Sinirden Uyuyamıyorum

O kadar halı yaptırdıysanız neden halı yıkama makineniz yok?

Bir yerinizi yırtsanız elinizle silince temizlenmez o halı. İğrendim ya. Apartman içinde daha önce de halı görmüştüm ama gerçekten hiç temiz bir şey değil bu.

Ambulansa gelince. Komşunuz bilinçliymiş. En ufacık bir sorunda lütfen 112'yi arayın. Onlar telefonda yönlendirirler sizi, şunu yapın bunu yapın diye. Eğer gerekli bulursa gelir, bulmazsa gelmez. Onun da kendi içinde kuralları var. Başı ağıran, tansiyonu düşen hastaya gelmez. Telefonda sorular sorar. Hastanızı sırtınızda taşımayın. Arabanız olsa da taşımayın.

Artık şu obsesif kompilsif hastalık tanısı çıktı çıkalı fazla temiz ve titiz olana hasta deniyor eskiden temizlik modaydı şimdi ise herşeye rağmen sağlıklı olma modası var

Ben de böyle biliyorum?
Biz üniversitedeyken arkadaş bayılmıştı okulun güvenliği aradı ve gelmediler sadece yönlendirdiler zaten çok yakındı okul...
Olur olmadık her telefona koşmuyo yani ambulanslar önce soruyolar nesi var diye.
Bi'de tutturmuşlar sistitte çağırılmaz diye herkesin aynı hastalıktan çektiği acı bir sanki neyin inatlaşması bu anlamadım.

Sen regl olursun hap bile içmezsin öbürü de her ay regl olur ama serum yemeden ağrıya dayanamaz. Hastalığın acısını bile tahmin edip tüü ambulansı boşa meşgul etmişler moduna girmişsiniz:111:

Şu sacma konuya bilmem kaç yüztane cevaap gelmis ben sorunum var bi yardimci olun el atin diyorum sallayan yok..asıl şuna cvp verenlere aşkolsun

İmza

Şu sacma konuya bilmem kaç yüztane cevaap gelmis ben sorunum var bi yardimci olun el atin diyorum sallayan yok..asıl şuna cvp verenlere aşkolsun

İmza

Resmen trip atmışsın
Bu hep böyledir bi'konu böyle patlar ve o an açılan konular da arada kaynar büyük ihtimal cevaplar gece uyuyamayanlar tarafından gelir

Ben de okulda yasadim. Universitenin icinde sabit duran ambulansi direk aradigimda bile gelmiyor. 112 cok daha zor. Sistitte enfeksiyon cok ilerlediyse hasta ateslenebilir enfeksiyon vucudunu sarabilir kanamasi olur idrarini yaparken dayanilmayacak aci yasayabilir. Muhtemelen o hasta sistit dye onemsemeyerek bekledi ve hastalik cok ilerleyince ambulans cagirmak durumunda kaldi. Ambulans mesgul olmaz.

Her acil hastaya yetecek ambulansimiz yoksa o da sistitli komsunun sorunu drgil. Ay ben oliyim olsun belki kriz geciren biri vardir diye mi dusjncem aci cekerken :)

Resmen trip atmışsın
Bu hep böyledir bi'konu böyle patlar ve o an açılan konular da arada kaynar büyük ihtimal cevaplar gece uyuyamayanlar tarafından gelir

işte tecrübe ve iyi ifade diye buna derim ben valla ben konun nedir bilmiyorum derdinide belki insanların sorununla ilgili bilgisi yok zaten bu konuyada bilgimiz olduğundan gelmedikki yardımcı olamadık yani konu sahibi bizi aydınlatsın diye geldik yazdık oda ortada yok

dejavu_one bende aynını söyledim. Yorumumu yanlış algıladınız sanırım. Aynı şeyi söylüyoruz. Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:

Arkadaşım Allah razı olsun demek istediğim o her karnı ağıran ambulans çağırsa olurmu?taksiye 20 tl vermemk için.yazan arkadsşların yorumları beni hayret içinde bıraktı sanki çok normal yahu ambulans bu kıç baş ağırınca çağrılırım ya diğer tarafta bekleyen gerçek hasta olsun benim eşim yorulsun ben taksi çağırır götürürüm yollarda kazalar vs gitmeleri gereken daha acil yerler olabilir.

Arkadaş günlerdir ağrıyı zaman zamn yaşayıp çarşı pazar geziyordu netekimde minibüsle hast geldi

Halı meselesini anlamayan arkadaşlara yazıyorum bu binada kiracıyım kuralı koyan ben değil binanın böyle daha siteril temiz olduğunu idda eden ev sahibi hiç görmedinizmi halı dölleri bina çok zor değildi halılar toplana bilir yada basıldı acil temizlik yapıla bilir saatler grçmiş ama icraat yok kardeşim ben titiz bir insanım evimde namaz kılınıyor ayakkabılar hastanede tuvalette vs heryere basıyor ben bunu kabul edemm neticede ciddi bir olay yok bakın buğün herkes işindeydi ama ben merdivenlerden inerken çamaşır suyuyla dilinmiş halılardan tiksindim

Yahu bu binadan nefret ettim benim eşim emniyet amiri çok iyi bilirimki polis ve ambulans ayakkabı çıkarmaz zaten çıkarsınlar diye bir talebim yok şark dönüşü taşındığım 2.bina ve burda kalmak zorundayız dışarıda ayakkabılarımızı çıkartıp ayakkabı dolaplarına koyuyoruz ilkten iyiydide zamanla sıkmaya başladı

o mucize ilaç sandığınız serum bildiğin tuzlu sudur.
içine ilaç koymazsan bi etkisi yok.
içine koyduğun ağrı kesici 15dk.da etki eder, hap atıyorum yarım saatte.
etkinliği farketmez.
bunu belirteyim dedim.

ayrıca arkadaşlar anlatamadık sanırım ama triaj diye bir şey var.
aciliyet durumuna göre sıralama.
yani sistitin ağrısına ya da adet ağrısına dayanamamanız sizi acil hasta yapmaz.
acil dediğiniz durum ani solunum ya da kalp durması, kalp krizi şüphesi, felç şüphesi, trafik kazası, yüksekten düşme, boğulma vs. vs.dir.
karın ağrısı, akut apandisit bile sarı alandır, bekleyebilir.
ülkemizde acil anlayışı çok farklı tabi.
anlatılması lazım ama ülke nüfusundan çok acile başvuru var.
sonra neden ambulans yok, işte anlatamıyoruz ki bunu.
arkadaşlar böyle ıvız zıvır ambulans çıktığı için yüksekten düşme vakasına ambulans kalmadı çıkartılacak, özeller de dahil olmak üzere.
bunu anlatamıyoruz ama.

Hayır kabusum olan bu bayan çıkılman merdivenlerin bitişine boydan boya 2kat merdiven bitişinde tam3.4bu şekilde yani halılar merdivende değil nedesem aralarda dedim halıları kaldırıp temizlikçi tutalım kabul etmiyor alışmışlar temizmiş bu sistem evet başkaları basmasa temz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…