• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

ben de muhalefet olsun diye yazmıyorum kesinlikle, konu sahibi ilk yorumlarında ben odama geçiyorum demişti, yemeği falan yapılıyo, insanlar ee daha ne gir sen çalış diyince benden kahve bekliyolar dedi, kendi annesi de problemli olduğu ve eşi güç bela annesiyle barıştığı için şu an gelmesinler diyememiş eşine, aslında bu noktada kızacağı kişi annesi olmalı, annesi sorun çıkarıp eşiyle küsmese idi bugün konu sahibinin eli daha güçlü olurdu

Çok doğru bir tespit gerçekten...

Kayınvalideyle olan soğuk savaşımız devam ediyor arkadaşlar. Kayınvalide patlıcan yemeği yapalım bugün dedi kahvaltıyı hazırlarken, tamam dedim. Kahvaltıdan sonra bulaşıkları toplayıp odama geçtim ve saat 12-1 den itibaren hiç kalkmadan odamda ders çalışıyorum. Bi ara kayınvalide kahve yapmış onu getirdi bana. Bi yandan da soruyor sen patlıcanları kızartmadan önce tuzlayıp bekletiyor musun diye. Ben de dedim vaktim olursa tuzluyorum olmazsa direkt pişiriyorum diye. İyi tamam dedi ve gitti. Sonra tekrar geldi odaya, benim hala ders çalışıyor olduğumu görüyor tabi. Dedi biz babanla çarşıya biraz dolaşmaya eksik varsa almaya çıkıyoruz. Dedim anne gitmeyin eşim işten gelirken getirir diye. Yok dedi biz çıkalım oğlum yorulmasın hem biraz hava alırız diye. Israr ettim ama dinletemedim. Bu arada son 1 haftadır neredeyse her gün dışarı çıkıyorlar zaten. Sonra dedi ben patlıcanları kızarttım sosunu da sen yapar mısın diye? Şu an ders çalışıyorum ne zaman yapabilirim anne dedim. Sonra yaparsın hani biz geç kalırsak diye dedi. Sen soğan koyuyor musun falan dedi. Ben de bakarız anne, bazen koyuyorum bazen koymuyorum dedim. Ki tamamen onun bahanesi geç kalmak falan, asıl amacı bana yemek yaptırmak. 15-20 dakikada yapıp çıkabilirdi veya gelince de yapabilirdi sonuçta. Hani benim ders çalıştığımı göre göre bunu istemesine bozuldum. Geçen sene de aynı şekilde ben işteyken patlıcanları kızartmış ve benim işten gelmemi beklemişti yemeğin sosunu yapmam için. Bi de diyorki sen değişik yapıyorsundur belki bi görmek istedim diye. Hani patlıcan yemeği sosunun değişik yapılacak nesi varsa :) Ben üstümü çıkarıp elimi yüzümü yıkayana kadar eşim kendisini arayıp eve geliyorum deyince koşa koşa 15 dakikada yine kendi hazırlamıştı :) O zamandan içinde kalmış olmalı ki şimdi yine aynısını diyor bana. Evet kızlar biraz uzattım ama sizce şimdi sosu yapmalı mıyım yoksa yapmayıp ders çalıştım yapamadım mı demeliyim ?

Kayınvalideyle olan soğuk savaşımız devam ediyor arkadaşlar. Kayınvalide patlıcan yemeği yapalım bugün dedi kahvaltıyı hazırlarken, tamam dedim. Kahvaltıdan sonra bulaşıkları toplayıp odama geçtim ve saat 12-1 den itibaren hiç kalkmadan odamda ders çalışıyorum. Bi ara kayınvalide kahve yapmış onu getirdi bana. Bi yandan da soruyor sen patlıcanları kızartmadan önce tuzlayıp bekletiyor musun diye. Ben de dedim vaktim olursa tuzluyorum olmazsa direkt pişiriyorum diye. İyi tamam dedi ve gitti. Sonra tekrar geldi odaya, benim hala ders çalışıyor olduğumu görüyor tabi. Dedi biz babanla çarşıya biraz dolaşmaya eksik varsa almaya çıkıyoruz. Dedim anne gitmeyin eşim işten gelirken getirir diye. Yok dedi biz çıkalım oğlum yorulmasın hem biraz hava alırız diye. Israr ettim ama dinletemedim. Bu arada son 1 haftadır neredeyse her gün dışarı çıkıyorlar zaten. Sonra dedi ben patlıcanları kızarttım sosunu da sen yapar mısın diye? Şu an ders çalışıyorum ne zaman yapabilirim anne dedim. Sonra yaparsın hani biz geç kalırsak diye dedi. Sen soğan koyuyor musun falan dedi. Ben de bakarız anne, bazen koyuyorum bazen koymuyorum dedim. Ki tamamen onun bahanesi geç kalmak falan, asıl amacı bana yemek yaptırmak. 15-20 dakikada yapıp çıkabilirdi veya gelince de yapabilirdi sonuçta. Hani benim ders çalıştığımı göre göre bunu istemesine bozuldum. Geçen sene de aynı şekilde ben işteyken patlıcanları kızartmış ve benim işten gelmemi beklemişti yemeğin sosunu yapmam için. Bi de diyorki sen değişik yapıyorsundur belki bi görmek istedim diye. Hani patlıcan yemeği sosunun değişik yapılacak nesi varsa :) Ben üstümü çıkarıp elimi yüzümü yıkayana kadar eşim kendisini arayıp eve geliyorum deyince koşa koşa 15 dakikada yine kendi hazırlamıştı :) O zamandan içinde kalmış olmalı ki şimdi yine aynısını diyor bana. Evet kızlar biraz uzattım ama sizce şimdi sosu yapmalı mıyım yoksa yapmayıp ders çalıştım yapamadım mı demeliyim ?
Yine muhteşem saçmalamaya devam...

Geçende de yazacaktım neyse dedim ama tutamayacağım içimde. Bence siz şimdiden eğer sınavı kazanamazsam diye kendinize kılıf hazırlıyorsunuz. Adamın başına kakacaksınız onlar yüzünden çalışamadım diye benden söylemesi. Kayınvalidene de acıdım yazık kadına

Kendi kayınvalidenize bayılıyor musunuz gerçekten, onu ayda kaç gün görüyorsunuz ve siz işte çalışıp işten yorgun gelirken bir yandan genç kayınvalidenizin sizden hizmet beklediğini görüyor musunuz?
Evet, kendi annem kadar çok seviyorum. Arkadaş gibiyim hatta. Gören de bizi arkadaş sanıyor. Haftada bir görüşürüm. Ya biz gideriz, ya onlar gelir. Hatta yazın sürekli çağırırım balkon keyfi yapalım diye. Hizmet beklemez çünkü kendisi de çalışıyor ve ona rağmen yemeğini sabahtan yapıp evden çıkıyor!

Sen gene motivasyonunu bozma ters calismaya devam et bence basaracaksın.

Geçende de yazacaktım neyse dedim ama tutamayacağım içimde. Bence siz şimdiden eğer sınavı kazanamazsam diye kendinize kılıf hazırlıyorsunuz. Adamın başına kakacaksınız onlar yüzünden çalışamadım diye benden söylemesi. Kayınvalidene de acıdım yazık kadına
Size göre bahane bana göre gerçekler. Onların kaldığı süreçteki kaybımı nasıl telafi edebileceğim sınav öncesi? Onların kaldıkları vakitte çalışmam gereken 12 dersten 2 sini bitirecektim planıma göre. Şimdi 2 ders eksik olarak yani % 17 lik kısım eksik şekilde gireceğim sınava ve bu size göre bahane olabilir ama istatistiksel olarak bile bahane olmadığı ortadadır.

Bu arada arkadaslar konu sahibi tus sinavina hazirlaniyor.
Tus sınavi nedir
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Her yıl eylül ve nisan aylarında olmak üzere 2 kez yapılır.

Size göre bahane bana göre gerçekler. Onların kaldığı süreçteki kaybımı nasıl telafi edebileceğim sınav öncesi? Onların kaldıkları vakitte çalışmam gereken 12 dersten 2 sini bitirecektim planıma göre. Şimdi 2 ders eksik olarak yani % 17 lik kısım eksik şekilde gireceğim sınava ve bu size göre bahane olabilir ama istatistiksel olarak bile bahane olmadığı ortadadır.
Ben sizi anliyorum ama ne olur modivasyonunuzu bozmayin hatta bence bunu lehinize cevire bilirsiniz yemegi kayınvalideniz yapıyormuş sonuçta ne güzel size kahvede yapıyormuş aslında Çok da kötü niyetli değil kayınvalideniz kayınvalide yokken Arada sırada evde siz Yemeği yapmıyor muydunuz diğer ev işlerine arayacağını zamanı ders çalışmaya ayırabilirsiniz En azından sizden hizmet bekleniyor lar diğer ev işlerinde kayın vadenizden yardımcı olmasını isteyebilirsiniz unutmayın ileride Sizde bir anne olacaksınız inşallah O da bir anne bazı şeyleri düşünemiyor olabilir iyi niyetli yaklaşırsanız ve pozitif olursanız bu durumu lehinize çevirebilirsiniz sınavınız da başarılar diliyorum

daha oncede yazmistim yine yaziyorum.ders calismaya niyetiniz yok bahane ariyosunuz.buraya yaziyi yazacaginiza gidip sogani kavurmus sosunu yapmistiniz bile.ben olsam giderim bi daha da gelmem.ayda yilda bir geliyorlar.insanlar 1 ayda kalsa misafir sonucta herseyi yapmis halada begenmiyosunuz.

bu
raya cvp yazdiginizda harcadiginiz sure ortalama yuzde kac eksiklik yaratiyo peki

Ayyy yok 22 günlük misafirden sınav etkilenmez bilmem ne. Kadın program yaptım, anca yetişecekti diyor, millet itiraz ediyor, 22 günden bir şey olmaz diye. 22 günde yani 3 haftada diyelim, hafta içi 5 yerine iyi ihtimalle 2 saat çalışsa, günde 3 saatten, haftada 15, 3 haftada 45 saat eksiği var. Hafta sonları 9 saat yerine 4 saat çalışsa, günde 5 saatten, haftada 10, 3 yaftada 30 saat eksiği var. Toplamda 75 saat eksik yapıyor.

Kim çalışacak eksik 75 saati? 22 günden bir şey olmaz diyen üyeler kendi aralarında paylaşıp mı çalışacak? Kaç kere TUS çalıştılar da 6 ay içinde 22 günün önemsiz olduğunu söylüyorlar. %12’si yapıyor yahu. Bir de tarih, coğrafya değil yani, tıp.
Arkadaşım burada senle birlikte birkaç kişi hariç kimseye anlatamadım derdimi maalesef anlamadılar, kayınvalidemlerin de beni anlamadığı gibi. Kayınvalide benim ders çalıştığımı göre göre benden yemek yapmak için yardım istiyor diyorum yine de haklı olan kayınvalide, saçmalayan da ben oluyorum. Neyse yapacak birşey Yok. Eksik çalışacağım 75 saati dediğiniz gibi bu arkadaşlar arasında paylaştırmak lazım ki görsünler günde 10 saat ders çalışmak zorunda olmanın ne demek olduğunu ve bu süreçteyemek yapmaya evde misafirin olmasına tahammülleri kalıp kalmayacağını.

bu

raya cvp yazdiginizda harcadiginiz sure ortalama yuzde kac eksiklik yaratiyo peki
Kayınvalidenin benden ders çalışmama rağmen yemek yardımı istemesine sinir olduğum için bütün motivasyonumu yine kaybettim sayesinde. Bu yüzden şu an ders çalışamıyorum zaten. Sizin girdiğiniz en zor sınava kaç gün çalıştınız merak ettim?

Kayınvalidenin benden ders çalışmama rağmen yemek yardımı istemesine sinir olduğum için bütün motivasyonumu yine kaybettim sayesinde. Bu yüzden şu an ders çalışamıyorum zaten. Sizin girdiğiniz en zor sınava kaç gün çalıştınız merak ettim?
Valla kv kp’in sizin lanse ettiğiniz kadar büyük suçu yok. Tamam düşüncesizlik etmiş de siz şu an kendi kendinizi baltalıyorsunuz

Ben sizi anliyorum ama ne olur modivasyonunuzu bozmayin hatta bence bunu lehinize cevire bilirsiniz yemegi kayınvalideniz yapıyormuş sonuçta ne güzel size kahvede yapıyormuş aslında Çok da kötü niyetli değil kayınvalideniz kayınvalide yokken Arada sırada evde siz Yemeği yapmıyor muydunuz diğer ev işlerine arayacağını zamanı ders çalışmaya ayırabilirsiniz En azından sizden hizmet bekleniyor lar diğer ev işlerinde kayın vadenizden yardımcı olmasını isteyebilirsiniz unutmayın ileride Sizde bir anne olacaksınız inşallah O da bir anne bazı şeyleri düşünemiyor olabilir iyi niyetli yaklaşırsanız ve pozitif olursanız bu durumu lehinize çevirebilirsiniz sınavınız da başarılar diliyorum
İyi niyetli değil işte ona sinirleniyorum zaten. Sırf geline iş yaptırmış olmak için istiyor benden bunu. Sürekli kendisinin yemek yapıyor olmasını kaldıramıyor hissediyorum bunu.Ayrıca kahveyi benim için yapmıyor kendileri istediğinde yanında bana da yapıp getiriyor.

Ders çalışırken motive olamamak çok kötü. Hele ki tus ciddi bir sınav. Eşinle konuşsan ben ders çalışırken rahatsız etmemesini rica etse kayınvalidenden. Belki bi nebze olsa rahatlatır diyeceğim ama evde birilerinin olması bile zaten direk morali bitirebiliyor insanın alıştığı bir düzen var çünkü.

Uzun misafirliklere karşı olan arkadaşların çoğu eşlerinin tarafına karşıdır muhtemelen:)) benimde kv ve kp uzakta yaşadıkları için senede bir gelir tam gelirlerdi. 40 gün kalırlardı ne eksik ne fazla:)) ben yanlızlığa alışmış biri olarak zorlanırdım illaki,kaldı ki sigara kullanıyorum,gizlemek zorundayım. Üstelik kalkıp su dahi almazdı kv (çekingendir biraz) değil ki yemeğimi yapsın. Bide kültür olarak çook farklıyız birbirimizden

Oflamak geçse içimden hemen annemi getirirdim aklıma,oda kv olacak,elin kızıda böylemi düşünecek diye. Tavsiye ederim. Güzel bir teselli oluyo

Kp vefat etti,kv yaşlı uzun yol çekemiyo. Keşke yine gelebilseler. Bu arada söylemezsem olmaz annem dünya iyisi bir gelinle aynı evde yaşıyor. Grline ayrı ev açmamıza rağmen:)))

Çevreniz hiç doğru seyler yapmamış, siz doğru yaptıklarını sanıyorsunuz :)
Stadyumda bile ders çalışabilirim. Birden fazla iş aynı anda yapabilirim, dikkatim kolay kolay dağılmaz, canım istiyorsa 1 aylık müfredatı 1 haftada bitiririm. Hep başarılı bir öğrenciydim.

Lisede benden çok daha başarılı, çok daha iyi yerleri kazanması kesin gözüyle bakılan bir arkadaşımla aynı okulda sınava girdik.

Ve o gün okulum çevresinde bir olay çıktı, sınavın yaklaşık 1 buçuk saati dışarıdan sürekli sesler geldi. Ama öyle böyle değil. Bir de kapıda bekleyen aileler dahil olunca olay büyüdü vs.
Sonuç? sizin gibi misafir kabul etmeyen, komşuları 1 yıl sessizliğe mahkum eden bir aileye sahip arkadaş çuvalladı.

Ve işin garibi ne zaman aileme ama arkadaşlarımın aileleri hiç misafir çağırmıyor vs desem, babamın bugün Prof olan bir arkadaşını örnek gösterdiler, otogarda otobüs yıkayarak ve orada uyuyarak tıp fakültesini kazandı ve bitirdi diye.

İçeride kayınvalide oturuyor diye ders çalışmamak ben kazanamayacağım ve kendime bir bahane buldum demek.

Herkesin algılaması, çalışma tarzı, dikkat dağılma oranı farklıdır. Siz öylesinizdir ben böyleyimdir. Ben sese tahammül edemem ama kardeşim eder. Her öğrenciden aynı durumlara uyum sağlaması beklenemez. Öğretmendim şimdi ise ünide asistanım demekki kendi yöntemlerimle çalışarak başarılı oluyormuşum. Ailem benim hassasiyetlerimi bilerek özen gösterdiler şimdi övündükleri bi evlatları var. Kardeşimde başarılı kendi işinde. Seste çok rahat çalışır. O da iyi yerlerde okudu yurt ortamlarında ders çalıştı ama bn yapamazdım. Neyi kötü yapmışlar anlamadım evlat yetiştirmek kolay değil.

Herkesin algılaması, çalışma tarzı, dikkat dağılma oranı farklıdır. Siz öylesinizdir ben böyleyimdir. Ben sese tahammül edemem ama kardeşim eder. Her öğrenciden aynı durumlara uyum sağlaması beklenemez. Öğretmendim şimdi ise ünide asistanım demekki kendi yöntemlerimle çalışarak başarılı oluyormuşum. Ailem benim hassasiyetlerimi bilerek özen gösterdiler şimdi övündükleri bi evlatları var. Kardeşimde başarılı kendi işinde. Seste çok rahat çalışır. O da iyi yerlerde okudu yurt ortamlarında ders çalıştı ama bn yapamazdım. Neyi kötü yapmışlar anlamadım evlat yetiştirmek kolay değil.

Bugün eğitimcilerin bir çoğu (öğretmenlerden değil kendi ekollerini oluşturan/oluşturmaya çalışan eğitimcilerden bahsediyorum)
‘Aman çocuğum ders çalışıyor sessiz olun’
‘Oğlum yeterki çalışsın tabağını ben kaldırırım’
‘Kızım yeterki çalışsın odasını ben toplarım’
Şeklinde, çocuğa çok ekstra bir şey yapıyormuş ve dünyanın en önemli şeyi de buymuş gibi davranılmasını doğru bulmuyor.

İnsanların hayatında okul/ödev/ders/sınav en önemli anaçmış gibi davranılması kişide baskıya yol açıyor.
Ailenin o yeterli çocuğum başarılı olsun diyip çocuğun üzerinden sorumlulukları alması çocuğu sorumsuz hale getiriyor.
Ders çalışacak diye misafir kabul etmeyen, günde 3 kere komşuya çemkiren aileler bencil evlat yetiştiriyorlar.
Herkes aynı değil tabiki. Siz bu şekilde başarılı olmuş olabilirsiniz.
Sonucun Doğru olması aracın doğruluğunu ispatlamaz.
Ben önceliği mutluluğa, özgürlüğe ve esnek alışkanlıklara veriyorum.
Çocuklarım için de bunu istiyorum
Ders çalışacağım diye dünyanın durmasına ihtiyac duyuyorsam, benim öğrenmem koşullu olur.
Neyse zaten bunların hepsi bana göre.
Aynı fikirde olmak zorunda değiliz :)

Back
X