• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıf öğretmenliği seçmek mantıklı mi

Sağlıkla ilgili bölümleri tercih edebiliyorsa onları okuması daha mantıklı

Öğretmen atamaları çok zor ve kızınız 4 sene daha okuyacak daha da zorlaşacak.

Tarih öğretmeni arkadaşım ancak depremden sonra oluşan açık sayesinde atanabildi🙁

Sınıf öğretmenliğinin atamaları çok yüksek puandan alınıyordu hala öyle mi bilmiyorum.

Merhabalar,
Malum bu hafta yks vardı. Benim kızım da girdi. Aşağı yukari puanına göre alanlara baktık. Sınıf öğretmenliği hiç aklımızda yoktu. Atanabilir mi, şu an sistem değişti. Öğretmenlik okumak mantıklı mi. Eşit ağırlıkta seçecek meslek kısıtlı.
Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum 2020de mezun oldum. Muhasebecilik yapıyorum🤷🏻‍♀️ özel eğitim öğretmenliğine bir bakın isterseniz ben mezun olduğumda Türkiye de 10 üniversite de bölüm vardı sadece ataması kolaydı şuan nasıl bilmiyorum

En cok atanan ogretmenlik sinif ogretnenligi kontenjanalara bakabilirsiniz sayinin 4te 1i, 5te 1i yani cougunlugu hep sınıfçılara olur...ama hayali degilse yazmasin mesela hukuk istiyorsa ona odaklansin yoksa hep pisman olur hep icinde kalir emin olun bu yil sinif ogretmenligi kazanan biri seneye hedefine daha da yaklasir en en kotu ihtimalle yine ogretmenligi kazanir

Bazi arkadaslar yanlis biliyor ben sinif öğretmeniyim..atamasi en fazla olan ogretmenlik hatta son 10 yila falan bakin..bende yapay zekadan gonderdim size..bi ogretmenlik tercih ediliyorsa ve atama sayisi onemliyse bu sinif ogretmenligi olmali...bi tarihle yada branslardan herhangi biriyle kiyaslanamaz atama sayisi ek olarak benim tavsiyem kendi istiyor mu yapabilir mi iyi karar vermeli...bizim bi hocamiz durumu hep şöyle aciklardi yillar gecsede sinif ogretmeni cok atanacak çünkü sistem 4+4+4...llk asama ilkokulda 4 sinif var ogretmenleri sadece sinif ogretmeni cok az brans var..ama orta okul lisede cok fazla brans var..emeklilere gore ogretmen atamasi yapiliyor..her yil hepsinden dogru orantili emekli yeni okul acilmasi vs olsa bile atanacak diyelim 120 kisiden 40i ilkokul 40i orta okul 40i lise olur...orta okulda ve lisedeki 40ar kişi yine branslara dagitilir..bi tarihe 50 kisiden belki 2 düser ama ilkokula verilen kontenjanin 40ida sinifci olur

Eklentiler

• Screenshot_20250623-100905_ChatGPT.webp
    Screenshot_20250623-100905_ChatGPT.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 2
Bazi arkadaslar yanlis biliyor ben sinif öğretmeniyim..atamasi en fazla olan ogretmenlik hatta son 10 yila falan bakin..bende yapay zekadan gonderdim size..bi ogretmenlik tercih ediliyorsa ve atama sayisi onemliyse bu sinif ogretmenligi olmali...bi tarihle yada branslardan herhangi biriyle kiyaslanamaz atama sayisi ek olarak benim tavsiyem kendi istiyor mu yapabilir mi iyi karar vermeli...bizim bi hocamiz durumu hep şöyle aciklardi yillar gecsede sinif ogretmeni cok atanacak çünkü sistem 4+4+4...llk asama ilkokulda 4 sinif var ogretmenleri sadece sinif ogretmeni cok az brans var..ama orta okul lisede cok fazla brans var..emeklilere gore ogretmen atamasi yapiliyor..her yil hepsinden dogru orantili emekli yeni okul acilmasi vs olsa bile atanacak diyelim 120 kisiden 40i ilkokul 40i orta okul 40i lise olur...orta okulda ve lisedeki 40ar kişi yine branslara dagitilir..bi tarihe 50 kisiden belki 2 düser ama ilkokula verilen kontenjanin 40ida sinifci olur
Öğretmenlik ben hep yakıştırıyorum ama kendisi ben ömür boyu okula gidemem der hep🤦, istediği bir meslek de yok.Ben şunu olucam hayalim şu dediği hiç olmadı. Küçükken bebeklerine sınav yapar renkli kağıtlar yapıştırıp not verirdi. Siz devlettemisiniz
,kaç yıllık öğretmensiniz,hemen atandiniz mi. Bizim bir akrabanin kızı ilk senesinde atandı, Doğu görevini bitirip geldi.

Öğretmenlik ben hep yakıştırıyorum ama kendisi ben ömür boyu okula gidemem der hep🤦, istediği bir meslek de yok.Ben şunu olucam hayalim şu dediği hiç olmadı. Küçükken bebeklerine sınav yapar renkli kağıtlar yapıştırıp not verirdi. Siz devlettemisiniz
,kaç yıllık öğretmensiniz,hemen atandiniz mi. Bizim bir akrabanin kızı ilk senesinde atandı, Doğu görevini bitirip geldi.
Sistem 5arti 3tu eskiden bizim donemimiz bilirsiniz ben universite 2.siniftim o yil ilk defa 300 sinifci atandi 2012de bu soyledigim aaa dedim atama bitti kaldik daha da olmaz dediler sonra iste universiteden bi hocamiz dedi ki evet bu yil hem 4.sinif ogretmenleri hem 5.sinif ogretmenleri 1.sinifa donecek o yuzden acik yok gibi gorunuyor ama seneye duzelir gercekten de 2014te toplam 7.500 2015te toplam 7.500 sinifci atandi düşünün 5arti3ten 4arti 4e dustugu donemde bile bu kadar hizli toparladi kendi isterse hayaliyse yapabilirim derse bence bunlar cok daha onemli hepsine okeyse atama acisindan en kolayi sinif ogretmenligi...ben 10.yilimi bitirdim meslekte hemen atandim zaten kadroluyum devletteyim yani dogu gorevi yaptim evlendim

Back
X