- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.808
- 208
- Konu Sahibi Mervesevecen
Hak edenleri,diğer öğrencilere zorbalık yapanları,ders dinlemelerine engel olanları,Dersle hiç ilgilenmeyip uyuyanları kısacası saygısız ve tembelleri yazmışım değil mi ? Keyfimize göre bırakacak halimiz yok. Bunları sınıfta bırakamayacaksak okulun ne anlamı kaldı.Saygılıyı-saygısızdan, tembeli-çalışkandan ayıran fark nerede ? Bu arada Ben hiç sıra dayağı falan yemedim.Siz niye yediniz acaba ? Biz de Vuralım,kıralım demiyoruz.Sadece disiplinin aktif olduğu zamanları özlediğimizi söyledik.
Tembeller kac sene ust uste sinifta kalmali mesela? Saygisiz cocuk kac yil daha saygisizligina inadina sinifta kalarak devam etmeli? Sorun cocuklar degil. Once sorunun kokune inmek lazim. Sorumlu anne babadir. Ergenlige giren cocugunu basi bis birakan anne babadadir problem. Prensler prensesler yetistiren cocuguna asla saygiyi ogretmeyen anne babalar.
Otur 0 diyerek cocugu kazanamazsiniz. Disiplin bu demek degildir. Ben anasinifi ogretmeniyim. O yuzden pek bu tarz sorunlar yasamiyorum. Benimkiler genelde hep oyun olsuncular. Biz de oynuyoruz. Sadece yarim donem kiz meslek lisesinde calistim. Zorlardi kabul ama sevgiyle ve tahammulle yaklasinca kisa surede aştım. Eger problemli bir cocuk varsa o cocuga sifir vermeden once lutfen sorunlarini, ailesini falan bir arastirin. Bir de ekleyim; okul tembel ve caliskani ayirmaz. Okul bir egitim yuvasidir.