- 10 Aralık 2014
- 847
- 565
- 133
- 37
- Konu Sahibi nebilimben
-
Ben de aynen anlattiginiz gibi bir ofiste calisiyorum (yurtdisinda) gelen insanlarin kariyeri ,vasfi, yasi ne kadar yuksek olursa olsun onlar selam verir tokalasacak kadar taniyorsak onlar gelir masanin yanina. girisi onlar yaptigi icin. Türkiye deki ofis ortamini bilmiyorum tabi..anladım sizi
bi ortama girdiğimde ben zaten tokalaşıyorum yanı ortam oldugunda
ama burda ortam yok bişe yok
işim şirkette yurt dışı ilişklerden sorumluyum masa başındayım ofisin girişinde hemen odamız
yanı benım bu adamı görünce x bey hosgeldınız deyıp ayaga kalkmam mı gerekıyor ( ilk iş deneyımım olabilir belki de ben bilmiyorumdur )
hanı demek ıstedıgım masa basında tutun ki sekreterım her gelene kalkıp tokalaşmam gerekır mı ? x bey hosgeldınız demem yeterlı gelmez mi ? ( belki de bende de hata oldu burada şimdi siz yazınca düşündüm madem bu adam gelınce dıger arkadaslar ayaga kalkıp opustu tokalaştıı keske dedım madem ben de kalkıp en azından hos geldınız deyıp tokalaşsaydım , ama hadı ben yapmadım şimdi bu adam yapmadım dıye bunu bu sekilde '' sen tokalaşmıyorsun '' diyerek boyle rencıde mı etmesı gerekırdı ? )
benim yazdıklarım bu sorunun cevabı bence çıkıntılık yapmak istemem ama öyle yani bencesonradan da düşünüyoum şimdi bazıları da yazınca acaba ben mı yabani davrandım diye
ama hadi tutun ki öyle '' sen zaten tokalaşmıyorsun yaa'' deyip boyle bozması mı lazım ?
eminim ki benım başım acık olsaydı ve aynı şekilde tokalaşmasaydım bu abes karşılanmayacaktıhiçç takılma derim onun dengesizliği ben tesettürlü değilim ama iş yerinde hayatımda bir sefer gördüğüm belki de bir daha görmeyeceğim insanlarla tokalaşmak zorunda değilim diye düşünüyorum kibarca karşılar hoşgeldiniz güle güle derim ama karşı taraf hamle yapmamışsa tokalaşmam
eminim ki benım başım acık olsaydı ve aynı şekilde tokalaşmasaydım bu abes karşılanmayacaktı
hem başım kapalı hem de tokalaşmayınca sorun oldu
dıyorum ya sonradan dusundum ben mı hata yaptım ben mı yabani davrandım acaba diye
ama dedıgım gıbı başı acık olsaydım tokalaşmasam bile yabani sayılmazdım
eminim ki benım başım acık olsaydı ve aynı şekilde tokalaşmasaydım bu abes karşılanmayacaktı
hem başım kapalı hem de tokalaşmayınca sorun oldu
dıyorum ya sonradan dusundum ben mı hata yaptım ben mı yabani davrandım acaba diye
ama dedıgım gıbı başı acık olsaydım tokalaşmasam bile yabani sayılmazdım
Bunu alkışlarım işteSiz patronun dini inancı zayıf güçlü hesabı yapabiliyorsunuz ama tesettürlü olup mahrem diye el vermemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu o zayıf inançlı dedikleriniz daha iyi biliyor mesela. Bence sorun sizde insanlar kapalı bir bayanın el verip vermeyeceğini kestirmek zorundami
Bunu alkışlarım işte
Yalnız orda bir kelime hatası olmuş, mahrem değil namahrem olacaktı
Konu sahibi başkalarının inancını ölçeceğine kendisini ölçsün, tokalaşıyor mu tokalaşmıyor mu, neden tokalaşmamak gerekir, bunu düşünsün sonra..
gülerken hallerinin gülünç olduğunun farkında değiller demekki üzülme bende tesettürlüyüm ve kamudayım ,şu an tokalaşmaktan hoşlanmıyorum ,fakat beden dili kadın erkek için etik olan önce kadının el uzatmasıdır kadın el uzatırsa erkek tokalaşır yani el erkekten gelmez..işte bu kadar görgüden de bihaber olup seninle alay ettiklerini sanıyorlar ya bende onlara çok gülüyorum.daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.
patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...
ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .
yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
beni bu şekilde bozmak niye ?
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
ne bileyim yazdım ölesine buraya da
Bak şimdi öncelikle şuna değineceğim.daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.
patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...
ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .
yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
beni bu şekilde bozmak niye ?
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
ne bileyim yazdım ölesine buraya da
Aman böylesi çok
Saygısızlık yaptıkları
Bizim işyerinde de bi çocuk kadınlarla tokalaşmıyor diye çaycı ablalar bile dibine gidip alay ediyorlar, çocuk kaçıyo onlar yaklaştıkça
Yetiştirme tarzı, inanç, tercih kişilere göre değişir. Bana ne
Ama tesettürlü olsan etiket yapıştırıp gülerlerdi bazılarıBen tesettürlu değilim insanlarla tokalasmayi opusmeyi sevmiyorum
İş yerin de gelenlere güler yüzlü hosgeldin diyorum elimi uzatmadan
Hatta is arkadaşlarım bayramlarda öpüşme olurdu şimdi onlar da anladı uzaktan iyi bayramlar diyoruz
Dedigin gibi tercih meselesi
ya gercekten milletin buna bu kadar takacagını bilseydim valllahi yazmazdımBak şimdi öncelikle şuna değineceğim.
Adamın hayat görüşüne ters olmasına rağmen seni işe almış ve hic rencide etmemiş. Ama sen dini yönünün zayıf olduğunu söylüyorsun. Camiden çıkıp da açık kafalı kadına saydıran ya da başı açık diye demediğini bırakan gıybet eden, dedikodu eden insanlar gibi davransaydı daha mı makbul olurdu. Adam bence bir dindardan daha saygılı davranıyor sana. Sen de öyle demişsin zaten de dini yönünün zayıf olmasını kaktırınca biraz memnunmiyetsizlik var gibi geldi bana. Neyse arada bir gelen misafir gibi patavatsızlar çıkar. Sallama onları da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?