- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
- Konu Sahibi kediii1506
Evet kayınvalide ve kayınpederi sevmiyorum ve aynı ortamda olmak bile beni aşırı derecede geriyor. İlk mesajı yazdığımda takı mevzusundan falan bahsettim ama aslında ek olarak aramızda geçmişte yaşanmış olan birtakım sorunlar da var ve beni bu şekilde kayınvalide kayınpeder sevmeyen biri haline getirdi, ego mevzusu değil yani. Kayınvalide özellikle beni oğluna hizmetçi aldığını sandı, oğlunun her işini ben yapacaktım o elini sürmeyecekti hiçbir şeye. Benim ailem de zaten beni oğluna hizmetçi olayım diye yetiştirmişti :) Kayınvalide beni her zaman eşimin yanında 2. sınıf insan olarak görmeye ve tatlı dillerle oğlunun işlerini yapmam konusunda yönlendirmeye çalıştı ilk yıllarda. Ben de birşey demezdim dinlerdim. Kayınvalide ve kayınpederin gözünde zaten oğlu kaf dağında, mükemmel, hiçbir yanlışı olmayan, herşeyin en doğrusunu en iyisini en mantıklısını bilen şefkatli iyi niyetli dünyadaki en mükemmel insan, herşeyin en iyisini oğlu hakeder, en zor iş onunkisidir, işte en çok yorulan odur. Oğlunu överken bir yandan da beni oğlunun seviyesinden aşağıda gördüğünü, geri plana atmaya çalıştığını hissettim. Oysa ki aslında benim eşimden daha iyi bir mesleğim var ve gelirim onunkinden çok daha yüksek. Bunu kesinlikle kendini beğenmişlik olarak algılamayın kızlar sadece durumu anlatmak için söylüyorum. Ben kesinlikle kendimi eşimden üstün görmem eşitiz her konuda. İşte kayınvalidenin bu düşüncelerini gördüğüm an ben de ona karşı değiştim.
Hani bahsettiğim hiçbir konuda yardımda bulunmayan o kayınvalide bana evdeki bütün ütüleri benim yapmam gerektiğini, oğlum olursa kayınpederimin ismini koymak zorunda olduğumu ve çocuk olursa ücretsiz izin almamamı çocuğa kendisinin bakacağını ben izin alırsam eşimin evi tek başına nasıl geçindireceğini de söyledi. İşte ben en çok buna kızıyorum. Hiçbir yardım etmezsin hiçbir emeğin geçmez ama istediğini yapsınlar ve lafın dinlensin istersin ooohhh ne ala memleket. Kendinde bu hakkı nasıl buluyor bu kadın bilmiyorum. Bu isteklerinin hepsine olumsuz cevap alınca tavır yapmayı da bildi ama çok da umurumdaydı :)
Umrundaki örtmen hanim
Kadinin yil icindeki 20 gunluk ziyareti bile sinirlerini bozuyor