Sinirden Uyuyamıyorum

Ambulans acil müdahelenin hayat kurtardığı durumlarda çağırılmalıdır.
Ani bilinç kaybı,boğulma,trafik kazası,bayılma,nefes alamama,nöbet geçirme,zehirlenme,yüksekten düşme,olası kalp krizi
Yani hastaneye gitmenin dahi zaman kaybı olacağı hastaya bulunduğu yerde ilk müdaheleyi yapıp sağlık ekibi eşliğinde hastaneye götürmek gereken durumlar
Zaten bu şekilde amacına uygun kullanılsa gözlemim odur ki ülkemizde olay yerine beş dakikada gidebilecek dağılımda ve fazlalıkta ambulans var
Apandisit,böbrek taşı acil durum değil mi?
Evet acil ama ambulansın gerektiği,ambulans ekibinin taşımak dışında birşey yapabileceği,acil yerinde müdahelenin gerektiği durumlar değil
Ülkemizde ambulanslar hastaneye taşıma aracı olarak görülüyor maalesef
Ambulans hasta taşıma aracı değildir
Acil müdahele için bir sürü hayat kurtaran aletle ve tabi sağlık personeliyle donatılmış özel araçlardır

Son düzenleme:
konuyu okudum yazılanları okudum konuyla alakası yok konu sahibi arkadaşım öyle bi söylemişsinki ambulans çağırmak suçmuş gibi ban göre bir insan hastalandığında ciddi ise durum ambulans çağırılır bu idrar yolları enfeksiyonu deil baş ağrısı şiddetli olunca bile olabilir sonuçda hastalandığımızda tam olarak olayın ciddi olup olmadığını bilemiyoruz hastaneye gidince anlaşılıyor birde arabaları yok diye yada kişinin çok sancısı ağrısı olduğu için bu binaya hiç ambulans girmedi demişsinizde garibime gitti açıkçası sizin asıl sorununuz temizlik konusu toplantı yapın apartmanda çağırın herkesi bir çare bulun bu duruma sizde hatalısınız bu konuda silelim demişsiniz kimse silmiyor diye tek başınıza silmişsiniz e silmeseydiniz madem öyle kimse silmiyor yada sildiyseniz şikayet etmeyin birde lütfen toplantı yaparsanız söyleyin halıları kaldırsınlar one ya apartmanda halımı olur burda söylediklerinizi onlarada söyleyin ya biri tutulsun yada herkes görevini yapsın onlar yapmıyosa sizde yapmayın kendinizide paralamayın

ayakkabıyla gırılmıyor mu? o nasıl şey öyle
bence hıc saglıklı bır durum degıl bu
ambulans konusuna gelırsek, can bu hiçbir şeye benzemez.
sana gore acıl degıldır, ona göre acıldır

Evet konumuz her hastalıkta ambulans mı çağrılır değil konu neden oraya geliyor kadın o sancının belki de farklı birşey olduğunu düşünmüştür kaldı ki burada insan canı halının kirlemesinden daha mı önemli gelen görevliler bilemezler bakmadan hastanın durumunu ayakkabı giy çıkar düşünmezler sedye taşırken de ayakkabı giymekle uğraşamazlar ben arkamdan halının konu edildiğini duysam o komşunun yerinde olsam çok kuzardım.

Peki o kadar sancınız varken kaç kat aşağıya nasıl ineceğinizi de söyleyin. Heralde asansör yok ki kaynatasını da kucakta taşımışlar ha asansör varsa nedeb apartmana tümden halı döşeniyor. Taksi şöförü de gelip o kadını alıp indirmez ayrıca 10 tl tutar taksi diyorsunuz mesafeyi neredem biliyorsunuz büyük şehirlerde adım başı hastane yok misal annem uğur mumcu da oturuyor en teşkilatlı hastane kartalda ve 30 tl rahat tutar annem de çağırdı böbreğinden parası da yokmuş ay sonu. Hem apartmanda gündüz vakti kim götürecej arabayla erkekler işte o an panikle başka bişi sanıp çağırma ihtimalini neden düşünmüyorsunuz hem görevliymişsiniz telde bile soruyorlar neden çağırıyorsunuz diye ona göre donanımlı gelsinler diye demek onlarda gerekli görüp gelmişler. Ayrıca konumuz da ambulans gerekli mi değil biri hastayken halıların düşünülmesi yıkanması beklenmeden hışımla silinmesi inşallah bir gün konu sahibi de evde kimse yokken rahatsızlanıp ambulans çağırmak zorunda kalmaz bakalım o zaman görevli ayakkabı çıkardı mu diye düşünecek mi.

insallah Allah ömür verir o günleri yaşarsınız gerçekten harıka birsey hayvan sevmeyen nasıl bir tutku olduğunu bilemez.:)eşim cok hayvan seven biri degildi hatta hiç olmamış hayvanı ama şimdi kendi bile diyor farklı bir bakış açısı ve merhamet kazandım diye :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar konuyla ilgili değilde çok alakasız bir durumu tartışıyosunuz..ambulans çağırılmalı çağırılmamalı etiği nedir olayının bu başlıkla ilgisi yok..çünkü komşusu kalp krizide geçirmiş olabilirdi ve yine ambulans ayakkabıyla gircekti tabiki..komşusunun hastalığının ölçüsüne göre sinir oluyorsa zaten burdaki niyet üzümü yemek değil bağcıyı dövmektir..kimse kimsenin ne yapacağına karar veremez ..herkes kendi karar özgürlüğüne sahip..şuanda subjektif birşeyi tartışıyorsunuz..bana kalırsada ambulans sadece idrar yolları enf. İçin çağırılmaz bu sebeple ben çağırmam..ama başkası çağırır ve buna saygı duymak zorundayım..çünkü can bu..sağlık ..

Son düzenleyen: Moderatör:
konu sahibesi off ne zormuş aile binasında oturmak demiş sanırım kayınvalidesi görümcesi filan oturuyor apartmanda

Hanımefendi o anda ı sancıyı çekiyorsunuz idrar yollarından olabileceği aklınuza bile gelmiyor o an böbrek apandisit eğer evde kimsee yoksa aşağı inebilecek durumda değilse belki hastanr uzak taksi parası yok nerden biliyorsunuz hem dediğim gibi gereksiz ambulans çağrılması değil konumuz yahu görevliler yukarıdaki hastanın durumunu bilemez ve madem görevlisiniz bilirsiniz ayakkabı çıkarıp giymekle uğraşamaz sedye taşıcak belki ayakkabı giymekle nasıl uğraşsın dimi siz yapıyorsanız bilemem ama ben onunla uğraşsın istemem. Kadın gider gitmez halının derdine düşmek normal size göre yani ben böyle komşum olsun istemezdim dutsam da çok kızardım zaten apartmana halı döşemek ayrı saçma misafir gelcem aşağıda çıkarıp yalın ayak çıkıcam böyle bişi var mı ya konunun özünü tartışalım yani.

Ailemdeki bir adet ambulans soforu ve bir adet acil tibbi mudahale ekibindeki arkadasimdan biliyorum. Ambulans hasta sevki icin de kullanilir.

Adam grip diye hastaneye gidip ölüyor ya..hastalığın altından ne çıkacağıda belli olmuyor bazen

Bir tanıdığımız ağır grip diye hastaneye gitmiş meğerse kansermiş ve çok ilerlemiş birdaha çıkamadı hastaneden şuan hala tedavide..

haklısınız kimse sağlık görevlisi olmadığı için heleki böyle durumlarda mantık devre dışı kalır olay ciddimi deilmi sarsmamakmı gerekir yerinden kalkmamanmı gerekir iki dk sonra şuurunmu gider bilemeyizki zaten konu sahibinin derdi hastanın hastaneye nasıl gittiği deil o paratmanı tek başına silmiş ambulans görevlileri ayakkabıyla girmiş

Aynen öyle herkesin acı eşiği farklıdır biri ne var bunda der biri çok fazla etkilenir çağırmak durumunda kalır ayrıca vergi veriyoruz o kadar ve bu hizmetler içinde veriyoruz kaldı ki ambulans telefonda zaten soruyor neden çağrıldığını ona göre geliyor. Konu bu değilki ayrıca ambulans görevlilerinin hastaya çıkarken ayakkabı çıkarmasını beklemek ne saçma bir düşünce yani. Ne için çağırmış olursa olsun görevli ayakkabı çıkarmaz sinirden uyuyamamış bir de hemen akabinde yıkayamabilir insanlar tüm apartman halı olursa bu sorunlar çok yaşanır daha haa diyelim kucakya taşıdık düşünsenize ayakkabımı elimr alucam bi de hastamı taşıcam kapıda hastam kucağımda ayakkabı giymeye uğraşıcam. Taksi çağrılsın denmiş adam uğraşır mı o kadını kapıdan almaya ayakkabı giyip çılarmaya şöförde ayakkabı ile girerdi zaten bu seferde nedenn taksi çağurdı derdi ılay aynı kapıya çıkardı.

Özel mi devletin mi ben hala buraya takığım?

Evet ztn ambulansın ne için çağırıldığından çok konu sahibinin beklentisi çok komik..olay sırf ayakkabı çıkarılmadı diye..zaten kalp krizide olsa çıkarılmayacaktı o zaman dahamı az takıcaktı.."aa ama kalp krizi bunlar için halı kirlenebilir bu mikroplar bakteriler haktır "diyip mışıl mışıl uyuyacakmıydı :) obsesif bir kadından bahsediyoruz yardım alması şart

benim babamda ALS hastası idi yani yatağa bağımlı ölümcül sürekli nefes darlığı çekiyordu hastalığının bir parçası ve genzine sürekli bişey kaçıyordu sürekli yaşadığımız normal bi durum olmuşdu hastaneye bir kere biz götürdük trafik saati olduğu için doktor ağzına geleni saydı bana haklıydıda karga tulumba nasıl getirirsiniz sürekli olan bir şey trafik çok olduğu için beklemeyelim diye vs dediysemde haklıydı yani demem o ki bir insan hasta ise ambulans çağırılır bu gayet insani medeni normal bir davranış diğer türlü sırtına vur adamı indir 5 kat aşa vs bu çok cahilce bir davranış ha apartman içindeki halıların kirlenme vs durumalrını söylemiyorum bile bu çok acaip doğrularım şaştı ya

Kabul ediyorum konuyla alakasız ama sağlıkçı arkadaşa hak veriyorum, ambulanslar memleketimizde fantastik derecede suistimal edilebiliyor. Burada iş çağıranın vicdanına kalmış, cebinde 50 lira varsa da, sırf sağlığın için harcayacağın paraya acıyıp ambulans çağırıyorsan ya da tamamen alakasız bir konu için ambulansı meşgul etmeye kalktıysan hakka girersin. Vergi verdim babamın eşeği gibi kullanırım doğru bir mantık değil bence.
Öte yandan durumun aciliyetini tayin etmek de zor, aciliyet bir yana yalnız yaşayan, yaşlı, taşınması gereken insan ambulans çağırmasın da ne yapsın? Paran yoksa hasta halinle sürünerek gidemezsin elbet hastaneye. Biraz ucu açık bir konu, dediğim gibi iş kişinin vicdanına kalmış. Sağlıkçılar için de geçerli tabi bu.

yalnız biri ALS biri sistit
sizin hastanız yatalakmış bir de tabi ambulansla gidecek, nakil ambulansları bu hastalar için var.

bu arada bir arkadaşın ambulans şöförü ve att yakını varmış, hasta nakli yapıyor ambulans demiş
o ayrı bir şey, 112 ambulansı değil, sadece nakil ambulansı var zaten, getiriyorlar götürüyorlar, acil hastalara bakmazlar onlar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…