Sınıfla başa çıkamıyorum

Üzüldüm gerçekten. Yeni atandığınızı kim söylemiş ayol? Ben yeni atandığımı söylememiştim öğrencilere
Ben gitmeden çook önce tüm idare ve sınıf öğretmenleri, "yeni İngilizce öğretmeni atanacak" duyurusu yapmışlar. Gencim de, oradan da anlıyorlar yeni olduğumu

Yorumları okumadım.
Ders öğretmeni ile anlaşın, sözlü notlarından birini sizin değerlendirmenize göre vereceğini söylesin sınıfa.

Ve asla siniftakilerle anlaşmaya çalışmak gibi bir çabanız olmasın, anladıkları dilden konuşun.
Herkes hakettiği muameleyi görsün. Disipline verme yetkiniz var mı bilmiyorum ama gerekirse idareye şikayet edin.

11 yıllık öğretmenim ilk sene sevgi kelebeğiydim bildiğiniz tepeme çıktılar, ikinci yıl aklım başıma geldi ilk bir ay asla gülümsemedim bile sonra yavaş yavaş açıldım asla belli bir sınırı aşamadılar

sınıftan çıkarma diye bir şey yok artık eskide kaldı o zaten bu şekilde de sözünü dinletemez yeni nesile bunlar işlemiyor

sınıftan çıkarma diye bir şey yok artık eskide kaldı o zaten bu şekilde de sözünü dinletemez yeni nesile bunlar işlemiyor

Eski ve yeni nesil farkını deneyimleri ile bilen ve lise düzeyinde eğitim veren bir öğretmensiniz sanırım. Tavsiyelerinizi verirseniz buradaki öğretmen arkadaşlar da faydalanır. Sevgiler.

Eski ve yeni nesil farkını deneyimleri ile bilen ve lise düzeyinde eğitim veren bir öğretmensiniz sanırım. Tavsiyelerinizi verirseniz buradaki öğretmen arkadaşlar da faydalanır. Sevgiler.
Sınıf yönetimi dersi alan herkesin bileceği bir şeyi söyledim. 5.sınıfların dersine girmiştim stajyer olarak ama onlar bile kendi öğretmenleri ve stajyer arasındaki farkı anlayıp ona göre davranıyor lisedekilere ise ceza vs gibi şeylerin işe yarayacağını düşünmüyorum

Yorumlardan her öğretmenin kendi başa çıkma yöntemini geliştirdiğini anladım. Bunların arasında katı kurallar ve ceza uygulayan da varmış, lise çagındaki öğrencilerin yaş grubu gibi davranarak arkadaşça ders işleyen de. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı demek ki diyerek konuyu kendi adıma kapatıyorum :)

tabii ki de her öğretmen farklı herkesin kendince yöntemi var :))

Merhaba , ben de tarih öğretmeniyim. Ders işleme şekliniz de önemli. Ben şöyle yapıyordum. Yirmi dakika konuyu anlatıyordum geri kalan sürede öğrencilere 5 dakika konu tekrarı için zaman verip tüm sınıfı tahtaya çıkıyordum. Ben öğrencilerin sırasına oturup soru soruyordum. Gönüllü olarak el kaldırıyorlardı. Cevabı bilen kişinin bir kişi eleme hakkı oluyordu. Tahtadaki öğrenciler soruyu bilemezse elenen öğrencilerin söz hakkı oluyordu fakat tekrar tahtaya çıkan öğrenciler iki kişiyi eliyordu. En son tahtada bir kişi kalana kadar devam ediyorduk sonra tahtada kalana + verip sözlü ya da yazılı notuna artı olarak yansıtıyordum. Başta sevmiyorlar ama zamanla alışıyorlar ve kendileri oynamak istiyor oyun gibi geliyor onlara. Sınıfın en yaramazları için basit sorular sorup onların da eğer isterlerse başarabileceklerini göstermek de önemli :) bu da benim tavsiyem. Dersi eğlenceli hale getirmek :)

Stajyer olduğunuzu bildiklerinden ve ergenlik sebebiyle o yaş grubunda özellikle düz anlatımla ders hakimiyeti kurmanız çok zor ders öğretmeninden kılavuz kitap isteyin çok güzel etkinlikler oluyor konularla alakalı biraz internetten bakın dersi daha ilgi çekici hale getirmeye çalışın derse ne kadar hakimseniz size olan saygıları derse olan ilgileri de o derece artacaktır he staj öğretmeninizin yaptığı çok yanlış sınıfını hiç bir suretle terketmesi doğru ve etik değil doğru olan sınıfında bulunup dersini anlatması sizin de ondan örnek almanız ve bir zaman sonra yine kendi kontrolünde sizinle birlikte dersi işlemesi

Emin olun her öğretmen de her sınıfta farklı davranmak durumunda kalabiliyor . İşin tecrübe kısmı buradaymış. Kime ne işleyecekse otomatik ona yöneliyorsunuz, benim gibi tecrübesizseniz de tek tek deniyor uygun yöntemi buluyorsunuz .

Okuldaki öğretmen suçlu bence biraz. Bu kadar başlarda özellikle de, sizi tek bırakmamalı öğrencilerle. Biz bir senelik stajlarımızda hiç okuldaki öğretmen olmadan derse girmedik. Biz ders işlerken cozutanları da isimleriyle uyarırdı öğretmenleri.

Birincisi hicbir ogrenciyi dersten cikaramazsin.yukarida bazi uyeler olur demis ama boyle bisey asla olamaz.yasal suc olur ki dogruda degil.ikincisi bransinizi bilmiyorum ama alaninizla ilgili degisik bir hikaye konu uzerinde durabilirsiniz.
Yada ilk giriste biraz arkadasça konusun gundemden falan bahsedin.bu sekilde sizi severlerse sizi uzmeye cekinirler.lisede bi donem bende gorev yaptim.cok zor ama bi sekilde sakin kalin kendinizi uzmeyin.

Zaten sınıftan öğrenciyi çıkarmak o öğrenciye ödül oluyor.

Kendi öğretmenleri yani benim staj öğretmenim, dersin ilk 10 dakikası girdi. Ben burdaymışım gibi dinleyin öğretmeninizi dedi sonra gitti. O varken daha sessizler tabi ondan çok korkuyorlar.
Öğretmenden rica et sınıfta seninle birlikte kalsın zaten kural gereği kalmak zorunda tek bırakması yanlış dinlemeyip giderse de çok yıpratma kendini dinleyen dinler bu konuda üzülme senin stajyer olduğunu bildikleri için takmıyorlar

Bence de

Muhakkak öyledir.
Allah kolaylık versin.
Gençlerimize, çocuklarımıza, ailelerine de bilinç versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…