• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıf öğretmenliği seçmek mantıklı mi

mavimavi33

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
498
727
103
Merhabalar,
Malum bu hafta yks vardı. Benim kızım da girdi. Aşağı yukari puanına göre alanlara baktık. Sınıf öğretmenliği hiç aklımızda yoktu. Atanabilir mi, şu an sistem değişti. Öğretmenlik okumak mantıklı mi. Eşit ağırlıkta seçecek meslek kısıtlı.

Yeni atama sürecinde kpss ye bir de AGS eklendi. Yani öğretmen adayları dört yıllık lisans eğitiminden sonra öğretmen akademilerine girmek için bir sınava girecekler. Kazananlar bir yıl da bu akademide eğitim alacak. Bu akademiyi başarıyla tamamlayanlar puan esasıyla atanacak, üç yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçecekler. Şimdilik sistem bu şekilde. Ha tabii milli eğitimde her an her şey değişebilir ama şu anda böyle. Tavsiyem son beş yılda kpps ye giren sınıf öğretmeni ve sınıf öğretmenliği atama kontenjanlarını araştırmanız. Bir de tabii şu anda mezun olup da atama bekleten kaç sınıf öğretmeni var? Bu bilgilere göre karar vermeniz daha iyi olabilir.

Öğretmenliğe gerçekten ilgisi varsa okusun derim öbür türlü zaman kaybı olur sınıf öğretmenliğinde durum nasıl bilmiyorum ama çoğu branşta atamalar çok az kendim de coğrafya öğretmeni olmak istiyorum ama ileriki yıllarda umarım artar atama sayıları

Yeni atama sürecinde kpss ye bir de AGS eklendi. Yani öğretmen adayları dört yıllık lisans eğitiminden sonra öğretmen akademilerine girmek için bir sınava girecekler. Kazananlar bir yıl da bu akademide eğitim alacak. Bu akademiyi başarıyla tamamlayanlar puan esasıyla atanacak, üç yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçecekler. Şimdilik sistem bu şekilde. Ha tabii milli eğitimde her an her şey değişebilir ama şu anda böyle. Tavsiyem son beş yılda kpps ye giren sınıf öğretmeni ve sınıf öğretmenliği atama kontenjanlarını araştırmanız. Bir de tabii şu anda mezun olup da atama bekleten kaç sınıf öğretmeni var? Bu bilgilere göre karar vermeniz daha iyi olabilir.
Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim hiç bir fikrim yok. Birde akademiye girmeye hak kazananlar eğitim sonunda kesin ataması yapılmayacak mi.

Çok özür dilerim sözüm tabi ki size değil ama “yok devenin bale pabucu” demek istiyorum. Bu nasıl bir saçma sistem.. gençler öğretmenlik seçmesin de atanamayan öğretmen sorunu kendiliğinden kalksın diye böyle saçmasapan bir şey getirdiler herhalde.. 18 yaşında üniversiteye başlayan biri akademi zart zırt derken 30 yaşından önce istediği şehirde öğretmenlik yapamayacak herhalde o yaştan sonra alacağı para da asgari ücretin anca 2 katı olacak. Kesinlikle değmez

Bu bilgilere nasıl ulaşabilirim hiç bir fikrim yok. Birde akademiye girmeye hak kazananlar eğitim sonunda kesin ataması yapılmayacak mi.
Bu bilgilere google’dan ya da chatgpt’den ulaşabilirsiniz. Akademinin sonunda bir sınav mı olacak yoksa not sistemiyle mi değerlendirme yapılacak bilmiyorum ama yönetmelikte “akademiyi başarıyla tamamlayanların ataması yapılır.” gibi bir ifade vardı. Demek ki herkes başarılı olamayacak ve herkesi atamayacaklar. Bir de bi yanlış bilgi vermişim akademi eğitim fakültesi mezunları için bir yıl değil, üç dönemmiş. Yani bir buçuk yıl.

Çok özür dilerim sözüm tabi ki size değil ama “yok devenin bale pabucu” demek istiyorum. Bu nasıl bir saçma sistem.. gençler öğretmenlik seçmesin de atanamayan öğretmen sorunu kendiliğinden kalksın diye böyle saçmasapan bir şey getirdiler herhalde.. 18 yaşında üniversiteye başlayan biri akademi zart zırt derken 30 yaşından önce istediği şehirde öğretmenlik yapamayacak herhalde o yaştan sonra alacağı para da asgari ücretin anca 2 katı olacak. Kesinlikle değmez
Ben de tam olarak amacın bu olduğunu düşünüyorum. Kimse öğretmen olmak istemezse atanamayan öğretmen sorunu da kendiliğinden ve zamanla çözülür diye umuyorlar.

Merhabalar,
Malum bu hafta yks vardı. Benim kızım da girdi. Aşağı yukari puanına göre alanlara baktık. Sınıf öğretmenliği hiç aklımızda yoktu. Atanabilir mi, şu an sistem değişti. Öğretmenlik okumak mantıklı mi. Eşit ağırlıkta seçecek meslek kısıtlı.
Ben olsam havacılık yönetimi okuturdum. Havacılık inanılmaz hızlı gelişen bir sektör. Sonrasında kulede çalışabilir ki maaşları oldukça yüksek. İlgisi varsa araştırın derim.

2 yıllık alımı çok önlisans okusun ama her meslekte atanmak zor işsizlik var. Benim şimdi gibi aklım olsa öğretmen olmayı isterdim valla annem öğretmen illa birileri atanıyor. Tatili bol saati az performans kaygısı yok benim zamanımda atanmak daha da kolaydı

Son düzenleme:
Merhabalar,
Bir kez daha dünyaya gelseydim asla öğretmenlik secmzdm sevmedgmden değil itibarı yerlere düştü malsf. Atanamazsn eğer asgari ücret vermek istiyorlar.
Şimdi atanmak da aşırı zor emekli olan kadar alacklarmis başka bölüm secsn

İşimi çok severek yapıyorum. Öğretmen olmasam ne olurdum diye kendime sorduğumda bir cevabım bile yok ama bugün bu şartlarda çocuğum olsa eğitim fakültesine gitmesini istemezdim. En iyi ihtimalle 5,5 yıl süren bir lisans+akademi hayatının ardından bir belirsizlik ve kaygı sürecine düşmesi çok olası olurdu çünkü. Bir de şunu düşünün: söz gelimi bir mühendis dil öğrendiği sürece dünyanın her yerinde mühendistir ama benim diplomamın ülke sınırları dışında hiçbir işlevselliği yok. Uzun vadeli ve vizyonlu düşünmenizi öneririm.

Ben olsam havacılık yönetimi okuturdum. Havacılık inanılmaz hızlı gelişen bir sektör. Sonrasında kulede çalışabilir ki maaşları oldukça yüksek. İlgisi varsa araştırın derim.
Evet bu bölümde aklımizda, yani hangi bölüme yönelsek ya işsiz kalırsa korkusu sarıyor insanı.

İşimi çok severek yapıyorum. Öğretmen olmasam ne olurdum diye kendime sorduğumda bir cevabım bile yok ama bugün bu şartlarda çocuğum olsa eğitim fakültesine gitmesini istemezdim. En iyi ihtimalle 5,5 yıl süren bir lisans+akademi hayatının ardından bir belirsizlik ve kaygı sürecine düşmesi çok olası olurdu çünkü. Bir de şunu düşünün: söz gelimi bir mühendis dil öğrendiği sürece dünyanın her yerinde mühendistir ama benim diplomamın ülke sınırları dışında hiçbir işlevselliği yok. Uzun vadeli ve vizyonlu düşünmenizi öneririm.
Söylediğiniz çok mantıklı 👍🏻

Bunu daha cok ilgisine gore secmesi mantikli. Mesela ben asla ogretmenlik yapmak istemezdim o yuksek sese tahammulum yok hele ki sinif ogretmenligi.. bu bolum ozelinde ilgisi var mi muhakkak iyi dusunsun kiziniz

Merhabalar,
Akrabam ilköğretim matematik öğretmenliği okudu. Başladığında alımlar çok iyiydi. Bu sene mezun oldu ve sadece 174 alıyorlar. Öğrenciyken açıköğretim tıbbi sekreterlik okudu ve geçen yıl atandı. Ben de öğretmenim. Bir kadın olarak öğretmenliğin avantajları da var. Mesai saatleri daha uygun, tatilleri fazla, çocuk büyütürken daha avantajlı vb. Ama ataması ve maaşı iki yıllık sağlık bölümlerine göre daha zor.

Back
X