- 5 Nisan 2013
- 2.923
- 2.819
- 373
- Konu Sahibi gulceayyuzlum
-
ben şunu anlamadım. postacı falan geldiğinde de ayakkabısını mı çıkarıyorNedir bu insanların vurdum duymazlığından çektiğim.buğün üst komşum idrar yolları enfeksiyonu olduğu için çok sancılanmış neymiş araba yok diye tutup ambulans çağırmışlar olacak iş değil rahmetli kaynatam ölüm döşeğindeyken dahi 4katı sırtında eşim indirdi genede bu binaya ambulans gelmedi neyse sorun ettiğim şey bu binaya ayakkabılı girilmiyor dışarda ayakkabı çıkarılıyor yani halı var ben bu olayı akşam 7duyuyorum oysa olay3olmuş bizim ev sahibinin tiribinden temyizimde temizimdesinden geçilmiyor olaya bakki ne bina silinmiş ne halılar.ben dedim silelim tamam dediler fakat icraat yok bende 5kat binayı sildim
Halılarıda topladım attım silsinler diye.sildiler silmeyede kardeşim böyle titizlikmi olur bir kere eve girdi bizim ahali .kurdeşen oldum bikere
Eşim bayağı kızdı elin kapısını ne siliyon diye fakat silmesem onlar hala kıçını kaldırmadı
Birde bu adamlar bina temizlik gününe tam olarak riayet etmiyor günü gününe tek silen benim diyorum temizlikçi tutalım beyenmezlermiş of ya ne zormuş aile binasında oturmak
Tam anlamadım ki birkaç şey anlatmış aynı yazı içinde.
Sanırım hasta olan komşu aynı zamanda titiz hastalık derecesinde yoksa kimin aklına gelir apartmana halı sermek.
Madem hasta ve titiz temizlese bari temizlemiyormuş da, konu sahibi silmiş falan.. titiz olan kadın neden silmez ki?
Bence titiz olan konu sahibesi..
Edit:titiz olan apartman sahibiymiş sanırım,tekrar okudum ama yanılıyorda olabilirim.
arkadaşım adamların arabası yoksa ateşi yüksekse ve taksiye binip gidecek parası yoksa ne yapsın ölsün mü hastalık bu yani
o mucize ilaç sandığınız serum bildiğin tuzlu sudur.
içine ilaç koymazsan bi etkisi yok.
içine koyduğun ağrı kesici 15dk.da etki eder, hap atıyorum yarım saatte.
etkinliği farketmez.
bunu belirteyim dedim.
ayrıca arkadaşlar anlatamadık sanırım ama triaj diye bir şey var.
aciliyet durumuna göre sıralama.
yani sistitin ağrısına ya da adet ağrısına dayanamamanız sizi acil hasta yapmaz.
acil dediğiniz durum ani solunum ya da kalp durması, kalp krizi şüphesi, felç şüphesi, trafik kazası, yüksekten düşme, boğulma vs. vs.dir.
karın ağrısı, akut apandisit bile sarı alandır, bekleyebilir.
ülkemizde acil anlayışı çok farklı tabi.
anlatılması lazım ama ülke nüfusundan çok acile başvuru var.
sonra neden ambulans yok, işte anlatamıyoruz ki bunu.
arkadaşlar böyle ıvız zıvır ambulans çıktığı için yüksekten düşme vakasına ambulans kalmadı çıkartılacak, özeller de dahil olmak üzere.
bunu anlatamıyoruz ama.
Nedir bu insanların vurdum duymazlığından çektiğim.buğün üst komşum idrar yolları enfeksiyonu olduğu için çok sancılanmış neymiş araba yok diye tutup ambulans çağırmışlar olacak iş değil rahmetli kaynatam ölüm döşeğindeyken dahi 4katı sırtında eşim indirdi genede bu binaya ambulans gelmedi neyse sorun ettiğim şey bu binaya ayakkabılı girilmiyor dışarda ayakkabı çıkarılıyor yani halı var ben bu olayı akşam 7duyuyorum oysa olay3olmuş bizim ev sahibinin tiribinden temyizimde temizimdesinden geçilmiyor olaya bakki ne bina silinmiş ne halılar.ben dedim silelim tamam dediler fakat icraat yok bende 5kat binayı sildim
Halılarıda topladım attım silsinler diye.sildiler silmeyede kardeşim böyle titizlikmi olur bir kere eve girdi bizim ahali .kurdeşen oldum bikere
Eşim bayağı kızdı elin kapısını ne siliyon diye fakat silmesem onlar hala kıçını kaldırmadı
Birde bu adamlar bina temizlik gününe tam olarak riayet etmiyor günü gününe tek silen benim diyorum temizlikçi tutalım beyenmezlermiş of ya ne zormuş aile binasında oturmak
Bence hasta olan konu sahibi
Bu konuyu yazısında elbette cehaletten yazmadım bayanın yumurtalıklarında kist çıktı birçok kadında var birde kocası muhasebeci üç kuruşunu hesabını yapıyor arkadaşlar okadar basit değil ya ambulans çağıranında şartları olması gerekir
Edit yaptım yorumuma..
Halı meselesini anlamayan arkadaşlara yazıyorum bu binada kiracıyım kuralı koyan ben değil binanın böyle daha siteril temiz olduğunu idda eden ev sahibi hiç görmedinizmi halı dölleri bina çok zor değildi halılar toplana bilir yada basıldı acil temizlik yapıla bilir saatler grçmiş ama icraat yok kardeşim ben titiz bir insanım evimde namaz kılınıyor ayakkabılar hastanede tuvalette vs heryere basıyor ben bunu kabul edemm neticede ciddi bir olay yok bakın buğün herkes işindeydi ama ben merdivenlerden inerken çamaşır suyuyla dilinmiş halılardan tiksindim
biri bu halıları kim serdii bana açıklasınnn derhalllll. Birde komşunun tavugunu gören var mı
Konu sahibi gene arazı hatuncanlar.. Boşverinnn.
eeee daha daha nasılsınız
Bu kadar diretmenizdeki amaç ne gerçekten anlamadım. Acı eşiğinden bi'habersiniz sanırım.
İnsanlar kendi acılarını bilir. Konuda geçen kişinin yaşını, acısının şiddetini bilmeden habire aynı şeyleri yazıp duruyosunuz. Millet manyak mı başım ağrıyo deyip ambulans çağırsın demek ki telaşlanacak bi'şey varmış o an.
Ayrıca "Hasta nakil ambulansı: Acil tıbbi müdahale gerektirmeyen hasta veya yaralıların nakli amacıyla kullanılan ve EK1 ve EK2 de belirtilen teknik ve tıbbi donanıma sahip kara aracıdır." Yani illa ölümcül hasta olmak gerekmiyo. Konu bu değilken ısrarla diretiyosunuz.
Siz çağırmazsınız ama ben ağrıdan bayılcak gibi olursam ve gidecek hali kendimde bulamazsam ve beni ulaştıracak kapımda aracım da yoksa ambulansı ararım yine. Zaten adamlar her telefona koşmuyolar merak etmeyin.
2 tane hasta var
1- konu sahibi ruhsal olarak titizliğe takmış
2-idrar yolu enf böbreklere kadar ilerleme ihtimalide olan komşu
halı olayına el atıyorum halıfleks ile merdiven merdiven kesiliyor bu halılar , sanırım belli günleri var o belli günlerdede keni payına düşeni yapmıyormuş idrar yolu olan komşu
olayın özü bu
yalnız bu halıalrı nasıl görmezsiniz yahu biz küçükken hep böyleydi halılar
hatta şuanda apartmanda 3 hane oturuyoruz keşke şuandada böyle olsa yani
:)))) valla öyle yapak o zamn o k götürsünbir halıcının hinliği olabilir bu durum bilemiyorum
bizim apartmanı da tınlayan yok, temizleyen yok. ben arada kendi kapımın önüne su döküp süpürüyorum. yani anlayacağınız apartmanı b.k götürüyor
ama sağlıklıym da hani, öle hastalıklı bir durumum da yok
çamaşır suyundan zehirlenen var da, pislikten ölen olmadı henüz
bakın ben anlatamıyorum galiba.
acı eşiğinden de haberim var tabi ki.
ama bunların standardı var onu diyorum ama anlatamıyorum herhalde.
evet gerçekten millet manyak, işin içinde olmadığınız için bilemezsiniz insanların ne olduğunu.
hasta nakil ambulansı da 112 değildir, ben sistit oldum ağrım var deyip çağıramazsınız zaten onu, gelmezler.
onlar hastaneye nakledilecek, genelde yatalak durumu stabil hastaları randevulu şekilde getirir götürürler.
o 112 değildir zaten.
her telefona da %90 koşuyoruz emin olun.
adet ağrısına gittim yahu ben kendimde 4,5 cmlik over kisti olduğu ve felaket sancılı regl olurum bir de, alırım ağrı kesicimi çekerim, o halde ben çalışmayı biliyorum, ortalığı ayağa kaldırmıyorum.
Demek ki onlar ambulans cagiracak kadar paniklediler. Size ne oluyor ki? Insanlar size mi soracakti cagiralim mi diye? Kaynatanizi kac kac sirtinda indirdilerse onlara ne? "Burda bu isler boyle yuruyor" deyip aynisini mi yapmalari lazim.Bos yere millete soyleniyorsunuz.
Saglik gorevlileri de acil cagirilmislar, dur ayakkabilarimizi cikaralim, coluk cocuk vardir diye duracak halleri yok yani. Herkes bu kadar takintili degil, insanlar islerine bakiyor. Oyle seylere takmissiniz ki takinti hastaliginiz mi var? Nerde gorulmus apartmanda hali, bence herkes gibi normal yasayin, bu kadar temizlik hastaligi iyi degil.
Bu tur seylere bu kadar takip sinirlenen biriyseniz doktora gorunun, takinti hastaliginiz olabilir zira.
Ben sorun olacak birsey goremedim. Apartmanin temizlik duzeninden sikayetciyseniz toplanti duzenleyin, kararlastirin herseyi.
Yurdum insanı gereksiz yere çağıran da vardır mutlaka. Ama gelen her ihbar aynen emniyetteki gibi ciddiye alınır. Ama gerçekten eğlenmek için bile çağıranlar varmış. 112 çalışanları anlatmıştı TV de. Gerçekten ihtiyacı olanların haklarını gasp ediyorsunuz, yapmayın diye.
Negüldüm idearyolu değil yumartalık ağrısıymış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?