Hayırlısı olsunkızlar merhaba, yarın transfer hazırlıgı için randevum var bugun adet oldum. ilaçlı ya da ilaçsız takip yaptıranlar adetin kaçıncı gunu transfer oldunuz?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlısı olsunkızlar merhaba, yarın transfer hazırlıgı için randevum var bugun adet oldum. ilaçlı ya da ilaçsız takip yaptıranlar adetin kaçıncı gunu transfer oldunuz?
Canım öncelikle çok geçmiş olsun umarım bir an önce sana zarar vermeden sonlanır. Dış gebelik bende geçirdim. Aynı süreçleri yaşadım diyebilirim. Nerede olduğunu bir türlü bulamadıkları için kesin dış gebelik teşhisi koyamadılar. Sonra bana da küretaj önerildi fakat ben istemedim. Küretajı onaylamayınca iğneyi deneyelim dediler iğne oldum değerlerim düşmeye başladı ancak çok yavaş düşüyordu. Yücel hoca sürekli kan ve ultrason ile takipteydi. Seni korkutmak istemem ama birgün ani bir sancı ile iç kanama geçirdim. Embriyo sol tüpümü yırtmış ve çok şaçma bir yere yerleştiği için görünmemiş acil laparoskopi ameliyatı ile tüpümü aldılar. Ben nasıl hareket etmen gerektiği ile ilgili birşey söyleyemem ama lütfen nerede olursa olsun çok sıkı takipte olun betayı ve en ufak bir ağrı sızıda muhakkak üzerine düş ihmal etme benim ağrım öğlen saat 11 de başladı ben hastaneye gittiğimde saat 17:00 idi Yücel hoca çok kızmıştı bu saate kadar çok kötü sonuçlar doğurabilirdi diye tekrardan çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsınMerhaba arkadaşlar hatilayanlariniz olabilir ilk tup bebek denemem ve memorial de yapıldı degerlerim 26 104 339 800 derken yükseldi gün araliklerina göre duzenliydi kese görmek için dün gittik malesef sol tup de dış gebelik oluşmuş o kadar zor ki doktor bakıyor uzun bir sessizlik ben kanamalarimdan dolayi suphelenmistim insan yine de değerleri görünce umutlaniyor hastanede ameliyat dediler tupunuz alınsın ne yapacağımızı bilemedik 17 bin ameliyat ücreti çıkardılar bu süreçte 25 bin harcadık zaten istanbul da da yasamadigimiz için yakın olan bir ilde yaşıyoruz dönelim tedavimiz burda olsun dedik araştırma hastanesine geldik onlar iğne ile sonlardiralim dediler sonra dedim bize ameliyat önerdiler kararı bize bıraktılar tam bayram günü hastanede asistanlar var telefonla hocaya tanisiyorlar çok zor bir süreç zaten tup bebek kendisi stresli dış gebelik ayrı ilaca karar verdik bilmiyorum bundan sonra neler olacak bilmiyorum atilabilecek mi tekrar ameliyata gerek olcak mi yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Birde burda dış gebelik olan biri daha vardı kendisinin süreci nasıl ilerledi mesajimi görürse yazmasini isterim bir de kuretaj yapalim dediler istemedim. Hep hayırlısıni istedim inşallah bu zor günlerde geçer. Hakkımızda hayırlısı olsun. Eşimle dünden beri perişan olduk.
Sağ olun embriyo 5 6 gün gezip kendine yer arıyormus.Çok geçmiş olsun.Ya ben şu tüp bebek olayında nasıl dış gebelik oluyor anlamıyorum. Zaten embriyo rahme yerleştirilmiyor mu?
![]()
Sag olun.Arastirmadaki doktor eğer ameliyat edeceksek diğer tup de hasarliysa ikisini de alırız dedi tuplerin ikisi de alınınca tup bebek tedavisi oluyor mu yumurtaliklar yumurta üretiyor muCanım benim çok üzüldüm. Bende izmirde ilk önce ege üniversitesinde tüp bebek denemesi yaptığımda seninki gibi bir artış yaşadım sonra dış gebelik mi şüphesi yaşandı. Hastaneye yattım 10 günilk önce kürtaj oldum. Sonra methotrexate iğne yapıldı. Kemoterapi iğnesi imiş. Yükselmeye devam etti düşmedi. Sonra tüplere bakıldı yok. Karın boşluğunda mı neydi artık komple emar cekildim vücudumda nerde diye bakıldi yok bulunamadı. Sonra ikinci doz vuruldum. Dedim benimde 2018 Bayramı'nda idi
dedim ben kalamam hastanede yeter. Yalvar yakar çıktım. Ağrın olursa cabuk geleceksin anlasmasiyla saldilar ölürsün bak diye. Sonra valla belki çok yanlış yaptım. Eve geldim maydonoz suları içtim düşsün diye. Eliptik bisiklet yaptım 1 saat falan sonra bir gittim değerlerim düşmeye başladı ve gebelik kendiliğinden sonlandi. Zordu ama sağlıksız bir gebelik düşüncesiyle üzülmedim çok. Üzerine vazgeçmeden deniyorum bak. Hiç özellik bir şey değil. 17 milyar ver yani. Araştırma Hastanesi'nde hallettir canım. İğne sonrası en kötü tüpün alınır. Benim bir arkadaşımın tüp bebek sürecinde bir tüpü dis gebelikten alındı şuan tüp bebekten olan çocuğu ile mutlu mesut. Bir arkadaşım Memorial de iki tüpü alındı. Şuan kızı 4 yaşında
![]()
Sağ olun su an hastanede yatıyorum yarın tekrar bakicaklar takip edeceğiz şiddetli agrin olursa gel dediler.Canım öncelikle çok geçmiş olsun umarım bir an önce sana zarar vermeden sonlanır. Dış gebelik bende geçirdim. Aynı süreçleri yaşadım diyebilirim. Nerede olduğunu bir türlü bulamadıkları için kesin dış gebelik teşhisi koyamadılar. Sonra bana da küretaj önerildi fakat ben istemedim. Küretajı onaylamayınca iğneyi deneyelim dediler iğne oldum değerlerim düşmeye başladı ancak çok yavaş düşüyordu. Yücel hoca sürekli kan ve ultrason ile takipteydi. Seni korkutmak istemem ama birgün ani bir sancı ile iç kanama geçirdim. Embriyo sol tüpümü yırtmış ve çok şaçma bir yere yerleştiği için görünmemiş acil laparoskopi ameliyatı ile tüpümü aldılar. Ben nasıl hareket etmen gerektiği ile ilgili birşey söyleyemem ama lütfen nerede olursa olsun çok sıkı takipte olun betayı ve en ufak bir ağrı sızıda muhakkak üzerine düş ihmal etme benim ağrım öğlen saat 11 de başladı ben hastaneye gittiğimde saat 17:00 idi Yücel hoca çok kızmıştı bu saate kadar çok kötü sonuçlar doğurabilirdi diye tekrardan çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsın![]()
Tüpler konusunda da hiç korkma benide ameliyata alırken sağdakinde de hasar varsa ikisinide alacağız demişlerdi. Ama sağdaki sağlam diye almamışlar fakat benim sağdaki zaten çok yukarıda yani bir işlevi yok. Tüp bebekte tüplerin olup olmamasının hiçbir önemi yok. Hatta olmaması tüp bebek tedavisinde işi daha kolaylaştırıyor diye duymuştum.Sağ olun su an hastanede yatıyorum yarın tekrar bakicaklar takip edeceğiz şiddetli agrin olursa gel dediler.
Benim iki tüpüm de hidrosalpinks yani tıkalı ve sıvı birikimi var. O yüzden transferden önce tüplerin alınması gerekiyor. Çünkü tüplerde sıkıntı varsa, tüpün içinde biriken sıvı eğer gebelik oluşsa da embriyonun tutunmasını engelliyor ya da embriyoyu zehirliyor.Sag olun.Arastirmadaki doktor eğer ameliyat edeceksek diğer tup de hasarliysa ikisini de alırız dedi tuplerin ikisi de alınınca tup bebek tedavisi oluyor mu yumurtaliklar yumurta üretiyor mu
Evet evet sorun yok. Ondan sana bu detayı vermek istedim. Doğal yolla olma ihtimali ortadan kalkar. Kaldiki zaten doğal yolla olmuyor bizim. Dediğim gibi iki tüpü alındı arkadaşımın Memorial hastanesinde oldu ve şimdi kızı var. 6 yumurta takibiyle başladı 1 embriyo ve genetikten tek gelen Embriyosu transfer oldu tuttu. Belki ikinci için tekrar gelecek hastaneye. Üzülme sen daha değerlisin unutma tıp çok gelişmiş durumda. Birde sana çocuğun olmaz deniyorlar ki. Sen bu safhada sağlığını koru yeterkiSag olun.Arastirmadaki doktor eğer ameliyat edeceksek diğer tup de hasarliysa ikisini de alırız dedi tuplerin ikisi de alınınca tup bebek tedavisi oluyor mu yumurtaliklar yumurta üretiyor mu
Bendede ayni sikinti var maalesef , bayram dönüşü 1 tüp alınacak ameliyatla , digeri kalıcak büyük ihtimal , sağlıklı gözüküyor. Ardından da transfer hazırlığı olacak insallh.Benim iki tüpüm de hidrosalpinks yani tıkalı ve sıvı birikimi var. O yüzden transferden önce tüplerin alınması gerekiyor. Çünkü tüplerde sıkıntı varsa, tüpün içinde biriken sıvı eğer gebelik oluşsa da embriyonun tutunmasını engelliyor ya da embriyoyu zehirliyor.
Tüpler ile yumurta üretiminin bir bağlantısı yok.
Hatta bazı kadınlar artık hamile kalmak istemeyince tüplerini ya bağlatıyorlar ya da aldırıyorlar ama mens olmaya devam ediyorlar.
Benim de Ağustos adetinden sonra alınacak. Ekim sonu Kasım başı da transfer olacak.Bendede ayni sikinti var maalesef , bayram dönüşü 1 tüp alınacak ameliyatla , digeri kalıcak büyük ihtimal , sağlıklı gözüküyor. Ardından da transfer hazırlığı olacak insallh.![]()
Çok sağol canım benim inşallah hepimizin güzel haberlerini alacağız buradanNameless Warrior çok sevindim canım her şeyin yolunda olmasına
Siz iki embriyo transferi mi oldunuz. Bir de genetik olmuş muydu
![]()
Hayirlisi olsun canim hakkımızdaBenim de Ağustos adetinden sonra alınacak. Ekim sonu Kasım başı da transfer olacak.
Lutinus kullanıyorum ben.Progestan fitil kullanan var mı ?
Sağ olun size de çok geçmiş olsun insallah her şey çok güzel olur sizin için.T Ty355859 çok geçmiş olsun canım üzücü şeyler yaşamışsınbende dış gebelik geçirdim ve değerlerim çok güzel artıyordu ama maalesef iç kanamayla Dış gebelik olduğu anlaşıldı. Nerdeyse şok geçirme aşamasına gelmişim. Acil ameliyata alındım Tabi tüpü aldılar. Sonra ben tek tüpümle doğal yoldan hamile kaldım evladımın yiyecek ekmeği yokmuş vuslat cennete kaldı , bir önce tüp bebek denemesinde diğer tüpüm de sıvı genişlemesi olduğu anlaşıldı onu da aldılar. Ama şükür bir çaresi var. Diğer merkezlerde 1 tane 4bc 4cc embriyo olurken memorial de 5a lar 6a lar oldu Allah’a şükür rabbim can versin yeterki. Yaşadığımız her şey bir imtihan tevekkül ve bol dua ile eşinle birbirinize destek olarak zor günleri en kısa zamanda atlatın inşallah
![]()