Sinirden Uyuyamıyorum

Bina aile binası olsa da binanın içine halı serilmesini anlayamadım gelen misafirleriniz bina girişinden evin girişine kadar ayakkabılarını çıkarıp ellerinde mi taşıyorlar ayakkabılarını ilginç valla

ben bu ambulans lık durum mevsunu takığım söyliyim,ben mağdur oldum bu yüzden.konu shaibi gibi düşünen zihniyet yüzünden..o zaman mantığa göre mesela bel ağrısına ambulans mı çağrılır di mi???açğrılır kardeşim,ben kramplar içinde kığırdayamıyosam yerde kaldıysam ve her saniye bağırıyosam,ağrımdan ağlayamıyosam çağrılır..ama hastaneden sadece kanamalı hastalar için göndereceklerini söylediler bana..işte sağlık sistemimiz budur...en sonunda beni bi şekilde hasta nakil aracı diye bişey bulup karga tıulumba hastaneye götürdüler..peki o taşıma sırasında felç kalsam Allah korusun sorumlusu kim oalcaktı
ayrıca apartmanda halı ne demek yahu,böyle saçmalık mı olur,herkes evinin içinden sorumlıudur,apartamnı da varsa görevli temizler,bu kadar...sanki koridorlarda çocuklar oyun oynuyor gibi,oldu bir de koltuk atıp oturun bari..

Ben bulunduğum yerden hastaneye gitmeye kalksam kaç 10 tl eder. Ne kadar uzaklıkta olduğunu veya ne kadar tutacağını nereden biliyorsunuz ? Ayrıca zaten durumu acil değilse acil serviste triaj hemşireleri aciliyetine göre bir polikliniğe alıyor. İster yeşil odaya gider, ister kırmızı. O an hastanın ne ateşini, ne hastalığının geldiği aşamayı bilemiyoruz. Ambulanslarda bulunan hemşire ve att'lere güveniyor insanlar. Birşey olsa müdahele edilir diye düşünüyorlar hastaneye gidene kadar. Siz yaşadığınız birkaç örnekten yola çıkarak genelleme yapıyorsunuz. Ama belki rahatsızlığı o bile olmayabilir. Belki komşulara duyulması istenmemiş olabilir. Hasta hakkında en ufak bir bilgimiz yok. Belki konu sahibi o öfkeyle hastalığı basite indirgemiş bile olabilir.

Ambulans olayından size ne ki sonuçta sağlıkla ilgili bir durum.
Apartman olayına gelince de apartmana halı koyulması kadar saçma bir şey daha duymadım

Soma'da madenden çıkarılıp ambulansa bindirildiğinde "çizmelerimi çıkarayım mı" diye soran emekçi sizin elinize düşse yanmıştı demek ki.

10 liraya 2 adım gidiyor taksiler valla. hastahane uzaksa 50 yi gözden çıkarmak şart.

bizim evle en yakın hastane 15 km tatlım zaten bunu anlatmaya çalışıyorum bu ülkede vergi ödüyoruz o ambulanslar o vergilerden sağlanıyor durum gerekli görülüyorsa çağırılır ve ambulans gelir uygun görürse götürüyor tatım uygun degilse almıyor zaten hastayı alıyor sonra yanında en yakınını almadan hastaneye gidiyor saçma konuşmalar geri kafalılık anlayacagın ayrıca konu sahibesi akraba apartmanında oturuyormuş kesin kayınvalide görümce filan hastalanmıştır bu kadar konuşma bunlara. sorun ambulans vs degil canım konu sahibesinin derdi apartmanı temizlemiş yaa derdi o yani

apartmana halı serildiğini ilk defa duydum.
çok saçma ve ayrıca da sağlıksız. daire kapılarının önünde biriken ayakkabılar bile hoş bir görüntü oluşturmazken, apartmana girerken ayakkabısını çıkarıp eline alıp öyle merdivenleri çıkan kişileri hiç düşünemiyorum. nerede yaşıyorsunuz, büyük şehir mi, yoksa bir kasaba kaza falan mı?
ambulans geldiyse geldi size ne, o kısmı ise hiç anlamadım.kim ne çağırırsa çağırır, insanlar mecbur mu sırtında adam taşımaya eşiniz gibi.

vallahi bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama uyduruyormuşum hanfendi öyle dio ayrıca konu sahibesi ortada yok sözcüleri var maşallah

acaba ayakkabılar elde alınmıyor. apartman kapısının dışındamı bırakılıyor. oda olabilir.
tabii görüntüyü düşünmek bile istemiyorum

Son düzenleme:
Vurun kahpeye'ye dönmüş olay. Herkes saldıracak bir şey arıyor. Herkes 'daha anlamadan' saldırıya geçiyor. Sonra da kalkıp bdv konularına şaşırıyoruz.

Seriliyor canım en alt girişte bir ayakkabılık olur herkes çıkarır ayakkabısını oraya koyar, genel de aile apartmanlarında oluyor. Binanın katı boyunca merdivende, her katta halı olur.

Hadi kişisine kalmışta böyle bir durumda halı pislenmiş, kirlenmiş en son düşüneceğim şey bile olamaz. Bizim evimize girdiler ayakkabıyla bırakın apartmandaki halıları düşünmeyi? Erkek kardeşim çorapla fırladı kış vakti sokağa ambulans evi bulmaya çalışırken burası diye ambulansı kapıya getirdi. Annem hastanedeyken kimsenin de aklına bu çocuk çorapla çıktı dışarı, içeri girdi dur ben şu halılar battı bi yıkayım diye düşüneceğini, kafaya takacağını zannetmiyorum?

Ha kafaya takma meselesi hastalığın ağırlığına göre değişiyorsa bilemeyeceğim tabii.

Son düzenleme:
Saka di mi bu konu?
Olum dosegindeki kadini bile halilar kirlenmesin diye sirtta mi tasidiniz?, ve komsunuzun ambulans cagiracak kadar zor bir doneminde siz ayakkabi ile girilmesine mi takildiniz?!!
Merak ettim halilarin derdinden kurtulup, gecmis olsuna gittiniz mi? Yoksa kosturmasi olan kisilere halilarinizi silin baskisi mi yaptiniz?
Sabirliymis apartmandakiler!!
Siz zaten uyumayin, atin girise bir sandalye olen olursa falan mazallah cenaze ekibi girer, halilar kirlenir, sirtta tasiyin merhumu...

sizin kaynataniz ambulans cagirmadiysa kimse ambulans cagiramaz mi? ilk baska yazdiginiz vurdumduymazligi siz yapmissiniz kusura bakmayin. komsunuz ambulansla gitmis siz hali silme derdindesiniz. asil durdumduymazlik bu.

Sağlık bu hiç bir şeye benzemez Allah vermesin. Böyle zamanda halının kirine takılmak hiç hoş olmamış.

Geçen komşu bayılmış, uzun süre bilinçsiz bir şekilde kaldı gördük yani çok kötüydü. Kalp hapı verdi eşi. Sonra ambulans gelince kendine gelmeye başladı muayene edip gittiler Kendi de gitmek istemedi hastaneye. Yarın kendim doktoruma giderim dedi. Şimdi boşu boşuna çağrılmış mı oldu yani? Doktor değiliz önceden kestiremiyorsun ki hastalığının durumunu, ya ayılamasaydı da daha beter bir durum olsaydı?

Son düzenleme:
Yahu siz nerde yaşıyosunuz? Binaya halı serdiniz ayakkabıları dışarıda çıkardınız temiz oldu öyle mi
Resmen okurken midem bulandı elin adamlarının ayakkabısının içinde gün boyu terlemiş ayaklarının tüm pisliği o halıda, o halıdan hop sizin ayağa oradan eve:104:

İstediğiniz kadar halıyı temizleyin pislik yuvası o halı Allah bilir siz görmeden kaç kişi ayakkabıyla geziyo, direk yakın bence o mikrop yuvasını insan günde kaç tur çorap değiştirir valla:100:

Bi'de madem bu kadar dert ediyosun niye temizledin? Sen de çıksaydın ayakkabınla kapında çıkarsaydın ayakkabını mis gibi temiz ayaklarla bassaydın evine.

Ayrıca hayatımda bi'kere idrar yolları enfeksiyonu geçirdim başlangıçta tek başıma doktora gittim ve işkenceydi. İlerlemiş olsa düşünemiyorum bile feci sancı yapıyo. Vergi benim vergim gitme imkanım yoksa gelecek tabii ki kapıma o ambulans taktığın şey seni hiç ilgilendirmiyo yani. Övünülecek şey gibi yazmışsın bi'de ölüm döşeğindeki kadını öyle imkan yok gibi canını acıta acıta indirmek, aferin çok iyi yapmışsın-ız.

Son düzenleme:
Temizlikten bahsediyorsunuz ama o kadar kişinin üzerinde yürüdüğü halılara basarak eve giriyorsunuz
Ayağı pis mi temiz mi bilmeden
Yoksa herkes ayağını girişte mi yıkıyor?

Ambulans konusuna gelince, bende yaşadım o nalet hastalığı
Sabaha kadar sancıdan öldüm öldüm dirildim. Böbreklerim kopuyor sandım
Ki azıcık sistit olsa bile insan nasıl acı veriyor
Keşke benimde aklıma gelseymişte çağırsaymışım
Devlet sadece ölüm döşeğindekilere mi yardım gönderecek bu ülkede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…