• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava hazırlık sürecimde evime misafirliğe gelen kayınvalide ve kayınpeder

Evet kayınvalide ve kayınpederi sevmiyorum ve aynı ortamda olmak bile beni aşırı derecede geriyor. İlk mesajı yazdığımda takı mevzusundan falan bahsettim ama aslında ek olarak aramızda geçmişte yaşanmış olan birtakım sorunlar da var ve beni bu şekilde kayınvalide kayınpeder sevmeyen biri haline getirdi, ego mevzusu değil yani. Kayınvalide özellikle beni oğluna hizmetçi aldığını sandı, oğlunun her işini ben yapacaktım o elini sürmeyecekti hiçbir şeye. Benim ailem de zaten beni oğluna hizmetçi olayım diye yetiştirmişti :) Kayınvalide beni her zaman eşimin yanında 2. sınıf insan olarak görmeye ve tatlı dillerle oğlunun işlerini yapmam konusunda yönlendirmeye çalıştı ilk yıllarda. Ben de birşey demezdim dinlerdim. Kayınvalide ve kayınpederin gözünde zaten oğlu kaf dağında, mükemmel, hiçbir yanlışı olmayan, herşeyin en doğrusunu en iyisini en mantıklısını bilen şefkatli iyi niyetli dünyadaki en mükemmel insan, herşeyin en iyisini oğlu hakeder, en zor iş onunkisidir, işte en çok yorulan odur. Oğlunu överken bir yandan da beni oğlunun seviyesinden aşağıda gördüğünü, geri plana atmaya çalıştığını hissettim. Oysa ki aslında benim eşimden daha iyi bir mesleğim var ve gelirim onunkinden çok daha yüksek. Bunu kesinlikle kendini beğenmişlik olarak algılamayın kızlar sadece durumu anlatmak için söylüyorum. Ben kesinlikle kendimi eşimden üstün görmem eşitiz her konuda. İşte kayınvalidenin bu düşüncelerini gördüğüm an ben de ona karşı değiştim.
Hani bahsettiğim hiçbir konuda yardımda bulunmayan o kayınvalide bana evdeki bütün ütüleri benim yapmam gerektiğini, oğlum olursa kayınpederimin ismini koymak zorunda olduğumu ve çocuk olursa ücretsiz izin almamamı çocuğa kendisinin bakacağını ben izin alırsam eşimin evi tek başına nasıl geçindireceğini de söyledi. İşte ben en çok buna kızıyorum. Hiçbir yardım etmezsin hiçbir emeğin geçmez ama istediğini yapsınlar ve lafın dinlensin istersin ooohhh ne ala memleket. Kendinde bu hakkı nasıl buluyor bu kadın bilmiyorum. Bu isteklerinin hepsine olumsuz cevap alınca tavır yapmayı da bildi ama çok da umurumdaydı :)

Umrundaki örtmen hanim
Kadinin yil icindeki 20 gunluk ziyareti bile sinirlerini bozuyor ;)

Sınavı kazanmak ve de hayatınızda mutlu huzurlu olmak istiyorsanız onların varlığını kabullenip bosvermeyi görmezden gelmeyi alttan almayı kendinize adapte etmelisiniz.

Konu sahibi anlattığınız konuda altın mevzusunda şu konuda haklısınız, kendi takmadıkları altını takmış gibi gösterip gösteriş peşine düşmüşler. Madem altın almıyorsun oğlunun kendi parasıyla aldığı altını kendin takmış gibi göstermeye de tenezzül etmeyeceksin. Eşiniz ve siz ise konu aileleriniz olunca sizin anneniz de hiç çekilir dert değil kusura bakmayın. Bu bakımdan ikinizin aileleri de birbirini nötrlemiş bence. Eşiniz annenize katlanmışsa siz de onunkilere katlanmalısınız.

Sınav konusunda haklısınız ben de evde birileri olunca strese girerdim ama mecbur odaklanmak zorundasınız.

Doktor olma konusunda çok gereksiz bir linç olmuş. Neden herkes dünyayı kendi çevresi ve arkadaşlarından ibaret sanıyor? Evet doktor egosu, doktorların mesleğini gerekli gereksiz her yerde belirtmeleri gibi durumlar var ama bunu bu şekilde göze sokmayam doktorlar da gayet var. Büyük çoğunluğu böyle yapıyor diye konu sahibinin yalan söylediğini düşünmek çok komik. Farklı şey yakalarsın konularda tamam derim. O kadar üstüne gidilmiş ki konu sahibinin gereksiz yere ÖSS derecesini söylemek zorunda hissetmiş kendisini.:KK53: Eski konularına baktım konu sahinin maaş konusunda yazdıklarından aklıma direkt doktor olabileceği geldi.
55 puan hedeflemiş benim bildiğim bu puan TUS için öyle yüksek, alınamayacak bir puan değil zaten.

Konu sahibi siz de kendinizi doldurmayın derim. Yılda bir kez 20 güncük görmek istiyorlar oğullarını çok görmeyin. Sabırlar ve başarılar...

Son düzenleme:
Evet kayınvalide ve kayınpederi sevmiyorum ve aynı ortamda olmak bile beni aşırı derecede geriyor. İlk mesajı yazdığımda takı mevzusundan falan bahsettim ama aslında ek olarak aramızda geçmişte yaşanmış olan birtakım sorunlar da var ve beni bu şekilde kayınvalide kayınpeder sevmeyen biri haline getirdi, ego mevzusu değil yani. Kayınvalide özellikle beni oğluna hizmetçi aldığını sandı, oğlunun her işini ben yapacaktım o elini sürmeyecekti hiçbir şeye. Benim ailem de zaten beni oğluna hizmetçi olayım diye yetiştirmişti :) Kayınvalide beni her zaman eşimin yanında 2. sınıf insan olarak görmeye ve tatlı dillerle oğlunun işlerini yapmam konusunda yönlendirmeye çalıştı ilk yıllarda. Ben de birşey demezdim dinlerdim. Kayınvalide ve kayınpederin gözünde zaten oğlu kaf dağında, mükemmel, hiçbir yanlışı olmayan, herşeyin en doğrusunu en iyisini en mantıklısını bilen şefkatli iyi niyetli dünyadaki en mükemmel insan, herşeyin en iyisini oğlu hakeder, en zor iş onunkisidir, işte en çok yorulan odur. Oğlunu överken bir yandan da beni oğlunun seviyesinden aşağıda gördüğünü, geri plana atmaya çalıştığını hissettim. Oysa ki aslında benim eşimden daha iyi bir mesleğim var ve gelirim onunkinden çok daha yüksek. Bunu kesinlikle kendini beğenmişlik olarak algılamayın kızlar sadece durumu anlatmak için söylüyorum. Ben kesinlikle kendimi eşimden üstün görmem eşitiz her konuda. İşte kayınvalidenin bu düşüncelerini gördüğüm an ben de ona karşı değiştim.
Hani bahsettiğim hiçbir konuda yardımda bulunmayan o kayınvalide bana evdeki bütün ütüleri benim yapmam gerektiğini, oğlum olursa kayınpederimin ismini koymak zorunda olduğumu ve çocuk olursa ücretsiz izin almamamı çocuğa kendisinin bakacağını ben izin alırsam eşimin evi tek başına nasıl geçindireceğini de söyledi. İşte ben en çok buna kızıyorum. Hiçbir yardım etmezsin hiçbir emeğin geçmez ama istediğini yapsınlar ve lafın dinlensin istersin ooohhh ne ala memleket. Kendinde bu hakkı nasıl buluyor bu kadın bilmiyorum. Bu isteklerinin hepsine olumsuz cevap alınca tavır yapmayı da bildi ama çok da umurumdaydı :)
İyi de konuyu açtığınızda direkt bunları yazsaydınız. Gerçekten asıl bunlar problem olsa 5 sene önceki takı meselesi, soğuk börek yazacağınıza bunları yazardınız. Tepki topladınız, yeni yeni detaylar ekliyorsunuz.

Yazar burada, sınavı kazanamayacağım, bahanem hazır diyor. Çünkü bir ayla kazanılmaz ya da kaybedilmez aylarca çalışılan bir sınav. Sonra baheneler sıralanacak, sebep buydu çalışmama engel oldular vs. Ama yemeğe kadar yapıyormuş kadın. Tahammül edilemeyecek bir durum yok gibi.

Umrundaki örtmen hanim
Kadinin yil icindeki 20 gunluk ziyareti bile sinirlerini bozuyor :KK66:
İyi de konuyu açtığınızda direkt bunları yazsaydınız. Gerçekten asıl bunlar problem olsa 5 sene önceki takı meselesi, soğuk börek yazacağınıza bunları yazardınız. Tepki topladınız, yeni yeni detaylar ekliyorsunuz.
Aslinda bizim toplumumuzda doktorluk aile büyükleri tarafından hep istenilen bir meslektir doktor olan bir gelinden bu kadar özveri beklenmez hani kocana iyi bak hizmet et diye eşiniz de mi doktor.?
Sadece alkışlayabilirim:super:

Olan olmuş gelene git denmez bence sakin olun ve sınavınıza odaklanın eger yan odadan gelen seslerden rahatsız oluyorsanız kulak tıkacı kullanın ciddiyim en azından daha iyi konsantre olabilirsiniz idare edin hır gür çıkarırsaniz psikolojiniz daha kotü olur eşinizin tavrıda degişir kalan zamanınızda zehir olur sakin ve sabırlı olun

Bazı arkadaşlar anne babalar sizi evlendirmek düğün yapmak zorunda mı demişler.Evet zorunda.Bir tane bilezik bile takamaz mı insan evladına.Kusura bakmasın kimse bu bence maddiyatla alakalı değil karşıdaki insana verdiğin değerle ilgili.Konu sahibine gelince yapacak birsey yok sevmesenizde sabrwdeceksiniz

Bazı arkadaşlar anne babalar sizi evlendirmek düğün yapmak zorunda mı demişler.Evet zorunda.Bir tane bilezik bile takamaz mı insan evladına.Kusura bakmasın kimse bu bence maddiyatla alakalı değil karşıdaki insana verdiğin değerle ilgili.Konu sahibine gelince yapacak birsey yok sevmesenizde sabrwdeceksiniz
Kimse düğün yapıp evini dört dörtlük döşemek durumunda değil. Adamsa kendi çalışır düğününü de yapar, evini de döşer. Böylesi kadınlara anne babasını da ezdirmez

Tabiki dört dörtlük yapamaz kimse yapmasın da zaten .Ama anne baba olarak biraz da elini taşın altına koyup gençlere yardım edilmeli imkanı ölçüsünde.Ben ne anne babalar gördüm 1 çeyrek altın bile takmayip en pahalı kıyafetlerle düğünde salınan.

Tabiki dört dörtlük yapamaz kimse yapmasın da zaten .Ama anne baba olarak biraz da elini taşın altına koyup gençlere yardım edilmeli imkanı ölçüsünde.Ben ne anne babalar gördüm 1 çeyrek altın bile takmayip en pahalı kıyafetlerle düğünde salınan.
Canım yaa başka konuda yazmış 1500 TL maaş giriyor evlerine yapsalardi düğün hazırlıklarını diye.Sen doktor olsan 7/8 bin gelirin olsa esin de en az (yarı maaşımı alıyor demiş) 4000 TL alsa açlık sınırında bile değil altında standartta yaşayan insanlardan çöp beklermiydin?

Aslinda bizim toplumumuzda doktorluk aile büyükleri tarafından hep istenilen bir meslektir doktor olan bir gelinden bu kadar özveri beklenmez hani kocana iyi bak hizmet et diye eşiniz de mi doktor.?
Bu konuya ben yorum yapabilirim, evet hepsi bekleniyor cunku ne olursa olsun o ‘erkek’, cok kiymetli sen el kizisin
Ve hatta su kadari var ki o kayinvalide sizi ezmeye calisiyor bir de kaprislere giriyor

Konu sahibine fazla yukleniyorsunuz, TUS gercekten stresli ve zor bir sinav hatta gectigimiz yillarda dunya genelinde en zor 2. Sinav secilmisti, ayrica ezbere dayali oldugu icin sik ve surekli tekrar gerekiyor, sinava 3 ay kala 22 gun buyuk bosluk, konu sahibi o acidan hakli yani
Ogretmen olma mevzusuna da takilmayin doktor olmasa TUSla alakali bu kadar ayrinti bilmez

Konu sahibine fazla yukleniyorsunuz, TUS gercekten stresli ve zor bir sinav hatta gectigimiz yillarda dunya genelinde en zor 2. Sinav secilmisti, ayrica ezbere dayali oldugu icin sik ve surekli tekrar gerekiyor, sinava 3 ay kala 22 gun buyuk bosluk, konu sahibi o acidan hakli yani
Ogretmen olma mevzusuna da takilmayin doktor olmasa TUSla alakali bu kadar ayrinti bilmez
Konu sahibine 5 yıl önce bana altın takmadılar, 10 bin kredi çektiler bana harcamadılar muhabbeti yüzünden yüklenildi. Bir arkadaş da milyarlar harcasalardı kalmaları sorun olmayacak mıydı diye sordu, ona da cevap vermedi. Ayrıca kendi annesi de gelip kalmış. Madem o kadar sıkışık, ona da gelme anne diyecekti. Sizce de biraz bencillik yok mu?

22 gün boşluk filan değil malesef. Kuruntusundan çalışamıyor hanımefendi

Konu sahibine 5 yıl önce bana altın takmadılar, 10 bin kredi çektiler bana harcamadılar muhabbeti yüzünden yüklenildi. Bir arkadaş da milyarlar harcasalardı kalmaları sorun olmayacak mıydı diye sordu, ona da cevap vermedi. Ayrıca kendi annesi de gelip kalmış. Madem o kadar sıkışık, ona da gelme anne diyecekti. Sizce de biraz bencillik yok mu?
Gordugunuz gibi o konulara yorum yapmadim, benim takildigim nokta sen zaten kazanamayacaksin yerini yapiyorsun diyenler, ayrica Allah askina sizin sadece anneniz sizdeyken olan rahatliginizla, kv kp evdeyken ki rahatliginiz ayni mi? Misal benim annem gelse rahat rahat takilirim evde ama kv kp ister istemez saygi hurmet bekliyor gelinsin ya sonucta... Bu konudaki hatasi onlarin gelisini sinav sonrasina ertelememesi bence

Back
X