hakları var ama zamanlama ve kalma sürelerine de dikkat etmek gerekir. Biraz saygı.

Konu sahibi yerinizde olsam dört günlük tatilde kütüphaneye giderdim. Sabah çıkın evden, öğlen ve akşam yemeğinizi dışarda yiyin güzelce. Gece eve dönersiniz. Hem verimli olur, hem evden uzak olursunuz.

Iyi de kendi annesi de yeni evlilerken gelip 2 3 hafta kalmış

Iyi de kendi annesi de yeni evlilerken gelip 2 3 hafta kalmış

O da kendi ailesinin zamanlama hatası. Konu sahibi bunu da savunmamalı elbette.

Ailelerden birinin hatası diğer tarafa da hata yapma hakkı tanısaydı çoğu kadının ailesi istediği gibi davranmakta özgür olurdu. Sizi tenzih ederek söylüyorum kesinlikle, burada bir kadın “Eşim ders çalışacak,ailemin gelmesini istemiyor.” dese, çoğu kişi adamın haklı olduğunu ve ziyaretin ertelenmesi gerektiğini söylerdi. Ancak konu kadının çalışması olunca “Oğlunun evi, istediği zaman gelir, istediği kadar kalır”a dönmüş olay.

Son düzenleme:
O da kendi ailesinin zamanlama hatası. Konu sahibi bunu da savunmamalı elbette.

Ailelerden birinin hatası diğer tarafa da hata yapma hakkı tanısaydı çoğu kadının ailesi istediği gibi davranmakta özgür olurdu. Sizi tenzih ederek söylüyorum kesinlikle, burada bir kadın “Eşim ders çalışacak,ailemin gelmesini istemiyor.” dese, çoğu kişi adamın haklı olduğunu ve ziyaretin ertelenmesi gerektiğini söylerdi. Ancak konu kadının çalışması olunca “Oğlunun evi, istediği zaman gelir, istediği kadar kalır”a dönmüş olay.

Konunun tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama burda sıkıntı konu sahibinin aslında kendine itiraf edemese de çok önemsememesi 6 sene önce mezun olmuş ve bir kere öylesine tusa girmiş bir de şimdi girecek 6 aylık bir çalışma ile,hedefim de düşük diyo zaten,hani nasıl desem vücut dili hali tavrı çokta hırslı olmadığını gösteriyo demek ki, örnekle açıklayayım ben bekardım kpss ye hazırlanıyodum hedefim ankarada kalmaktı başka ile atansamda gitmeyecektim annem eve misafir çağırmazdı o kadar gergin ve kanalize idim,ama şimdi aöf çalışıyorum çokta bi telaşım yok, konu sahibinde de ayni hesap,esi cok bi ışık görse sonra gelin derdi diye düşünüyorum

Kaldı ki takıyla ilgisi ne,defalarca sordum dedim ki düğünde milyarlar harcasalar şu an gelmeleri sorun olmayacak mıydı, aradan geçmiş yıllar hala takı makı demenin alemi var mı, annesinin de çok hatası olmuş eşi affetmiş ama konu sahibinin annesini

Öncelikle profilinde ÖĞRETMEN yazan birinin yok ben mesleğimle konu olmak istemedim de ondan öğretmen yazdım demesi inandırıcı değil. Daha önceki konularınızda da doktor değil memurum demişsiniz mesela.

Ama diyelim ki TUS çalışıyorsunuz benim kuzenim doktor TUS için öyle 6 aylık bir çalışma süresi yoktur çok daha uzundur çünkü TUS yani uzmanlık sınavı gayet zor konuları da uzun yani. Şimdiye kadar çoktan hatmetmiş olmanız son olarak üzerinden geçiyor olmanız lazımdı yani. Ayrıca kadın sana ders çalıştırmasa yemeği temizliği senden beklese tamam ama yemeğin hazır odana gidip çalışıyorsun ama neymiş moralin bozukmuş çalışamıyormuşsun bu sadece bahanedir bu zamana kadar girmemişsiniz 6 ayda girmeye karar vermişsiniz sizde biliyorsunuz ki onlar gelmese de kazanamayacaktınız! ne güzel işte bari eşinizin kursağından yemek giriyor yok salatayı çekti yok bilmem ne bahaneler hazır

Konunun tamamını okudunuz mu bilmiyorum ama burda sıkıntı konu sahibinin aslında kendine itiraf edemese de çok önemsememesi 6 sene önce mezun olmuş ve bir kere öylesine tusa girmiş bir de şimdi girecek 6 aylık bir çalışma ile,hedefim de düşük diyo zaten,hani nasıl desem vücut dili hali tavrı çokta hırslı olmadığını gösteriyo demek ki, örnekle açıklayayım ben bekardım kpss ye hazırlanıyodum hedefim ankarada kalmaktı başka ile atansamda gitmeyecektim annem eve misafir çağırmazdı o kadar gergin ve kanalize idim,ama şimdi aöf çalışıyorum çokta bi telaşım yok, konu sahibinde de ayni hesap,esi cok bi ışık görse sonra gelin derdi diye düşünüyorum

Kaldı ki takıyla ilgisi ne,defalarca sordum dedim ki düğünde milyarlar harcasalar şu an gelmeleri sorun olmayacak mıydı, aradan geçmiş yıllar hala takı makı demenin alemi var mı, annesinin de çok hatası olmuş eşi affetmiş ama konu sahibinin annesini

Konunun büyük kısmını okudum aslında. Size şöyle bir örnek vereyim ben de. Ben mezun olduktan beş altı sene sonra kendi alanımda önemli bir sınava girmeye aniden karar verdim, belki vermek zorunda kaldım. Karar verme anımdan itibaren o sınav benim için çok önemli hale geldi ve az zamanda ciddi bir çalışma temposuna girmem gerekti. Şimdi kim benim bu sınavı önemsemediğimi söyleyebilir ki, o kısa sürede tüm hayatımdan fedakarlık yaparak diğerlerine yetişmeye çalıştım çünkü. Benden beş ay önce başlayan günde beş saat çalışırken, ben yemedim içmedim on saat çalıştım. Yani hayat bu, oluyor böyle şeyler. Hepimizin yaşamı ötekinden farklı ilerliyor.

Takı konusuna gelince; konu sahibini savunmamakla birlikte nasıl bir bağlantı kurduğunu anlayabiliyorum. Benim için ne fedakarlık yaptılar ki, mesleki sınavıma daha az çalışma fedakarlığını benden bekliyorlar diye düşünüyor muhtemelen. Yanlış düşünüyorsam konu sahibi düzeltsin. Çünkü çevremden çokça şahit olduğum bir şey var, bazı aileler eski adetlerden kendilerine düşeni demode/gereksiz bulurken, geline/damada düşenin layıkıyla yerine getirilmesini bekliyor. Maddi şeylerden bahsetmiyorum sadece, önemli günlerde aramak, ziyaret etmek, evladı olarak görmek gibi manevi boyutundan bahsediyorum özellikle.

Bu arada evlilik sürecinde ailelerden beklenti içerisinde olmanın yanlış olduğunu savunmuşumdur hep. Geleneklerin büyük bir kısmından da hoşlanmam. Eski yorumlarımdan da görebilirsiniz. Konu sahibine o noktada hak vermiyorum.

Amacım size muhalefet etmek değil. Farklı açılardan bakmayı öğreniyoruz birbirimizden, burada. Ben anne değilim mesela, sizlerin yorumlarından yola çıkarak o açıdan bakmaya da çalışıyorum.

Son düzenleme:
Konunun büyük kısmını okudum aslında. Size şöyle bir örnek vereyim ben de. Ben mezun olduktan beş altı sene sonra kendi alanımda önemli bir sınava girmeye aniden karar verdim, belki vermek zorunda kaldım. Karar verme anımdan itibaren o sınav benim için çok önemli hale geldi ve az zamanda ciddi bir çalışma temposuna girmem gerekti. Şimdi kim benim bu sınavı önemsemediğimi söyleyebilir ki, o kısa sürede tüm hayatımdan fedakarlık yaparak diğerlerine yetişmeye çalıştım çünkü. Benden beş ay önce başlayan günde beş saat çalışırken, ben yemedim içmedim on saat çalıştım. Yani hayat bu, oluyor böyle şeyler. Hepimizin yaşamı ötekinden farklı ilerliyor.

Takı konusuna gelince; konu sahibini savunmamakla birlikte nasıl bir bağlantı kurduğunu anlayabiliyorum. Benim için ne fedakarlık yaptılar ki, mesleki sınavıma daha az çalışma fedakarlığını benden bekliyorlar diye düşünüyor muhtemelen. Yanlış düşünüyorsam konu sahibi düzeltsin. Çünkü çevremden çokça şahit olduğum bir şey var, bazı kayınvalideler eski adetlerden kendilerine düşeni demode/gereksiz bulurken, geline düşenin layıkıyla yerine getirilmesini bekliyor. Maddi şeylerden bahsetmiyorum sadece, önemli günlerde aramak, ziyaret etmek, evladı olarak görmek gibi manevi boyutundan bahsediyorum özellikle.

Bu arada evlilik sürecinde ailelerden beklenti içerisinde olmanın yanlış olduğunu savunmuşumdur hep. Geleneklerin büyük bir kısmından da hoşlanmam. Eski yorumlarımdan da görebilirsiniz. Konu sahibine o noktada hak vermiyorum.

Amacım size muhalefet etmek değil. Farklı açılardan bakmayı öğreniyoruz birbirimizden, burada. Ben anne değilim mesela, sizlerin yorumlarından yola çıkarak o açıdan bakmaya da çalışıyorum.

ben de muhalefet olsun diye yazmıyorum kesinlikle, konu sahibi ilk yorumlarında ben odama geçiyorum demişti, yemeği falan yapılıyo, insanlar ee daha ne gir sen çalış diyince benden kahve bekliyolar dedi, kendi annesi de problemli olduğu ve eşi güç bela annesiyle barıştığı için şu an gelmesinler diyememiş eşine, aslında bu noktada kızacağı kişi annesi olmalı, annesi sorun çıkarıp eşiyle küsmese idi bugün konu sahibinin eli daha güçlü olurdu

Back
X