Sınavı kazanamayacağım,ortada kaldım.

maixcim bence sen dersanede güzel anlatmıolar die kendini şartamışsın...
sana şansız bi iki olay olmuş olabilir ama hepsi öle dğeilki,çok iyi dersaneler,2 3 kişilik sınıflar olanlar var...
ama senin böle biri olmadan yapamıorm anlamıorm güdülmem gerek tarzındaki düşüncenin sana hiç bi faydası olmaz çünkü öss hocdan çok bireysel çalışma gerektirirki senin şimdiye konuları bitirmiş,bireysel test çözüo olman gerekirdi...
zeka seviyem yüksek diosun,dersanelerin özel sınıfları olur onlara alınabilirsin 2 3 kişilik benim öleydi mesela..ızmirde de vardır mutlak bu tür dersaneler...
Öğretmen bi ders için evet çok önemli ama senin bireysel çaban daha önemli...sen önece kafandaki bir olmadan çalışamam olayını atman lazım,şimdi öle dersen üni.de napıcaksın...

evet ama karşımdaki hevesimi kırdı bikere. neyse kii yeni hocam geldi hoş geldii 3 yıldır anlamadığım konuyu yeni anladım valla :)) inşallah ötekilere dönmez bu da.

işte oyuzden dersaneye gitmiyorum ya..anlatmadıkları için.
hem her insan aynı değildir anlama kapasiteleri farklıdır bunu göz önüne alarak yorum yap

biraz araştırmacı ol ve anlamaya çalış.bende süper zeka değilim..ayrıca sende istek yok.birilerinin sürekli seni dürtmesi lazım.bu da bir neden tabi..istekli olursan her zaman her konuda birilerine ihtiyacın olmaz,kendi işini kendin halledebilirsin.ben bunu yazrken süper zeka olduğumu kastetmedim ,anlatmak istemedim.üniv ye gittiğinde ne yapacaksın merak ediyorum..

evet haklısın, sen süpersin, harikasın
ama gel gör ki kimse işini iyi yapmıyor.
hele bu devletteki öğretmenler!
ders bile anlatmıyorlar.
sınıfta gazete okuyorlar, hatta derste iskambil falı bakanlar bile var!
nasılsa devlet işi.
bu devletteki öğretmenler zaten senin gibi muhteşem öğrencilerle ilgilenseler
memlekette okumayan kalmaz.
ama işini hakkıyla yapan bulmak zor işte!

Aman Allahım işte bu:lepi:çok güzel bir anlatım ama kimseye ulaşmamış malesef sayın hocam!evet bu ülkedeki bütün öğrenciler şahane,olağanüstü,hepsinden birer einstein çıkabilir ama malesef beceriksiz öğretmenleri keşfetmiyor çocukları!!!!
boşver uğraşma hocam,bu derdi senden benden başkası anlamaz...herkes haklı,bütün öğrenciler,bütün veliler ama bir tek sen ve ben haksızız gördüğün gibi...

hep hocaya kızmışsınız ama ben de bi öğrenciye matematik dersi veriyordum aynı konuyu tekrar tekrar anlatırdım ve eğer bu konuyu pekiştirici soru çözmezsen öğrenemezsin diyordum.Ben de zaman zaman ödevlerini yapması için sıkıştırıyordum yoksa öğrenciler kendi hallerinde yapmazlar.Bir öğretmenin sizi ödev yapmanız için zorlaması bana çok normal geldi.Öğrenci olarak kendi hatalarınızı da gözden geçirin lütfen...
kimi zaman öğretmenleri özellikle özel ders öğrencileri kendi köleleri zannediyor,hatta bir arkadaşım vardı özel ders verdiği öğrencisi sırtını dönüyormuştu,bu çook saygısızca bir şey.
Öğretmenlik hiç kolay bir meslek değil,heleki böyle saçma sapan kaprisli öğrenciler insanı mesleğinden soğutur...

bence bu,öğrencilerin tutumu yani,
öğretmenlerin böyle davranmasına,soğumasına neden değil,öğretmenlerin böyle davranmasının sonucu bence.

şimdiki nesil çok bencil çünkü ailesi tarafından çok şımartılıyor.Doyumsuz bi nesil yetişiyor, yapmaları gereken sadece ders çalışmak onu da beceremeyince aileye,öğretmene,okula çamur atıyorlar...

Ne zaman görsen burda olabilirim,bu herzaman burada olduğum anlamına gelmez.
Ders elbet çalışıyorum,bildiğim yapabildiğim konuları.
Dersaneye gitmiyorum çünkü yolda vakit geçirmek,sonra orada arkadaşlara takılıp gezmek var.Böyle zaman kaybım olmasını istemiyorum.Ve özel ders daha iyi tabi ki.Bu bilinen bir gerçek.Ve dersanede güzel anlatmıyorlar.Ve 8.sınıfta gittiğim dersane benim bütün dersanelerden soğumama yol açtı.Daha fazla ayrıntı veremiyorum.

dikkate alırmısın bilmiyorum tabi sen daha iyi biliyorsun ama bence bildiğinden ziyade bilmediğin konularda çalış..bildiklerinden de örnek çöz.
kimse kolundan tutup zorla gezelim demez..
ben de gittim dershaneye lise sonda arkadaşlarım cafeye giderdi dershane çıkışı ben eve gelirdim..çok şükür kendi aklım var kendime malikim yani..
son olarak;
güzelim kendini kandırma boşuna...
senin hoşuna gidiyor giyinmek süslenmek...işine geliyor..
buradasın çoğu zaman fotograf ekliyorsun yorum yapıyorsun yılbaşı için kafa yorcağan kadar anlamadığı konulara kafa yor...
evet öğretmenlerin motive edici yanları vardır bazı insanlar iteklenmek ister ama kendi suçun olacak olan başarısızlığı başkasına yükleme,bişeyi yaıyorsun arkasında dur eğer kazanamazsan çalışmadım internette takıldım kazanamadım demeyti bil ve bundan ders çıkar...bahanelerin arkasına gizlenme...kendini kandırırsın bir de belki aileni....

evet tabi ki haklısın,ben tabi ki bildiğimi çözüyorum bilmediğimi hocaya bırakıyorum.
ama hocanın buradaki tutumu,şunu oku bunu oku ,aradan çıksın oluyor. ben kendim anlamadıklarımı ondan alacağım ki.fazla yük olsun istemiyor kendine. ve evet,her kadında vardır güzellik,süslenmek isteği.ne var ki bunda.çok doğal.

güzellik süslenmek isteği vardır tabi ama herşey zamanında...
şimdi giyinmek süslenmek daha cazip gelir ama yaşıtların üni okurken sen evde oturuyor olursan o giyinme süslenme hiç zevk vermez adama yani en azından bana öyle olurdu sanırım...her ikiside ancak üniversitede olur şuanda birine birine ağırlık vermek zorundasın her ikisini idame ettirmeyi herkes başaramaz..şimdi biraz sıkıntı çek 7 ay sonra rahat edersin sınavın ii geçerse

sanırım öss ye gireceksin.. dersaneye gıtmeden özel ders almadan da başarılabılır bu sınav bunu söylemek ıstedım. matematiğim çok kötüydü diğer derslerim de çok çok iyi değıldı ama tek yaptığım günde 100 soru da çözsem anlayarak çözüyordum, 5 soru da çözsem aynı şeyi yapıyordum.
2000 soru çözdün diye öğrendım dersen olmuyor bazen.
önemli olan doğrularını değıl yanlışlarını öğrenmek.

konudan saptım ama sadece bunu söylemek istedim. Nereyi yanlış yapmışım diye bak. 30 sorudan 25 doğru yapmışım diye değıl. eğer o yanlış yaptığın soruları tekrar incelersen 2000 soruya bedeldir onlar ;)

başarılar dilerim...

7 ay sonraki başlığı tahmin edebiliyorum..
Sınavda ipuanım düşük geldi stediğim yer olmuyor,o kdr özel hocadan ders aldım hepsi boşuna zamanımı çaldı hepsinden nefret ediyorum bunalımdayım imdat!!!

kızlar bende i.h.l mezunu 99 senesinden.bu yıl tekrar start dedim.matematikten özel hoca olmaz diodm hiç anlamam diodm valla anlıorm konuları ama sorulara gelince sanki hiç konuları görmemişim gibi gelio.evde hazırlanıorm ben.malum sözeli çalışa çalışa fethettik artık:dance: amam hep başarııszlık olunca artık öle düşünüyo insan hep:çok üzgünüm:

7 ay sonraki başlığı tahmin edebiliyorum..
Sınavda ipuanım düşük geldi stediğim yer olmuyor,o kdr özel hocadan ders aldım hepsi boşuna zamanımı çaldı hepsinden nefret ediyorum bunalımdayım imdat!!!

ne yazık ki yanlış tahmin canım :olmaz:
en başta senin kadar umutsuz ve olumsuz değilim turkbayragi

Siz niye kzın üzerine gidiyosunuzki bukadar?
Yardım etmeiz için açmış bu konuyu ...
ılk başta morali bozukmuş ümitsizliğe düşmüş ama şmdi yeniden moral bulmuş...
Destek olmuyosunuz bari köstek olmayın...
Yorum yapın tabikide yorumlarınız önemli olduğu için yazmış buraya ama dalga geçerek değil moral vererek yazın yorumlarınız...

Back
X