Sinir oluyorum

Dedigimgibi dunyaya bakis acilarimiz farkli demek ki
Ben cocugumu okuturum meslek sahibi yaparim ama evlendirmem , ev kuracak esya alacak parayi kazanamadiysa zaten evliligi de yurutemez

Ben cocugumu okuturum meslek sahibi yaparim ama evlendirmem , ev kuracak esya alacak parayi kazanamadiysa zaten evliligi de yurutemez
valla bende mühendisim esimde isi iyi. calisiyoruz paramizda var. ne alaka dediginiz seylerle??? ben cocugum icin simdiden bile altini parasini hazir ettim ki daha ufakalar. niye skti veksin? en güzel yeni evlenmis yillarinda borc ödesin ?? okutmak atla deve degil cocuk okutuk cocuk okutuk milyon tutmuyor bu ki ben yurt disinda okudum. cogu aileler ellerini cebine sokmaya korkuyor baska birsey degil.

bence yeni evlenlere destek sart. ben cocugumun imkanim varken yillarca kredi ödemesini istemem. allaha sükür herseyimiz ödendi dügün eysa vs iki ailelerden benim ve esimin ailesinden. durumu olan bunda kacmamali... bir kere olsunda aaa biz aldik demediler böyle sacmalakmi olur. hem konu sahibine yapilan haksizlik birine yapmislar öbürüne yok niye??

ben almanyada yasiyorum doguma büyüme. burda herkes kücük yasta birikim yapar cocuklari icin. hersey kardilanir. okumakmis bizde okuduk hem okudum hem calistim.burda hic bir ögrenxi yan gelip yatmiyor herkes üni okuyup calisiyor. destek sart kim ne derse desin. elinden geldigi kadar destek

Ben sizin dediklerinize ne alaka yazip da 3 tane soru isareti koymuyorum dikkat ederseniz, en basindan dedigim gibi kesinlikle hayata bakis acilarimizin farkliligindan bu durum
Bu arada her yeni evlenen borc odemiyor ailesinin destegi yok diye,tam tersine esyamizin evimizin kiymetini biliyoruz cunku calistik kazandik oyle yaptik, kimseye minnet borcumuz da yok konu sahibi gibi kafamiz rahat, kimsenin anasinin babasinin afra tafrasini da cekmiyoruz , biz yapabildiysek bunlari herkes de yapabilir,borc odemeden de caninin istediklerini alarak da kimsenin yardimini kabul etmeden evlilik mumkun ve kolay
Bana ters geliyor evlilik cagina gelmis kazik kadar kiz kazik kadar erkek hala ailesinin eline baksin, onlar olmadan kibrit copu alamasin gercekten dunya gorusume uygun degil bu

ailenin eline bakan yokki burda? konu sahibk calisiyor. evlendirmek yani basta destek vermenin bununla bir alakasi yokki. ben kimsenin anasinin bbasinin dirdirinı dinlemek zorunda degilimki... ne alaka esya aldilar diye siz köle mi oluduk saniyorsunuz:)) o kımsenın anası babasıda eşimin annesı babası olur. elbet biraey olunca ben bakıp destek verecem. ben esyamın kıymetımı bılmıyormuyum düsüncelerınız bana göre sacma.

ben kimsenın babasın annesının afra tafrasını cekmıyorum yorumlarınız gercekten tuhaf. o kimselerde eşinin ailesi konuşma tarzınız itici.

Valla siz yabanci ulkede dogmus buyumussunuz sanirim bizim ulkemizin gerceklerinden haberiniz yok, burada ailelerin herseyini karsiladigi ciftler oyle sizin dediginiz gibi rahat yasayamiyor kaynana kayinpeder virviri dirdiri cekiyorlar, cekmeyen de yuzde ondur yani
Aileleri birakalim da nefes alsinlar dusuncesindeyim, esas bizim onlara yardim etmemiz lazim manevi yonden borcluyuz cunku, besle buyut okut meslek sahibi yap sonra da bir zahmet yakamizdan dussunler kendi canlari ne istiyorsa onu alsin odesinler cunku sorumluluk sahibi olan onlar analari babalari degil
Ayrica sizin dusunceleriniz sizi baglar benimkiler de beni baglar, kimsenin dusuncesine sacma demem ben, sadece bana ters geliyor derim

Az aldık öz aldık kimseye eyvallahımız yok çok şükür ben sevmem başkalarının parasıyla bişeyler almayı deyin.

ben kimsenın babasın annesının afra tafrasını cekmıyorum yorumlarınız gercekten tuhaf. o kimselerde eşinin ailesi konuşma tarzınız itici.
Ben kendi ailemden de bahsediyorum siz farkinda olmadiniz sanirim, isin icinde maddiyat varsa hersey tamamen bana ait olmali anama babama degil, ben onlardan almak yerine onlara yardimci olmayi tercih ederim, dunya gorusum bu yonde cunku

Ben kendi ailemden de bahsediyorum siz farkinda olmadiniz sanirim, isin icinde maddiyat varsa hersey tamamen bana ait olmali anama babama degil, ben onlardan almak yerine onlara yardimci olmayi tercih ederim, dunya gorusum bu yonde cunku
nıye

herkesin kendi bilcegi sey ben cocugumun borc ödemesini istemem elimden ne gelirse yapacagim insallah.simiden tedbirimi aliyorum. yani yok ödedilerde aileler gebe kalinmiyor. düsüncesin tuhaf . iyi aksamlar

cok sukur kazaniyoruz kimseyede muhtac olmadan aldik esyalarimizi, yattigimiz yatakla oturdugumuz kanepeyi baskasina odetecek degildik o kadar da karakterimiz var deseydiniz...

yada kisaca ben bir kanepelik insan degilim kimseye ihtiyacim yok dersiniz

bu tarz seyler yani dinsizin hakkindan imansiz gelir

kıskanıyor olmasın seni ???

Ben burada doğdum burada büyüdüm ama bizim de çevremizde evlenenin eşyaları aileler tarafından alınır. Mantık sahibi hiçbir aile de bunu tutup çocuğunun kafasına kakmaz. İmkan meselesi bu konu. Benim imkanım olursa ilerde çocuğuma ev bile alırım. Çocuğum borç ödeyip sıkıntı çekiyorsa ben evimde rahat oturamam. Sonuçta insanın kadir kıymet bilmesi yetiştirilme tarzı ve kişiliğiyle alakalı. Ayrıca ne kadar maddi yardım yaparsanız yaparsanız ana baba hakkı ödenmez önemli olan manevi bakımdan yanlarında olmak.

Allaha şükür ne benim ne eşimin ailesi bugüne kadar aldıkları tek bir iğneyi bile kafamıza kakmadı. Burada tek problem konu sahibine ayrımcılık yapılmış olması.

'' Onlar yaşlılıklarına yatırım yapmışlar, elden ayaktan düşünce sen bakacakmışsın onlara ee her şeyin bir bedeli var dimi ama '' dersiniz o yeter ona :)

Eltiyi çok fena yerden vuracak bir cevap
Daha konuşamaz o bilmiş elti. Hafiften de dalga geçerek söyleyin de sinirden kudursun.

Bahsettigim gibi ancak yuzde on gibi bir dilime tekabul eder sizdeki gibi kafasina kakilmayan, burada okudugumuz her uc konudan ikisinde kv don sutyen almaya bile geliniyle beraber gidiyor, kp esyalari kendisi seciyor , elti evlenmis on yil once ama yeni geline de aynilari alinmazsa ariza cikariyor
Bu tarz ailelerden tek haberdar olan ben miyim de bana uzaydan gelmisim muamelesi yapiliyor anlayamadim. defalarca da soyledim dünya gorusumuz farkli demek ki, bu arada manevi yonden yaninda oluyorum zaten ailemin, her parasi olan evlat anasini tatile goturemiyor malesef bu sadece kucuk bir ornek yoksa asla ovunmuyorum yaptiklarimla, cunku boynumun borcu anneme kendisini iyi hissettirmek sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…