- Konu Sahibi gulceayyuzlum
-
Hastalığa göre mi ambulans çağırmak gerekiyor yani gidebilecek olsa zaten gider bende idrar yolu enfeksiyonu geçirdim böbrek taşı düşürüyorum sanmıştım o kadar sancım vardı arabamız vardı neyse ki kapının önüne getirdi eşim asansörle zor indim gittiğimde apandisit bile sandılar acilde öyle diyim size kadında daha önemli birşey sanmış olabilir.
ayakkabıyla gırılmıyor mu? o nasıl şey öyleNedir bu insanların vurdum duymazlığından çektiğim.buğün üst komşum idrar yolları enfeksiyonu olduğu için çok sancılanmış neymiş araba yok diye tutup ambulans çağırmışlar olacak iş değil rahmetli kaynatam ölüm döşeğindeyken dahi 4katı sırtında eşim indirdi genede bu binaya ambulans gelmedi neyse sorun ettiğim şey bu binaya ayakkabılı girilmiyor dışarda ayakkabı çıkarılıyor yani halı var ben bu olayı akşam 7duyuyorum oysa olay3olmuş bizim ev sahibinin tiribinden temyizimde temizimdesinden geçilmiyor olaya bakki ne bina silinmiş ne halılar.ben dedim silelim tamam dediler fakat icraat yok bende 5kat binayı sildim
Halılarıda topladım attım silsinler diye.sildiler silmeyede kardeşim böyle titizlikmi olur bir kere eve girdi bizim ahali .kurdeşen oldum bikere
Eşim bayağı kızdı elin kapısını ne siliyon diye fakat silmesem onlar hala kıçını kaldırmadı
Birde bu adamlar bina temizlik gününe tam olarak riayet etmiyor günü gününe tek silen benim diyorum temizlikçi tutalım beyenmezlermiş of ya ne zormuş aile binasında oturmak
Evet konumuz her hastalıkta ambulans mı çağrılır değil konu neden oraya geliyor kadın o sancının belki de farklı birşey olduğunu düşünmüştür kaldı ki burada insan canı halının kirlemesinden daha mı önemli gelen görevliler bilemezler bakmadan hastanın durumunu ayakkabı giy çıkar düşünmezler sedye taşırken de ayakkabı giymekle uğraşamazlar ben arkamdan halının konu edildiğini duysam o komşunun yerinde olsam çok kuzardım.Sizin aktarmak istediklerinizi anladım. Bu yüzden de asıl durumu bilmediğimizi söylemek istedim. Konu sahibesine hastalıklarını ifade etmemiş olabilirler. Geçiştirmek için üstü kapalı söylemiş olabilirler.
112 den ambulans çağırıldığında şayet hasta tıbbi açıdan acil bir durumda değil ise , kendi imkanlarıyla hastaneye gidebilecek durumda ise ambulans hastayı almadan dönüyor diye biliyorum ayrıca.
Sizin yorumunuzu alıntıladım çünkü konu farklı bir noktaya gidiyor. Gelgelelim kimse durumu bilmiyor. Halıya ayakkabıyla basmışlar sinir oldumdan konu ambulansla gidilir mi gidilmez mi , hangi durumda gidilir tartışmasına dönüyor.
Fikrim aynı
Çok ağrılıdır,süründürür,yatakları tırmaladığımı bilirim
Ama ambulanslık bir durum değil
Arabanız yoksa devlet 500 tl versin ben taksiye 10 tl vermeyeceğim derseniz sizin vicdanınız.
Ahh ben sizi gibi insanları görünce çok mutlu oluyorum ya :)) benimde en büyük hayalim köpeğimin (6 yaşında golden) çocuğumla birlikte büyümesi(3-4 sene çocuk düşünmüyorum)..bende hamileliğimde sizin gibi onun patisiyle uyanmak istiyorum..valla babanız çok doğru şeyler yapmış topluma ters gelebilir ama yinede vizyonu geniş bir adammış toplumunkş dar olduğu için tuhaf karşılanmış :)
Ambulans acil müdahelenin hayat kurtardığı durumlarda çağırılmalıdır.
Ani bilinç kaybı,boğulma,trafik kazası,bayılma,nefes alamama,nöbet geçirme,zehirlenme,yüksekten düşme,olası kalp krizi
Yani hastaneye gitmenin dahi zaman kaybı olacağı hastaya bulunduğu yerde ilk müdaheleyi yapıp sağlık ekibi eşliğinde hastaneye götürmek gereken durumlar
Zaten bu şekilde amacına uygun kullanılsa gözlemim odur ki ülkemizde olay yerine beş dakikada gidebilecek dağılımda ve fazlalıkta ambulans var
Apandisit,böbrek taşı acil durum değil mi?
Evet acil ama ambulansın gerektiği,ambulans ekibinin taşımak dışında birşey yapabileceği,acil yerinde müdahelenin gerektiği durumlar değil
Ülkemizde ambulanslar hastaneye taşıma aracı olarak görülüyor maalesef
Ambulans hasta taşıma aracı değildir
Acil müdahele için bir sürü hayat kurtaran aletle ve tabi sağlık personeliyle donatılmış özel araçlardır
Ambulans acil müdahelenin hayat kurtardığı durumlarda çağırılmalıdır.
Ani bilinç kaybı,boğulma,trafik kazası,bayılma,nefes alamama,nöbet geçirme,zehirlenme,yüksekten düşme,olası kalp krizi
Yani hastaneye gitmenin dahi zaman kaybı olacağı hastaya bulunduğu yerde ilk müdaheleyi yapıp sağlık ekibi eşliğinde hastaneye götürmek gereken durumlar
Zaten bu şekilde amacına uygun kullanılsa gözlemim odur ki ülkemizde olay yerine beş dakikada gidebilecek dağılımda ve fazlalıkta ambulans var
Apandisit,böbrek taşı acil durum değil mi?
Evet acil ama ambulansın gerektiği,ambulans ekibinin taşımak dışında birşey yapabileceği,acil yerinde müdahelenin gerektiği durumlar değil
Ülkemizde ambulanslar hastaneye taşıma aracı olarak görülüyor maalesef
Ambulans hasta taşıma aracı değildir
Acil müdahele için bir sürü hayat kurtaran aletle ve tabi sağlık personeliyle donatılmış özel araçlardır
Hanımefendi o anda ı sancıyı çekiyorsunuz idrar yollarından olabileceği aklınuza bile gelmiyor o an böbrek apandisit eğer evde kimsee yoksa aşağı inebilecek durumda değilse belki hastanr uzak taksi parası yok nerden biliyorsunuz hem dediğim gibi gereksiz ambulans çağrılması değil konumuz yahu görevliler yukarıdaki hastanın durumunu bilemez ve madem görevlisiniz bilirsiniz ayakkabı çıkarıp giymekle uğraşamaz sedye taşıcak belki ayakkabı giymekle nasıl uğraşsın dimi siz yapıyorsanız bilemem ama ben onunla uğraşsın istemem. Kadın gider gitmez halının derdine düşmek normal size göre yani ben böyle komşum olsun istemezdim dutsam da çok kızardım zaten apartmana halı döşemek ayrı saçma misafir gelcem aşağıda çıkarıp yalın ayak çıkıcam böyle bişi var mı ya konunun özünü tartışalım yani.
Hanımefendi o anda ı sancıyı çekiyorsunuz idrar yollarından olabileceği aklınuza bile gelmiyor o an böbrek apandisit eğer evde kimsee yoksa aşağı inebilecek durumda değilse belki hastanr uzak taksi parası yok nerden biliyorsunuz hem dediğim gibi gereksiz ambulans çağrılması değil konumuz yahu görevliler yukarıdaki hastanın durumunu bilemez ve madem görevlisiniz bilirsiniz ayakkabı çıkarıp giymekle uğraşamaz sedye taşıcak belki ayakkabı giymekle nasıl uğraşsın dimi siz yapıyorsanız bilemem ama ben onunla uğraşsın istemem. Kadın gider gitmez halının derdine düşmek normal size göre yani ben böyle komşum olsun istemezdim dutsam da çok kızardım zaten apartmana halı döşemek ayrı saçma misafir gelcem aşağıda çıkarıp yalın ayak çıkıcam böyle bişi var mı ya konunun özünü tartışalım yani.
Arkadaşlar konuyla ilgili değilde çok alakasız bir durumu tartışıyosunuz..ambulans çağırılmalı çağırılmamalı etiği nedir olayının bu başlıkla ilgisi yok..çünkü komşusu kalp krizide geçirmiş olabilirdi ve yine ambulans ayakkabıyla gircekti tabiki..komşusunun hastalığının ölçüsüne göre sinir oluyorsa zaten burdaki niyet üzümü yemek değil bağcıyı dövmektir..kimse kimsenin ne yapacağına karar veremez ..herkes kendi karar özgürlüğüne sahip..şuanda subjektif birşeyi tartışıyorsunuz..bana kalırsada ambulans sadece idrar yolları enf. İçin çağırılmaz bu sebeple ben çağırmam..ama başkası çağırır ve buna saygı duymak zorundayım..çünkü can bu..sağlık ..
uydurdunuz derken doğru düzgün konuşun üslubunza dikkat edin şehir içinde taksiyle hastaneye gitmek 10 tl dediniz hastane ile ev arası kaç km biliyormusunuzda konuşuyorsunuz km si 5 tl den hesaplayın insanlar zevkten çağırmamışlardır herhalde devletin ambulansı gelmiş kadını uygun görüp götürmüş teyzemin kayınvalidesi yaşlıydı hastaneye gitmesi gerekiyordu ambulans kabul etmedi acil degil diye özel ambulans tuttuk 100 tl para ödedik uydurmadım yani biliyorumda konuşuyorum
Aynen öyle herkesin acı eşiği farklıdır biri ne var bunda der biri çok fazla etkilenir çağırmak durumunda kalır ayrıca vergi veriyoruz o kadar ve bu hizmetler içinde veriyoruz kaldı ki ambulans telefonda zaten soruyor neden çağrıldığını ona göre geliyor. Konu bu değilki ayrıca ambulans görevlilerinin hastaya çıkarken ayakkabı çıkarmasını beklemek ne saçma bir düşünce yani. Ne için çağırmış olursa olsun görevli ayakkabı çıkarmaz sinirden uyuyamamış bir de hemen akabinde yıkayamabilir insanlar tüm apartman halı olursa bu sorunlar çok yaşanır daha haa diyelim kucakya taşıdık düşünsenize ayakkabımı elimr alucam bi de hastamı taşıcam kapıda hastam kucağımda ayakkabı giymeye uğraşıcam. Taksi çağrılsın denmiş adam uğraşır mı o kadını kapıdan almaya ayakkabı giyip çılarmaya şöförde ayakkabı ile girerdi zaten bu seferde nedenn taksi çağurdı derdi ılay aynı kapıya çıkardı.
benim babamda ALS hastası idi yani yatağa bağımlı ölümcül sürekli nefes darlığı çekiyordu hastalığının bir parçası ve genzine sürekli bişey kaçıyordu sürekli yaşadığımız normal bi durum olmuşdu hastaneye bir kere biz götürdük trafik saati olduğu için doktor ağzına geleni saydı bana haklıydıda karga tulumba nasıl getirirsiniz sürekli olan bir şey trafik çok olduğu için beklemeyelim diye vs dediysemde haklıydı yani demem o ki bir insan hasta ise ambulans çağırılır bu gayet insani medeni normal bir davranış diğer türlü sırtına vur adamı indir 5 kat aşa vs bu çok cahilce bir davranış ha apartman içindeki halıların kirlenme vs durumalrını söylemiyorum bile bu çok acaip doğrularım şaştı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?