- 6 Kasım 2013
- 644
- 476
- 103
- Konu Sahibi minikmavikus
-
o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
o kadar sinirliyim ki
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Sakin olun ülkeyi terk etmiyor Ada'm?Yahu bir çocuk annesiz 3 gün yalnız kalabilir mi? Hangi anneye sen 3 gün kafa dinle ben çocupu yedirir, uyuturum demiş birisi? 1 buçuk yaşındaki bebek anneye de babaya da muhtaçtır.
Eşim az önce pazara gitii, oğlum 1 buçuk saat babasını görmedi baba baba diye dolanıyor evde. Çünkü adam tüm hafta çalışıyor. Babanın dinlenmeye hakkı var ama bu 3 gün olamaz. 3 gün bir bebeği babasız bırakamaz kendi keyfince. Bırakalım bu kapitalist düzenin pompaladığı bireysellik ağızlarını. Çocuklar belli bir yaşa kadar anne baba gözetiminde olmalıdır.
Hayatta yapmak istediklerinizi ertelemeyin ve yapmak istediklerinizden çocuk koca vb şeyler için feragat edip sonra mutsuz olmayın. İçinizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışın. Eğer eşiniz sizi çok kısıtlayıp kendisi her fırsatta kaçmak için bahaneler arayan bir tip ise haklısınız. Değil ise sanki kendinizi kapana koşulmuş hissediyorsunuz da eşinizden de onu bekliyorsunuz gibi geldi. Yoksa 3 gün yalnız kalmaktan bu kadar hiddetleneceğinizi sanmıyorum altındaki neden başka bence...o kadar sinirliyim ki
O cevap size değil, cevap hakkımın doğduğu yorumcuyaydı. Yazım kendi içinde gerektiği kadar ve tutarlıdır. Siz ise bana “sakin ol, şöyle ol, böyle dur” diyerek beni manipüle edemezsiniz. Karşı argüman varsa sizi dinlerim. Onun dışında Bana ne yapacağımın söylenmesinden hoşlanmam.Sakin olun ülkeyi terk etmiyor Ada'm?
Konu sahibi eşinizin duşundan kıyafet giyimine kadar rahatsızdınız. Yalnız kalmaya ihtiyacınız var bence
Hanımefendi, eşim az önce pazarsan geldi, şimdi oğlumuzu aldı gezmeye çıkardı. Ben keyif yapıyorum. Bu 1, maksimum 2 saat olur. Birbirimize nefes alacak vakit bırakıyoruz. Ancak ne ben 3 gün uzaklaşmayı teklif ederim ne de o. Biz de taril yapıyoruz. Geçen yaz oğlumuzun yatağını aldık, 13 saatlik yola gittik. Çocuğu kendimizden günlerce uzaklaştırıp, kafa dinlemek gibi bir lüksümüz olamaz. Bu çocuk ikimizin, baba diyor, görmek istiyor, babasına ihtiyaç duyuyor. Keza 18 aylık bebek de duyar. Ha ebeveynler 3 gün uzaklaşabilir, ben de yaparım bunu ama tercih etmem. Ne kadar bunalsam da, uykusuz kalsam da, işyerinde daralsam da bu benim sınırlarımın dışındadır. Çocuk canınız isteyince uzaklaşanileceğiniz bir varlık değil. Ayrıca ben “sokaklarda büyütüyorsunuz” gibi bir söz söylediğimi hatırlamıyorum.
Konu sahibine eşinin keyfi olarak uzaklaşmasında haksız olduğunu belirttim. Siz istediğiniz şekilde büyütebilirsiniz çocuklarınızı beni ilgilendirmiyor.
Merhaba, Çocuk yetiştirirken ebeveynden çocuğa ulaşan tek bir örnek yoktur. Ya da bu konuda her şey 2+2=4 etmez. Rahat anne baba, rahat bir bebek de olmayabilir. Tüm ihtiyaçları zamanında karşılanan bir bebek, ileriki yaşantısında karakteri doğrultusunda bambaşka biri olabilir. Şu doğru, şu yanlış diyemeyiz. Ben 6 yıllık öğretmenim, bu zamana kadar hiç öğrenci hırpalamadım. Evde sesim yükselmez. Eşimle son bir yıldır bir kere kavga ettik. Yani ev ortamım huzursuz değil. Kayınvalide, eş sorumsuzluğu, maddi sorunum yok. Yani uzun zamandır furum stabil. Oğlum yürüme evresinde ve bir dönem çok fazla gece uykusuzluğu yaşadım ancak bu birçok annenin yaşadığı bir sorun. Bu şartlar içinde büyüyen bir oğlum var.Merhaba, Çocuğunuz için çok düşünceli ailesiniz. Mutlu günlerde büyütün bebeğinizi.
Takdir edersiniz ki. Sinir küpü olmuş bir anne Bunalmış bir baba. Eve bu kötü enerjiyi yaymayın lütfen. Diğer konunuzu da okumuştum.
Ben dört çocuklu bir anneyim.Çalışıyorum. Çocuklarımın kolay çocuk olduğunu söylerler. Hatta ooo senin dört tane bizim bir tane etmez derler. Aslında o iş öyle değil. Ben çok rahat anneyim. Ve bu rahatlık çocuklarıma da geçiyor.
Niye izin almak zorunda mı eşinden ?Bence haklısın ne isi var. Gidebilir miyim dese sen de olmaz desen gitmese sorun olmaz. Ama illaki gidicem diyosa bağırıp çağırmakta haklısın. Hatta zorla giderse ben de annemin evine giderdim
Niye izin almak zorunda mı eşinden ?
Bir kadın eşinden izin almak zorunda olunca kıyamet kopuyor sen koskoca kadınsın köle misin diyerek, erkeklere gelince neden izin almak zorunda? Eşitlik nerde? Adalet nerde?
Esine söyler gitmem gerekiyor diye, eşi de sebebiyle birlikte neden gitmesini istemediğini anlatır. Gidemezsin yapamazsın deme hakkı yok ne erkeğin ne kadının. Allah ağız vermiş akıl vermiş güzelce konuşup anlassinlar diye.
İlla ki gideceğim diyorsa bağırıp çağırmayi haklı bulmanıza diyorum ben. Sonunda da annemin evine giderim demişsiniz.Esitlik var tabi. Kadin kocasindan izin alacak.
Kocasi da karisindan izin alacak.
Izin almak zoruna gidiyorsa evlenmeyecek. Kocam.bakkala bile giderken bana haber verir. Ben de bu siteye kaydolurken bile izin aldim. Okula giderken dahi evden ciktim okula gidiyorum derim. Ne varmis izin almada anlayamadim. Evlilik bunlari kaldırır. Anne baba neyse eş de odur
o kadar sinirliyim ki
İlla ki gideceğim diyorsa bağırıp çağırmayi haklı bulmanıza diyorum ben. Sonunda da annemin evine giderim demişsiniz.
Demek istediğim bu denli huzursuzluğa gerek kalmadan konuşarak anlaşılması. Yoksa ben de izin alarak(haber vererek) üyelik açtım burası için elbette.
Demek istediğim şey hayır yapamazsın edemezsin demek yanlış, onun yerine ben böyle böyle düşünüyorum bu sebepten istemiyorum demek daha mantıklı..
İzin almak değil haberdar etmek bahsettiğim şey.
En ufak şeylerden evinde huzuru bozulan insanlara gerçekten üzülüyorum ben evlilikler böyle olmamalı.
Konu sahibi anlayışlı olabilir, tatile çıkmıyor eşi sonuçta o da iş için ama..
Mavi neden bakmasın canım gerekiyorsa babada bakmalı tabiBen sizi cok iyi anliyorum ayni durumdayiz ve size sonsuz hak veriyorum.
Esinize sorun bi bakalim, egitim icin il disina cikmaniz gerekse bebege 3 gun bakabilecek mi tek basina ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?