- 16 Kasım 2009
- 6.066
- 118
- 698
- Konu Sahibi gulceayyuzlum
-
Bu merdivenler arasına serilen ince elde dokunan yani köylü kadınların dokuduğu halı
bu tip aile apartmanlarda gelen giden eksik olmaz çocuk çok olur kısır günleri,altın günleri,yasin okuma günleri kadınlar epey faaldir
aslında gırıste ayakkabılık bulunuyor soyle yatay ayakkabıları herkez oraya bırakır valal ben ozluyorum o gunlerı yahu
bız sımdı apartmanı yenılıyoruz bakarsınız boyle bır karar cıkar aıle paartmanı bızımkıde :)
dış kapının dış mandalı o :)
Gelen ambulastaki bayanlarda kızmış bunun içinmi çağırdınız hani o dış kapının Mandalı olan ekip elemanları
Kesinlikle obsesyon olduğu görüşüne bende katılıyorum..birkere apartmana ayakkabısız girmek ve halı olması sizin 5 katı silmeniz ne kadar trajikomik farkındamısın? Kadın hastaysa araba yoksa neyi çağıracaklardı sahil güvenliği mi?
Benim ailemde sizin gibiydi mikroptan ve kirden koruyolardı akıllarınca..sonra noldu biliyomusun? İmmun sistemim (bağışıklık)hayatım boyunca çok zayıf oldu en ufak şeyde hastanelik oldum..fanusa koyup büyüterek çocuklara zarar veriliyor yarar değil..yurtdışında çocuklar serbest bırskılıyor hatta bizim türk kadınları şaşırıyorr "aaaaa çocuklarına hiç bakmıyolar yerdeler" diye..sonra o çocuklar yılda 1 kere bile hastalanmayan bağışıklığı ve en önemliside özgüveni yerinde özgür birer birey oluyor..
Velhasılkelam ben bu kk ne sacma ne tuhaf başlıklar gördüm ama sizinkisi kadar tuhafını görmemiştim..yılbaşında ödüller dağılırken unutturmayın kk olarak sizede verelim birtane :)
Aynen öyle ben biliyorumki bayan 2,3öyle pazara bile gidiyor eşim olsaymış amn çağırmazlarmış ekip otosuyla gidermiş
aslında elbette ki sadece idrar yolları enfeksiyonunda ambulans çağırmak pek de mantıklı değil. ama belki eşi panik yaptı, endişelendi?
mantıklı değil çünkü idrar yolları enfeksiyonu çok aciliyeti olan bir hastalık değil. ambulans sizdeyken trafik kazası, kalp krizi gibi bir hastalık olsa ve bu nedenle o hastaya gidemese durum daha zorki bunu biz bilemeyiz. çok sıkışmadıkça ambulansa başvurmamak gerekli sanki
ayrıca siz çağırmadınız diye onlarda çağırmayacaklar ha. yok böyle bir düşünce
apartmanda halı ne alaka? ne kadar silerseniz silin olmaz ki öyle
birde madem kimse silmeye yanaşmıyor, siz de görmezden gelin.
kimseyle kendinizi kıyaslamayın. kimse de sizin gibi olmak zorunda değil. ben yapmıyorsam kimse yapmasın ya da ben yapıyorsam herkes yapsın olmaz. işte böyle anca kendinize yaparsınız, kendinizi yıpratırsınız
Gelen ambulastaki bayanlarda kızmış bunun içinmi çağırdınız hani o dış kapının Mandalı olan ekip elemanları
Apartman temizliği de çok önemli gerçekten. Ama bu apartman sakinlerince yapılmak zorunda değil. Ben mesela çalışan biri olarak yapamam böyle bir şey. Ancak haftanın bazı günleri yıkatılabilir.
Resmen trip atmışsın
Bu hep böyledir bi'konu böyle patlar ve o an açılan konular da arada kaynar büyük ihtimal cevaplar gece uyuyamayanlar tarafından gelir
Sonunda beni anlayan aklı salim bir bayan buldum tabikide apartman temizliği önemli neticede evimiz kadar apartmanada özen gösteriyoruz esasen ter temzdi düne kadar herkes üzerine düşeni haftanın 2günü yapıyor ama dün ne olduysa ev sahibim Irak'ı olmamış kızmam ambulans çağırandan ziyade tiriolerinden geçilmeden ev sahibine
Sizin için üzüldüm fakat ben olması gerektiği derecede titizimdir ayrıca ünv mezunu herçşt konuya vakıf bir bayanım çocuklarım gayet kendine güvenli pırıl pırıl Çocuklardır dışarda kirlenir eve gelip kıyafetlerini soyunur gerekirse duşunu alır tertemiz yatarlar:) sorun yokSanırım hediye yok ama hani her yıl işte kk nın en'leri seçiliyorya bu konuda en tuhaflar kategorisinde gayet rahat yarışır bence :)
Çok çok doğru birşey yapıyosunuz faydasını çocuk büyüdüğünde görüceksiniz.beni fanusta büyüttüler aman mikrop aman pis aman soğuk kalın giydir aman sıcak terlemesin ve ben hayatım boyunca herkesin ayakta atlattığı gribi hastaneye kaldırılarak serumlar yiyerek ve resmen ölümlerden dönerek atlattım..bu sadece grip örneği diğerlerini anlatsam çocuğunuzu çamura atarsınız :)
Bir arkadaşımın çocukları gayet özgürce büyütülçyolar yere de yatıyolar topraklada oynuyolar tabiki eve döndüklerinde güzel bir banyo yapıyolar ve inanın maşallah hayatımda bu kadar hastalanmayan,mutlu ve özgüvenli çocuklar görmedim..çocuk 2 yaşında kreşe başladı annesini unutmuş direkt çocuklarla oynamaya başlamış..ben kreşte 3 ay sabahtan akşama kadar ağlamıştım(4 yaşındayken) hiçbir oyuna etkinliğe hiçbirşeye katılmıyor sadece sabah girip ağlamaya başlayıp aksam ailem almaya gelince susuyormuşum en son öğretmenler demişlerki alın bu çocuğu günah kendini mahvetti..bu neden oldu biliyomusun? Çünkü özgüvensiz yetiltirildim kendi başıma hiçbişey yapmama izin verilmedi ve yalnız bırakılıncada korkup ağlamışımdır..
Eskiden aileler çok cahildi çocuğa iyilik yaptığını sanıp kötülük yapıyorlardı ama şimdi bol bol çocuk gelişimi kitapları,dvdler uzmanlar var aman okuyun izleyin gerkirse yardım alın..böyle yetiştirilen cocuklarda ilerde psikolojik rahatsızlık çıkma ihtimalide yüksek
Bence kendi kapınızdan alt kapıya kadar sadece o amaç için giyilen bir terlik koyun evinize
O terlikle evde gezmeyin biraz zahmetli olur ama temiz olur
Bence halıyı tümden çıkarıp atın yıkarız daha temiz olur betonu diyin daha kolay olur diyin belki ikna olurlar
Şahsen çok kirlide olsa halılar kalkıp 5 kat silmem
galoş takarım yine de silmem yani ne diye kendimi heba edeyim
ne mutlu sana kafaya takacak başka bi derdin yok demekki böyle kıytırık şeylere kafanı takıyorsun
Çorapla herkesin bastığı o halıya basarsak daha fazla mikrop taşımış olmaz mıyız, iğrendim herkesin bastığı halıya basma fikrinden
konu sahibi obsesif kompulsif mi?
Apartmanda halının ne işi var ömrümde duymadım?!
Konuyu çözen bi' aydınlatsın sevabına
Attım valla..şu hale bak hala cvplar gelmeye devam ediyo anlamsız bir şekilde..hayretler içerisinde bakıyorum
İmza
Merhaba ,
Hastanın durumu nedir , ne değildir bilmiyoruz. Konu sahibiyle zaten dinlemeyeceği , dinlese de umursamayacağı düşünüldüğü için paylaşılmamış olunabilir. Hastalık durumlarını paylaşmak istememiş olabilirler.
Fikir yürütme yaparak yargılamak ne kadar sağlıklı ?
Her hastalık ölümcül sonuç doğurabilir
Önemli olan triyajdır yani önem sırasına göre dizme
Hastane acilleri de bu duruma göre çalışır
Karnı ağrıyan biri apandisit olabilir ve bu sebepten tedavi edilmezse ölebilir
Ama karın ağrısı ambulansla hastaneye kaldırılma sebebi değildir çünkü bu hastanın vakti vardır
Ama bilinci kapalı,nefes alamayan,boğulan,trafik kazası geçirmiş,kafaya ciddi darbe almış hastanın vakti yoktur
Her türlü acil imkan bu triyaj sistemine göre çalıştırılır
Çünkü en gelişmiş ülkede bile hasta sayısı kadar sağlık personeli sağlama imkanı yoktur ve en ciddi hayati tehdidi olan hastalar ayrılarak öncelikli ilgilenilir
Triyaj sistemi gelişmemiş ülkelerde acil sağlık hizmetlerinin kapasitesi ne kadar arttırılırsa arttırılsın ideal hizmet verilemez
Son 2kat kiracıyım kışın öyle yaptık ama olmuyor ben giysem oğlum giymiyor oğlum giyse misafir giymiyor anlamsız bir olay gece yarısı içimdeki sıkıntıyı yazdım fakat yazmasaymışım keşke yorumlar çok saçma ve suçlayıcı
Vede kadınlar ya 112 öneminden bir haber
Ve temizlikten bir haber
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?