Sper testinden farkı ne oluyotBiz yaptırmıştık canım daha detaylı bakılıyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sper testinden farkı ne oluyotBiz yaptırmıştık canım daha detaylı bakılıyor
Çok canım bu insülin direnci için genelde pcos olanlara veriliyor. Bende direnç Yok ama kullansam iyi olurdu sanırım.Glifor ne için verılıyor bağışıklık için dıyolar bi serum varmış onu kullanın o mu acaba
Dr u arayıp sorun kafanızda soru işaretı kalmasın bnceÇok canım bu insülin direnci için genelde pcos olanlara veriliyor. Bende direnç Yok ama kullansam iyi olurdu sanırım.
Ben bide tüp bebek yaptırmiş bir bayan 5,6 kere olmamış ve sonra bi serum varmış bağışıklık için snra bebişi tutunmuş onu da önerıyolar tam ne bılmıyorum amaÇok canım bu insülin direnci için genelde pcos olanlara veriliyor. Bende direnç Yok ama kullansam iyi olurdu sanırım.
Yarın sabah randevum var gidince soracağım.Dr u arayıp sorun kafanızda soru işaretı kalmasın bnce
İnsülin direnci olanlar kullanıyor ama pkos olanların çoğuna doktor öneriyor canımNe içün kullanılıyor o
Canım orada soruyorlar zaten bayan erkek farkeder mi diye. Bayan isterseniz bayan çekiyor.Echomarda bayan cekecek olan dr önerırmısınız
ilk olumsuza odaklanınca :) tşkler
Şuan inofolik kullanıyorum. Yarın soracağım bir sakıncası yoksa kullanayım.Yarından itibaren doktora sorup kullanabilirsin nerden başlarsan iyi bence
Evet bagisikligi baskilayici serum. Beyaz bir serum. Tup bebege baslamadan baslaniyor yada basladigin zaman. Her doktor farkli uyguluyor.Ben bide tüp bebek yaptırmiş bir bayan 5,6 kere olmamış ve sonra bi serum varmış bağışıklık için snra bebişi tutunmuş onu da önerıyolar tam ne bılmıyorum ama
Canımmm Rabbim o güzel gönlünü ve sabrını mükafatlandırsın İnşâAllah olacak ben inanıyorum Allah'ın izniyle çok emek verdin Rabbim büyük en güzelini nasip etsin sana. Gerçekten çok yorucu süreçler en zorlarını sen yaşadın o yüzden çok çok iyi anlıyorum seni hepimizin ortak derdi bi evlat sahibi olmak sağ Salim nasip etsin bu sefer Rabbim hepimize İnşâAllahİyiyim canım saolasın sende hep aklımda ve duamdasın. evet sezeryan olmuştum nisan mayıs gibi tekrar giderim diyordum ama ne cesarwtim kaldı nede gücüm. Pgtli dondurulmuşlarım var Allah ne zman nasip ederse o zaman gitmeyi nasip etsin maddi manevi çok yıprandım. Sendee güzel yüreğini ferah tuttt.![]()
daha detaylı bakılıyor canımSper testinden farkı ne oluyot
O zaman en kaliteli spermler seçiliyor döllenirken değil mi canım.bizde de problem bu olduğu için hep bi araştırma içerisindeyimCanımmm Rabbim o güzel gönlünü ve sabrını mükafatlandırsın İnşâAllah olacak ben inanıyorum Allah'ın izniyle çok emek verdin Rabbim büyük en güzelini nasip etsin sana. Gerçekten çok yorucu süreçler en zorlarını sen yaşadın o yüzden çok çok iyi anlıyorum seni hepimizin ortak derdi bi evlat sahibi olmak sağ Salim nasip etsin bu sefer Rabbim hepimize İnşâAllah
daha detaylı bakılıyor canım
Hareketli Sperm Organel Morfolojisi Değerlendirilmesi(MSOME= Motile Sperm Organelle Morphology Examination)
MSOME (Motile Sperm Organelle Morphology Examination) tekniği, hareketli spermlerin 6000-8050 kat büyütebilen donanımlı mikroskoplar ile yapılan sperm morfoloji analizidir.
Sperm morfolojisinin değerlendirilmesi erkek üreme potansiyelinin ve tedavi stratejisinin belirlenmesinde önemli rol oynar. Bugüne kadar yapılan birçok bilimsel çalışmalar ile sperm morfolojisinin döllenme, embriyo gelişimi ve gebelik sonuçları üzerinde önemli etkisinin olduğu gösterilmiştir. Erkek infertilitesinin teşhisindeki ilk aşama semen parametrelerinin (spermiogram) değerlendirilmesidir. Spermiogram sonucuna göre normal sperm oranı düşük olan vakalarda, şiddetli erkek faktörü nedenli infertilite durumlarında spermler MSOME (Motile Sperm Organelle Morphology Examination) tekniği ile değerlendirilir.Aynı zamanda tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında ve açıklanamayan infertilitede spermiograma ek olarak erkek spermi MSOME tekniğiyle incelenir.
Sperm majör anomalilerinin yanında spermin başı içerisindeki anomalili yapıları ve vakuolleri (sıvı dolu kesecikler), MSOME tekniğin ile ayırt etmek mümkündür. Sperm başı içerisindeki genetik materyali içeren çekirdek kısmında bulunan vakuoller DNA yapısında hasar bulunabileceği konusunda ipucu vermektedir. Yapılan araştırmalarda vakoul içeren spermlerde vakuol içermeyenlere nazaran DNA hasarı oranının daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Sperm DNA yapısındaki hasarlar, döllenme başarısızlığı, embriyo gelişiminin durması, kötü ve/veya yavaş embriyo gelişimine sebep olabilmekte ve dolayısıyla gebelik şansını olumsuz etkilemektedir.
MSOME tekniği ile klasik sperm morfoloji değerlendimesi arasındaki en önemli fark değerlendirilen spermlerin hazırlık yöntemidir. Klasik morfoloji değerlendirmesi için spermlerin tamamı mikroskop lamı üzerinde sabitlenir ve özel boyalarla boyanır. Bu nedenle değerlendirme yapılırken hareketli ve hareketsiz spermler birlikte değerlendirilir. MSOME tekniğinde ise sperm hazırlık yöntemleri sonrasında elde edilen hareketli spermler değerlendirilir. Böylece mikroenjeksiyon için seçilmesi muhtemel spermlerin kaliteleri hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir.
MSOME tekniği ile sperm morfolojisi değerlendirilirken aynı zamanda boyun ve kuyruk yapıları normal olan spermler içerisinde baş yapısı, baş içerisinde vakuol varlığı ve vakuollerin boyutlarına göre 4 aşamalı bir kalite değerlendirmesi yapılır. Bu değerlendirmeye göre normal morfolojiye sahip ve baş içerisinde vakuol bulunmayan spermler 1.kalite olarak tanımlanırken, vakuol sayısı ve boyutunun artışına bağlı olarak sperm kalitesi düşmektedir. Baş yapısı normal olmayan ve vakuol içeren spermler ise 4.kalite olarak tanımlanmaktadır.
Aynen canım İnşâAllah hayırlısı ile Rabbim nasip etsin hepimize kucağımıza alacağımız evlatlarımızıO zaman en kaliteli spermler seçiliyor döllenirken değil mi canım.bizde de problem bu olduğu için hep bi araştırma içerisindeyim
Çok detaylı harıka bilgi peki ücreti nekadar bu trstinCanımmm Rabbim o güzel gönlünü ve sabrını mükafatlandırsın İnşâAllah olacak ben inanıyorum Allah'ın izniyle çok emek verdin Rabbim büyük en güzelini nasip etsin sana. Gerçekten çok yorucu süreçler en zorlarını sen yaşadın o yüzden çok çok iyi anlıyorum seni hepimizin ortak derdi bi evlat sahibi olmak sağ Salim nasip etsin bu sefer Rabbim hepimize İnşâAllah
daha detaylı bakılıyor canım
Hareketli Sperm Organel Morfolojisi Değerlendirilmesi(MSOME= Motile Sperm Organelle Morphology Examination)
MSOME (Motile Sperm Organelle Morphology Examination) tekniği, hareketli spermlerin 6000-8050 kat büyütebilen donanımlı mikroskoplar ile yapılan sperm morfoloji analizidir.
Sperm morfolojisinin değerlendirilmesi erkek üreme potansiyelinin ve tedavi stratejisinin belirlenmesinde önemli rol oynar. Bugüne kadar yapılan birçok bilimsel çalışmalar ile sperm morfolojisinin döllenme, embriyo gelişimi ve gebelik sonuçları üzerinde önemli etkisinin olduğu gösterilmiştir. Erkek infertilitesinin teşhisindeki ilk aşama semen parametrelerinin (spermiogram) değerlendirilmesidir. Spermiogram sonucuna göre normal sperm oranı düşük olan vakalarda, şiddetli erkek faktörü nedenli infertilite durumlarında spermler MSOME (Motile Sperm Organelle Morphology Examination) tekniği ile değerlendirilir.Aynı zamanda tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında ve açıklanamayan infertilitede spermiograma ek olarak erkek spermi MSOME tekniğiyle incelenir.
Sperm majör anomalilerinin yanında spermin başı içerisindeki anomalili yapıları ve vakuolleri (sıvı dolu kesecikler), MSOME tekniğin ile ayırt etmek mümkündür. Sperm başı içerisindeki genetik materyali içeren çekirdek kısmında bulunan vakuoller DNA yapısında hasar bulunabileceği konusunda ipucu vermektedir. Yapılan araştırmalarda vakoul içeren spermlerde vakuol içermeyenlere nazaran DNA hasarı oranının daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Sperm DNA yapısındaki hasarlar, döllenme başarısızlığı, embriyo gelişiminin durması, kötü ve/veya yavaş embriyo gelişimine sebep olabilmekte ve dolayısıyla gebelik şansını olumsuz etkilemektedir.
MSOME tekniği ile klasik sperm morfoloji değerlendimesi arasındaki en önemli fark değerlendirilen spermlerin hazırlık yöntemidir. Klasik morfoloji değerlendirmesi için spermlerin tamamı mikroskop lamı üzerinde sabitlenir ve özel boyalarla boyanır. Bu nedenle değerlendirme yapılırken hareketli ve hareketsiz spermler birlikte değerlendirilir. MSOME tekniğinde ise sperm hazırlık yöntemleri sonrasında elde edilen hareketli spermler değerlendirilir. Böylece mikroenjeksiyon için seçilmesi muhtemel spermlerin kaliteleri hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir.
MSOME tekniği ile sperm morfolojisi değerlendirilirken aynı zamanda boyun ve kuyruk yapıları normal olan spermler içerisinde baş yapısı, baş içerisinde vakuol varlığı ve vakuollerin boyutlarına göre 4 aşamalı bir kalite değerlendirmesi yapılır. Bu değerlendirmeye göre normal morfolojiye sahip ve baş içerisinde vakuol bulunmayan spermler 1.kalite olarak tanımlanırken, vakuol sayısı ve boyutunun artışına bağlı olarak sperm kalitesi düşmektedir. Baş yapısı normal olmayan ve vakuol içeren spermler ise 4.kalite olarak tanımlanmaktadır.
Mesela orda erkek dr çok önerıyolar bayan daCanım orada soruyorlar zaten bayan erkek farkeder mi diye. Bayan isterseniz bayan çekiyor.
siz kullandınız mı hangisi daha mantıklı önce mi sonra mı dra mı bırakmak gerekıyor her dr yapmıyormuşEvet bagisikligi baskilayici serum. Beyaz bir serum. Tup bebege baslamadan baslaniyor yada basladigin zaman. Her doktor farkli uyguluyor.
Erkek cevat beyı önerdiler bayanlarda önerılıyor mu şu dr iyi dıye onu merak ettımCanım orada soruyorlar zaten bayan erkek farkeder mi diye. Bayan isterseniz bayan çekiyor.
Güncel fiyatı bilmiyorum canım 1-2 sene oldu 220₺ civarıydı galiba Tam hatırlayamadımÇok detaylı harıka bilgi peki ücreti nekadar bu trstin
Ben orada iki kere çektirdim ikisinde de bayan doktor çekti çıkışta cevat beyle görüşmüştüm sonucuErkek cevat beyı önerdiler bayanlarda önerılıyor mu şu dr iyi dıye onu merak ettım
Erkek olarak sadece cevat bey var diye biliyorum.film çeken bayan doktor mu bilmiyorum.zaten onu da film çekerken cevat bey yönlendiriyor ekrandan bakıyorErkek cevat beyı önerdiler bayanlarda önerılıyor mu şu dr iyi dıye onu merak ettım
Umarım güzel içini rahatlatan sonuçlar alırsın cnm, iyiyim çok şükür. Tabi gitmezmiyim, herşey yolunda rabbime sonsuz şükürler olsun. 9 haftalık olduk . Rabbim ğsteyen herkese tez vakitte nasip etsin inşialahAmin canım İnşâAllah. Nipt yaptırabilirim aslında ama hiç istemiyorum nedense kötü bişey varsa öğrenmek istemiyorum. Şu fetal ecoyu da çektireyim olmadı başka yerede giderim. Sen nasılsın? Gittin mi daha sonra başka bi doktora daha?