sinifi susturamiyorum. agliycam

hocam hani demissiniz ya yolda kaygi duyacaginiz ogrenciye ogretmenlik yaptim diye onlara nasil egitim verdiniz ? nasil yaklasmak lazim. inanın öyle öğrencilerim var ki korkmuyor değilim

M Mervesevecen

Oyle sey olur mu? O 40 dakika sana ait ve sen ne istersen yaparsin.Gerekiyorsa dersle alakali video izletirsin;canin istiyorsa motivasyon icin cok alakasiz bir video.Izletecegin videolar seninle cocuklar arasinda bag kuracaksa ,dur sus 'la gececek 40dakikadan daha verimlidir.Derse isinma,dikkat cekme illa dersle alakali olacak degil yani.Youtube'da cok eglenceli videolar var.Tonguc akademiyi illaki biliyorsundur.Indir o videolari.Tekrar icin onlari izlet mesela.

hocam hani demissiniz ya yolda kaygi duyacaginiz ogrenciye ogretmenlik yaptim diye onlara nasil egitim verdiniz ? nasil yaklasmak lazim. inanın öyle öğrencilerim var ki korkmuyor değilim
Öğrencilerinden korkma tabii ki.Bu senin sınıftaki davranışlarına ve tavırlarına da yansır.Seni çok zorlayan öğrencilerinle ders dışında da sohbet et , onlara değerli olduklarını hissettirmen lazım.Ama yapmacık olmamalısın.Çocuklar bunu hemen anlar.Ben kantinden çay ısmarlardım mesela öyle çocuklara.Onları öyle bir tavlardım ki sınıfta korumam olmuşlardı nerdeyse. :) Aslında onlar da iyi kalpliler , sadece "Ben de burdayım hocam , beni de gör." demek istiyor çoğu o yaramazlıklarla.Dışarıda onlarla güzel diyalog kurmayı denemelisin.Çocuk evde ıslatılıp kemerle şiddet görüyor.Sınıfa geliyor öğretmen de gaddarca davranıyor.Bu çocuk hırçın ve asi olmasın da kim olsun? Çocukların dünyasına inmelisin.Öğretmenlik güzel bir meslek.Bir sürü şey yaşayacaksın acı tatlı günlerin olacak.Her gün okula mutlu gelmeye çalış.Okulu bir işyeri gibi görme.Bizim uğraştığımız şey madde değil.Canı kanı ruhu olan bir varlık.Buna göre davranmalısın.

Öğrencilerinden korkarsan bile - insansın korkabilirsin - bunu onlara sakın belli etme.Sınıfta biraz pokerface olmak gerekiyor bazen.

ne güzel yazdınız uygulamaya çalışacağım teşekkür ederim değerli hocam

Branşınız nedir hocam?

Akıl verenlerin bir çoğunun da öğretmen olmaması... yine çok traji komik bir konu

@Deniz445 daha da yazardım size de
@derin sularda hocamın yanında çok da terbiyemi bozmak istemiyorum.
saygı nasıl kazanılır, belki bir fikir verir size ama çok da sanmıyorum anlayabileceğinizi.
Seni engellemenin,saçma mesajlarınızı görmemenin bir yolu yokmu acaba.Zira seviye yerlerde... Allah karşılaştırmasın sizin gibilerle ne diyim

Allah senin gibilerle karşılaştırmasın saldırmadan yorum yapmayı beceremiyorsun.Esas senin derdin ne ? Herkes illa senin gibi düşünmek zorunda değil rahatsız etme beni.Saygıyı önce sen öğren sonra başkalarını öğretmeye kalkarsın.Seni çevrene sorsak kimbilir neler duyarız gelmiş burda akıl veriyorsun.Yazma artık bana

Son düzenleyen: Moderatör:
İpsiz sapsız çocukların ipsiz sapsız velileri gelmiş burada millete öğretmenlik öğretiyor...Önce anneliği öğreninde adam gibi çocuk yetiştirip okula gönderin...Öğretmene ders işletmemekte nedir Allah aşkına...Bir araştırma yapın çok biliyorsunuz ya dünyada kaç tane ülkede öğretmene sınıfda ders işletmeme gibi bir durum var...Sizin gibi cahiller ve sizin arkanızda duran oy avcısı sahte diplomalı hırsız siyasetcileriniz sayesinde dünyada her alanda yerlerde sürünüyoruz...Bir tane başarılı olduğumuz bir alan söyleyin istifa edeceğim söz...

Onların ki de can dışarıya çıkmak oynamak İstiyorlar doya doya... Sıraları kenara çekin 20 dakika da hepsini sporla oyunla pert edin maymunluk yapacak halleri kalmasın... Sonra sıraları onlara düzelttirin bismillah diyin derse başlayın. Evde 20 dk ne oynatacağınızı ne spor yaptıracağınızı iyice ayarlayın yaya kalmayın

Yorumları görünce sizinde enerjinizi atmaya ihtiyacınız olduğunu hissettim.. Siz de çocuklarla birlikte yapın spor oyun ve egzersizi

Merhaba ara yazışmalari okuyamadim ama ben de kendi uygulamami soyleyeyim belki yardimci olur... meslekte 7. Yilim . 5 ve 6. Siniflarin idaresi kolaydir ama 7 ve 8 e gelince ergenlik hormonlar asiri ozguven vs azıtıyorlar..birkac arkadas yazmis ki kendinizi ssevdirin diye ama sevme olayı biranda olmaz... not tehdidide ise yaramiyor malesef..benim yapim biraz hazircevap.. her lafa bI cevabim vardır. 7 ve 8 lerde de bu cok isime yariyor açıkçası . Biri bi taskinlik yapinca yapistiriyorum okkali bir soz susup kaliyorlar.. başka garipsiyorlar ama zamanla yapimi anliyor sipalar birlikte guluyoruz yine de kimse kendine laf gelsin istemedigi icin kendilerini kontrol edebiliyorlar

Konuşanı direkt müdüre gönderin bakın nasıl akıllanırlar. Nottan da bırakacağınızı söyleyin sınıf tekrarıyla korkutun bir güzel. Hatta müdürünüz de size yardımcı olsun bu konuda

İnşaAllah benim evladıma sizin gibi bir öğretmen nasip olmaz yazık yavrumun saçı çekilipte öğretmeni yapmadım derse koskoca insan yalanmı söylecek der ona inanırım.

Allahım sen koru böylelerinden

Size okulda bunu teorikte olsa öğretmiyorlar mi? Kendi başınıza yol bulmaya çalışmaniz çok saçma. 2 yaş grubu sınıfınız var ve eğer ikisi ile de problem yaşıyorsanız sizin bir şeyleri düzeltmemiz lazımdır. Çoğu zaman teoriyi pratiği dökmek zordur lakin genelde yaşadığımız problemler bununla ilgilidir. Size önerim üniversitede sınıf hakimiyeti için aldığınız bir dersiniz vs varsa onu açın tekrar okuyun çalışın.

müdüre gönderince akıllanmazlar tam tersi öğretmen bizimle baş edemiyor müdüre yolluyor olur.hem müdür bir iki öğüt verip gönderecek ne yapabilir? notla bırakırım sınıf tekrarı vs. bunlar tarih oldu artık. öğrenci yılda 60 gün devamsızlık yapıyor da kalmıyor her şey lafta.

Pardon nasıl şiddet olmuyor ogretmensiniz bide normallestirerek yazmaya calismissiniz düpedüz şiddet .ah seni onu benim çocuğuma yaparken gorcemki şiddetin tanımını ogrenirdin ozaman

Akıl verenlerin bir çoğunun da öğretmen olmaması... yine çok traji komik bir konu
Konuyu tam okumadım ama öyle olduğuna eminim
Bir öğretmenimiz vardı
Bizim ülkede bir öğretmenlerin işini bir fatih terimin işini herkes gözü kapalı yapar
Ama her ne hikmetse hiç biri bir saat sınıfa girip ders yaptırmamıştır
Hiç biri halı sahada yarım saat top oynamamıştır derdi

Güzel bir yazı okumuştum
Bizim eğitim sisteminde bütün okullar çok başarılı
Sınıfta kalan öğrenci çok nadir
okulun yarısı takdir teşekkürlü
Ama pisa testlerinde sonuncu oluyoruz

Her ne hikmetse hiç bir okulda disiplin sorunu yok
Okuldan atılan yüzde birlik bir kısım bile değil
Ama okulda bonzai kullanımından haraç kesmeye türlü türlü suç var

Önce bir kabul edelim sorunları sonra yine tüm suçu öğretmene yıkmaya devam edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…