- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Zorunluluklar ve keyif açısından değerlendiriyorum ben durumu. Bana göre çocuk rızkıyla gelmez. Ben maddi manevi şartlarımı olgunlaştırıp öyle çocuk doğurdum. O yüzden terfi ya da maaş artışına çocuk belli bir yaşa gelmeden tamah etmem.
Onun dışında zorunluluk halinde zannetmiyorum bir kadın, çocuğuna bakamasın. Bakmak istemiyordur en fazla.
Mesela bu güzel havalarda balkonda? Bebeğini uyut dedim zaten-ki söylediğim yalnızca bi örnek "keyif yap" manasında. Icmiyor da olabilir nerden bilebilirim?bebeği varmış nasıl sigara içsin ?
Ben hayata iş ve işyerinde yükselme ekseninde bakmıyorum. Çocuk doğmadan önce belli bir mevkiye geldim, yaşım otuz beş. Ben böyle tercih ediyorum. Eşim de tanıdığım kadarıyla zannetmiyorum aksini tercih etsin. Biz bebeğimiz belli bir yaşa gelene kadar 3 gün evden zorunlukuklar dışında uzaklaşmayız. Zaten iş güç yüzünden yeterince ihmal ediyoruz çocuğu.Hanımefendi zaten çocuklarına bakamıyor değiller ki ama sonuçta her insan işinde yükselmek ister zamanla bazı şartlar oluşabilir eğitimle falan maaş artabilecekse neden geri çevirsin ben istemiyorum diye. Sadece 3 gün eşi evde çocukla kalamayacak diye neden elinin tersiyle itsin mantık bunun neresinde? iyinin de iyisi olacaksa.
Memurlukta devlet işinde her zaman yükselmek mümkün ve işinde de o bilgiler işine yarayacak olabilir kendini geliştirecektir insan her aşamada kendini geliştirebilir ama çocuğum oldu aman karımı bırakmayayım öğrenmeyeyim var mı böyle şey insanlar ne şartlarda çalışıyor geç geliyor o kadınların canı yok mu aman eşimin iyi olsun da ben idare ederim diyen kadınlar. Ekmek aslanın ağzında kim işini daha iyi yapıyorsa o ön planda oluyor bunun neresi keyfi acaba?
Tabi sende kendince haklısın keyfii gidiyor dinlenip keyif catacak diyorsun çocuk ikimizin diyorsun o niye kaçıyor, valla bacım haklısın da bu iş hep böyle malesef çocuk annenino kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
umarım siz de içmiyorsunuzdurMesela bu güzel havalarda balkonda? Bebeğini uyut dedim zaten-ki söylediğim yalnızca bi örnek "keyif yap" manasında. Icmiyor da olabilir nerden bilebilirim?
Yanlız çocuk 1.5 yaşında anlayacağınız yeni Doğum yapmış deil konu sahibiYeni doğum yapmış olmanın duygusallığındasınız sizi anlıyorum ama biraz daha sakin davranmakta fayda var. Siz ne kadar haklı olursanız olun eşiniz dahil çevrenizdekiler sizi anlamayacaktır. Şimdi bir anlık sinirle pişman olacağınız şeyler söyleyebilirsiniz en iyisi eşinize de kendinize de üç gün müddet verin. Eşiniz eve döndüğünde onunla daha sakin bir şekilde konuşabilirsiniz.
Bende okuyorum sizdeBen, kendini geliştirmek isteyen insan, eğitime gider”
“Adam terfi alsa böyle düşünmezsiniz” “sizi gören de çocukları sokakta yetiştiriyoruz zanneder” “ beni çocuk yetiştirme konusunda özgür bıraktığınız için teşekkürler” diyerek beni tanımadan bana yaftaladığınız mesajlara cevap verdim. O cevaplar sizeydi. Konu sahibine ait olan ise ilk yorumum.
Konu sahibinin eksi ya da artılarını başta belirtseydiniz ona göre sizinle fikir alışverişi yapardık.
İşte çocuk sahibi olmaması gerektiğini bilen nadir kadınlardan biri.. Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok..
Bir önceki mesajınızda dediğiniz 'çocuk paslama' olayı gülünecek bir olay değil. Anne meşgul veya yorgunsa baba, baba meşgul veya yorgunsa anne ilgilenir. İkisi de müsaitse ikisi de ilgilenir.
Evet çocuğum benim en büyük mucizem. Hastayken gülüşünü özler "bir keyfi yerine gelse" dersiniz. Ama keyfi yerindeyse enerjisiyle bahşetmek zorunda kaldığınızı hissedersiniz.
Şükür sebebim ama onun enerjisine yetişemeyip yorulduğum zaman eşimin gözünün içine bakıyorum. Evdeysem saatleri sayıyorum gelsin biraz oynasın diye..
Siz anlayamazsınız tabi ama annelik aynı zamanda hayatta size öğretilen en büyük çelişkidir.
Bu akşama ne yesek diye basit bir çelişki de değildir. Düşüncelerinize bile ket vurursunuz.
Bu annelik duygusunu anlayamayacak biri komik bulsa da böyle..
1.si kendim hamile olduğumdan dolayı icemedigim için bunu böyle espirili biçimde söyledim.umarım siz de içmiyorsunuzdur
keyif yap diyebilirsiniz de bebeği olan birisine çok normalmiş gibi sigaranı yak demeniz enteresan geldi
Polemik için yazmadım1.si kendim hamile olduğumdan dolayı icemedigim için bunu böyle espirili biçimde söyledim.
2.si sizi ilgilendirmez içip içmediğim.
3.sü "ne bulsam da polemik yaratsam" diye düşünmek çok zevkli olsa gerek ancak üzgünüm "bebegi olan birisi" benim lafimla sigaraya başlamaz kanımca. Bu defa basarisizsiniz.
Peki.Polemik için yazmadım
Sadece hamile olan bir kadının anne olan birine öneri olarak sigara yakın demesi çok doğru gelmedi hepsi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?