Sinirden Uyuyamıyorum

Apartman temizliği de çok önemli gerçekten. Ama bu apartman sakinlerince yapılmak zorunda değil. Ben mesela çalışan biri olarak yapamam böyle bir şey. Ancak haftanın bazı günleri yıkatılabilir.

kırmızı yoruma bayıldım..
Birde hediye mi var nerde.. Bende konu açayım o vakit..

Sanırım hediye yok ama hani her yıl işte kk nın en'leri seçiliyorya bu konuda en tuhaflar kategorisinde gayet rahat yarışır bence :)

Çok çok doğru birşey yapıyosunuz faydasını çocuk büyüdüğünde görüceksiniz.beni fanusta büyüttüler aman mikrop aman pis aman soğuk kalın giydir aman sıcak terlemesin ve ben hayatım boyunca herkesin ayakta atlattığı gribi hastaneye kaldırılarak serumlar yiyerek ve resmen ölümlerden dönerek atlattım..bu sadece grip örneği diğerlerini anlatsam çocuğunuzu çamura atarsınız :)

Bir arkadaşımın çocukları gayet özgürce büyütülçyolar yere de yatıyolar topraklada oynuyolar tabiki eve döndüklerinde güzel bir banyo yapıyolar ve inanın maşallah hayatımda bu kadar hastalanmayan,mutlu ve özgüvenli çocuklar görmedim..çocuk 2 yaşında kreşe başladı annesini unutmuş direkt çocuklarla oynamaya başlamış..ben kreşte 3 ay sabahtan akşama kadar ağlamıştım(4 yaşındayken) hiçbir oyuna etkinliğe hiçbirşeye katılmıyor sadece sabah girip ağlamaya başlayıp aksam ailem almaya gelince susuyormuşum en son öğretmenler demişlerki alın bu çocuğu günah kendini mahvetti..bu neden oldu biliyomusun? Çünkü özgüvensiz yetiltirildim kendi başıma hiçbişey yapmama izin verilmedi ve yalnız bırakılıncada korkup ağlamışımdır..

Eskiden aileler çok cahildi çocuğa iyilik yaptığını sanıp kötülük yapıyorlardı ama şimdi bol bol çocuk gelişimi kitapları,dvdler uzmanlar var aman okuyun izleyin gerkirse yardım alın..böyle yetiştirilen cocuklarda ilerde psikolojik rahatsızlık çıkma ihtimalide yüksek

yaşasın o zaman babanın baktığı cocuk egemenlığı. Ben uyumayınca agzıma cay kasıgı ıle rakı bile vermış babam. wc'de elimi yıkamışım.fare yakalayıp kedi diye sevmişim.. sonuç yüzbinkere maşallah bana. Evimde hep kedi köpek kuş mutlaka oldu ve ben grip olduğumu son 15 yıldır hatırlamıyorum

Açıkcası benim şu aile apartmanına geldiğimde halı banane ben ayakkabımı çıkarmam gibi asi düşünce geldi ama kızım kızınca çıkartamadım resmen işkence çorabımdaki mikroplar çoğaldı kendi mikrobum bana yeterdi sanki görüntüde berbattı
yani kim kimi yola getirmiş anlamadım bu apartmanda kiracı kadın mal sahibini yola getirmiş görünüyordu bu kadında öldü gitti adamda daha genç kadınla evlendi

Kızım 14 aylıktı kreşe başladı.Şimdi 16 aylık.Evet mecburiyetten erken oldu ama acayip bir öz güveni var.Mesela ben düşünce bakmadım uf uf diyip eşyaları dövmedim.İçim acıdı mı evet .Ama canın yanmadıktan sonra niye bu kadar nazlı olsun ki?
Parta kaydırak için merdivenler var bilirsiniz tek başına çıkar ve tek başına kayar.maşallah diyimKendini korumayı bilir.Eşyasını elinden hızlıca alırsan vey vey der yada oda aynı şekilde alır.Asla verirmisin demeden eşyasını vermez.Genellikle üstün dökmeni okurum ,dinlerim.Çok yararını gördüm.

Bence kendi kapınızdan alt kapıya kadar sadece o amaç için giyilen bir terlik koyun evinize
O terlikle evde gezmeyin biraz zahmetli olur ama temiz olur
Bence halıyı tümden çıkarıp atın yıkarız daha temiz olur betonu diyin daha kolay olur diyin belki ikna olurlar
Şahsen çok kirlide olsa halılar kalkıp 5 kat silmem
galoş takarım yine de silmem yani ne diye kendimi heba edeyim

Çorapla herkesin bastığı o halıya basarsak daha fazla mikrop taşımış olmaz mıyız, iğrendim herkesin bastığı halıya basma fikrinden

konu sahibi obsesif kompulsif mi?

Apartmanda halının ne işi var ömrümde duymadım?!

Konuyu çözen bi' aydınlatsın sevabına

Bizzat 112 de çalışan arkadaş idrar yolu enfeksiyonu yüzünden 40 derece ateşle hastaneye kaldırılmamı nasıl açıklarsın?

arkadaşım adamların arabası yoksa ateşi yüksekse ve taksiye binip gidecek parası yoksa ne yapsın ölsün mü hastalık bu yani

Bahsedilen kişi 40 derece ateşli,bilinci kapanan vs bir hasta değil
Idrar yolundan sancısı olan ve arabası olmadığı için 112 yi araba olarak kullanan biri
Arabası yoksa taksiye binip gidecek
Ambulans acil hayat kurtarıcı durumlar içindir
Etraftaki ekipler bacak ağrısı ,adet sancısı,idrar yolu iltihabı gibi hastalara gitti diye
Kısacası acil hastalara gitmediği için
28 yaşında kalp krizi geçiren hastaya ambulans bulamamak ne demektir bilemezsiniz tabi
Açık ve net
Ambulansı arabası yok diye kullananlar hak yiyorlar ve yarın öbür gün kendi acil hastaları olduğunda o 28 yaşındaki gencecik çocuk gibi ambulans arandığında 112 Dr ve attleri ateşi çıkan hastayla uğraşıyor olacaklar

Son düzenleme:
YAzdığınızdan hiçbirşey anlamadım sadece apartmanda halı var galiba öyle bişey anladım.O da ne alaka yani apartmanda halı mı olur?

Merhaba ,

Hastanın durumu nedir , ne değildir bilmiyoruz. Konu sahibiyle zaten dinlemeyeceği , dinlese de umursamayacağı düşünüldüğü için paylaşılmamış olunabilir. Hastalık durumlarını paylaşmak istememiş olabilirler.

Fikir yürütme yaparak yargılamak ne kadar sağlıklı ?

Bunun çözümü yeterli sayıda ambulansın istihdam edilmesidir.

Basit gördüğünüz bir hastalığın ağır veya ölümcül sonuçlar doğurmayacağına nasıl emin olabiliyorsunuz.

Her hastalık ölümcül sonuç doğurabilir
Önemli olan triyajdır yani önem sırasına göre dizme
Hastane acilleri de bu duruma göre çalışır
Karnı ağrıyan biri apandisit olabilir ve bu sebepten tedavi edilmezse ölebilir
Ama karın ağrısı ambulansla hastaneye kaldırılma sebebi değildir çünkü bu hastanın vakti vardır
Ama bilinci kapalı,nefes alamayan,boğulan,trafik kazası geçirmiş,kafaya ciddi darbe almış hastanın vakti yoktur
Her türlü acil imkan bu triyaj sistemine göre çalıştırılır
Çünkü en gelişmiş ülkede bile hasta sayısı kadar sağlık personeli sağlama imkanı yoktur ve en ciddi hayati tehdidi olan hastalar ayrılarak öncelikli ilgilenilir
Triyaj sistemi gelişmemiş ülkelerde acil sağlık hizmetlerinin kapasitesi ne kadar arttırılırsa arttırılsın ideal hizmet verilemez

Idrar yolu enfeksiyonu şüphesiz ki çok ağrılı ve ıstırap verici
Bizzat yaşadım oldukça ağır şekilde de
Arkadaşlar ambulans çağırılmasını normal bulmuşlar yorum yapmışlar
Ben de normal bulmadım ve yorum yaptım

Komşunuzun o an çok sancısı vardi ki ambulans çağırma gereği gördüler. Bunun için apartman sakinlerinden izin alacak değiller. Ayrıca binanın merdivenlerine halı sermiş olabilirsiniz ambulans çalışanları da herhalde ayakkabılarını çıkarıp hastayı almaya çıkıp tekrar indirdikten sonra ayakkabılarını giyinip gitmeyeceklerdi deil mi? Ne kadar mantıksız bir beklenti.

parası yoksa neyle gitsin yani siz nerden biliyorsunuz ateşinin kaç derece olduğunu ölçtünüz mü zaten farklı bi durum olsa ambulanstaki ekip gerek yokmuş ambulansa der ve ücret talep eder bu durum böyledir yani

Psikopatmısın yavrummm sen

Kızz Hastası varmış işte çağırsın ambulans .. Yok kaynantanı eşin indirmişte vs senin fazlamı boş vaktin var. Hee eşinin beline yazık onlarda indrseymiş dimi sen öyle düşündün durumu

Evde iki yıl köpek bakmış. Temizliği dert etmeyen icabında oğlumun parktan koşturmayla eve ayakkabıyla daldığı bir evde huzurlu yaşarken inan böyle küçük şeylere kafa takmıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…