Sinirden hastalık falan kalmadı ...

tavis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
231
140
53
En baştan anlatcm gerginlik sebebini. Kv bizde bir kaç gündür güya bana yardımcı olmak icin geldi. İlk geldiği gün silme süpürme yaptı hepsi bu. Neyse bu önemli değil oturup sohbet ederken ben içimde hiçbir hesas kitap yapmadan konuşurum bu yüzden kendime çok kiziyorun çünkü bunlarla başka türlü muhabbet edilemez. Gorumce bebeğimiz olunca bize hiçbir şey almadı. Eşim de dedi ki bizde onun çocuğu olunca almcz. Ok dedim. bi de bizim aramız açık konuşmuyoruz gorumceyle. Kv ile sohbet ederken konu hediyeye geldi bende o almadığı için biz de almcz dedim haklısınız tabi falan dedi ben de bunun eşimin fikri olduğunu üstüne basa basa söyledim. O da ben karışmam sizin bileceğiniz iş falan filan ertesi gün telimi bulamadım çaldırmak için kv nin telefonunu ldim ekranı açar açmaz mesaj önüme çıktı. oğlum x e hediye almak istersen surda uygun bir mağaza var falan. Mesajı görünce çok sinirlendim. seninle bir şey konusulmuyor dedim mesaj atmışsın sanki ben aldırmıyorum gibi benden gizli. Yok yanlış anladın falan dedi işte bana sormuştu x e ne alalım diye o yüzden attım dedi ben de eşim böyle bir şey sormaz dedim. Eşime sordum hemen ben bir şey sormadım sallıyor dedi. Bende küstüm buna konuşturmadm falan. Dün grip oldum sabahtan öğlene kadar yataktan kalkamadım diğer çocuğu arıyor ne yapıyorsunuz diye gelin yatıyor dinleniyoruz falan demiş öbürü de hava güzel niye evdesiniz çıkın gezin falan demiş. Çünkü kendisi bana yardımcı olmaya değil gezmeye gelmiş her zamanki gibi. Cocuguna demiyor ki kız hasta başını kaldıramıyor diye yatıyor diyor. Neyse dedim çıkarayım bunu dışarı evde hiç çekilmiyor hadi çıkalım dedim kızım sen hastasın falan da demiyor direk atladı tabi. Eve geldik dedim ki yemek işi sende benim kolumu kaldıracak halim yok tamam dedi. Saat 20.30 oldu hala tv izliyor çocuk var evde yemek yemesi lazım kalktım yemek yapmaya ama aşırı sinirliyim. Çocuğum da ayaklarımın dibinde oyun istiyor o arada 2 kere kafa üstü düştü bende o sinirle onu kolundan tutup sarstım oyle davrandığım için de oturdum ağlamaya başladım. Bu arada kv bu çocuk seni yoruyor falan diyor çok moral verir kendisi. Son olay sabah çocuk uyandı eşime dedim kalkamiyorum hiç halim yok annene ver çocuğu o da aldı gitti ben zaten uyumuyorum ama kalkacak halim de yok. Bunlar kahvaltı koyup oturup bir güzel yemişler kimse gelip te uyuyor musun uyanık mısın gel kahvaltı et demedi. Ben de kahvaltı masasini görünce eşime nankorsun insan sormaz mı tarzında bir sürü laf ettim. Çok sinirlendim. Kv de ordan diyor ki evet hasta yemek yemesi lazım falan filan. Ya kahvaltı ederken soyleseydin ya bu lafları samimiyetsiz. Çok zoruma gitti. Ne yapayım ben şimdi yaptırım uygulamak istiyorum ikisine de. ikisi de düşüncesiz ve bencil. Karışık oldu biraz olumsuz yorum gelecektir sorun yok. Ayrıntılı anlatsam o olumsuz yorumlar da gelmez ama yazacak halim de yok

Bu kadar sinir olacak birsey yok ortada sizde kv ile yada yaninda herseyi konusmayin ayrica beklentinizode dusurun

Ayrıntılı anlamışsınız ama benim yorumum olumlu mu olumsuz mu ona siz karar verin.
Bu kadar kin baglayıp öfke kusacağınız bir durum göremedim açıkçası..
Hediye konusunda kardeşler arası açılmasın diye bir öneri yapmıştır, taş atana ekmek atma misali.. Mesela benim çocuğuma hediye almayana ben hediye aldım ve dedim ki o utansın :) Sonuçta minicik bir bebeğe hediye alıyoruz anasına babasına değil.
Diğer konularda da elle tutulur bir şey yok. Kayinvalidenizin size bir zararı yok, faydası da olmamış ama siz o olmadan gayet güzel yapıyordunuz işinizi.. Güzel dille anne yemeği yapar mısın diyebilirsiniz.
Bu kadar katı düşünmeniz gerekmiyor. Bir gün bizler de kayinvalide olacağız ama mükemmel olur muyuz orası muamma.

Kayinvalideden bu kadar fazla şey beklemek hata zaten

Ayrica neden kv sizde ? Yardimami geldi ?

Paranizla yardimci tutun daha iyi sözünüz paraniza geçer

Sadece kv degil tüm insanlarla dikkatli konusmak gerekiyor aslinda her şeyi herkese söylememek en iyisi.

E dışarı dışarı çıkabiliyorsun sinirlenir ile yemek de yapıyorsun o kadar ağır hasta değilsin değilsin galiba niye o kadar çok beklentiye giriyorsunuz kişi yavaş yavaş yapın işlerinizi
Ayrıca sandım ki kayınvalideniz hemen görümcenizi arayıp hediye almayacağınızısöylemiş sandım Siz abartıyorsunuz çok sıkıntılı bir durum yok durumunuz da

Ayrıntılı anlamışsınız ama benim yorumum olumlu mu olumsuz mu ona siz karar verin.
Bu kadar kin baglayıp öfke kusacağınız bir durum göremedim açıkçası..
Hediye konusunda kardeşler arası açılmasın diye bir öneri yapmıştır, taş atana ekmek atma misali.. Mesela benim çocuğuma hediye almayana ben hediye aldım ve dedim ki o utansın :) Sonuçta minicik bir bebeğe hediye alıyoruz anasına babasına değil.
Diğer konularda da elle tutulur bir şey yok. Kayinvalidenizin size bir zararı yok, faydası da olmamış ama siz o olmadan gayet güzel yapıyordunuz işinizi.. Güzel dille anne yemeği yapar mısın diyebilirsiniz.
Bu kadar katı düşünmeniz gerekmiyor. Bir gün bizler de kayinvalide olacağız ama mükemmel olur muyuz orası muamma.
Sorun hediye alması değil eşim ister alsın ister almasin ben ne karıştım ne de fikir beyan ettim. Çünkü biz gorumceyle konuşmuyoruz ben asla almam sonuçta bebeğin anlayacağı bir durum değil bebeği seviyoruz hepimiz ben dahil. eşim de dedi senin baskı yaptığıni düşündü ve bana sürekli evet haklısınız ben olsam ben de almam falan filan demelerinden sonra bunu yapması. Arkadan iş çevirme benin aptalligim anlattığım için daha öğrenememiş gibi bu kadını ne bileyim böyle bir şey yapacağı aklıma gelmedi.. bir daha tövbe ne yemek yaptın ne ettin dışında bir sohbetimiz olmayacak asla samimiyetsizlik yalan her şey var. Ve gerçekten benim kafam basmıyor bunkara ya... bir de beklenti derken sınavlarım var ve çocuk yardımcı olsun diye geldi üstüne de ben hastalandım. Dolaysiyla hastayken iki kap yemek yapmasini. Hastayken eşimin nasıl oldün demesini beklemem büyük bir beklenti olmamalı yaa :110: ve gerçekten halim yok kolumu kaldıracak ama yine de ağzına laf vermym diye çıkardım zaten 1 saattın fazla kalamadım zor getirdim geri.

Sadece kv degil tüm insanlarla dikkatli konusmak gerekiyor aslinda her şeyi herkese söylememek en iyisi.
Ay gerçekten öyle dışarı çıkar alisveriskini yap yol parasını köy derken yardımcı tutsam daha az masraflı olurdu

Yardıma geldi sınavlarım var çocuk ve ev konusunda yardımcı olacak güya.

Bu arada şu ayrıntıyı yazmamışım ben çağırmadım eşim benden habersiz çağırmış ben de gelme diyemezdim. Guya eşimde iyilik yapıyor bana... Allahm sen sabır ver...

Yardıma geldi sınavlarım var çocuk ve ev konusunda yardımcı olacak güya.
Sinavada calisacakmişsınız bu stresle cok zor
Gönderin gitsin..biraz daha fazla para verip yardimci alın eve
Hem daha sakin olursunuz

I
Evet kavgasız gürültüsüz göndermem lazım. Ama ne dicm bilmiyorum
Iyilikle anne sende dinlen artik bende baya çalıştım bu yeter gibi
Bilemiyorum iste kendinize göre bi sebep bulun ;)

Kv ler uyusmuyo empati kuramiyorum ama iliskinizi yipratmayin sizin gorumceniz onun evladi....Ayrica cok politik kv ler var onlarin yaninda en masumu sizinki gibi geldi....Bir nevi siz kv o gelin gibi diyaloglardan anladigim...

Madem iyilik yapıcak sizin annenizi çağırmalıydı. Siz en iyisi çocuğu alıp annenizde dinlenin. Ben öyle yapıyorum. Allah binlerce kez razı olsun anamdan babamdan paramla öyle bakmazlar bana. Oğlum da hiç sıkılmıyo. Anneannesi yedirir içirir. Hepberaber oyun oynarlar gezmeye götürürler bende uyuyup dinlenip iyileşirim. Size de tavsiye ederim..

7 yıllık evliyim. Her ameliyat ve hastaneye yatmalarında eşimin ailesine ben baktım. Ona rağmen ne 40 derece ateşliyken ne de gebelikte kanamam olmasına rağmen bi defa yardımcı olmadılar.. Önlerinde 2 büklüm ağrı içinde gözümden yaş akarak çorba pişirdim elimden alıp karıştırmadılar bile. Üstelik yemeğe çağırdılar hastayım gelmeyim dememe rağmen ısrar ettiler. Balık kızartması nasıl yiyim ateşim var midem kötü di mi ama.. O son oldu. Rahatsızlandığımda eşim annem ilgilenir senle dediği anbeni delirtme diyodum :)) anneme götürüyodu beni kuzu kuzu. Zaten 1 yıldır görüşmüyorum oh mis..

Kırmadan gönderin evine.
"Anne,sağolasın artık ben yavaş yavaş başımın çaresine bakarım.Bu şekilde dikkatimi toplayamıyorum derslerime.Hem senin de düzenin bozulmasın." dersin.Eşin de seni desteklesin.Böylece sorunsuz bir şekilde halledersiniz meseleyi.
Ne kadar iyi niyetle bir şey söylese veya yapsa da bundan sonra her şey batar gözünüze.
Benim felsefem "Herkes sağolsun ama evinde olsun."

En baştan anlatcm gerginlik sebebini. Kv bizde bir kaç gündür güya bana yardımcı olmak icin geldi. İlk geldiği gün silme süpürme yaptı hepsi bu. Neyse bu önemli değil oturup sohbet ederken ben içimde hiçbir hesas kitap yapmadan konuşurum bu yüzden kendime çok kiziyorun çünkü bunlarla başka türlü muhabbet edilemez. Gorumce bebeğimiz olunca bize hiçbir şey almadı. Eşim de dedi ki bizde onun çocuğu olunca almcz. Ok dedim. bi de bizim aramız açık konuşmuyoruz gorumceyle. Kv ile sohbet ederken konu hediyeye geldi bende o almadığı için biz de almcz dedim haklısınız tabi falan dedi ben de bunun eşimin fikri olduğunu üstüne basa basa söyledim. O da ben karışmam sizin bileceğiniz iş falan filan ertesi gün telimi bulamadım çaldırmak için kv nin telefonunu ldim ekranı açar açmaz mesaj önüme çıktı. oğlum x e hediye almak istersen surda uygun bir mağaza var falan. Mesajı görünce çok sinirlendim. seninle bir şey konusulmuyor dedim mesaj atmışsın sanki ben aldırmıyorum gibi benden gizli. Yok yanlış anladın falan dedi işte bana sormuştu x e ne alalım diye o yüzden attım dedi ben de eşim böyle bir şey sormaz dedim. Eşime sordum hemen ben bir şey sormadım sallıyor dedi. Bende küstüm buna konuşturmadm falan. Dün grip oldum sabahtan öğlene kadar yataktan kalkamadım diğer çocuğu arıyor ne yapıyorsunuz diye gelin yatıyor dinleniyoruz falan demiş öbürü de hava güzel niye evdesiniz çıkın gezin falan demiş. Çünkü kendisi bana yardımcı olmaya değil gezmeye gelmiş her zamanki gibi. Cocuguna demiyor ki kız hasta başını kaldıramıyor diye yatıyor diyor. Neyse dedim çıkarayım bunu dışarı evde hiç çekilmiyor hadi çıkalım dedim kızım sen hastasın falan da demiyor direk atladı tabi. Eve geldik dedim ki yemek işi sende benim kolumu kaldıracak halim yok tamam dedi. Saat 20.30 oldu hala tv izliyor çocuk var evde yemek yemesi lazım kalktım yemek yapmaya ama aşırı sinirliyim. Çocuğum da ayaklarımın dibinde oyun istiyor o arada 2 kere kafa üstü düştü bende o sinirle onu kolundan tutup sarstım oyle davrandığım için de oturdum ağlamaya başladım. Bu arada kv bu çocuk seni yoruyor falan diyor çok moral verir kendisi. Son olay sabah çocuk uyandı eşime dedim kalkamiyorum hiç halim yok annene ver çocuğu o da aldı gitti ben zaten uyumuyorum ama kalkacak halim de yok. Bunlar kahvaltı koyup oturup bir güzel yemişler kimse gelip te uyuyor musun uyanık mısın gel kahvaltı et demedi. Ben de kahvaltı masasini görünce eşime nankorsun insan sormaz mı tarzında bir sürü laf ettim. Çok sinirlendim. Kv de ordan diyor ki evet hasta yemek yemesi lazım falan filan. Ya kahvaltı ederken soyleseydin ya bu lafları samimiyetsiz. Çok zoruma gitti. Ne yapayım ben şimdi yaptırım uygulamak istiyorum ikisine de. ikisi de düşüncesiz ve bencil. Karışık oldu biraz olumsuz yorum gelecektir sorun yok. Ayrıntılı anlatsam o olumsuz yorumlar da gelmez ama yazacak halim de yok
Hata sende
Hastayken gezdirmek yerine cıksın gidin deseydin yatıp uyusaydın
Kv den bişey bekleme cocugun da evin de senin.
Görümce e hediye de alırlar ona da bişey yapamazsın hatta arada boşuna kötü olursun

Bu arada kv sana yardıma niye geldi. Hasta mısın

Bu arada şu ayrıntıyı yazmamışım ben çağırmadım eşim benden habersiz çağırmış ben de gelme diyemezdim. Guya eşimde iyilik yapıyor bana... Allahm sen sabır ver...
Off bu kocaları işgüzarlığı. Kendileri kp yani bizim babamızla kankito olur muydu acaba

Insanlar bir çocuk doğurdunuz diye sizi pışpışlamak zorunda değil ..
Kv gelip size yardım etmek zorunda değil nihayetinde kv sizin hizmetçiniz değil!!!
Yok geldi bir süpürüp sildi yattı.
Yok yemek işi sende .
Ne çirkin kelimeler yahu .
Maaşa da bağlayın da kadının emeği boss gitmesin ne de olsa kıymet verecek bir gelin yok karşısında .
Teli bir actiiiiimmmm ki pat diye mesaj karşıma çıktı olmaz yemiyoruz canım bunları .
Basbayağı kadının telini karıştirmissin ;)
Dışarılara çıkıp lostur lostur gezen kadın
Kalkıp kahvaltısını da yapabilir ..
Bi de yaptırım yapacakmış pardon ??????
Kv yaşamıyor olsaydı kim yapacaktı işinizi
Insan kullanmaktan ve sadece kv diye gıcık kapmaktan vazgeçin .
Insanlara huzur verin.
Kv nın yerinde olsam adım bile atmam senin evine!

Bence biraz abartmissin yine kadın bişey dememis okadar lafa esin konusunda haklısın ama kv den bakmak istemiyosa yapmak istemiyosa laf söylemeye hakkın yok bence zararı yoksa kârida olmasın bırak yapmasin ben iki çocukla ameliyt oldum esimle birlikte idare ettik kaynanam geldi ama şunu yap bunu yap demedim o yemek yapıyorsa bende başka işler yaptim hastayken is yapılabilir yani yavaş yavs

Esinin fikrini senin dile getirmen hoş olmamis birak kardeşler arasında halletsin ben esimin ailesi ile asiri iyi olmama rağmen kardesler arasına girmem hic ..

Ben öyle bir mesaj görsem kv demezdim esimin tutumunu beklerdim ...

Ben çalışıyorum ve grip olduğum zaman nefes darlığı ve panik atagi yasarim ve acillik olurum buna rağmen yine isimi gucumu yapar cocugumun yemeğini yaparim bide ustune ise gider çalışırım...
Böyle bir durumunun yoksa çocuğuna bir corba yapar ona yedirken sen atistirabilirdin ..

Kv yararı olmamis ama zarari da cok olmamais ... ama bu kadar sinirlenecek bailey yok ... hem halım yok diye esine soyluyorsun hemde kahvaltı ya çağrışmadılar diye isyan ediyorsun esin gelip seni uyandirsa ona da kızarsiniz .. sakin biraz böyle herseyi takmayın buyutmeyin gozunuzde

Back
X