Sınavı kazanamayacağım,ortada kaldım.

ben bilmiyor muyum,kendimin neyi anlayıp anlamadıgını.su gibi yaptıgım sorulardan niye çözeeyim birsürü? yettiği kadar çözerim,sonra bırakırım.bu kadar fazla yüklenmesine gerekyok.hiç kimse deli gibi ders çalışmaz,istemez.bir gün sadece derse ayırarak kafayı yer insan.

üniversiteyi kazanman ya da kazanmaman burda sana yorum yapan kimseyi etkilemeyecek inan. ama buna rağmen sana yardımcı olmaya çalışıyorlar. birşey söylüyorsak seni kırmak ya da yermek için değil. ilerde kafanı duvarlar vurma diye, belki de kendi yaptığımız hatalar canlanmıştır gözümüzde ondan bunları sana söylüyoruzdur tecrübemize dayanarak.

kimse deli gibi ders çalışamaz, tüm gününü derse ayırmaz. yapan yapar ama herkes değil, doğru söylüyorsun. ama bazı şeylerde fedakarlık istiyor. kötü anlatan hoca yok mu, var elbet. ama iş sadece hocayla bitmiyor.

herneyse hayat senin. inşallah istediğin gibi geçer sınavın, istediğin yere girersin, "ah keşke biraz daha çalışsaydım, biraz daha soru çözseydim" demezsin.

tabi ki kimseyi etkilemicek.ben etkilicek diye bir yargıda da bulunmadım,öyle bir şeyi kastetmedim de.sadece kendileriyle beni bir tutmasınlar.herkes aynı değil.bunu anlatmaya çalışıyorum.bu yüzden atışmaya beni yermeye de gerek yok.

Stres yapmakla psikolojini de bozarsın sakin olmaya çalış ve hedefe kitlen...

sakin olamıyorum ki...tek başıma yetersiz kalıyorum,illa biri olması GEREK.evet,gerek.benim hayatımda bu böyle.olan kişiler de önemsemeyerek yetersiz kalarak beni dersten soğutuyorlar elimde değil ki.ben kendim mi soğuyorum sanki.tabi bunlar 1 günlük olaylar da değil.kaç aydır buböyle.sallamıyor hoca,anlatmıyor,anlatmadan geçiyor,şunu şunu calıs diyor.e ben kendim calıssam zaten hocaya gerek duymazdım ki.herkes üstüme geliyor,ben bildiğim konuları tekrarlamaktan bıktım.

bazılarını iteklemek gerekiyor hakkaten, illa ki bi amacı olduğu hatırlatılmalı yoksa başka şeylerle vakit geçirebiliyor
ama yine de insanın içinde yoksa eğer o azim istek, kim destek olursa olsun karşı tarafın yaptıkları , dedikleri o kişide etki bırakmaz

öğretmen bulmuşsun ne güzel, ama ya onun verdiği ders hoşuna gitmezse o zaman bu sınav işi senin için tamamen bitmiş mi olacak?

veya yine bir hoca aramak için o kadar vaktini heba mı edeceksin?

"hakim olduğum konularda neden fazla soru çözeyim " sözün üzerine birşey demem gerekiyor. o sınav anında stresten yeri geldiğinde 3*5 in sonucunu bile bilemeyebilirsin. o yüzden sorunun basitliğine zorluğuna bakmadan defalarca aynı tip sorudan çözmekte fayda var

dershane ve okuldaki öğretmenlerine bir soru sorduğunda anlat diye yakasına yapıacaksın gerekirse, onların işi öğrencilerine yardım etmek. onları ne kadar zorlarsan o kadar yardım alırsın. "nasıl olsa yardımcı olmuyorlar" diyerek uzak durursan onlarda " bu çocukta istek yok" derler , önemsenmezsin doğal olarak :kahve:

ne verirsen elinle o gelir seninle işte

canım yaa,3 kuruş için can atan insanlar dolu,paranla niye eziyet ediyorsun kendine.ünv de mat. bölümü okuyan birine haber ulaştırsanız,ya da gidip panoya bile assan havada kaparlar inan,muhtaç herkes.deneyim illaki tek şart değil.hem de hevesli,ilgili olur öğrenci,bence bi bak

canım yaa,3 kuruş için can atan insanlar dolu,paranla niye eziyet ediyorsun kendine.ünv de mat. bölümü okuyan birine haber ulaştırsanız,ya da gidip panoya bile assan havada kaparlar inan,muhtaç herkes.deneyim illaki tek şart değil.hem de hevesli,ilgili olur öğrenci,bence bi bak

buldum buldum.ya bulmak kolay aslında ama işte bu işi hakkıyla yapan kişi bulmak zor.bakalım zamanla görücez ne kadar yeterli olacak..

Burada yorum yazan arkadaşlar kendilerinden bir şeyler anlatarak sana örnek vermeye çalışmış, sonuçta hepimiz bu ünv sınavı yolundan geçtik. hepimizin bir çok tecrübesi var. Söylenenleri seni yermek olarak algılama, bunlar fikirdir sadece. ancak senin istediğin tarzda ifadeler kullanılmıyor diye seni kötülemiş,yermis olmuyoruz. Sonuçta lise son senesi kafa karışıklığı,stres,korku,umutsuzluk,heyecan..vs ile geçen çok zor bir sene. Çok da önemli.

Kendinden başka herşeyi okulu,dershaneyi,öğretmenleri,sistemi suçluyorsun. temelim yok demişsin ancak temelin yoksa 4 yılın temelini birkaç ay içinde hiç bir öğretmen sana veremez ya bunun planını daha önce yapacak belki lise2 den beri çalışacaktın,biliyorsundur bir çok kişi dershaneye lisesondan daha önce başlıyor, yada en azından lise sona geçtiğin yaz başlayacaktın. sınav ne zaman bilemiyorum ama ilk baharda olduğunu düşünürsek önünde ki zaman fazla değil. inşallah yeni bulduğun öğretmenle düzenli bir çalışma programı ayarlayabilirsiniz ve sınavın güzel geçer sende istediğin bölümde okursun .
bence öğretmenle baştan konuş ve kendinde eksik bulduğun konuları özellikle belirt. ona göre bir program hazırlasın. Şimdiden başarılar.

Ben üniverste öğrencisiyim,matematik öğretmenliği okuyorum, aynı zamanda özel ders veriyorum.. ıki tarafıda daha rahat anlayabilirim 2 gün için 1500 soru çok zor abartı olmuş öğretmene düşen konuyu anlatmak temel örnekleri çözmek sonra sana verdiği 20 sorunun kontorlünü yapmaksa sana düşen önce yaptıklarınızı yazarak tekrar etmek aynı örnekleri kendin çözebilecek hale gelene dek. sonrada ödevlerini yapmak.. ıki tarafta sorumluluğunu bilirse işler nasıl yoluna giriyor bak gör ama etrafı suçlayarak olmuyor dersten soğuyorum diyerek hiç birşey olmaz başarı gelmez..

Ben üniverste öğrencisiyim,matematik öğretmenliği okuyorum, aynı zamanda özel ders veriyorum.. İki tarafıda daha rahat anlayabilirim 2 gün için 1500 soru çok zor abartı olmuş öğretmene düşen konuyu anlatmak temel örnekleri çözmek sonra sana verdiği 20 sorunun kontorlünü yapmaksa sana düşen önce yaptıklarınızı yazarak tekrar etmek aynı örnekleri kendin çözebilecek hale gelene dek. sonrada ödevlerini yapmak.. İki tarafta sorumluluğunu bilirse işler nasıl yoluna giriyor bak gör ama etrafı suçlayarak olmuyor dersten soğuyorum diyerek hiç birşey olmaz başarı gelmez..

ben zaten dersten sonra mutlaka tekrar yapıyorum gereken miktarda soru da çözüyorum.hoca gelip hangi soruları yapamadın demedi bile :umursamaz: ben yeri geldiginde aa bunu yapamıyorum dedim işaretledi ben buna evde bakayım dedi anlatamadı.o kendi sorumlulugunu bilsin önce. neyse olan oldu geçti bitti artık.:1closedeyes:

her iki taraftada eksiklikler var bana kalırsa..

öğretmenin tutumu

öğretmene karşı tutum

ben başkası olmadan yapamam önyargısı(ki bu birazda varolan imkan genişliğinden kaynaklı gibi görünüyor)

kendisindeki eksikliklere bakmak yani özeleştiri yapmak yerine başkalarında kusur aramak

tüm bunları birlikte ele almak lazım diye düşünüyorum..

kişi istemeden kimse onu zorla istetemez..

keskin sirke küpüne zarar...

iş bende bitiyor ama anlatanın buyuk payı var.benim temelim yok ki konuları anlayayım.okulda hocalar başından salıyorlar devlet işi,nasılsa dersanede ögrenirler diyorlar.dersanede de nasılsa okulda ögrenirler deyip o düşünceyle formulu yazıp anlatmadan geçiyorlar.ilkokuldan beri böyle oldu bu.ben denklem çözmeyi daha lise 1 de ögrendim.
ozaman sizin mantıgınızla gidersek,o zaman hiç okul diye bir şey olmasın,herkes kitaplardan okusun.madem anlatanda bitmiyor..siz belki anlıyorsunuzdur temeliniz vardır ama ben anlamıyorum bukadar.
işi hakkıyla yapan öğretmen lazım.beni burda yerden yere vurmanızı da kınıyorum.aynı şekilde öğretmenleri,devleti de kınıyorum.herkes kapitalizmin peşinde sürüklenmiş gidiyor.bunları gördükçe istek tabi ki kalmıyor.her şey para değil.

buldum buldum.ya bulmak kolay aslında ama işte bu işi hakkıyla yapan kişi bulmak zor.bakalım zamanla görücez ne kadar yeterli olacak..

evet haklısın, sen süpersin, harikasın
ama gel gör ki kimse işini iyi yapmıyor.
hele bu devletteki öğretmenler!
ders bile anlatmıyorlar.
sınıfta gazete okuyorlar, hatta derste iskambil falı bakanlar bile var!
nasılsa devlet işi.
bu devletteki öğretmenler zaten senin gibi muhteşem öğrencilerle ilgilenseler
memlekette okumayan kalmaz.
ama işini hakkıyla yapan bulmak zor işte!

Son düzenleme:
Arkadasim sen ozel ogretmenlerinden senin beynini acip bilgiyi bosaltalarini filan mi bekliyorsun? Sen kendin cabalamazsan hocalarin kendini de yirtsa faydasi olmaz. Hicbir hoca ogrencinin pesinden kosmaz, ogrenci hocayi yakalar, sorar.
Nasil olduysa memleketin butun is bilmez, ilgisiz okul ve ozel hocalari da sana denk gelmis, enteresan. Masallah kendinde de zerre kadar suc bulmamissin ya, o da guzel. Birkac sayfa once zekanin normalin ustunde oldugunu yazmissin, kusura bakma ama cok zeki bir insana ait gibi gorunmuyor yazdiklarin.
Yukaridaki arkadaslara katiliyorum, aklin yolu bir. Bence bosver madem, sana 500 tane hoca da gelse yaranamaz. Seni boyle elestirmek istemezdim ama sen de insana boyle dedirtiyorsun artik. Yazdiklarindan en son su sonucu cikariyorum, aci ama gercek fikrim bu. Senin sinava calismaya niyetin yok, sen de biliyorsun ya, bunu birinin ustune yigmaya calisiyorsun, iste hocalarda is yok, devlette is yok falan filan.. Psikolojide savunma mekanizmalaridir bunlar.
Hepimiz bu yollardan gectik. Universitede hemsirelik okuyorum ben ve bu bolume yanlislikla girmedim. Hocalarimin da hepsi 4-4 luk degildi. Yeri geldi, hocam anlatamadigindan kitapta anlamak icin ayni yeri 10 defa okudum gik demeden. Bunu gercekten sinav kazanmaya niyeti olan herkes yapmistir. Neyse, yine de kolay gelsin.

evet haklısın, sen süpersin, harikasın
ama gel gör ki kimse işini iyi yapmıyor.
hele bu devletteki öğretmenler!
ders bile anlatmıyorlar.
sınıfta gazete okuyorlar, hatta derste iskambil falı bakanlar bile var!
nasılsa devlet işi.
bu devletteki öğretmenler zaten senin gibi muhteşem öğrencilerle ilgilenseler
memlekette okumayan kalmaz.
ama işini hakkıyla yapan bulmak zor işte!

Arkadasim kinayemi yaptin ciddi mi soyledin tam anlamadim.
Ama soylediklerini birebir yasamis biriyim yazmadan duramdim.
lisede fen hocamiz her ders olmasada 2 derste bir aksatmadan gazete okurdu.
o zaman sevinirdik ders yapmayacagiz diye. cocukluk iste
simdi anliyoruz , o hocanin (ki ona hoca bile demek bence yanlis) aldigi maasi ben helal
etmiyorum.

bu arada maix ozeline yollayacagim Nejdet hocanin sitesini ,
siteyi bir incele orda videolar var anlatim seklinede bakma sansin olur
eminim cok begeneceksin. nasil ulasacagin da var hocaya
cok yol kat edersin bence o hocayla ben cok memnunum.
basarilar

Maix ne zaman görsem burdasın...
Ne arada ders çalışıyorsun ki zaten?
Ayrıca neden dersaneye gitmiyorsun?
Orda derslerden sonra da öğretmenlerle tek olarak çalışabilme imkanı veriyorlar zaten...
Neden dersane istemiyorum diye diretiyorsun anlamış değilim..
Nedenini geçmiş sayfalarda yazdınmı onuda bilmiyorum okumadım...
Bence daha fazla geç kalmadan git dersaneye yazıl bak 6 ayın kaldı.
Bu gidişle evet kazanamıcaksın yoksa bi yeri.

Arkadasim kinayemi yaptin ciddi mi soyledin tam anlamadim.
Ama soylediklerini birebir yasamis biriyim yazmadan duramdim.
lisede fen hocamiz her ders olmasada 2 derste bir aksatmadan gazete okurdu.
o zaman sevinirdik ders yapmayacagiz diye. cocukluk iste
simdi anliyoruz , o hocanin (ki ona hoca bile demek bence yanlis) aldigi maasi ben helal
etmiyorum.

bu arada maix ozeline yollayacagim Nejdet hocanin sitesini ,
siteyi bir incele orda videolar var anlatim seklinede bakma sansin olur
eminim cok begeneceksin. nasil ulasacagin da var hocaya
cok yol kat edersin bence o hocayla ben cok memnunum.
basarilar

her yerde vardı öyle hocalar elbette. bizim okulda da vardı.biz de bazen sevinirdik ders yapmayınca kaydirigubbakcemile3 ama bir elin parmaklarını geçmezdi sayısı. özel öğretmenlere gelince, ben hiç işini savsaklayanına denk gelmedim. çünkü öğrenci ve velisi ondan memnun kalmazsa, bunu etrafına söyler ve hocanın iş kaybı olur. maaşlı yapmıyor bu işi, öğrenci sayısına bağlı. ne kadar öğrenci o kadar kazanç...

Arkadasim sen ozel ogretmenlerinden senin beynini acip bilgiyi bosaltalarini filan mi bekliyorsun? Sen kendin cabalamazsan hocalarin kendini de yirtsa faydasi olmaz. Hicbir hoca ogrencinin pesinden kosmaz, ogrenci hocayi yakalar, sorar.
Nasil olduysa memleketin butun is bilmez, ilgisiz okul ve ozel hocalari da sana denk gelmis, enteresan. Masallah kendinde de zerre kadar suc bulmamissin ya, o da guzel. Birkac sayfa once zekanin normalin ustunde oldugunu yazmissin, kusura bakma ama cok zeki bir insana ait gibi gorunmuyor yazdiklarin.
Yukaridaki arkadaslara katiliyorum, aklin yolu bir. Bence bosver madem, sana 500 tane hoca da gelse yaranamaz. Seni boyle elestirmek istemezdim ama sen de insana boyle dedirtiyorsun artik. Yazdiklarindan en son su sonucu cikariyorum, aci ama gercek fikrim bu. Senin sinava calismaya niyetin yok, sen de biliyorsun ya, bunu birinin ustune yigmaya calisiyorsun, iste hocalarda is yok, devlette is yok falan filan.. Psikolojide savunma mekanizmalaridir bunlar.
Hepimiz bu yollardan gectik. Universitede hemsirelik okuyorum ben ve bu bolume yanlislikla girmedim. Hocalarimin da hepsi 4-4 luk degildi. Yeri geldi, hocam anlatamadigindan kitapta anlamak icin ayni yeri 10 defa okudum gik demeden. Bunu gercekten sinav kazanmaya niyeti olan herkes yapmistir. Neyse, yine de kolay gelsin.
Öğretmenlerden dikkatli ve düzenli bir şekilde anlatmalarını bekliyorum.
Ve buraya yazış amacım öğretmenleri yermek kınamak değildi.Bunu da siz yaptırttınız.Madem ben size kendimi eleştirttiriyormuşum,bunu da siz yaptırttınız.KOnuda saptırdınız.Ben burada hocanın BANA HABER VERMEDEN dersi bırakmasından duyduğum üzüntüyü yazdım.Paylaştım.

her yerde vardı öyle hocalar elbette. bizim okulda da vardı.biz de bazen sevinirdik ders yapmayınca kaydirigubbakcemile3 ama bir elin parmaklarını geçmezdi sayısı. özel öğretmenlere gelince, ben hiç işini savsaklayanına denk gelmedim. çünkü öğrenci ve velisi ondan memnun kalmazsa, bunu etrafına söyler ve hocanın iş kaybı olur. maaşlı yapmıyor bu işi, öğrenci sayısına bağlı. ne kadar öğrenci o kadar kazanç...

Tamam,ben de bunu savunuyorum işte.

Maix ne zaman görsem burdasın...
Ne arada ders çalışıyorsun ki zaten?
Ayrıca neden dersaneye gitmiyorsun?
Orda derslerden sonra da öğretmenlerle tek olarak çalışabilme imkanı veriyorlar zaten...
Neden dersane istemiyorum diye diretiyorsun anlamış değilim..
Nedenini geçmiş sayfalarda yazdınmı onuda bilmiyorum okumadım...
Bence daha fazla geç kalmadan git dersaneye yazıl bak 6 ayın kaldı.
Bu gidişle evet kazanamıcaksın yoksa bi yeri.

Ne zaman görsen burda olabilirim,bu herzaman burada olduğum anlamına gelmez.
Ders elbet çalışıyorum,bildiğim yapabildiğim konuları.
Dersaneye gitmiyorum çünkü yolda vakit geçirmek,sonra orada arkadaşlara takılıp gezmek var.Böyle zaman kaybım olmasını istemiyorum.Ve özel ders daha iyi tabi ki.Bu bilinen bir gerçek.Ve dersanede güzel anlatmıyorlar.Ve 8.sınıfta gittiğim dersane benim bütün dersanelerden soğumama yol açtı.Daha fazla ayrıntı veremiyorum.

Back
X