- 30 Haziran 2018
- 188
- 159
- 33
- Konu Sahibi Mervesevecen
-
hocam hani demissiniz ya yolda kaygi duyacaginiz ogrenciye ogretmenlik yaptim diye onlara nasil egitim verdiniz ? nasil yaklasmak lazim. inanın öyle öğrencilerim var ki korkmuyor değilimBazı üyelerin yazdıklarını ağzı açık okudum , kendisi evde kendi kanından canından olan çocuğa sabredemeyen , çocuğunu evde sürekli yaramazlık yapmama baskısı yüzünden sıktığı için okulda yaramazlığın sınırlarını zorlayan öğrencilerin velileri , lütfen... Lütfen biraz empati yapınız.Konu sahibi arkadaş belli ki tecrübesiz , tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum yazmış.Öğretmen olandan çok olmayan üyeler yorum yazmış.Ben de öğretmenim ve benim de çok çok kötü gaddar öğretmenlerim oldu ama öğretmen düşmanı olmadım.
Şimdiki öğretmenler çok yetersiz görülüyor.Meslek hayatım boyunca öğrenci profili olarak çok farklı okullarda çalıştım.Sınıfta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum anlar bile olmuştur.Siz zannediyor musunuz ki öğrencilerin hepsi birer kanatsız melek.Öğretmeninin kalçasına bakıp sınıf içinde mastürbasyon yapan öğrenci biliyorum.Evde baskılanan çocuk okulda deliriyor.Dışarıda yanından geçerken kaygı duyacağınız çocuklara öğretmenlik yaptım , öyle söyleyeyim size.Ha çok güzel anılarım da oldu.Bizim çocuklarımızın geneli akıllı , terbiyeli , iyi kalpli çocuklardır.Azcık sevgiyle sizden iyisi yoktur emin olun.Ama tüm öğrenciler aynı değil.Hayatın gerçeklerinden uzak tavsiyeler vererek bu genç arkadaşımızı yetersiz hissettirmenizi doğru bulmadığımı belirtmek isterim.
Sınıf yönetimi teoriktir , sınıf ise dinamik bir yapıdır.Tüm eğitim sisteminin suçunu öğretmene yüklemek doğru bir yaklaşım değil.
Öğrencilerinden korkma tabii ki.Bu senin sınıftaki davranışlarına ve tavırlarına da yansır.Seni çok zorlayan öğrencilerinle ders dışında da sohbet et , onlara değerli olduklarını hissettirmen lazım.Ama yapmacık olmamalısın.Çocuklar bunu hemen anlar.Ben kantinden çay ısmarlardım mesela öyle çocuklara.Onları öyle bir tavlardım ki sınıfta korumam olmuşlardı nerdeyse. :) Aslında onlar da iyi kalpliler , sadece "Ben de burdayım hocam , beni de gör." demek istiyor çoğu o yaramazlıklarla.Dışarıda onlarla güzel diyalog kurmayı denemelisin.Çocuk evde ıslatılıp kemerle şiddet görüyor.Sınıfa geliyor öğretmen de gaddarca davranıyor.Bu çocuk hırçın ve asi olmasın da kim olsun? Çocukların dünyasına inmelisin.Öğretmenlik güzel bir meslek.Bir sürü şey yaşayacaksın acı tatlı günlerin olacak.Her gün okula mutlu gelmeye çalış.Okulu bir işyeri gibi görme.Bizim uğraştığımız şey madde değil.Canı kanı ruhu olan bir varlık.Buna göre davranmalısın.hocam hani demissiniz ya yolda kaygi duyacaginiz ogrenciye ogretmenlik yaptim diye onlara nasil egitim verdiniz ? nasil yaklasmak lazim. inanın öyle öğrencilerim var ki korkmuyor değilim
ne güzel yazdınız uygulamaya çalışacağım teşekkür ederim değerli hocamÖğrencilerinden korkma tabii ki.Bu senin sınıftaki davranışlarına ve tavırlarına da yansır.Seni çok zorlayan öğrencilerinle ders dışında da sohbet et , onlara değerli olduklarını hissettirmen lazım.Ama yapmacık olmamalısın.Çocuklar bunu hemen anlar.Ben kantinden çay ısmarlardım mesela öyle çocuklara.Onları öyle bir tavlardım ki sınıfta korumam olmuşlardı nerdeyse. :) Aslında onlar da iyi kalpliler , sadece "Ben de burdayım hocam , beni de gör." demek istiyor çoğu o yaramazlıklarla.Dışarıda onlarla güzel diyalog kurmayı denemelisin.Çocuk evde ıslatılıp kemerle şiddet görüyor.Sınıfa geliyor öğretmen de gaddarca davranıyor.Bu çocuk hırçın ve asi olmasın da kim olsun? Çocukların dünyasına inmelisin.Öğretmenlik güzel bir meslek.Bir sürü şey yaşayacaksın acı tatlı günlerin olacak.Her gün okula mutlu gelmeye çalış.Okulu bir işyeri gibi görme.Bizim uğraştığımız şey madde değil.Canı kanı ruhu olan bir varlık.Buna göre davranmalısın.
Öğrencilerinden korkarsan bile - insansın korkabilirsin - bunu onlara sakın belli etme.Sınıfta biraz pokerface olmak gerekiyor bazen.
Branşınız nedir hocam?Kendi uyguladigim yontemi yazayim,isinize yarayabilir. Haftada 40 saat brans dersine girmistim.Basvurumu yaptigim hafta il milli egitimden telefon geldi. Kisaca 8. sinif ogretmenlerini bunaltmis,ben bu paraya calismam diyip gitmis eski ogretmen. Anliyacaginiz uzere cocuklar hababam sinifi gibi bir de kadrolu ogretmenleri uzun sure olmamis. Mudur yardimcisi ilk ders kendisinin de sinifta hazir olacagini soylediginde,hocam onlardan korktugumu dusunurler bastan kaybederim dedim. Peki,ama sinif kapisi acik kalsin, koridorda dolasacagim dedi. Sinifa girdigimde ilk dikkatimi ceken boncuk boncuk merakla bakan gozlerdi. Yanilmislardi,bu cocuklar serseri degildi. Ama iste amasi var. Hep kotu sinif oldugu soylenmis,illalah ettirmisler. Koridorda mudur yardimcisinin ayyakabisinin sesi duyulmadiginda onlara dersi dinlemek isteyen on siralara,istemeyen arkaya gecsin yatsin uyusun dedim.Once sasirdilar,sonra elebasi olarak adlandirilan bir erkek ogrenci eee sinavda ne olacak dedi.Siz sessiz durun,dinlemek isteyene satasmayin o kismi da bana birakin dedim.Dediklerimi yaptim onlar da kurala uydular.Sessiz durduklari ve ben surekli tekrar yaptigim icin ogrenmislerdi farkinda olmadan. Ilk sinavda en dusuk not 80 di. Hic bir zaman onlari kirmadim, hele ki kotu soz aksine onore ettim.En son mutlu bir sekilde mezun ettik. Ama dedigim gibi serseri degildi o cocuklar. Sadece birine surekli aptal ise yaramaz derseniz o da size hircin ve kotu davranir. Bu paraya bu is dusuncesi olan ugrasmaz,eski ogretmenin ugrasmadigi gibi.
Akıl verenlerin bir çoğunun da öğretmen olmaması... yine çok traji komik bir konuBazı üyelerin yazdıklarını ağzı açık okudum , kendisi evde kendi kanından canından olan çocuğa sabredemeyen , çocuğunu evde sürekli yaramazlık yapmama baskısı yüzünden sıktığı için okulda yaramazlığın sınırlarını zorlayan öğrencilerin velileri , lütfen... Lütfen biraz empati yapınız.Konu sahibi arkadaş belli ki tecrübesiz , tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum yazmış.Öğretmen olandan çok olmayan üyeler yorum yazmış.Ben de öğretmenim ve benim de çok çok kötü gaddar öğretmenlerim oldu ama öğretmen düşmanı olmadım.
Şimdiki öğretmenler çok yetersiz görülüyor.Meslek hayatım boyunca öğrenci profili olarak çok farklı okullarda çalıştım.Sınıfta ağlamamak için kendimi zor tuttuğum anlar bile olmuştur.Siz zannediyor musunuz ki öğrencilerin hepsi birer kanatsız melek.Öğretmeninin kalçasına bakıp sınıf içinde mastürbasyon yapan öğrenci biliyorum.Evde baskılanan çocuk okulda deliriyor.Dışarıda yanından geçerken kaygı duyacağınız çocuklara öğretmenlik yaptım , öyle söyleyeyim size.Ha çok güzel anılarım da oldu.Bizim çocuklarımızın geneli akıllı , terbiyeli , iyi kalpli çocuklardır.Azcık sevgiyle sizden iyisi yoktur emin olun.Ama tüm öğrenciler aynı değil.Hayatın gerçeklerinden uzak tavsiyeler vererek bu genç arkadaşımızı yetersiz hissettirmenizi doğru bulmadığımı belirtmek isterim.
Sınıf yönetimi teoriktir , sınıf ise dinamik bir yapıdır.Tüm eğitim sisteminin suçunu öğretmene yüklemek doğru bir yaklaşım değil.
Seni engellemenin,saçma mesajlarınızı görmemenin bir yolu yokmu acaba.Zira seviye yerlerde... Allah karşılaştırmasın sizin gibilerle ne diyim@Deniz445 daha da yazardım size de
@derin sularda hocamın yanında çok da terbiyemi bozmak istemiyorum.
saygı nasıl kazanılır, belki bir fikir verir size ama çok da sanmıyorum anlayabileceğinizi.
Allah senin gibilerle karşılaştırmasın saldırmadan yorum yapmayı beceremiyorsun.Esas senin derdin ne ? Herkes illa senin gibi düşünmek zorunda değil rahatsız etme beni.Saygıyı önce sen öğren sonra başkalarını öğretmeye kalkarsın.Seni çevrene sorsak kimbilir neler duyarız gelmiş burda akıl veriyorsun.Yazma artık banaben sizin kadar laf çevirmeye çalışan gerçekten az kişi gördüm ki ne şanslıyım!
yazmayayım diyorum ama insanı zorluyorsunuz resmen. bir önceki mesajınız buyrun;
sen dili ile konuştuğu için mesajı okumaya değer bulmamışsınız. politika falan ilgisi yok. ama karşınızdaki hanımefendiyi buradan vuramadıgınızı anlayınca, kendini yakın hissetmediği politik düşünce ile vurmayı deniyorsunuz.
tıpkı bana cevap yazarken yaptığınız ve yine iki mesajınızı alıntıladıgımda görüldüğü gibi.
kıvranmadan derdinizi açık açık söyleseniz de rahatlasanız keşke.
ve evet eğitim konuşulurken politika konuşulur. çünkü her gelen kendi eğitim modelini oluşturmak üzere değişiklikler yapar. tıpkı okulların yüzde bilmem kaçının imam hatip olması gibi. daha geriye gidersek karma eğitim modeline geçilmesi ve kız-erkek okullarının yasaklanması gibi.
bunların birbirinden ayrı olduğunu düşünecek kadar vizyonsuz olmanız, okumamanız, önyargılarınız, değişime kapalı olmanız, her şeyi ben bilirim kibirinizle eğitimci olmuşsunuz ya, vay memleketin haline.
@Mune
gel beni banla varsa yanlış, başkası şikayet etmeden kendimi de ihbar edeyim :)
Ingilizce idi. Su anda ogretmenlik yapmiyorum.Branşınız nedir hocam?
Konuşanı direkt müdüre gönderin bakın nasıl akıllanırlar. Nottan da bırakacağınızı söyleyin sınıf tekrarıyla korkutun bir güzel. Hatta müdürünüz de size yardımcı olsun bu konudamerhaba arkadaşlar 6 ve 8. sınıflara giriyorum. 6.siniflari bi şekilde idare edebiliyorum ama 8. sınıfı hiç bir şekilde susturamıyorum heleki kızlar daha bi beter resmen bezdim
ne yaptiysam sınıfta sessizliği sağlayamadım ne yapmam lazım.
lütfen öğretmen arkadaşlarım yardim edin..
Öğrenci dersteyim yok yazılmaz ve dersteki öğrenci dışarı atılamaz. Tamamen öğretmen icin suç teşkil eder hocam . Benimde sac çekmem yanlış ama inkar edilebilir .sizinkinin defterde kanıtı var hocam dikkat edin birgün uyanık öğrenciye denk gelirsiniz .
Kesinlikle her insan birbirini sevmesede olur ama saygı duymak zorunda.Maalesef günümüz şartlarında 0 vermeyi çok zorlaştırdılar.En yaramazı en tembeli bile sınıfta bırakamıyorsun.Bazen diyorum bundan 20 yıl önce öğretmen olsaydım keşke tam benlikmiş o Zaman'lar
müdüre gönderince akıllanmazlar tam tersi öğretmen bizimle baş edemiyor müdüre yolluyor olur.hem müdür bir iki öğüt verip gönderecek ne yapabilir? notla bırakırım sınıf tekrarı vs. bunlar tarih oldu artık. öğrenci yılda 60 gün devamsızlık yapıyor da kalmıyor her şey lafta.Konuşanı direkt müdüre gönderin bakın nasıl akıllanırlar. Nottan da bırakacağınızı söyleyin sınıf tekrarıyla korkutun bir güzel. Hatta müdürünüz de size yardımcı olsun bu konuda
Pardon nasıl şiddet olmuyor ogretmensiniz bide normallestirerek yazmaya calismissiniz düpedüz şiddet .ah seni onu benim çocuğuma yaparken gorcemki şiddetin tanımını ogrenirdin ozamanÖğrenciyle ilk tanistigin bir kac hafta içinde otoriter davranacaksin öğrenci senden çekinecek. Sonra sohbet muhabbet katacaksın araya böylece sevmeyede baslicak. Yani hem sizden korkacak hem sevecek . Ben hem sohbet ederim hemde kızınca susarlar . Çok aşırıya gidenler olur bir iki onların saçının yan tarafından hafiften çekerim. Orası çok acıtır ama vurma gibi şiddet degil . Tabi üzülüyorum bunu yapınca ama maalesef görüyorum bazen bazılarının anladığı dil bu oluyor . Susturunca net ve sert olman gerek . Otoriter olmazsan öğrenci çok suistimal eder . Okulumuzda bir sınıf var berbat ötesi yaramazlar . Ailesi mezun olsun yeter diyor . Birgün çok fena tak etti canima tutanak tuttuk ailelerini cagirdik. Idare başka okula nakil olcaksınız dedi aileler üzüldü etti uyardılar. Biraz biraz düzeldi. Tutanak tutabilirsiniz bazılarına.
Öğretmen olmanın en saçma ve en zor kısmı maalesef sınıf yönetimi. Bazıları da ödül çok seviyor sözel olarak baya duzeldin aferin vs diyorum gaza geliyor dersi dinliyor :)
Konuyu tam okumadım ama öyle olduğuna eminimAkıl verenlerin bir çoğunun da öğretmen olmaması... yine çok traji komik bir konu
Güzel bir yazı okumuştumKatılmıyorum.
Nice kaliteli öğretmen sırf idare-veli kıskacında heba oluyor.
Şunu düşünün öğrencilerin ortalaması 50nin altindaysa bir sinifta öğretmen soruşturma geçirebiliyor.
Benim 10.sınıfımda okuma-yazmayı tam sökememiş öğrencim var. Nasil vereceksiniz 50'yi mesela? Idarecimiz verin diyor, veli benim oglanı geciriverin diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?