Sinirlerim çok bozuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi SMMRR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şöyle prenses bir hamilelik geçiremedim her sabah işe gelmek zorundayım her akşam yemek evi topla çamaşırı bulaşığı... :KK12:
Hiç hiç özenme prenseslik bir halim yok ben her Allah'ın günü sinir krizi geçiriyorum. Gece yatmak gündüz kalkmak istemiyorum asabim o derece bozuk. Ama tabi çalışan insan APayrı olur Allah yardımcın olsun seninki de kolay değil

😣 Öyle valla şuan bide bana surat yapıyor görümcem ayrı surat yapıyor kalktım odama geldim onun o suratını gormektense yalnız kalırım bin kat iyi kimseyle uğraşacak mecalim yok valla. Kendi anamı bile tersliyorum ki daha bide kaynanam
Bende öyle kendi annenize babanıza bile bazen tahammülümüz kalmıyor bu saçma sapan hareketler tam ergenlik hareketi bence görümce kaç yaşında ki

Hayır değil. Benimde ikizlerim var.hamileliğin hiç yatmadım ve kimseden yardım istemedim. Hatta doğum temizliğini bile kendim yaptım. Ve benin okula giden bir çocuğum daha vardı. Konu sahibi sarmış basina
Bu konuda çok haklısın ama ben kendim kış için sardım başıma hamilelikte tutturan eşim. Korkuyormus evde tek kalmamdan. Sanki tek hamile benmişim gibi. Ben de kendime baka bilecek durumdayım ama gel gör halimi işte

İnanın bundan iki hafta öncesine kadar mutfak hayaldi benim içim iştahım hiç yoktu yemek yiyemiyodum. Şükür şu iki
Haftadır hiç mide bulantım olmadı iştahım henüz artmadı ama onun içinde doktorum iştah şurubu yazacağını söyledi çok halsizdim de bugün lerde fazlasıyla dinçim😊. İnşallah doğuma kadar böyle devam eder

işte hanımlarımızın bir çoğu doğum yapmasına rağmen bu durumları unutuyor sanırım. benim daha bulantılarım geçmedi ve o kadar halsizim ki eve gider gitmez uyuyorum her şeyi eşim yapıyor. bu beni premses yapmaz :)

Salakligim işte hiç düşünemedim bu durumların olacağını kayın validem kendi halinde bir insana benziyordu demekki ben ona ipleri vermişim

Yani iyi olan ilişkileri bozmuşsundur belki de böyle yaparak,eşin şuan dediğini yapmış ama o da bi gıcık olacak ilerleyen zamanlarda kafası karışacak gelgitleri olacak,hiç idare etme tez elden gönder her türlü kötü olacaksın idare edip daha fazla zaman geçirip strese sokma kendini.

Ayrıca bebeğim bir yaşında hala biri baksa bakar bana acınacak durumdayım ama yuvarlanıp gidiyoruz öyle,kimseyi eve çağırmaya niyetim yok,bundan sonra zaten hayatın hep bu minvalde yarım yamalak geçecek alış buna şimdiden.

Bu konuda çok haklısın ama ben kendim kış için sardım başıma hamilelikte tutturan eşim. Korkuyormus evde tek kalmamdan. Sanki tek hamile benmişim gibi. Ben de kendime baka bilecek durumdayım ama gel gör halimi işte
Böyle daha çok sinir oluyosun.zaten doğumdan sonra çok yorucu günler seni bekliyor.şimdiden bol bol yat dinlen.valla kvalideallerin gorumceler in yardımına kalırsak yandık. Tek kalsan nolacak evinde hiç bişey olmaz allahın izniyle. Böyle sinir olarak hamileliğin geçirme

Yani iyi olan ilişkileri bozmuşsundur belki de böyle yaparak,eşin şuan dediğini yapmış ama o da bi gıcık olacak ilerleyen zamanlarda kafası karışacak gelgitleri olacak,hiç idare etme tez elden gönder her türlü kötü olacaksın idare edip daha fazla zaman geçirip strese sokma kendini.

Ayrıca bebeğim bir yaşında hala biri baksa bakar bana acınacak durumdayım ama yuvarlanıp gidiyoruz öyle,kimseyi eve çağırmaya niyetim yok,bundan sonra zaten hayatın hep bu minvalde yarım yamalak geçecek alış buna şimdiden.
Zaten sabahtan beridir suratı bir karış gördükçe sinirim bozuluyor kalktım odama geldim inşallah godericem de bakalım işte nasıl olacak

Böyle daha çok sinir oluyosun.zaten doğumdan sonra çok yorucu günler seni bekliyor.şimdiden bol bol yat dinlen.valla kvalideallerin gorumceler in yardımına kalırsak yandık. Tek kalsan nolacak evinde hiç bişey olmaz allahın izniyle. Böyle sinir olarak hamileliğin geçirme
Bende diyorum hep hamileliğimi güzel geçirmek ilerde de güzel hatrlamak istiyorum diye. Kız bide bı tek yemek yapıyorlar onuda kırk kapıda anlatıyorlar neymiş efendim semraya bakıyoruz, onu evde tek kiyamayiz. Millet de bana ne kadar şanslısin bize böyle bakan olmadı diyor.

İşte dün eşim konuştu aynı şey tekrar ederse bende ters davranmaya baslycam baktım daha çok hakimiyet kurmaya çalışıyor. O zaman da ben artık iyiyim siz gidin işinizden alıkoymym sizi diycem
Siz derseniz sizi kötu bilip alinabilirler eşiniz desin bnce

Gebeliğim riskli bide biraz zayıfım son aylar taşıyamam ayağa kalkamam işleri onlar yapsınlar diye kaliyorlar
Hem gebeliğim riskli bana baksınlar diye evine alıyorsun. Bir gün 2 gün değil. 9 ay boyunca bakmaları için.

Hem de eve kimse gelmesin istiyorsun.

9 ay boyunca sadece yemek yapıp oturamazlar insanlar evde. Gelen giden olacaktır. Onlar sizin çalışanınız değil. Sizin kurallarıniza uyamazlar.

Madem ki aylarca birlikte kalınacak.. su durumda ortak kurallara göre yaşanacak demektir.

Ben kayinvalidemi kendi rızamla çağırayım. Ona yemek yaptırayım. Hamileyim diye kendime baktırayım.

Sonra eve domates getirmesinden bile rahatsız olayım 🙄🙄🙄🙄

Mantıklı geliyor mu kulağa.

Gelmiyor tabiki.

Çözüm şu: hamile kalmayı bilen her bir birey ihtimalleri göz önüne alacak . Çözümler üretecek.

Bulduğu çözümler başkalarını evibe getirip kendi kurallarını dayatmak olmayacak.

Onlar size tatil yapmaya gelse yani tamamen kendi keyifleri için gelse... belki hakli olabilirdiniz. Ama su durumda hakli değilsiniz.

Haksız da değilsiniz. sizin sorununuz adil olamamak.

Olaya adalet cercevesinde bakın.

Kimse aylarca birinin evinde misafir gibi tetikte kalamaz.

Bırakın evlerine gitsinler. Böyle giderse daha büyük sorunlar çıkacak.

Hem gebeliğim riskli bana baksınlar diye evine alıyorsun. Bir gün 2 gün değil. 9 ay boyunca bakmaları için.

9 ay boyunca sadece yemek yapıp oturamazlar insanlar evde. Gelen giden olacaktır. Onlar sizin çalışanınız değil. Sizin kurallarıniza uyamazlar.

Madem ki aylarca birlikte kalınacak.. su durumda ortak kurallara göre yaşanacak demektir.

Ben kayinvalidemi kendi rızamla çağırayım. Ona yemek yaptırayım. Hamileyim diye kendime baktırayım.

Gelmiyor tabiki.

Çözüm şu: hamile kalmayı bilen her bir birey ihtimalleri göz önüne alacak . Çözümler üretecek.

Bulduğu çözümler başkalarını evibe getirip kendi kurallarını dayatmak olmayacak.

Onlar size tatil yapmaya gelse yani tamamen kendi keyifleri için gelse... belki hakli olabilirdiniz. Ama su durumda hakli değilsiniz.

Yahu olaylara dışardan bakıp konuşmak ne kadar rahat bana bakmalarını istemiyorum ben istediğim için değil eşim istediği için burdalar. Ama bu onlara kendi evleri gibi davranma, milletten çer çöp toplayıp evime getirme hakkı tanımaz ben kimseye muhtaç değilim kalbimde kötülük olsaydı vicdan azabı duymazdım zaten.

Gelmiyor tabiki.

Ki herşeyin ötesinde kendilerinin de bildiği gibi ben hamileyim hergun hergun misafir çekemem

Yahu olaylara dışardan bakıp konuşmak ne kadar rahat bana bakmalarını istemiyorum ben istediğim için değil eşim istediği için burdalar. Ama bu onlara kendi evleri gibi davranma, milletten çer çöp toplayıp evime getirme hakkı tanımaz ben kimseye muhtaç değilim kalbimde kötülük olsaydı vicdan azabı duymazdım zaten.
1. Olaylara dışardan bakıp yorum yapmamız icin açılmış konuya başka yerden bakamiyoruz.

2. .oegernları davet eden siz ya da eşiniz. Her kimse fark etmez. Aylarca misafir gibi kalmalarını beklemek hata olur. Neticede sizin ya Da eşinizin bir işi icin ordalar. Keyfi olarak değil.

3. Ben size kalbinizde kötülük var demedim.

4.mademki istemiyorsunuz... bunu öncelikli olarak eşinize anlatacaksınız. Istediğiniz birini bir deprem durumunda sizi kollaması için eve getirmeyecek.

5. Çok öfkeli davraniyorsunuz. Sinirleriniz yıpranmış. Haklı ya da haksiz değilsiniz. Adil olma konusunda sorunlarınız var,diyen birine bunları yazan bir insanin psikolojik durumundan endişe ederim.

6. Birakın gitsinler. Daha büyük sorunlar çıkacak. (Bırakması gereken eşiniz olsa bile burda eşinize laf geçirme isi size düşüyor)

1. Olaylara dışardan bakıp yorum yapmamız icin açılmış konuya başka yerden bakamiyoruz.

2. .oegernları davet eden siz ya da eşiniz. Her kimse fark etmez. Aylarca misafir gibi kalmalarını beklemek hata olur. Neticede sizin ya Da eşinizin bir işi icin ordalar. Keyfi olarak değil.

3. Ben size kalbinizde kötülük var demedim.

4.mademki istemiyorsunuz... bunu öncelikli olarak eşinize anlatacaksınız. Istediğiniz birini bir deprem durumunda sizi kollaması için eve getirmeyecek.

5. Çok öfkeli davraniyorsunuz. Sinirleriniz yıpranmış. Haklı ya da haksiz değilsiniz. Adil olma konusunda sorunlarınız var,diyen birine bunları yazan bir insanin psikolojik durumundan endişe ederim.

6. Birakın gitsinler. Daha büyük sorunlar çıkacak. (Bırakması gereken eşiniz olsa bile burda eşinize laf geçirme isi size düşüyor)
Evet olaya dıştan bakıyorsunuz fakat diğer insanlar gibi empati kurabilirsiniz. Bana bu şekilde saçma bir tavırla yakalasan tek kişi sizsiniz çünkü diğer arkadaşlar sorunumu anladı çözüm sundu. Evlimisiniz veya dusunuyormusunuz bilmiyorum. Evliyseniz bile kayınvalide izle sorunlarınız var mı hiç hiç bilmiyorum alakadar da etmez beni. İnsanlar kolaylıkla başkasının karpuzuna kelek diyebiliyor. Hani profilinizi yanına not düşmüşsunuz ya anlamayan alıntı yapmasın diye. Bence siz de uygulamalısınız çünkü anladığınızı sanmıyorum. Benim konuyu açma sebebim zaten onları nasıl evden göndere bilirimdi; ki bunu herkesin anliyip sizin anlamamaniz beni çok çok şaşırttı. Ama tecrübe farkı. Konu burda haklı mıyım veya haksız mıyım değil !

Eşinizin sizin yanınızda onlara çıkışması çok yanlış bence..kendinizi onların yerine koyun ,sizin için ordalar ve azarlanıyorlar..tabiki sizden habersiz birilerini çağırmaları yada eve müdahale etmelri yanlış olabilir ama daha 5 ay var ve arkadaşları yada akrabalarıyla da görüşmeye hakları da var.Baştan gelmeleri çok yanlış olmuş. Riskli de olsa Allah koruyacaksa korur bebeklerinizi inşallah, ağır iş yapmazsınız ,eve de haftada bir temizlik için birini tutarsınız.

Allah yardımcınız olsun
Benimde ilk 3 ayım riskliydi
10 gün annemde kaldım.
İgneleri olup calısmaya devam ettim.
Ev islerine ayda 1 kadın aldık.
Masa bası oldugum icin calısmam sıkıntı olmuyordu.
Günlük isleri esim yapıyordu valla
Bence yardımcı alsanız daha makul.
Esiniz yapsın yada isleri
Oyle gecmez 9 ay🤦🏻‍♀️
yaniiiii

Eşinizin sizin yanınızda onlara çıkışması çok yanlış bence..kendinizi onların yerine koyun ,sizin için ordalar ve azarlanıyorlar..tabiki sizden habersiz birilerini çağırmaları yada eve müdahale etmelri yanlış olabilir ama daha 5 ay var ve arkadaşları yada akrabalarıyla da görüşmeye hakları da var.Baştan gelmeleri çok yanlış olmuş. Riskli de olsa Allah koruyacaksa korur bebeklerinizi inşallah, ağır iş yapmazsınız ,eve de haftada bir temizlik için birini tutarsınız.
Eşimin yanımda konuşması zaten doğru bişey değil. Ama ben anlamıyorum bir insan nasıl olurda evinde kaldığı kişiye haber vermez kendi davet etmiş bide yani insan düşünür, ben kimseyle görüşmesin demiyorum ama bana sorması lazım çünkü gelen kişi benim evime geliyor. Bende gitmelerini istiyorum ama eşimin elinde umarım ikna edebilirim inanın başım catlycak bu konuları düşünmekten

Back
X