Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Yok tatlım varikosel aynı bacaklarda ki varis gibi erkekte olmasi yani testislerde oda sperm kalitesini etkiliyor
Bizde Sayı normaldi hız ve morfoloji azdi düşüktu yani ama memorialda eşim muayene oldu hiç ultrason vs.istemediler bendede pco var diye direk tüp dediler kuzu kuzu gittik ama su varikoseli tesadüf öğrendik
Oda eşim sıgarayiBıraktı hadi gel test verelim merak ediyorum dedim de o zaman anlaşıldi maalesef yoksa biz 3.yu deneyecektik:-(((
Ben de boyle biliyordm varikoseli.ve ameliyatinin oldgnu bliyorm.iyilesince kendiliginden olur belki canim yaa insallah olur ama memorial in bunu fark etmemesi cok dusundurucu..

Tekrar teşekkür ederim yarın ararım doktorumu gel derse giderim muayeneye çok evham yapıyorum galiba içim rahatladı çok sağol V Vivaldi30
Rica ederim canim.korkma yaaaa opuya girenlerden ohss olanlara bile transfer oluyor.yeter ki cok agir bisey olmasin.ayrica ertelenme olayindan bu kadar korkma.nolacak.ertelense 1 2 ay sonra ttansfere yine gidilir korkun donmuslarla denemekse biz donmuslarla hamileyiz cnm.farketmiyo yani..:anneadayı:

Ben de boyle biliyordm varikoseli.ve ameliyatinin oldgnu bliyorm.iyilesince kendiliginden olur belki canim yaa insallah olur ama memorial in bunu fark etmemesi cok dusundurucu..
Günaydın herkese :))
kimsenin aklına birsey takılsin istemem ama ozelliklede yazıyorum benim gibi olacak ark.varsa dikkatli olsun diye biz birsey bilmiyorduk işin içine gördükçe öğrendik ama özellikle başarısız denemesi olan ark.lara tavsiyem birkaç Dr. A tetkikleri göster meden tekrar deneme yapmasin lar

3.denemeyi düşünmem artık ben orada maalesef nasıl güvenirim
Hayırlısı artik bir ameliyatı olalım bekleyelim olmazsa artık tekrar tüp deneriz

Yok tatlım varikosel aynı bacaklarda ki varis gibi erkekte olmasi yani testislerde oda sperm kalitesini etkiliyor
Bizde Sayı normaldi hız ve morfoloji azdi düşüktu yani ama memorialda eşim muayene oldu hiç ultrason vs.istemediler bendede pco var diye direk tüp dediler kuzu kuzu gittik ama su varikoseli tesadüf öğrendik
Oda eşim sıgarayiBıraktı hadi gel test verelim merak ediyorum dedim de o zaman anlaşıldi maalesef yoksa biz 3.yu deneyecektik:-(((
Canim benim eşimde de varikosel var. İki kez ameliyat oldu. Ama sonuç olarak ameliyat olmuş olmasına rağmen 6. Denemede pozitifi gördük. Yani şunu demek istiyorum birincisi ameliyat olduktan sonra çok çok büyük bir degisiklik olmayabilir (moralini bozmak istemem ama bize bütün doktorlar ameliyat olduktan sonra da ancak tüp bebekle cocuk sahibi olabilirsiniz demisti) ikincisi de her varikosel hastası ameliyat edilmiyor. Mesela eşim iki kez ameliyat oldu ama bi arkadaşımın eşi hic ameliyat olmadan ilk denemede ikizleri oldu. Yani amleyat gerekliliği kişiden kişiye değişiyor. Bütün varikosel hastaları ameliyat edilmiyor. Bizim ameliyattan önce morfoloji 0 di, iki ameliyat sonrasında da hala 0 . Bir şey değişmedi yani. Sadece hareketlilikte az bir değişim oldu, onu da bana sorsan ameliyattan değil de uyguladığımız bitkisel kürlerden derim. Ama su da bi gerçek ki semra hoca erkek kaynaklı sebeplerin üzerinde nedense durmuyor. Biz kaç urologa gittik hepsi yüzde yüz morfoloji ve hareketlılık kaynaklı infertilite dediler. Ama semra hoca benim yumurtalarımda hiçbir sıkıntı olmamasına ragMen yüzde 40-50 de kadın kaynaklı olabilir,tamamen erkek kaynaklı değil diyordu.
Bir de tavsiyem bu ameliyatı ille de yaptırmak isterseniz mutlaka birkaç doktor fikri alın. Bazı doktorlar ameliyata çok yatkın oluyorlar ;)

errik errik D dl3434 arkadaşlar ben hiç bilmediğim için soruyorum. Erkekte varikosel varsa bile tüp bebeği neden etkiliyor? Sonuçta labaratuvarda en iyi olan spermleri seçip döllemiyorlar mı yumurtayı?
Benim eşimde de hareketlilik ve morfoloji sıkıntılı ama Ayşe hoca aşılamaya yeter demişti. Varikosel olma riski var mı bizde de o Zaman?

Kızlar az önce haber aldım hastaneden yarın transferim var 5.gün embriyosu Ayşe hanım yapacak inşallah ne önerirsiniz kızlar tecrübenize ihtiyacım var ne yapmalıyım transferden sonra

errik errik D dl3434 arkadaşlar ben hiç bilmediğim için soruyorum. Erkekte varikosel varsa bile tüp bebeği neden etkiliyor? Sonuçta labaratuvarda en iyi olan spermleri seçip döllemiyorlar mı yumurtayı?
Benim eşimde de hareketlilik ve morfoloji sıkıntılı ama Ayşe hoca aşılamaya yeter demişti. Varikosel olma riski var mı bizde de o Zaman?
Canim varikosel spermin kalitesini bozuyor. Yani spermde baş, kuyruk anomalileri meydana getiriyor. Sperm sayısı ile ilgisi yok anlayacağın. Öyle olunca da spermle yumurta döllense bile embriyo kalitesi düşük olduğundan embriyo gelişmiyor.

Canim varikosel spermin kalitesini bozuyor. Yani spermde baş, kuyruk anomalileri meydana getiriyor. Sperm sayısı ile ilgisi yok anlayacağın. Öyle olunca da spermle yumurta döllense bile embriyo kalitesi düşük olduğundan embriyo gelişmiyor.
Canım onu anladım ama tüp bebek için labaratuvarda anomali olmayan en iyi spermleri seçmiyorlar mı? Yanlış mı biliyorum

Canım onu anladım ama tüp bebek için labaratuvarda anomali olmayan en iyi spermleri seçmiyorlar mı? Yanlış mı biliyorum
IMSI yöntemiyle yaparlarsa evet seçiyorlar. Ama işte morfolji 0 ise bulunamıyor anomalili olmayan embriyo ve dolayısıyla gebelik şansı da düşüyor. Anomalili olan her sperm döllenmeyecek, gebelik olusmayacak diye bir sey yok tabı. Ama çok çok zorlaşıyor neticede. Bu arada bu Imsi yöntemini de her tüp bebek merkezi uygulamıyor. Biz meselà ilk iki denemeyi Bahçeci de yaptırdık, böyle bir şey uygulamadan rastgele seçerek yapmışlardı.

Enistem o hastanede calisiyor muhtesem bi hastane.evleri de cok yakindi hastaneye ama benim icin lab.ve doktorlar cok onemli.tup bebekte isim yapmış bi yer istedim.memorial veya bahceci dedim.ikisi en iyi yerler.gerisi bence zaman kaybi.tup bebek bolumne ciktik medipolde.issiz sessiz sakin tuhaf geldi pek kmse tercih etmiyor.ama memorial bu ise adanmis bir ekiple calisiyor

Bende memorial istiyorum.burdaki hamileler çok umut oldu bana.
Rapor alabilirsem maddi açıdan bizim için iyi olucak.

Arkadaşlar içimizde kaç hamile var acaba ;) Vivaldi var. Erik yeni aldı pozitifi.başka varmı unuttum. az kişimi pozitif alıyo bu aralar ne. Ortalama 20 kişi falan yazıyorsa 2-3 kişimi var gebe.

bende varım :D 6,5 haftalık kese ve kalbı duyduk çok şükür... sorum hidroselpenks yüzünden olumsuzluk yaşayanlar? tehlikeli dönem kaçıncı hftaya kadar henüz rahat bir nefes alamadıım.doktor hidroselpenks olsaydı bu saate belli olurdu dedi ama ben henüz rahatlayamadım...

bende varım :KK70: 6,5 haftalık kese ve kalbı duyduk çok şükür... sorum hidroselpenks yüzünden olumsuzluk yaşayanlar? tehlikeli dönem kaçıncı hftaya kadar henüz rahat bir nefes alamadıım.doktor hidroselpenks olsaydı bu saate belli olurdu dedi ama ben henüz rahatlayamadım...
Maşaallah Sevilen çok güzeeel. Laparoskopimi olmuştun sen.

Arkadaşlar içimizde kaç hamile var acaba :KK66: Vivaldi var. Erik yeni aldı pozitifi.başka varmı unuttum. az kişimi pozitif alıyo bu aralar ne. Ortalama 20 kişi falan yazıyorsa 2-3 kişimi var gebe.
Sevilen 89 var hamilelerden.ben varım.vural var busemre var muhip var eskilerden.sudiuemutlu var insallah :) errik var.

Back
X