- 15 Ocak 2016
- 513
- 187
- 33
- Konu Sahibi beyinerror
-
şu anki ya,yani adam kafasında bitirmiş bizi yokuz artık" biz yok" derken taa eskilerde kalan sevgilidenmi bahsediyosun yoksa su anki mevzudanmi?
şu anki ya,yani adam kafasında bitirmiş bizi yokuz artık
Ben öyle anlaşan çiftler görüyorum ama... Bu forumda bile var, kullanıcı adını unuttum ama miss'li bir şeydi. Kendisi Hıristiyan ve eşi Müslüman, gayet de iyi geçiniyorlar. Boşanmanın eşiğinden de dönmemişler anlattığına göre. İstisnalar olduğunu da kabul etmek lazım. O da Allahın kulu, diğeri de. Rabbim bile farklılaştırmıyorken bize hiç düşmez.Bana kimse "farkli dinlerdeyiz ama cok guzel geciniyorz, kimse kimseyi degistirmiyor" demesin. Elbet birisi degisiyor. Ya sen daha ateistlesiyosun yada o daha cok dine geliyor. Ama hangi dine? Senin gosterdigin bi din varmi ortada? Ne kdar dogru yasiyosunki sen dinini?
Benim bi yabanci arkdasim var. En sevdigim arkdasim. Babasi dinsiz annesi musluman. Kac kere bosanmanin esiginden donduler. Babasi " sen kizlarimi islama yoneltiyosun benden sogutuyosun onlari" dedi.
Bazen gercekten ayni pencereden bakmaliyiz olaylara. Baska turlusu olmuyor. Bence siyasi gorus/ yetistirilme tarzi/ din, tum bunlar onemlidir bi iliskide. Bosuna hayal kurulmasin. Davul bile dengi dengine derler. Dengini bulucaksin, ancak oyle mutlu olursun.
O sevgiyle bakan gozler 4 ayda bitmisse buda sana bi mesajdir aslinda. Ayrica 10 kisiyi doyurmaya yukumlu bi adam her gun iciyosa bu apayri bi sorundur geri.
Ben öyle anlaşan çiftler görüyorum ama... Bu forumda bile var, kullanıcı adını unuttum ama miss'li bir şeydi. Kendisi Hıristiyan ve eşi Müslüman, gayet de iyi geçiniyorlar. Boşanmanın eşiğinden de dönmemişler anlattığına göre. İstisnalar olduğunu da kabul etmek lazım. O da Allahın kulu, diğeri de. Rabbim bile farklılaştırmıyorken bize hiç düşmez.
Ateist biriyle dine inanan birinin ilişkisi ise daha farklı olabilir tabii bilemem.
Hamile.Cocuklari varmi bahsettiginiz uyenin?
ben bu şekilde ayrılığı hak etmediğimi düşünüyorum,geleceğimize umutsuz bakıyorum deyip tam 1 haftadır benimle konuşmuyor.O bitirmis demek.
Peki sen ne dusunuyosun?
benden sıkıldı diye düşünüyorumCanım emin misin aldatmadigina?
Bazen herşey düşündüğümüz gibi olmuyor maalesef.benden sıkıldı diye düşünüyorum
yani ya tamam ya devam dedim saat 7de ona bile cevap yok girmemiş,kesin zıkkımın köküyle demleniyordur,ben nasıl böyle birşey yaşıyorum anlamıyorumBazen herşey düşündüğümüz gibi olmuyor maalesef.
Hem zaten bence uzak dur. Bu kadar içmek,habersiz bırakmak,umursamamak falan kaç kaç :)
Hamile.
sen kendini biraz geri çek gör bak nasıl peşinden koşuyo. böyle çok arayarak kendinden soğutursun. biliyorum zor ama aramaHerkese iyi akşamlar.
Konuyu anlatayım 4 aylık bir ilişkim var,erkek arkadaşım 27 ben 21 yaşındayım.
İkimizde üniversite mezunuyuz,çalışıyoruz.
Geçen cuma 4 saat haber alamadım kendisinden,mesaj attım ve kızdım "4 saattir haber alamıyorum saat olmuş akşam 11 nerdesin" diye
Arkadaşlarla rakı balık yapmaya gidiyoruz dedi,bende kızdım.İyi geceler falan dedim. (Alkolden nefret ederim en başından beri biliyor)
Tepki vermedi,sonraki gün hiç yazmadı normalde o gün görüşürdük.
Gece 1e kadar ulaşamayıp 50 defa aradim. Bu tekrar içmeye gitmiş,kızıcam diye söylememiş,üstüne ben sonradan öğreniyorum ki aradığımı görmüş bilerek açmamış,adımı da aşkımdan değiştirip kendi adımı koymuş. (Aldatma ihtimali yok,iş arkadaşlarıylaydı,taniyorum hepsini kahretsin.)
Ben köpürdüm,pazar buluşalım konuşalım dedim,bayağı sinirliydim,ayrılık aşamasına gelmişim.
Pazarda bunun karşıda işi çıktı bu gitti,akşamda orda kaldı ben gene ulaşamadım,bu sefer ordakilerle içmeye gitmiş.
Ben çıldırıyorum tepki vermiyorum.
Mesaj atıyorum cevap vermiyor,kızmış bana bizden emin değilim,umutsuzum diyor.
Dün buluştuk konuştuk,aşkla bakan gözleri ketumlaşmıştı,işte çok kızıyorsun yıpranıyoruz,sana hiç içmeyeceğim dememiştim,ya demedin kabul ama sabah 5e kadar içmek ne demek.
Üstüne ben sana ulaşamıyorum,bana haber vermiyorsun,sebep kızacak olmam!!!
Sanırım zıtlaşmalarımızdan sıkıldı,bugünde hiç aramadı,ben aradım ağladım.
Kafam karışık dedi,emin değilim,yanlış karar almak istemiyorum dedi.
Sevmiyor musun dedim,seviyorum desem de bana inanmıyorsun dedi.
Dün nolur söyle başkası mı var dedim,gönül bu bal arısı mı dedi,seni seviyorum ama çok tartışıp zıtlaşıyoruz dedi.
Be adam ben sana ilişkimizin ilk zamanlarında söyledim,sende ya aşarız sana aşığım dedin,4 ay geçti ne oldu!!
Mesaj attım az önce,seni seviyorum sende beni seviyorsun falan diye ailesinin yanında diye cevap veremedi heralde,yada başka birşeyden.
Soğudu galiba,gözden çıkardı.
Sizce napabilirim,haksız mıyım,haklı mıyım?
Onu seviyorum,oda seviyor yada seviyordu,bilemiyorum.
Tek bildiğim sinir sistemim çöktü ağlamaktan.
Hıristiyanlık dinsizlik mi oluyor, yoksa konu sahibinin ateist sevgilisinden mi bahsediyorsunuz?Catisma zaten cocuk buyutmeye geldiginde basliyor. Hangi dinle buyuyucek cocuk? Hangi siyasi partiyi secicek? " ilerde buna kendisi karar vericek elbette, anne baba bi birey yapicak ve karar ona kalicak" klisesini inanmiyorum.Benim bahsettigim arkdasimda drumlar bosanmaya gelmisti.
Ama dedigim gibi her zaman git gide terazinin bi ucu daha agir basicak. Ya dinsizlige yonelik dinli, yada dinsiz dine donecek. Birisi hayir birisi ser. Haklarinda hayirlisi.
Hıristiyanlık dinsizlik mi oluyor, yoksa konu sahibinin ateist sevgilisinden mi bahsediyorsunuz?
Bir de böyle senaryolar yazmanız çok üzücü, dinle siyasi partinin ne ilgisi var? Ben saygılı çiftlerin kavga dövüş olmadan o çocuğu büyütebileceğine inanıyorum, zira yurtdışında hep böyle.
missburc o üyemiz, ben de tanıyorum. Belki kendisinin cevaplaması daha doğru olur.
İnşallah arkadaşımız böyle sıkıntıları yaşamaz ve atlatır. Bir adım o gider, bir adım eşi gelir. Çocuk eninde sonunda büyür.Konu sahibinin dinsiz olan sevgilisindende, hiristiyan olan o arkdastanda bahsediyorum. Yurutmesi cok cok zor.
Turkiyemizde mezhep farki bile sorun yaratirken, turkiyenin farkli illerinden olmak bile sorun yaratirken, siyasi gorus ve din farki ben fikrima gore bi hayli buyuk bi sorun. Sorun dedigim gibi cocuk buyutmekte basliyor. Ha olabilirmi? Olabilir. Ama nasil? Ciftlerden birisi digerinin dinine daha yakin bakiyordur ve o yonde ilerliyordur.
Bende yurtdisinda yasiyorum ve burda canli orneklerine sahit oluyorum.
Kac tane tanidigim var bu sorunlari yasayan.
İnşallah arkadaşımız böyle sıkıntıları yaşamaz ve atlatır. Bir adım o gider, bir adım eşi gelir. Çocuk eninde sonunda büyür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?