Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Biraz da hata sizde madem her yil gelip kaliyorlar ya daha onden cagirsaydiniz ya da sinavdan sonra... esiniz ailesine sinavdan dolayi bu tarihlerde gelseniz daha iyi olur deseydi bence bir sorun olmazdi ama yemek de yapiyormus siz kafaya takmayin calisin size bir engelleri yokmus ki...

Dersanede kitapları çizdim not aldım yalnız ciddi çalışmaya dediğim gibi yeni başladım. Şimdilik sadece 3 dersi iyice okuyup bitirdim. Geri kalanları da tus kampına kadar birer kez okuyup kampa katılmayı planlıyordum ama bu gidişle hepsi yetişmeyecek gibi. Çıkmış soru okumaya vaktim kalmadığı için okumuyorum maalesef. Sadece konu sonundaki 30-40 soruyu çözüyorum. Vaka kampına da katılmayı düşünüyorum. Şubat ayında öylesine girdim sınava barajı geçemedim maalesef. Yani Ağustos’a iyi yüklenmem gerekiyordu. Ağustosta kazanmayı çok istiyorum bakalım. Siz pratisyen misiniz asistan mısınız? Önerileriniz var mı bana sınav konusunda?
Sadece 3 ders bitmis, cikmis bakmamissan zor biraz 3 ayda aslinda, yine de motivasyonunu kirmak istemem sana bagli sonucta, ben bir kac kez girdim fena puanlar almadim ama biyokimya istiyordum yetmedi, sonra da evlenip yurtdisina yerlestim, buranin sinavlarina hazirlaniyorum, bi kizim var ve gercekten hem motive olmak hem calismak zor oluyor, o yuzden cocuktan once kesin hallet dedim

Bazı insanlar evde ses varken, başkaları varken çalışamaz. Özellikle bir süre yalnız çalıştıysa, sonradan öteki türlüsüne uyum sağlayamaz. Konu sahibi başka konularla ilgili eleştirilebilir ama bu konuda üzerine gidilmil olmasına anlam veremiyorum.

“Yalan söylüyorsun, aslında kazanamayacaksın diye kılıf uyduruyorsun” ne demek yahu? Ya doğruyu söylüyorsa, ki dediğim gibi bazı insanlar böyle ve dolayısıyla doğru söylüyor olabilir. 100 insandan 1’i bile böyle olsa (ki bence daha yüksektir, en az %5-10’dur), bir insana yalan söylediği ima edilemez.

Bazı insanlar evde ses varken, başkaları varken çalışamaz. Özellikle bir süre yalnız çalıştıysa, sonradan öteki türlüsüne uyum sağlayamaz. Konu sahibi başka konularla ilgili eleştirilebilir ama bu konuda üzerine gidilmil olmasına anlam veremiyorum.

“Yalan söylüyorsun, aslında kazanamayacaksın diye kılıf uyduruyorsun” ne demek yahu? Ya doğruyu söylüyorsa, ki dediğim gibi bazı insanlar böyle ve dolayısıyla doğru söylüyor olabilir. 100 insandan 1’i bile böyle olsa (ki bence daha yüksektir, en az %5-10’dur), bir insana yalan söylediği ima edilemez.
Ya kızılan hala 5 sene öncesinin şunu bunu takmadılar hıncında olması. Ve senede bir sefer gelen insanların kaldığı günü sayması. 22 gün diye sayılır mı hiç. Çalışıp çalışamamasına bir şey denilmez ama kredi çektiler, bana altın takmadılar vs vs demesi baya saçma

Ya kızılan hala 5 sene öncesinin şunu bunu takmadılar hıncında olması. Ve senede bir sefer gelen insanların kaldığı günü sayması. 22 gün diye sayılır mı hiç. Çalışıp çalışamamasına bir şey denilmez ama kredi çektiler, bana altın takmadılar vs vs demesi baya saçma

O yüzden dedim ki başka konularda belki eleştirilebilir ama “evde birileri olduğu için çalışamıyorum, yalnız çalışmaya alışkınım” diyorsa bence doğruyu söylüyor olma ihtimali yüksek. Bu konuda laf söylenmesi saçma. Linç psikolojisi herhalde.

Ya bi dur :))
İlk önce kaynanadan düğünden girip nefret ettiğini sevmediğini görneye bile tahammül edemediğimi yazmış
Makul bir dille durumunu anlatsa kimse bu kadar yadırgamazdı
Üslubu hiç hoş değil konu sahibinin

Ya insan ders çalışıyorsa ortamı iyi olsun ister
Ya bi dur :))
İlk önce kaynanadan düğünden girip nefret ettiğini sevmediğini görneye bile tahammül edemediğimi yazmış
Makul bir dille durumunu anlatsa kimse bu kadar yadırgamazdı
Üslubu hiç hoş değil konu sahibinin

E, sevilmeyen insanın yanında ders çalışmak daha zor olur muhtemelen. Ne “ne var bunda, çalış” diyebilirim, ne de “ne var, gösteriş meraklılar diye sevmemek, sevmen lazım” diyebilirim.

Gösteriş meraklısı insanı sevmemek de, sevmediği insanın yanında çalışamamak da bana normal, anlaşılabilir şeyler geliyor.

Konu sahibi kayinvalidesini hic sevmediğini söylüyor hadi eski mevzulari da unutamıyor diyelim konularında var "benim eşimin ailesi bana karşı çok iyiler tek sorun annemle eşim arasında ki anlaşmazlık ,yoksa ben de gidip gelmezdim diyor" !!Üstelik geçen yılda Ocak ayında evindelermis.Gecmisde de eşi "sen iki yüzlüsun ailemi sevmiyorsun ama yüzlerine çok iyisin ,onları haketmiyorsun "diyerek kolundan tutmuş otobüse bindirmis konu sahibi ağlayarak geri dönmüş ,kayınvalide ve gorumceye "ben sizi çok seviyorum eşim ile annem barışsin diye ben eşime baskı yaptım" diye ağlamış evlerinde.Simdi boregimi isitmadilar ,eşime pastırmalı yumurta yaptılar ....bu ne perhiz ne lahana turşusu

Ya insan ders çalışıyorsa ortamı iyi olsun ister

E, sevilmeyen insanın yanında ders çalışmak daha zor olur muhtemelen. Ne “ne var bunda, çalış” diyebilirim, ne de “ne var, gösteriş meraklılar diye sevmemek, sevmen lazım” diyebilirim.

Gösteriş meraklısı insanı sevmemek de, sevmediği insanın yanında çalışamamak da bana normal, anlaşılabilir şeyler geliyor.
Tek oda evde 10 kardeş kalıp odtüyü kazanana ne demeli
Hadi herkes aynı değil diyelim ama ev de sadece onun değil onun kadar eşinin de evi bir anne baba senede bir defa gelip evladını görmesin mi hasret gidermesin mi
Madem çalışmaya bu kadar istekli sınavda o günün işi değil heralde eşinin ailesine makul bir dille anlatıp gelişlerini erteleyebilirdi
Ki kv kp gelin hanıma yardım ettiklerini işin ucundan tutup bir nevi destek olduklarını düşünüyorlar
Nereden bilsinler kendilerine karşı gelin hanım patlamaya hazır volkan :)))

Tek oda evde 10 kardeş kalıp odtüyü kazanana ne demeli
Hadi herkes aynı değil diyelim ama ev de sadece onun değil onun kadar eşinin de evi bir anne baba senede bir defa gelip evladını görmesin mi hasret gidermesin mi
Madem çalışmaya bu kadar istekli sınavda o günün işi değil heralde eşinin ailesine makul bir dille anlatıp gelişlerini erteleyebilirdi
Ki kv kp gelin hanıma yardım ettiklerini işin ucundan tutup bir nevi destek olduklarını düşünüyorlar
Nereden bilsinler kendilerine karşı gelin hanım patlamaya hazır volkan :)))

Evet, bence de “sonra gelin, sizi çok güzel ağırlayayım” vs. diyebilirdi. Bu tarz yorumlara bir şey demiyorum zaten.

Bu arada, bir tanıdığım kalabalık ortamda çalışmaya alıştığı için ona özel verilen odada çalışamıyordu. Gürültüde uyuyan bebeğin sessizlik olunca uyanması gibi. Farklı tipte insanlar var. O yüzden, “Yok, sen yalan söylüyorsun, aslında şöyle böyle” denmesini, tek bir insan tipinden yola çıkarak varsayımlar yapılmasını doğru bulmuyorum.

Evet, bence de “sonra gelin, sizi çok güzel ağırlayayım” vs. diyebilirdi. Bu tarz yorumlara bir şey demiyorum zaten.

Bu arada, bir tanıdığım kalabalık ortamda çalışmaya alıştığı için ona özel verilen odada çalışamıyordu. Gürültüde uyuyan bebeğin sessizlik olunca uyanması gibi. Farklı tipte insanlar var. O yüzden, “Yok, sen yalan söylüyorsun, aslında şöyle böyle” denmesini, tek bir insan tipinden yola çıkarak varsayımlar yapılmasını doğru bulmuyorum.
Canım sen yalan soyluyorsunu konu sahibinin kişisel bilgilerinde öğretmen olduğunu belirtmesi nedeni ile söylediler.

Canım sen yalan soyluyorsunu konu sahibinin kişisel bilgilerinde öğretmen olduğunu belirtmesi nedeni ile söylediler.

Yok canım, onları hiç okumadım. “Sen kazanamayacaksın diye kılıf hazırlıyorsun, bunkar hep bahane” tarzında yorumlar vardı, onları diyorum.

Yok canım, onları hiç okumadım. “Sen kazanamayacaksın diye kılıf hazırlıyorsun, bunkar hep bahane” tarzında yorumlar vardı, onları diyorum.
Canım kimsenin neye nasıl çalışacağını biz bilemeyiz.Amacim kehanetlerde bulunmak da değil.Allah emek harcayan herkese karşılığını görme fırsatı versin.Ama konu sahibinin yaşam şekliyle bahsettiği mesleği çok bagdastiramadim.Belki de ben onyargiliyimdir ama benim gördüğüm örneklerin araba plakası bile Dr şeklinde.Birak kendini devlet memuru olarak görmeyi,meslek bölümüne öğretmen yazmayı.

Diger konusunda karı koca devlet memuruyuz yazıyor
Tüm konularını okudum canım.Geribildirimlerim de hep bu yönde .Konu sahibinin konuları kayınvalidesinin evine bir odaya gelin gelmiş X abladan çok da farklı değil.Dul kadın gibi anneme tek gidiyorum bile demiş....yazik

Aslında üsluptan dolayı pek çok kişi yazdı. Direk sınav döneminde gelmeleriyle ilgili olsaydı konu, ona göre olurdu konunun gidişatı.

Yalancılıkla itham değil, konu sahibi biraz eski konulara takık olduğu için rahatsız oluyor gibi duruyor buradaN. Ki eski konularını bildiğimiz için, biraz daha farklı yorumlayabiliyoruz.

İğne çuvaldız meselesi gibi, eşin ailesini eleştirirken, kendini de eleştirebilmeli biraz insan. Ve biraz daha müsamaha gösterebilmeli. Böyle yapması, herkesten önce kendi faydasına olacaktır.

Yoksa Bazıları sessizlik sever, ben de mesela, başkası varken çalışamam.

Ama bazen, Şartları zorlamak gerekiyor. gerçekten isteyen, hepsini aşıyor. Başka çare yoksa, öyle yoğunlaşıyorsun ki, normalde dar olacak bir zaman, çok verimli geçiyor.

Ben çocuğum küçükken çalıştım KPSS Ye. Öyle ki benim kalem defterlerimle oynamaktan erken okuma yazma söktü çocuk 4 yaşında.

Görümcelerim özellikle formasyonu geçmemem için, sınav döneminde kalmaya gelirdi. Yemek kahvaltı hiçbir şeye yardım etmeden, 5 çocukla.

Hepsine inat, çalıştım kazAndım. Sabahın belli saatleri, akşamın belli saatleri, gece sessizliği.. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Fakat şehir dışı için eşim sıkıntı çıkardı gidemedim. Bulunduğum şehre de kadro açılmadı. Benden daha düşük puanlı arkadaşlarım atandı.

Şimdi konu sahibinin durumunda çocuk yok, iki tane insan var Ve gün içinde belli saatlerde sessiz de olabilirler. Ya da konu sahibi, odaya kapandığında, geçmiş altın meselelerine takılıp sinirlenmek yerine, kendini derse verip çalışabilir.

İnşallah, konu sahibi de, çocuk olmadan çalışır ve geçer sınavını. Tamamen en iyi dileklerimle söylüyorum. Çünkü biliyorum ne büyük emek, ne büyük hayallerle çalışılıyor.

Ama bazen de kız tarafı haksız oluyor. Eşin ailesini kendinden uzak tutmak için, türlü bahaneler üretiliyor.

Böyle kayınvalidesini hiç sevmeyen bir arkadaşım var. Eşi gider bayramda seyranda, kendi gitmez, çocuklarını göndermez.

Kayınvalide evlendiğinde, şehir dışında yaşadığı için, ilk 3 ay yanlarında kalmış, kadının tüm suçu bu. Hep dile getirir. Ve affetmez. Zannedersin ki kendi ailesinde böyle bir şey yok.

Kendi evlerinde senelerce 3 abisi eşleri ve çocuklarıyla yaşamışlar. Annesi izin vermemiş ayrı eve çıkmalarına. Kültürleri zaten böyle. Gelinler de hep hizmet etmiş.

Ona sorsan, gelinler rahat rahat çocuklarını büyütmek için onlarla kalmış. Kendisi, ablası üst katında, abileriyle aynı sokakta yaşıyor.

Gelinler onlarda kalmak zorunda yani, kendi aileleri hep gelebilir ama eşlerinin aileleri dahil olmasın hayatlarına. Tek mesele bu.

Yani gerçekten sorun olanla, sorun olarak gösterilmek isteneni ayırt ediyor insan ve bu kadının da erkeğin de ailesi olsa, haksızlık yapılması eleştiriliyor.

Back
X