Aslında üsluptan dolayı pek çok kişi yazdı. Direk sınav döneminde gelmeleriyle ilgili olsaydı konu, ona göre olurdu konunun gidişatı.
Yalancılıkla itham değil, konu sahibi biraz eski konulara takık olduğu için rahatsız oluyor gibi duruyor buradaN. Ki eski konularını bildiğimiz için, biraz daha farklı yorumlayabiliyoruz.
İğne çuvaldız meselesi gibi, eşin ailesini eleştirirken, kendini de eleştirebilmeli biraz insan. Ve biraz daha müsamaha gösterebilmeli. Böyle yapması, herkesten önce kendi faydasına olacaktır.
Yoksa Bazıları sessizlik sever, ben de mesela, başkası varken çalışamam.
Ama bazen, Şartları zorlamak gerekiyor. gerçekten isteyen, hepsini aşıyor. Başka çare yoksa, öyle yoğunlaşıyorsun ki, normalde dar olacak bir zaman, çok verimli geçiyor.
Ben çocuğum küçükken çalıştım KPSS Ye. Öyle ki benim kalem defterlerimle oynamaktan erken okuma yazma söktü çocuk 4 yaşında.
Görümcelerim özellikle formasyonu geçmemem için, sınav döneminde kalmaya gelirdi. Yemek kahvaltı hiçbir şeye yardım etmeden, 5 çocukla.
Hepsine inat, çalıştım kazAndım. Sabahın belli saatleri, akşamın belli saatleri, gece sessizliği.. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Fakat şehir dışı için eşim sıkıntı çıkardı gidemedim. Bulunduğum şehre de kadro açılmadı. Benden daha düşük puanlı arkadaşlarım atandı.
Şimdi konu sahibinin durumunda çocuk yok, iki tane insan var Ve gün içinde belli saatlerde sessiz de olabilirler. Ya da konu sahibi, odaya kapandığında, geçmiş altın meselelerine takılıp sinirlenmek yerine, kendini derse verip çalışabilir.
İnşallah, konu sahibi de, çocuk olmadan çalışır ve geçer sınavını. Tamamen en iyi dileklerimle söylüyorum. Çünkü biliyorum ne büyük emek, ne büyük hayallerle çalışılıyor.
Ama bazen de kız tarafı haksız oluyor. Eşin ailesini kendinden uzak tutmak için, türlü bahaneler üretiliyor.
Böyle kayınvalidesini hiç sevmeyen bir arkadaşım var. Eşi gider bayramda seyranda, kendi gitmez, çocuklarını göndermez.
Kayınvalide evlendiğinde, şehir dışında yaşadığı için, ilk 3 ay yanlarında kalmış, kadının tüm suçu bu. Hep dile getirir. Ve affetmez. Zannedersin ki kendi ailesinde böyle bir şey yok.
Kendi evlerinde senelerce 3 abisi eşleri ve çocuklarıyla yaşamışlar. Annesi izin vermemiş ayrı eve çıkmalarına. Kültürleri zaten böyle. Gelinler de hep hizmet etmiş.
Ona sorsan, gelinler rahat rahat çocuklarını büyütmek için onlarla kalmış. Kendisi, ablası üst katında, abileriyle aynı sokakta yaşıyor.
Gelinler onlarda kalmak zorunda yani, kendi aileleri hep gelebilir ama eşlerinin aileleri dahil olmasın hayatlarına. Tek mesele bu.
Yani gerçekten sorun olanla, sorun olarak gösterilmek isteneni ayırt ediyor insan ve bu kadının da erkeğin de ailesi olsa, haksızlık yapılması eleştiriliyor.