Kızlar merhaba, biraz uzun olacak yazacaklarım kusura bakmayın. Ben iki gebelik kaybı yaşadım, biri kimyasal diğeri 10+6'da kalp durmasıydı. Kaybımdan sonra trombifili paneli ve kromozom testlerimi yaptırdım. Kromozom testlerimde mozaik turner çıktı (%3), riske atmamak için tüp bebek önerdi genetik doktoru. Bahçeci, acıbadem, memorial, medicalpark hastaneleri ile görüştüm. Memorial için herkes çok pozitif düşünüyor diye pozitiftim hastaneye gidene kadar, ilk görüşme ve muayene için Gönül Hanım ve Semra Hanım ile görüştüm. Kapıdan girer girmez Gönül Hanım adet döngümü sordu, normalde 32 gün ama kürtajdan sonra biraz sarkmalar oluyor - sende polikistik over olabilir mi acaba dedi :/ bu zamana kadar hiç adet düzensizliği vs yaşamadım. Kolayca hamile kalabildim. Neyse muayene kısmına geçtik, baktılar falan sonra dediler ki çikolata kistin ve rahimde yapışıklığın var yapışıklık için kesin tanı koyuyoruz sana, zaten kromozom için düşünmesende bu sebepten tüp bebek yapmalısınız. sonra kendi kadın doğrum doktorum ile görüştüm, kendisi medicalparkta prof. daha öncesinde detaylı muayene etmişti beni ve kist vs. bir şey görmemişti. Zaten bana ilk söylediği şu oldu, senin rahminde yapışıklık olsa hamile kalamazdın ki bu ultrasonda görülebilecek bir tanı değil laporoskopi yapılmalı dedi, kesin tanı koymak için. Sonra Ota Jinemed prof alparslan baksu'ya gittim. Tekrar kontrol etmesi için, kendiside yapışıklık yada kist olmadığı söyledi. Ve Memorial'a ilk görüşmemizde trombifili test sonuçlarımıda götürmüştüm, Gönül Hanım bana dediki kaybın kesinlikle pıhtılaşmadan olamaz, ama ben bir çok riskli gebelik prof. ile görüştüm, hepsi kan pıhtılaşmam olduğunu kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi bana. Sonuç olarak anlamadım, ben kötü bir deneyim mi yaşadım ? Memorial biz sana her türlü tüp bebek yapıcaz imajı mı çizdi benim için, ve pıhtılaşma kesinlikle kayıp sebebi olamaz demesi...