Sinirlerim Tepemde!

Günaydın sevgili kadınlar 💓

Bu aralar sıkıştım kaldım dertlerin arasında. Bugün ki sorunum kv.
Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Yaa bunalmişsin belli zaten çalışan insansın evine vakit ayırmak istiyorsun ama
Okuyunca keske benimde kv byle olsaydı dedim
Bir çöp vermezdi al şunu da dolabına koy diye,
Sen yapamazsın derken,bence çalıştığın için söylüyor gibi geldi bana
Çalışan insana akşam hazır yemek kolaylıktır diye düşünüyorum fırsata cevir bunu
Yemeğinizi yiyin çay içip kalkın o kadar da geç saate kadar oturmak zorunda mısınız
Dolabına koymak istedikleri sana kolaylık olsun diyedir fasulyeyi alıp ayiklayip,dograyıp domates biber vs hazırlamak yada hazır dolaptakini alıp direk düdüklüde pişirmek
Hatta illede vermek için ısrar ederse bana gönder kışlık hazırlıkları dolabim kış için boşta henüz 😂 😂

Artık biliyorsunuz 10 aylık evliyim ve çalışan bir kadınım. Biz evlendikten ilk haftadan sonra haftanın birer günü anneme ve kv lere gitmeye başladık. Eşimde bende evin tek çocuklarıyız. Is çıkışı gidiyoruz yemek yiyoruz çay içip saat 11 gibi kalkıp evimize geliyoruz. Bu durum artık beni sıkmaya hatta boğmaya başladı. Ben haftanın 2 günü oraya gidince işlerim sıkışıyor. Yemek yapamıyorum düzenim alt üst oluyor. Yanı bu durumu anlatmaya çalışıyorum, koskoca kadınlar oturup ağlıyorlar biz sizi özlüyoruz diye 🤦‍♀️ dün akşam yine iç gittik eve geldim duş aldım çamaşır attım sabah kalktım çamaşır astım ve ise geç kaldım. Evet iyilik yapmaya çalışıyorlar ama bana artık batıyor kızlar. Evime, kendime , eşime vakit ayıramıyorum. Bu hafta temizlik yapacağım yapamıyorum çünkü zamanım yok. Zamanım yok derken gezmekten değil onlara gidip gelmekten 😑
Bu konu böyle uzar gider. Bir sıkıntım ise yine kv. Sürekli buzdolabıma sürekli mutfağıma mudahele ediyor. Bu aralar taktı kış için dolaba bezelye atayım, fasulye atayim istemiyorum dediğim halde dün zorla verdi. Ben bu konserve olayını çok sevmiyorum ayrıca kışın taze fasulye yemesem ölmem herhalde. Tutturuyor, tursu yaptım gel al, reçel yaptım gel al , onu yaptım gel al artık biktim. Normal de tatlı çok yiyen birisi değilim ama laftan anlamıyor, kalbini kırmak istemiyorum ama bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Yemek konusu açılıyor sen yapamazsın ben yaparım. Döndüm dedim ki yemek konusunda gayet başarılıyım oğlunun göbeğine bak anlarsın ispatım diye. Sürekli yarış halinde benimle. Sen yapamazsın, sen edemezsin. Çok doluyum kızlar uzun oldu kusura bakmayın 😑😔
Bence kayinvalden oldugu icin sana batiyor. Baskasi yapsaydi ne iyi insan herseyimi dusunuyor derdin. Ben anlamadim sinirinin tepende olacagi ne var burada? Bu kadar da art niyet aramayin herseyde yaaa

25 yıl çalıştım, bunun içinde Taksim-Belikdüzü arası gidip gelmekte vardı, Haznedar - Sirkeci arası da yani ben hiç akşam 20:30 dan önce evde olamadım. Son 3 yıl ev-iş mesafem yakınlaştı 6 da evde oluyordum. Evliyken de bekarken de hep evin yükü üzerimdeydi, bekarken ablamla yaşıyordum o yüzden bu yetiştirememe durumunu anlayabiliyorum. Akşam bir yere gidince düzeni bozuluyor insanın eve dönünce bir şeye hali kalmıyor. Lakin bu çokta kafaya takılacak bir durum değil haftada iki gün oluyorsa buna göre program yapın o kadar. Yani annelere gidilen akşamlarda yemek derdi yok, eve dönüş saatini biraz erken tutun eşinizle konuşup, yarın iş var yorgunum falan desin siz de kendi annenize deyin ki kırılmasınlar. 10 gibi eve dönseniz bir ortalık toplama, ya da yatana kadar ertesi günün yemeğini ocağa koyma vaktiniz olur. Programlı giderek Pazar günlerini kendinize ayırın, o gün ev işi de yapmayın , uyuyabildiğiniz kadar uyuyun ve sonrasında eşinizle vakit geçirin.
Kışlık meselesinde diğer arkadaşlara katılıyorum, buzluğa konan her şey kadın için candır, çünkü pratik yemektir özellikle çalışan kadın için. Ev ürünüdür, temizdir vs... Bunları vaktiniz olmadığını bildikleri için yapıyorlar yapamayacağınız için değil. Forumda kışlık hazırlıklar konuları var, yapmak için ne kadar zorluk çektiğimizi oralara bir göz atarak anlayabilirsiniz, yeni evlisiniz belki bazı konularda farklı düzen istiyorsunuz ama kışlık yapılmayan mutfak bereketsiz oluyor inanın. Ani bir misafir ya da yemeksiz bir günde kurtarıcıdır buzluk, kıymetini bilin
Çok uzattım bitireyim artık, dünyada iyi niyetli iki anneden büyük bir nimet yok, o yüzden kızmayın onlara zaten yaşları gidiyor, inanın çok uzun zaman bu güçleri olmayacak, incitmeyin o yüzden. Henüz çok gençsiniz biraz yorgunluğu kaldırır bünyeniz, idare edin, dualarını alın, sevgiler

Farklı noktaya gitti konum asıl anlatmak istediğim başka şeydi. Evime yardımcı olmaları çok güzel ama bu bana bir noktadan sonra zarar veriyor. Onlara gidip gelince en erken 12 de yatıyorum ertesi gün uykusuzum ve yemeğim kalmıyor. Eve gelince yemek bulaşık işi başlıyorum oturup dinlenmem 10 oluyor. Demek istediğim bizimde artık bir aile olduğumuzu anlasınlar. Umarım anlatabilmişimdir

Yaa bunalmişsin belli zaten çalışan insansın evine vakit ayırmak istiyorsun ama
Okuyunca keske benimde kv byle olsaydı dedim
Bir çöp vermezdi al şunu da dolabına koy diye,
Sen yapamazsın derken,bence çalıştığın için söylüyor gibi geldi bana
Çalışan insana akşam hazır yemek kolaylıktır diye düşünüyorum fırsata cevir bunu
Yemeğinizi yiyin çay içip kalkın o kadar da geç saate kadar oturmak zorunda mısınız
Dolabına koymak istedikleri sana kolaylık olsun diyedir fasulyeyi alıp ayiklayip,dograyıp domates biber vs hazırlamak yada hazır dolaptakini alıp direk düdüklüde pişirmek
Hatta illede vermek için ısrar ederse bana gönder kışlık hazırlıkları dolabim kış için boşta henüz 😂 😂

Alıyorum zaten almıyor değilim 😅 bi ara dolapta yemekten çok kışlık malzeme vardı. Üstüne kendi yemeklerini vermeye başladılar eşim isyan etti sürekli bayat yemek yiyoruz diye 😊 ama şunu diyim vişne koymak bana çok tuhaf geldi yani ne bileyim 😅😅 bir de yaprağı dolu versin boşu bir işe yaramıyor😅

Bence kayinvalden oldugu icin sana batiyor. Baskasi yapsaydi ne iyi insan herseyimi dusunuyor derdin. Ben anlamadim sinirinin tepende olacagi ne var burada? Bu kadar da art niyet aramayin herseyde yaaa

Konu annemi de barındırıyor sadece kv min etkisi daha çok ondan size öyle gelmiştir

Kışın sürekli sarma yedik sardılar falan ama bana verince zaten zamanım yok saramıyorum diyince dursun diyorlar :)
Olsunlar olmasınlar demiyorum fazlası zarar :KK70:
Hehe ondan ben de de vardı buzluktan çıkardım birgün sarayın diye aa satıyorum yirtikiyo söyledim dedim bak böyle pluyo hiç verme istersen diye bu kez geçen yıl taze yaprak alıp ucakla getirdi evde salamura yaptık 😁 ama o kadar çok kaya tuzu koyuyor ki binalarda parçalanmış turşular eriyor filan ama demiyorum artık 🤪
Sizin ailenize siz esinizinkine eşiniz desin anne biz gelip sende yiyelim daha güzel oluyo filan diye :)
Evet fazlası da zarar mutlaka .. haftada 1 er gün tamam da surekli müdahale ediliyorsa elbet ben de bunalirim

Hehe ondan ben de de vardı buzluktan çıkardım birgün sarayın diye aa satıyorum yirtikiyo söyledim dedim bak böyle pluyo hiç verme istersen diye bu kez geçen yıl taze yaprak alıp ucakla getirdi evde salamura yaptık 😁 ama o kadar çok kaya tuzu koyuyor ki binalarda parçalanmış turşular eriyor filan ama demiyorum artık 🤪
Sizin ailenize siz esinizinkine eşiniz desin anne biz gelip sende yiyelim daha güzel oluyo filan diye :)
Evet fazlası da zarar mutlaka .. haftada 1 er gün tamam da surekli müdahale ediliyorsa elbet ben de bunalirim

Yakındığım nokta o fazlası işte :)
Yoksa bezelyeden de turşudan da memnunum ama boğmaya başladılar artık tükendim :KK70:
Yaprağım boş ama onlar bu kış hep sardı yedik güzel oluyor :KK70::KK70:

Daha yeni evli oldugunuz icin tempoya alisamamis olabilirsiniz,zamanla oturacaktir bence.
Ben olsam herkes kendi ailesine gitsin,ugrasin,otursun gelsin derim gerci.

Daha yeni evli oldugunuz icin tempoya alisamamis olabilirsiniz,zamanla oturacaktir bence.
Ben olsam herkes kendi ailesine gitsin,ugrasin,otursun gelsin derim gerci.

Geçen eşim anneme gitmem gerek dedi, sen git benimde işlerim var sen gelene kadar toparlarım dedim.
Eşim eve geldi kv aradı oğlum geldi sen niye gelmedin diye.
Halbuki eşim o gün konuşmuş anne bak kızın işleri oluyor, yetişemiyor her şeye diye ama anlayan yok :)

Memnuniyetsiz insan modeli.
Böyle insanlara ne yapsan yaranılmaz.
Sanarlar ki eşi ve kendisi kendi kendine oluşmuş, kendi kendine büyümüş, haftanın birer günü iki insan mutlu etmek dert geliyor.
Yazık valla en azından sanırım eşiniz biraz merhametli ki, böyle güzel şeylere ön ayak oluyor.

Memnuniyetsiz insan modeli.
Böyle insanlara ne yapsan yaranılmaz.
Sanarlar ki eşi ve kendisi kendi kendine oluşmuş, kendi kendine büyümüş, haftanın birer günü iki insan mutlu etmek dert geliyor.
Yazık valla en azından sanırım eşiniz biraz merhametli ki, böyle güzel şeylere ön ayak oluyor.

Hakaret etmeseniz

Size doğrudan beceriksiz dediler mi..farkli anlaşılıyor çünkü ilk yazdıklarınizdan sanki zamanın yok çalışıyorsun diye yapmışlar gibi anlaşılıyor.

Size doğrudan beceriksiz dediler mi..farkli anlaşılıyor çünkü ilk yazdıklarınizdan sanki zamanın yok çalışıyorsun diye yapmışlar gibi anlaşılıyor.

Kv min cümlesini yazıyorum
Sen yemek işine girme, yapmazsın, yapamazsın ben sana yaparım

Annemin cümlesi
Benim karnıyarığım daha lezzetli olmuştu, olmamış bu :)

Ne çıkıyor sizce

Merhaba.
Yeni evli sayildiginiz ve cocuk olmadigi icin evin hep derli toplu ve duzenli olmasini istemenizi anliyorum. Ben de oyleydim. Calistigim halde gun asiri supurge acar, yerleri siler, toz alirdim. Her gun bir odayi bastan asagi temizlerdim. Bi sure sonra, ozellikle bebek gelince, her gun temizlik duzen yapamayacaginizi goreceksiniz. Mesela ise gec kaldiginiz gun camasir yikanmasi buyuk ihtimal cok acil degildi. Kv ve annenize gittiginiz gunler yemek yapmamanin dayanilmaz hafifligini hissetmeye bakin.

Valla anlattığınız kayınvalide modeli sizinle yarış halinde olan değilde tamamen anne modunda bi kadın ve gayet iyi niyetli belliki sizi çok sevmiş değer veriyo neden bu kaynanalar sevilmiyor ya gerçekten çok üzücü

Back
X