Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

N nono2504 benim ilk hamileliğim biraz sıkıntılı geçti . Kromozomlarla alakalı olabilir dediler ama kızım sağlıklı doğdu yinede biz 2. Gebelikte koromozom analizi yapılsın istedik . 10 yumurta toplandı . 5 tane pgtye gitti . 2 sağlıklı geldi pganladım canım

N nono2504 benim ilk hamileliğim biraz sıkıntılı geçti . Kromozomlarla alakalı olabilir dediler ama kızım sağlıklı doğdu yinede biz 2. Gebelikte koromozom analizi yapılsın istedik . 10 yumurta toplandı . 5 tane pgtye gitti . 2 sağlıklı geldi pgtden .
anladım canım.Benımde pgt ye gıdecek bı kromozumda cok az bı dengesızlık gorduler.Bakalım benım kac tane gıdebılecek duruma gelecek.

yumurta takıbımın 7 gununde ipek hoca baktı bugun.en buyuk yumurta 17 mm olmus . ıkı gun ust uste daha sık takıp yapıcaklaramıs.ptesı yada salı inşallah toplama işlemine gecılcegını söyledı.inşallah guzel bı sonuc alırım.dua edin benım icinde.

Kizlar merhaba. Yeni dahil oluyorum konuya. Eşimde de dengeli translokasyon var. 1 ve 11.kromozomlar arasi resiprokal translokasyon. Memorial dan genetikci murat hoca ile gorustuk. Bu durumlarda ngs yapildigini soyledi. Ama bizim şanssizligimiz 1.kromozomun cok kucuk parcasi koptugu icin, ngs kucuk kiriklari saptayamiyormus. 2 secenek sundu bize. Ya embriyodan 2 hucre alinip ngs ve fish birlikte yapilacak. Ya da once hasarli kromozomlara fish ile bakilacak bunlar temizse ngs yapmayip transfer yapilirsa amniyosentezden takip yapilacak dedi. Sizde de ngs ve fish onerdiler mi . Bizim durumlar cok karisik

eluard eluard M Meshk07 N Nurnur1010 A aabirumut
Kızlar ; arkadaşın yaşadığı bu durumla ilgili görüşünüz var mı .. ?

Translokasyon hakkinda bilgim yok ama Umut90 Umut90 arkadasa tesbiti en zor olan gelmis belliki. Murat hocanin sundugu bir secenek sadece fish ile translokasyonu eleyip, gebelikte de down, patau gibi trizomilere amniyosentezle bakilsin demis, belki amniyosenteze bile gerek kalmaz, gebelikte fetal dna testi temiz gelirse yeterli olur 🌻 ama ileri tani ve kesinlik icin amniyosentez demis hoca, kulaga her zaman urkutucu gelen bir sey ama korkulacak bir sey yok 🙈
Ama genetikli tup bebek isine girince ben ngs nin de yapilmasindan yanayim, iki hucre almak gerekiyor mu yoksa tek biyopsiyle de incelenebiliyor mu o konuda bilgim yokmus 🤔 Cunku bizim embriyolar da iki kez genetik inceleme gordu, tek gen pgt ve ngs olarak. Embriyolara bir zarari olmadi, eger arkadasimizin bu konuda cekinceleri varsa gereksiz bir endise oldugunu soyleyebilirim ama her zaman her sey ihtimal dahilinde, bunu da unutmamak lazim. Benim transfer oldugum embriyo 5AA hatched embriyoydu, yani olabilecek en iyi seviyedeydi transfer olurken 🙏 ama cozunurken olen embriyolar da oluyor. Dolayisiyla isin icinde kucuk de olsa sans faktoru de var. Ama bu kadar ilerlemis teknolojide laboratuvara guvenmek en onemlisi, Memorial de en iyi tercih bence 👍

N nono2504
Sizde ki problem nedir ?
Daha evvel tedavi gördünüz mü ?
eşim ve bende hiç bi problem yok.kromozom analızıne gıdıldı.benım 14 . kromoozmda cok ufak bı sorun var denıldı.etkılemez dıye dusundu hocalarımız.fakat yaş 37 olunca rısk almamak kaydıyla pgt ye gonderelım denıldı .yanı cıkan yumurta sayısına gore artık saglıklı olursa pgt ye gıdıcek.

eşim ve bende hiç bi problem yok.kromozom analızıne gıdıldı.benım 14 . kromoozmda cok ufak bı sorun var denıldı.etkılemez dıye dusundu hocalarımız.fakat yaş 37 olunca rısk almamak kaydıyla pgt ye gonderelım denıldı .yanı cıkan yumurta sayısına gore artık saglıklı olursa pgt ye gıdıcek.
Benim eşimde de 13. ve 14. kromozomlarda translokasyon mevcut .Acaba sizde k, ufak sorun nasıl bişeymiş

Benim eşimde de 13. ve 14. kromozomlarda translokasyon mevcut .Acaba sizde k, ufak sorun nasıl bişeymiş
ciddiye alıncak bısey olmadıgını soyledıler .aslında pgt ye gonderme konusunu bıze bıraktılar.yaşımdan dolayı ve boyle bı ıhtımal olması sebebiyle içimiz rahat etsın dıye gonderıyoruz.sızın var mı bı sıkıntınız .tedavı goruyomusunuz.

Acikcasi genetik süreçler ile alakalı inanki hiç bilgim yok,benim eşimde 13 14 robertsonian translokasyonu mevcut onda da pgt yapılması gerekli diye bilgisi dışında hiç birsey bilmiyorum hatta ben Murat hoca ile neden gorusmemisiz diye kendime şaşırıyorum ,açıkçası bizi kimse görüşün vs demedi..bakalim bir sonraki süreçte ne yapacağız..

Kizlar arkadaşım dun transfer oldu sisli memorialde ama hiçbir ilac verilmemiş folik asit ve şeker hapi dışında nstural siklusta oldu normal mi progesteron verilmiyor muydu natural de olsa
Canım benim transferimden öncesinde progesteron bakilmisti hatta transfer günü tekrar bakıldı bende sadece folik asit kullanmıştım

Back
X